Истанбул 6

• 99 893
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Добре звучи:)) Дано да случим и ние на хубаво време. И аз пожелавам весело изкарване на всички, които пътуват днес. След това ще обменяме впечатления Wink

# 436
Моят съвет е да си вземете дрехи и да сте си с тях непрекъснато независимо какви са прогнозите.
В Истанбул е супер особено в зависимост от местонахождението в даден момент. На едно място може да Ви е адска жега, на друго студ - това му е неудобното на този сезон. При нас беше нон-стоп събличане и обличане, но по-добре така, от колкото да настинете и да си развалите разходката.
В деня, в който взимате корабче или пък сте решили да отидете до Сапфир задължително е да имате сериозна връхна дреха ако искате да разгледате както трябва. На Сапфир от едната страна е завет и въпреки, че терасата е открита е направо топло, от другата обаче е поне с 12-13 градуса по-малко, адски студ и вятър, а тя е по-красивата част защото е към Босфора.

Авия, на камерата имам чувството, че сме Ви снимали само Вас Laughing Малката принцеса влиза в кадър поне 5-6 пъти  Hug  

# 437
Моля препоръчайте район или хотел с удобна връзка с летището.
Ще нощуваме в  Истанбул преди полет от там и искаме да го съчетаем с разглеждане или просто разходка.
Благодаря.

# 438
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
кое от двете летища?

# 439

Забравих да уточня - полета е от летище Ataturk.

# 440
  • Казанлък of all places
Ibis Хотел препоръчвам.
http://www.accorhotels.com/gb/hotel-5998-ibis-istanbul/location.shtml

# 441

Благодаря за препоръката, харесвам веригата, а и местоположението изглежда много удобно за нашата цел.

# 442
На който му липсва Истанбул ето сайта с трафик камерите

http://tkm.ibb.gov.tr/yolDurumu/YogunlukHaritasi.aspx

# 443
Какво да кажа... Истанбул е невероятен. Заслужава си човек да стои поне седмица, две там!

# 444
  • Варна
Прибрахме се от нашия тим билдинг благополучно. Момичетата още охкат и ахкат. Охкат защото толкова ходене не им се е случвало отдавна. А пък за ахкането - всички любители на Истанбул ще разберат защо.

Ще пусна подробен разказ със снимков материал. Чакам фотографката да даде снимки. Защото само тя беше с фотоапарат, останалите бяхме със "сапунерки".  Laughing Докладвам, че програмата беше изпълнена на макс, дори на плюс макс, защото успяхме да видим и непредвидени неща. (Екскурзоводът, т.е аз се позагуби ... Embarassed)

Ноооо, никога повече с Караджъ турс. Беше първото ми ходене, но със сигурност ще е последното с тях.  #2gunfire Хотелът беше Сиде. Нямаше ток или в стаите или в баните. Ако има ток, то климатикът не работи. Някъде даже не разбрахме работи ли или не работи, защото нямаше дистанционно. Ток за асансьор няма. Шест, седем етажа по стълбите. А те пък едни стълби - тесни и тъмни. Изпотрепахме се... Закуската  - голям смях. Сложиха нещо минимално. Не ми се изрежда, защото беше просто жалка картинка. Но явно им се струваше, че малкото предложени неща свършват бързо, затова през повечето време нямаше или чинии, или вилици, или чаши, или ножове. То бива, бива икономии, но беше грозно и жалко...

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 13:45 от кали 08

# 445
Кали добре дошла и ще чакам разказа и снимките! Редеми и тя готвеше клипове и снимки? По едно време Шебек щеше да ни изненадва с нещо изработено от нея  Thinking  Само напомням!  Laughing

# 446
  • Варна
Здравейте! И ние се завърнахме снощи от Истанбул. Движехме се по собствена програма и, благодарение на всичко, изчетено тук, видяхме и посетихме интересни и... вкусни... места, за което благодаря на всички ви.
Ние също бяхме в Сиде с Караджъ. Често казано, аз пострадах от тъмното, но това е друга тема . Не знам защо, но дори това не може да ми развали настроението. Може би, защото миналия път бяхме в Делта, а там положението бе трагично и защото за пръв път, при третото ни ходене, стаята ни гледаше към улица, а не към заден двор и отваряйки прозореца не прегръщах тръбопроводите на аспирацията на заведението отдолу. В групата сега имаше хора в хотел Версион. Говорих с две момичета. Едната бе доволна - "ново, приятно, макар и скромно". Другата каза, че няколко пъти са се молили за чаршафи, каквито е нямало в стаята и прочие неприятни моменти. Та тя пък си спомняше Делта и чистотата там с умиление след преживяното сега. Проблемът с тока в Сиде се появи в събота следобед... да не забравяме, че това им бе националния празник, а следваше неделя... все пак хората не обичат да си дават зор... и добре правят. Само за информация - Делта е 3 звезди, а Сиде - 1. Колкото до закуската - миналия път беше още по-зле, тази бе добра, чая бе чай, а не боядисана вода, но не може да се сравнява със закуските в нашите 4-5 звездни СПА-хотели, а и не бива (между другото, пролетта бях на семинар в 4-звезден на Старозагорски минерални бани и закуската бе по-лоша и бедна от тази в Сиде).
Знам, че има и по-добри хотели, но малко от тях са в Лалели, още по-малко се ползват от нашите агенции. В никой от тях не може да се отседне за парите, които ние сме платили... направете си проста сметка. Както каза нашата водачка миналия път: "Не очаквайте кой знае какво от хотела, но ви гарантирам, че във всеки хотел има топла вода и чисти чаршафи.". На мен това ми стига, защото единственото време, което прекарвам в хотела, когато сме в Истанбул, е в банята и в леглото.
Казвам всичко това, не за да опонирам. Нормално е в нашия случай да има и разочарование, но то не бива да надделява. Искрено се надявам Кали да запази само хубавите спомени и дано следващият път да няма подобни проблеми.
В крайна сметка, ние отново се върнахме пълни с впечатления и с желание да отидем пак... може би тогава, когато Гюлхане е пълен с разцъфнали лалета и когато на Босфора не духа леден вятър, от който ме боля глава, когато ще се качим на Чамлъджа и ще е ясно и слънчево, за да направим прекрасни снимки, когато ще ни стигне времето да отидем до Пиер Лоти и да се качим на кулата Галата... (стигат ли толкова причини да отида пак, или да продължавам... Thinking)
Беше много хубаво! Надявам се и останалите да са изкарали добре и да не са позволили нещо да помрачи изкарването им. Ако не досаждам, по-късно ще покажа снимки...
Отново благодаря, че ми помогнахте да видя и други места, за които нямаше как да знам.     bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 13:03 от beljata

# 447
И аз влизам да благодаря на всички ,които правят тази тема. Информацията тук е много полезна и ценна особено за неорганизирания турист. Благодарение и на вас , нашият уикенд  в Истанбул беше незабравим!
Благодаря ви момичета!

# 448
...
Ако не досаждам, по-късно ще покажа снимки...
...

Тези досаждание са на особена почит тук. Така че досаждай с повечко снимки.  Joy

# 449
  • Варна
Е, тогава ще направя нещичко... само да подредя малко и започвам. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт