Истанбул 6

• 99 806
  • 743
  •   1
Отговори
# 720
Два часа + трансфера е кратък круиз по Босфора. Пълния е целодневен. Ако в програмата е даден цял ден, по това можеш да се ориентираш дали е пълен. Но аз съм сигурна, че пълен няма кой да ви предложи, те агенциите водят хората за два дни, ако единият ден се посвети на Босфора за нищо друго не би останало време.

parcalesa, най- изгодно би ти било самостоятелно да обикаляш и да гледаш това, което искаш да видиш. Може да си направиш собствена програма, а от агенцията да ползваш само транспорта до Истанбул и обратно и настаняването в хотела. Или изключваш този вариант и искаш задължително да си с групата?

# 721
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
И музея и аквариума се намират в Мол Форум. Просто цената на входните билети е различна.
 До мола се ходи с метро, а новия аквариум бил много по-хубав, ама все още нямаме точна информация как се стига.

# 722
По-скоро предпочитам групата. Времето ми е ограничено, а смятам, че така ще успея да посетя повече забележителности.

# 723
И музея и аквариума се намират в Мол Форум. Просто цената на входните билети е различна.
 До мола се ходи с метро, а новия аквариум бил много по-хубав, ама все още нямаме точна информация как се стига.

И в двете оферти присъства новия мол, така, че може и двете неща да се посетят.

# 724
Покрай евтините билети на Търкиш еърлайнс гледам, че Бохемия са направили оферти само за 515лв на човек със самолет и 3 нощувки.

Той този нов мол, вече хич не е нов, но може и още за нов да минава при тур агнециите. parcalesa с групата време няма да спестиш, но явно те притеснява да тръгнеш сама. Кажи поне кои са агенциите, щото ако едната е Караджъ, цените им не гледай, не че са ниски, ама там такива закъснения и обърквации стават, че да видиш как няма да ти губят времето.

# 725
Не разбрах като вляза в дворците, слушалки ли да взема или най-нагло да се опитам да се прикрепя към група?

В офертата на Бутик ми хареса, че последният ден не съм длъжна да ходя с всички до МОЛ-а и оттам направо за Одрин, а се тръгва от хотела в 13 часа  Simple Smile

Парцалеса, корабчетата по Босфора бяха по 10 ТЛ преди година, но ще ти говорят на турски  Wink Мен лично това не ме бърка-нали си гледам  Mr. Green

Не бях особено впечатлена, когато броих 15 евро на човек и ми говореха на бг и ми обясняваха коя къща от кой сериал е   #Crazy

# 726
Покрай евтините билети на Търкиш еърлайнс гледам, че Бохемия са направили оферти само за 515лв на човек със самолет и 3 нощувки.

Той този нов мол, вече хич не е нов, но може и още за нов да минава при тур агнециите. parcalesa с групата време няма да спестиш, но явно те притеснява да тръгнеш сама. Кажи поне кои са агенциите, щото ако едната е Караджъ, цените им не гледай, не че са ниски, ама там такива закъснения и обърквации стават, че да видиш как няма да ти губят времето.

Едната екскурзия се организира от Hit Holiday, другата от Географски свят. За мен е важно тръгването от Велико Търново.

# 727
Не разбрах като вляза в дворците, слушалки ли да взема или най-нагло да се опитам да се прикрепя към група?

И в Топкапъ и в Йеребатан си взехме аудиогид, бяхме самостоятелно.
Има и на руски.
Бяхме преди Коледа и нямаше опашки.

# 728
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Пине, евтини -  ама един билет е повече от ваучер, че и цял престой. Хубавото е, че са 3 нощувки...

# 729
Скорпиос, мерси за информацията  Simple Smile Това ми трябваше да чуя

Остава да преборя Долмабахче-там явно няма гидове,щом пускат само групово  Confused

# 730
  • София
Парцалеса, корабчетата по Босфора бяха по 10 ТЛ преди година, но ще ти говорят на турски  Wink Мен лично това не ме бърка-нали си гледам  Mr. Green

При нас дори и на турски не говореха. Просто се возехме и гледахме. За сметка на това, по време на безплатната панорамна екскурзия колко клюки за къщи, сватби, пропиване и т.н. на любимите ни актьори научихме  #Crazy! Жалко, че нищо не ми говорят имената, за да ги повторя.  hahaha

Да, това ми хареса и на мен при Бутик травел - никой за нищо не ни е дърпал или задължавал. Същевременно случихме на хотел и автобус.

За "губенето на време" - това, което се спестява от транспорт (не мога да отрека, че е така като е организирано) се губи от вечно закъсняващите в групите и от висенето на места, на които ни най-малко не ти се стои. Няма да забравя за гледката от Йеди тепе - ние бихме погледали 15 минути и ще си тръгнем, а стояхме почти 2 часа, защото имаше пауза за кафе и тоалетна. Който пък е бил в Топкапъ организирано се оплаква, че времето е крайно недостатъчно. Дори някой се оплакваше, че не са им дали да влязат в харема (може и от мои познати да беше, а не от темата).

Шебек, бива ли заради нахални женоря (не всички са такива, да знаеш  Wink) да си разваляш впечатленията?  Mr. Green  Шегувам се, разбира се! Наистина всяко впечатление е свързано с емоционалното състояние.

# 731
Вярно, че това Йеди тепе много се седи  Confused Явно, за да правят оборот на заведението.

Иначе не е нищо особено  Thinking

# 732
Здравейте,искам да ви попитам за някой приличен хостел в Лалели?Някоя от съфорумките беше си организирала сама пътуването до Истанбул и бяха отседнали в хостел,беше доволна,но не си спомням коя беше.Сега се ровя из темите ,но не намирам поста и!Ако може да ми помогне някой благодаря предварително!

Natali_80, сега прочетох поста ти. Аз бях отседнала в хостел в района на парка Гюлхане /близо до Топ Капъ/ - казва се Yeni Hotel, нощувката беше 29 Евро за двойна стая, обзаведен е със старички мебели, но пък бельото беше чисто и ухаещо на свежо, матракът беше супер дебел и удобен, а локацията - топ място. Ако това те устройва, значи ще се чувствате добре. Резервацията направих през booking.com и нямаше проблем. Виждам, че и ти си от Троян, та ние хванахме автобус от Пловдив на фирма Алпар Туризъм /Матпу/. Ако нещо друго те интересува ще се радвам да помогна.

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 15:54 от ivelina666

# 733
Едната екскурзия се организира от Hit Holiday, другата от Географски свят. За мен е важно тръгването от Велико Търново.

За съжаление нямам впечатление от нито едната агенция. С Географски свят веднъж за малко да пътувам, но не се събра група и ни върнаха парите. Другите не съм ги чувала.

# 734
]

Natali_80, сега прочетох поста ти. Аз бях отседнала в хостел в района на парка Гюлхане /близо до Топ Капъ/ - казва се Yeni Hotel, нощувката беше 29 Евро за двойна стая, обзаведен е със старички мебели, но пък бельото беше чисто и ухаещо на свежо, матракът беше супер дебел и удобен, а локацията - топ място. Ако това те устройва, значи ще се чувствате добре. Резервацията направих през booking.com и нямаше проблем. Виждам, че и ти си от Троян, та ние хванахме автобус от Пловдив на фирма Алпар Туризъм /Матпу/. Ако нещо друго те интересува ще се радвам да помогна.

Както и да го смятаме, само пътните с тази фирма излизат повече, отколкото цялата оферта на Бутик-110 лв включват пътни,2 нощувки+2 закуски

Но пак всеки си решава сам Peace

Общи условия

Активация на акаунт