2880 лв накуп за майки студентки- 6

• 52 108
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен ми казаха 2 седмици срок до излизането на заповедта, на други са им казвали месец.

# 751
Подадох документи на 22.12.На 09.01. ми излезна заповедта.ходи се в социалното да си я вземеш!

# 752
Със сигурност знам следното: според закона (сега търся точката да ви я копирам) от социалното са длъжни да ви уведомят кога са излезли заповедите, за да отидете да си ги получите. Идеята е че ако искате да ги обжалватъе имате 7 дневен срок от датата на получаване на заповедта. На много места обаче служителките в социалното карат майките да се подписват със задна дата, за да не могат да обжалват. Друг е въпроса че масово не уведомяват  за излизането на заповедта - ако отидеш сам да си я потърсиш добре, ако не по- добре.

Аз подадох документи на 20. ноември. На 23 декември отидох да проверя какво става. Заповедите бяха излезли и служителката ме караше да ги подпиша с дата 2 декември. Стана голям проблем, защото исках да обжалвам едната заповед и й казах да напише на заповедта реалната дата на която ми я връчват, т.е. 23.12, а не 02.12.

# 753
 Deska x2, права си! Това е реален проблем и трябва да се има предвид! На мен също ми се е случвало, но по съвсем друг повод и просто бях бясна, че се случи благодарение на мързела и безхаберието на държавните служители. Ако не се усетиш навреме - гориш!

# 754
Момичета,да ви попитам-като подавам документи за помощта,задържат ли оригинала на акта за раждане?И ако да-как се процедира,аз имам да взимам и социална помощ (100 лева),за която също ще ми трябва...?Или може би така или иначе и за двете неща документи се подават в социалните,акта си важи и го вземат предвид и за двете,като е в тях...?
А отделно пропуснах,актът ще ми трябва и за университета,само да го покажа,за да ми пуснат молба за стипендия...голяма какафония ми се вижда,че ще е по тези институции и с тези документи..

# 755
Момичета,да ви попитам-като подавам документи за помощта,задържат ли оригинала на акта за раждане?И ако да-как се процедира,аз имам да взимам и социална помощ (100 лева),за която също ще ми трябва...?Или може би така или иначе и за двете неща документи се подават в социалните,акта си важи и го вземат предвид и за двете,като е в тях...?
А отделно пропуснах,актът ще ми трябва и за университета,само да го покажа,за да ми пуснат молба за стипендия...голяма какафония ми се вижда,че ще е по тези институции и с тези документи..
Акта не помня дали го задържат, но за двете помощи можеш да пуснеш наведнъж документи - с едно ходене в социалното. Май само печат му слагаха на гърба за помощта (не помня, защото бях пратила мъжа ми да се разправя с това  Blush).
И след това отиваш в университета да се оправяш..
Самият акт излизаше мисля десетина дни след раждането (нещо такова ми се върти  newsm78)...
Хамалогия си е и още как  ooooh!

Между друго ако си неосигурена имаш право и на 150 лв преди раждането (помощ при бременност се води).

# 756
duhi_puhi мерси  Hug
Знам за тази помощ 150 лева,няма да я изпусна.Само дано стипендия да си хвана,че по принцип документите март се подават,женицата в учебен отдел каза,че ще предупреди за мен да изчакат(аз нали съм в началото на април),та дано по-бързо да става акта за раждане,10 дни ми се виждат много...

# 757
Акта за раждане го задържат в социални,докато не изплатят помощите.В университета предполагам ще стане и с копие.А за колко време е готов акта за раждане не помня точно,но около седмица или малко повече,предполагам за различните градове е различно

# 758
  • Отвъд алеята зад шкафа
Актът за раждане се задържа за еднократната помощ за раждане, а не за помощта за майки-студентки. За тази помощ само трябва да се покаже оригиналът, а те взимат копието. Аз подадох едновременно и за двете помощи - първо за 2880-те лв, видяха оригинала на акта, а веднага след това и за еднократната помощ, където вече ми взеха оригинала.

# 759
Аз също подадох всичко наведнъж,предполагам и авторката така ще направи,за това и писах,че го задържат.А и парите после ми изплатиха наведнъж помощта за студенти+еднократната помощ

# 760
Да,благодаря,момичета!То като е на едно място ( всичките тези помощи са в социалните,нали така?!)  ще се оправя с акта.Идеята ми беше за стипендията в университета,явно ще трябва първо от там да мина да подам молба,да покажа акта и след това да ми го взимат в социалните.Значи аз там на едно и също място подавам за:Еднократната помощ за раждане/еднократната за студенти/социалната помощ или майчинство,което е месечно-100лева?! Дано правилно съм разбрала:)))

# 761
Да,наистина мини първо през университета да си го покажеш и оставиш копие,а после в социалните-там ще ти го задържат за 1 месец заради еднократната за раждане на 1,2 и т.н. дете-бие се печат отзад на акта,а за помощта за студенти искат само копие.Моя съвет е направи си няколко копия,аз си спомням ,че ми трябваха доста-ако си към фирма-там пак ще ти трябва копие да представиш пред работодателя,а той към НОИ,та така....направи си копия да имаш,че така или иначе ще ти го задържат за 1 месец в социалните Peace

# 762
desssika да всичко на едно място се подава-за еднократна,за помощта за студенти,също и за детски
Аз доколкото разбирам не работиш никъде на трудов договор,или поне нямаш необходимия стаж щом ще получаваш 100лв,които се водят социални помощи,но направи си наистина повечко копия от акта  Peace

# 763
Да,благодаря,момичета!То като е на едно място ( всичките тези помощи са в социалните,нали така?!)  ще се оправя с акта.Идеята ми беше за стипендията в университета,явно ще трябва първо от там да мина да подам молба,да покажа акта и след това да ми го взимат в социалните.Значи аз там на едно и също място подавам за:Еднократната помощ за раждане/еднократната за студенти/социалната помощ или майчинство,което е месечно-100лева?! Дано правилно съм разбрала:)))
На едно място е всичко (по адрес на ЛК).
Да не забравиш и за детски да подадеш (35 лв/мес)  Peace

# 764
  • София
Моля пуснете нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт