Събитията в Катуница

• 214 786
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 855
Предполагам, интересът идва от това, че непрекъснато ни обвиняват колко лошо се държим с горките цигани.

# 856
Не е само Ал Джазирал. Преди 1-2 стр. пуснаха линк към репортаж на Евронюз.

Оставам с впечатлението, че нямате нищо против още 20 години, най-малко, да хрантутите циганите, да им плащате тока и социалните помощи...

Който не иска - да заповяда на протестите днес в цялата страна.

# 857
  • София
А, ето къде бил ключа от палатката:
"Политическите партии не трябва да се възползват от подобна вражда и трагедия като тази в Катуница. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред bTV.

По думите му преди десет дни по няколко лица, включително и Цар Киро, са започнати мащабни действия от страна на прокуратурата. В проверките участват и данъчните служби, и другите правоохранителни органи.
"
http://www.dnes.bg/stranata/2011/09/26/partiite-da-ne-se-vyzpolz … ve-borisov.129586
 Героят се завръща! Laughing

# 858
  • където ми харесва
Интересно ми е защо никой не реши да протестира пред парламента или поне пред обищините, а хората търчат из циганските махали? До какво се смята, че ще доведе това? Нали протестите имат някаква цел. Тук ми убягва целта...
Е, не е вярно. И вчера имаше хора пред парламента, днес също има протести в по-големите български градове...

# 859
  • София
Интересно ми е защо никой не реши да протестира пред парламента или поне пред обищините, а хората търчат из циганските махали? До какво се смята, че ще доведе това? Нали протестите имат някаква цел. Тук ми убягва целта...

Тя целта е ясна.

# 860
  • Варна
Не знам дали гледахте тази сутрин по ТВ7 чичото на убитото момче закопа с думи прости и Цвъ и Бъ и цялата овластена мутренска пасмина.
Какво е казал?

# 861
Само Ал Джазира ли е отразила събитията? Shocked
Какво толкова дебнете за чуждестранни реакции? Не е станало чак толкова невероятно или мащабно събитие, та да влезем като акцент в международните новини. Поне засега.

И си е достатъчно сериозно  събитието, и си влязохме в чуждата преса,  като стой та гледай. Просто днес вече не сме на първа страница.

Домат, чичото на момчето разказа  какво се е случило отначало докрай.  С крайно смущаващи подробности. Ако не качат предаването по-късно, ще разкажа.

# 862
Народното недоволство не е ориентирано правилно. Разбира се, първо гневът е нормално да се излее върху преките извършители на престъплението.
Но това не е случаен инцидент, нито единичен. Не се е случило току що, а е така от години. Не е само в Катуница, а навсякъде около нас. Бездействие на полицията, на съдебната система и пълно безхаберие от страна на управляващите.
Разни отрепки, които се чувстват недосегаеми, като започнеш от циганския вожд, обирджия на едро и стигнеш до дребните крадци, които гастролират по селата и крадат каквото видят - от телевизори до компоти. Очевидно е, че в тази държава наказания за престъпления няма.
На много места хората не сигнализират, понякога от страх, друг път от апатия. Загубили са вяра в държавата, полицията, съда, кмета и който и да  етам.

Мястото на протестите според мен също е на жълтите павета, а не по махалите.
В крайна сметка има някакви хора, на някакви работни места, на които ние плащаме някакви заплати за да се грижат за всичко това - като започнем от чистотата, през образованието, до обществения ред и спокойствието на хората.
Не ние, те трябва да го правят.
А ние да го изискваме.

# 863
# 864
  • София-Лагера
Естествено,че сме загубили вяра във всичко.
Само ако знаете колко жалби има към 6 управление за продажбата на наркотици в квартала.
И нищо.Ама абсолютно нищо.А дилърчетата стават все по малки.
13-15 г.
Идват по сигнал говорят си нещо с тях и това е.
И пак опираме до парите.Въртят се много пари ,и се плаща.
Няма съд,няма справедливост.

# 865
но това..
Рокери нападнаха вчера Джумая джамия в Пловдив с павета и крясъци: "Турци, умрете!" Тълпата се изсипа на центъра, след като стотици се самоорганизираха във фейсбук излязоха на шествие в защита на българите и срещу фамилията на Цар Киро в Катуница. Макар ромският бос да е християнин, тълпата стовари гнева си срещу него върху мюсюлманския молитвен дом.

това не го разбирам.
Защото сума ти боклуци яхват вълната и си стоварват комплексите върху каквото им падне. Дреме им за същината на момента, колко героично звучи да врякаш в името на родината. Един абсолютно логичен завършек на дългогодишно режисирано репресиране на стриктния гражданин. Страх ме е, че последните 20 и няколко години успяха да извадят най-лошото от всеки от нас.
Много точно казано  Sad

# 866
  • София
Случващото се в Катуница е апогеят на 20-годишното бездействие и отсъствие на политическа воля за справяне с циганския проблем. Напълно логичен завършек на постоянно ескалиращото напрежение между двата етноса. За жалост, отново ще има буря в чаша вода за около седмица и след това всичко ще заглъхне, както винаги е било.
Докато не се намери начин този етнос да се вкара в училищата, да се повиши грамотността им, няма и шанс да се оправим.  

# 867
Поради тази причина и още нещо, ща не ща, започвам да се съгласявам с тезата, че е организирано.... не началото и повода, но всичко след това, да.

# 868
# 869
нова, чичото точно това каза,   преди убийството пред къщата му се изсипали тумба Рачковци с размахани ножове и сабя и са го заплашили, цитира и точните думи на заплахата.  Той веднага е звъннал на полицията и оттам са му казали, ако наистина се страхува за живота си да отиде да подаде жалба в Асеновград.  След това се е обърнал към кварталния, който му казал да изчака до понеделник, щото били почивни дни и и без това нямало да се задействат преди понеделник.  В крайна сметка чичото е подал жалбата, после бил привикан от кварталния и питан за какво сега създавал проблеми (или нещо такова беше), че царот нямало да подава жалба срещу него. ..
После вече момчето го няма.  Същевременно полицията  съобщава, че няма подадена жалба от  родителите на момчето.

Общи условия

Активация на акаунт