Събитията в Катуница

• 214 876
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 975
  • Варна
СТИГА СТЕ ЧЕСАЛИ КЛАВИАТУРИТЕ. ПО-ДОБРЕ ИЗЛЕЗТЕ ДНЕС НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ НЕДОСЕГАЕМИТЕ ОТ ЗАКОНА!

Аз този път ще отида само за да видя срещу какво точно протестират, дали ще има плакати срещу ТИМ и ще ги споменат ли въобще. Във Варна местните велможи не бият и убиват (това беше преди много години), а само грабят и то на едро. Чужди журналисти пишат книги за тях, а ЦЦ заяви че не е чувал за групировка с такова име.
И не са само ТИМ. Хора, които бяха арестувани по време на акции с гръмки имена (Медузи)  построиха новата сграда на кметство Одесос например.

http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/reportazhi/story/1508224139- … eme_na_kriza.html

Хич не се и надявай Надинка.
ЦЦ  ли го каза това, не беше ли ББ?

# 976
Етнически е.Една от причините според мен толкова години Рашков да е на свобода, е точно страха на всички, че той явно има влиянието /както и сам нееднократно заплашва и вдига заканително пръст/, парите и инструментите да предизвика сериозни конфликти, ако бъде пипнат дори.За затвор дори не е говорено, а се споменава изселване, проверки и т.н.
И тъй като запазването на тоя етнически мир, без значение на средствата и жертвите, които ще има, е приоритет, на този етнос се разминават по-сериозните наказания.Полицаите са вдигнали ръце от обикновения циганин, който прави погроми по селата, ние си говорим за "царя" им...

"През 1984 година Рашков е арестуван за притежание на злато и валута. От дома му са иззети над 2 милиона лева. Изпратен е в лагер на остров Белене. Преди ареста си основава фабрика за балони.
Преди 1989 година Цар Киро има 7 присъди, за които е осъден общо на 30 години затвор."

И идва демокрацията, и такива елементи се превръщат в ухажвани "бизнесмени"...
Кой знае колко кметове, депутати, защо не и правителства, са били избирани благодарение на гласовете, които той е осигурил чрез "раята си". Sick

# 977
С какво тези цигани се различават от другите мутри, които тъпкат законите, завирайки банкноти в задниците на политиците?!

И да ви кажа на свестните цигани също им е писнало от него, както на българите им е писнало от мутренските групировки и корупцията. Питай някой по-запознат кой е "цар Киро" и откъде накъде другите, по-бедни от етноса, му дължат нещо?! Тормози и тараши наред. Ето за това е протестът, предполагам. Не срещу циганите, а срещу беззаконието. И ако не се вземат мерки, ще се стигне до саморазправа, да. Друго остава ли му на човек?! То е ясно, че цивилизованият начин е само за цивилизацията.

# 978
Телевизия Скат в момента. Политизирано е, но има и мноооого истина. Тъкмо започна предаването.

# 979
Проблемът за мен е всякакъв - политически, етнически, социален. Това, че нашите управляващи през всичките години употребяват за мръсните си цели едно етническо малцинство е факт. Факт е, че нарочно се толерира оставането му в родово-общинния строй, докато се цуцуркат бели парички с благородната цел "интеграция". Поддържат се всякакви "патрони" и "царе", за да финансират партийките, за да наливат в разни общи и частни каси пари от всякакви "законни" дейности и най-сетне -  за да строяват мургавата маса да гласува по определен начин. Затова е сгодно тая маса да е малоумна, неграмотна, бедна и послушна на царете си. Впрочем, тая стратегия работи и всред нас, уж "белите". Бели мутри, паши и прочие и всред нас си правят каквото и както си щат, защото могат и знаят защо го могат - и така много, много години.
Ще отида и ще протестирам срещу ВСИЧКОТО ТОВА. Не мразя циганите и всъщност не съм расист, въпреки че имам лични мотиви - неведнъж са тероризирали, заплашвали и обиждали хора от моето семейство например. В един от кварталите на града, в който все още живея, почти не са останали "бели " хора - то не бяха побоища, изнасилвания, кражби, измами, всякакъв рекет, цигански сватби по цяла седмица насред квартала, цигански хорА посред пътя в делничен ден, псувни, обиди... абе, каквото се сетите - и то не винаги от най-личните "роми", а и от онези последни манговци, дето придобиват самочувствие, поотърквайки се в тяхното "величие". Аз лично ще протестирам срещу ВСЯКАКВИ "величия" и срещу нашите "държавници", които ги направиха такива.
Разбира се, че всичко ще се замаже... не вярвам, че ще има справедливост за убийците на Ангел и другото дете. Опасявам се, че на протеста ще има полицейщина, че ще има и расистки скандирания, и политически изцепки. Аз обаче не искам и не мога да търпя, кротко попържайки на ракия и салата или изливайки негодуванието си У форума. И също тъй НЯМА да гласувам - както и да гласувам, винаги малцинствата и възрастните хардлайнери, дето вече нямат връзка с кораба-майка решават нещата. Та да си откриват кампаниите и да си режат лентичките "политиците" - истинските убийци на тия и на много други деца! А по магистралите, дето ги откриват, един ден ще се движат само старци /ако са още в движение/ и хора от мнозинството - вече мааалко по-мургави от сегашните "бели". Последните вече ще ги няма.

# 980
# 981
Ново 10!!!
ЦАР КИРО БИЛ ЧЛЕН НА ГЕРБ... Shocked Shocked Shocked
Май е отречена обаче новината...
Извинявам се. Peace

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 15:06 от МАРИЯНКАА

# 982

Жалко, че жандармерията застана пред гражданите. Ако се бяха саморазправили с кировата рода, на останалите щеше да им държи топло известно време.
А сега ще се окаже пак, че държавата е на тяхна страна.
То не са ток, вода, помощи, ами и полицейска закрила.

Аз лично ще подкрепя протеста.
Shocked Shocked Shocked
АБе вие мислите ли изобщо?
Знаете ли какво ще стане, ако им позволят да щурмуват само този път?

Ще настане такава първобитна и животинска анархия, точно заради трупаното години напрежение. Но, мамка му, да бъдем нормални, цивилизовани хора. С кръв никога нищо не се е решило!

Ако жандармерията ги пусне в гетото, ония лумпени ще добият кураж и ще пометат после всичко наред. Ама не мислим, само мразим.

Чувала съм и аз, че "Склонена глава сабя не я сече".
Затова и ще подкрепя днес мирния протест, дано да е такъв.
Но това не ми пречи да съжалявам, че не се  е случила саморазправа.  Иначе сме "нормални", "цивилизовани хора", живеещи в ненормална и нецивилизована държава.

# 983
Убийството може да е било криминален въпрос, но на този елемент няма да му се случи отново нищо, защото е циганин, и то не случаен!Тук вече говорим за етнически елемент.
И мутрите се менят с всяко правителство, някои влизат в затвора, други ги убиват /ако това може да е някаква утеха/, но "царя" е вечен фактор.

Във всяка страна има криминални елементи и рецидивисти, това е неизбежно.
Но друг етнос, който е толериран по всякакъв начин и от всички правителства, не се сещам да има.Сега говорим конкретно за последните събития в Катуница, но и всички други проблеми свързани с циганите стоят неразрешени.И не е само Рашков, разбира се.

Зад маската "да запазим етническия мир" всички управници 20 години вече толерират абдикацията на този етнос от всякакви задължения, това рано или късно няма как да не свърши, и то трагично.Може да не е днес заради Катуница, но много скоро ще е и ще стане страшно.

# 984

Да, и какви са тия механизми?
През изминалата седмица някой упорито иска да влиза през нощта в имота на мъжа ми, който се намира в близко село. През една от нощите, са разбили входната врата, но са видели колата му в двора и са се отказали. той веднага е отишъл в полицията да подаде сигнал. И ето какво му отговорил полицая: "Най-вероятно са съседите ти. Ние не можем нищо да направим. Ако имаш оръжие застреляй го и гледай по най-бързия начин да го махнеш от имота си. Завлачи го някъде по-далеч на някоя улица."
Представяте ли си дами? Предлагат ни да станем убийци!Така ли ни пази Първанов, това ли са неговите механизми?
Сега ме е страх да ходя да нощувам в домът си. Защото не знам докъде ще стигне наглостта на крадците.
Какво ли не бих дала полицай да ми разреши да се саморазправям и после да си затворят очите!
Повярвай ми, ако посред нощ влезнаят в стаята ти 3-ма гнусни магнала ще благодариш на полицая.

Да, ама тоя полицай после дали наистина ще ме защити, или ще се спотаи някъде? И защо трябва да ставам убийца? Защото той не си е свършил работата. Защото вместо да патрулира из селото, той си седи в стайчката на светло. Не си мръдна пръста, не благоволи да дойде да погледне какво е станало.
Дълго време няма да посмея да спя в тоя дом.

# 985
Етнически е.Една от причините според мен толкова години Рашков да е на свобода, е точно страха на всички, че той явно има влиянието /както и сам нееднократно заплашва и вдига заканително пръст/, парите и инструментите да предизвика сериозни конфликти, ако бъде пипнат дори.За затвор дори не е говорено, а се споменава изселване, проверки и т.н.
И тъй като запазването на тоя етнически мир, без значение на средствата и жертвите, които ще има, е приоритет, на този етнос се разминават по-сериозните наказания.Полицаите са вдигнали ръце от обикновения циганин, който прави погроми по селата, ние си говорим за "царя" им...

Право в десятката!

# 986
"Кирил Рашков – Цар Киро – се заканва, че ще отреже глава на всеки „гяурин“, който дръзне да го нападне."...

# 987
Не ми се вярва цяла държава да я е страх от един циганин, ако ще и като марсианец да се  еприпознал.
По-скоро става въпрос за политически чадър заради циганските гласове.

Аз лично не вярвам, че управлявалите досега изобщо са наясно как се управлява една държава.
Не са се справили нито с мързеливата администрация, нито с шофьорите, нито с дупките по пътищата, нито с пешеходните пътеки, нито с бездомните кучета, дори на учениците раниците не можаха да направят под 6 килограма. За икономическа, социална или здравна политика пък изобщо да не говорим.
Не вярвам Киро циганинът да е в основата на всички проблеми в държавата, или в частност с проблемите с циганите, с това, че крадат, продават си децата , не работят и чакат на помощи.
Проблемът за мен е в немощните властимащи.

# 988

Право в десятката!
Някъде извън кръга, не в десятката. Криминално поведение, подкрепяно от политици и служители на високи длъжности, защото държи в страх населението и има инструментите да пазарува гласове. Над него има ред виновници. На него му е позволявано да дерибейства.
Никакъв приоритет не е имало да се запази етническия мир и сега го няма. Приоритетът е да ни държат разделени и наострени един срещу друг, хеле пък по време изборно. И го правят доста успешно. И не представлява трудност кой знае каква, признавам.  Rolling Eyes
Полицаите не са вдигнали ръце от апашите по селата. Тях, полицаите, просто ги няма там, по селата. Един полицай обхожда по няколко села....
 Изправихте ми косите с крайните си мнения. /нямам предвид двете цитирани авторки, а доста други майки.../ Нямам какво да добавя по тази тема.

П.П. Ена,  http://tv7.bg/

Последна редакция: пн, 26 сеп 2011, 15:29 от luna

# 989
След толкова арестувани за нападението на имотите на Кирил Рашков има ли арестувани и за убийството на Ангел?
Има ли някъде качено предаването с чичото на момчето?

Общи условия

Активация на акаунт