Събитията в Катуница

• 214 703
  • 4 668
  •   2
Отговори
# 435

Аз понеже нямам позиция, коята да мисля, че ще е работеща, ми е много интересно, как си представяте интеграцията на ромите и подчиняването на законите?

тази тема не е за интеграцията на ромите, цар Киро си е прекрасно интегриран, но щом питаш ще ти кажа какво мисля. Когато се установи върховенство на закона, работещо правосъдие, а корупцията стане дума, която се отнася само до 5 души в държавата  и хората знаят, че освен права имат и задължения, когато срещу всяко нещо което взимаш, трябва да дадеш - тогава циганите няма и да ги забелязваме, а тези, които ги забелязваме ще са тип калайджии и врачки по селските панарири. Циганите в момента дори и да искат не могат да се интегрират. Техният манталитет на чергари и хора живеещи ден за ден от дребни и не толкова дребни криминални прояви чудесно се вписва в Румъния и България, защото масово на народа изобщо не му дреме за нищо и всеки се спасява по единично.
Та, когато се въдвори ред , а Темида наистина нищо не вижда през превързаните си очи - тогава ще има шанс за тях, а и за нас. Дотогава ще сме си циганска държава.

# 436
  • на пистата
Sick
Цар Киро заяви в интервю за предаването "Карбовски директно", че убитият Ангел е бил част от група, която е тормозила семейството му в продължение на години, съобщи Дарик радио.

19-годишното момче в продължение но колко точно години ги е тормозело, че не разбрах...  #2gunfire И изобщо той защо мисли, че ще му се вържат на това, че някой може да ги тормози именно тях.

А просто не ми се коментира изявлението на полицията, че било пътен инцидент- да блъснеш човек и да го влачиш 10 метра е случайно.... Колкото са случайни онези униформени пред къщата на Рашков /няма да го пиша цар Киро, защото никакъв цар не е /, за които е ясно не само на цяла Катуница, че той им плаща.

За инициативата на футболните фенове- по принцип съм търпелив и разумен човек, но точно днес ми иде да тръгна с тях!
може да се повтарям,но не съм прочела още всичко.
http://bg.time.mk/read/874f458827/845087a61b/index.html
за това спря да се тръби,защо телевизиите не показаха какво са сторили с 26 годишното момче ромите,а.по тази логика и това е пътен инцидент.

# 437
  • Насред хаоса

Аз понеже нямам позиция, коята да мисля, че ще е работеща, ми е много интересно, как си представяте интеграцията на ромите и подчиняването на законите?

тази тема не е за интеграцията на ромите, цар Киро си е прекрасно интегриран, но щом питаш ще ти кажа какво мисля. Когато се установи върховенство на закона, работещо правосъдие, а корупцията стане дума, която се отнася само до 5 души в държавата  и хората знаят, че освен права имат и задължения, когато срещу всяко нещо което взимаш, трябва да дадеш - тогава циганите няма и да ги забелязваме, а тези, които ги забелязваме ще са тип калайджии и врачки по селските панарири. Циганите в момента дори и да искат не могат да се интегрират. Техният манталитет на чергари и хора живеещи ден за ден от дребни и не толкова дребни криминални прояви чудесно се вписва в Румъния и България, защото масово на народа изобщо не му дреме за нищо и всеки се спасява по единично.
Та, когато се въдвори ред , а Темида наистина нищо не вижда през превързаните си очи - тогава ще има шанс за тях, а и за нас. Дотогава ще сме си циганска държава.
Това няма да стане никога. Защото ние, простите, се подчиняваме на законите на страната, в която живеем. Те обаче признават само мешерето и нищо друго. Навсякъде признават и налагат само него. Нашите закони важат за тях само когато трябва да скубят държавата, тоест, нас.

# 438
# 439
Не ми се вярва да е съборено нищо тогава, като гледам как местните полицаи си правят разпитите на журналистите в дневната му...Вярва ли ви се?

Въобще, ние тук може пренебрежително да казваме "цар", но реално той се изживява абсолютно като такъв, а и най-страшното е, че не среща никаква съпротива от страна на властите.Почти съм сигурна, че и местния началник му дава отчет всяка седмица, относно касаещите "царя" и родата преписки.

И все още си блъскам главата, това целенасочено ли е допускано 20 години, нямам предвид само тази фамилия, а всичките им братя и сестри.Защото, ако е така, все още има някакъв шанс, според мен.Обаче, ако просто вече са им изпуснати юздите, тогава вече е много страшно.Да не говорим, че дори само при желание за по-крути мерки, веднага ще ни наскочат n-ти правозащитни организации.А пък при евенуални реални действия, вече не ми се мисли отвън какво може да последва. Tired

п.п.и много пъти съм се чудила, нали БХК се води "организация за защита правата на човека", или само в България под "човек" те имат предвид единствено циганина, защото аз техни изказвания, действия или каквото и да, в защита на друг етнос не съм срещала; защото хората, които са тормозени от години по селата, точно от самозабравили се цигани, са човеци, подложени на насилие, или се бъркам? да вземат да се погрижат веднъж за тях, така агресивно както ни натрапват всякакви изследвания, проучвания и сие за погазените цигански права...

# 440
10 c's
 много хубаво звучи и съм абсолютна съгласна с теб, но са само красиви и за съжеление празни приказки.
Как да стане това напрактика? Давам веднага пример (пак от Жозефина), как да се справим с това, че не си плащат тока? Нали пратиха инкасатори с полиция да ги откачват? Длъжностни лица, те се вдигнаха на бунт, обръщаха коли, палеха и опитваха да бият. Какво трябва да правим в такава ситуация??? - да обградим с барети гетото, да вкараме войска, да ги разпръсват с помощни средства????. Не вярвам, че някой мисли че е възможно в днешно време и някой ще го направи.
И за тоя пример корупцията, съдебната власт, законите нямат пръст - българите надлежно си плащат всичко и не бият инкасатори и полицаи.

# 441
Охоооо, наложиха ми цензура веднага. На някой не му изнася истината, или ? Това е форум, стига сте  " мели " неудобните постове, от това метене сме на това дередже в БГ. БГ не е раят на земята, крайно време е да се осъзнае и нещата да се наричат с истинските им имена. Като щрауси сме заровили глави в пясъка, а после ревем как държавата ни била беззаконна. Ами такава ще е, писна ми от цензура.

# 442
  • Насред хаоса
Охоооо, наложиха ми цензура веднага. На някой не му изнася истината, или ? Това е форум, стига сте  " мели " неудобните постове, от това метене сме на това дередже в БГ. БГ не е раят на земята, крайно време е да се осъзнае и нещата да се наричат с истинските им имена. Като щрауси сме заровили глави в пясъка, а после ревем как държавата ни била беззаконна. Ами такава ще е, писна ми от цензура.
Именно, именно. Ама сега правозащитниците ще наскачат срещу сайта, че допуска такива постове, а не срещу убийците. Ето това е цялата сбъркана система у нас.

# 443
Това не е тема за гласуване.
Мисля си,че ако няма реални последствия за виновните,ще се убедим,че живеем в абсурдистан,където можеш безнаказано да убиваш,крадеш,раждаш на 12 / и се приема за нормално/,не плащаш,а само искаш и.....
Напълно разбирам политиците на държавите,които отпускат пари по програми за ромите,само и само да си стоят откъдето са.
Танч,що не поискаш да си изразиш мнението по някоя от медиите да видим дали изобщо ще те огрее.

# 444
Изненада, недей да ми оригиналничиш в такава сериозна тема, подигравка е към семействата на загиналите деца, имай малко уважение. Или викаш щом не е в твоето семейство, ако ще и потоп да е? Аман от хора дето щадят чувствата на бедния престъпен контингент. Едно време защо не са смеели да крадат след Крумовите закони? Примитивни сме и такива трябва да са ни и законите явно. Още помня случая на изнасилената студентка в Търново от турци в турската махала. Студентите се вдигнаха с туби бензин и заляха цялата махала, защото им писна да се гаврят с тях. Последствията? Имаше, ама за студентите, бяха арестувани и повдигнати обвинения срещу тях. За изнасилвача? Спинка си спокойно вкъщи на топло.

# 445
Здравейте. Чета форума от много време само като гост и едва сега реших да се регистрирам, за да се включа в тази тема. Следя случилото се от вчера и в електронните медии и по националните телевизии и прочетох достатъчно гледни точки. Възмутена съм и от смъртта на двете момчета, и от акцента на репортажите на БНТ и БТВ, от неадекватната реакция на управляващите и от всичкото бездействие през годините създало предпоставки за такива инциденти и за ескалиращото сега обществено недоволство. В Фейсбук вече има много призиви за мълчаливи /или не дотам/ протести във всички големи градове http://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82-%D0 … 211118849?sk=info . Никога не съм била активна в подобни каузи и протести, но за първи път съм толкова потресена от случая, че мисля че трябва да се присъединят повече хора затова споделям страницата /не съм я харесала понеже не споделям напълно наслова за отмъщение, под който е създадена, предпочитам идеята за справедливост в законовите рамки/. Според мен няма интелигентен човек и българин, който да не роптае вътрешно срещу всичко изброено по-горе. Дори днес организацията да не е напълно успешна заради малкото време, говори се за организиране и на по-масови протести на 1.10. за изразяване на недоволство и сериозни призиви към властите да направят някакви крачки към разбиване на тези порочни практики. За съжаление хората винаги са обезверени относно съвестта и морала на управляващите както и аз, но ми се иска този път някак вярата да е малко повече. Затова аз лично мисля да отида пред общината в моя град като за начало. На 23 съм, от Русе

# 446
Нима намирате отбор на добрите при тези събития? Измет пали и руши собствеността на друга измет. Хвана ме страх, какво ще се случи, ако шайка хулигани решат да безчинстват на воля и пред моят дом. Защото съгласете се, независимо от причината, подобна саморазправа, заснета от медиите, но непредотвратена от полицията е, ако не друго, то поне плашеща.

# 447
Би ли копнала информацията тук за такива като мен дето нямат и не биха си направили регистрация там?

# 448
  • София-Лагера
"Никога няма да забравя как една баба се разплака и едва не падна на колене и ппачейки крещеше "Браво, момчета, вие сте велики". Някави хора излизат от къщите, раздават вода на пичовете, викаха - пийте, да имате сили.....знайте, в очите на тези хора сме герои, отидохме да им подадем ръка, да им покажем съпричастност, за тях наистина бяхме герои! Няква лелка крещеше на ченгетата - "Махнете се бе, пуснете децата да ги изтрепят, цял живот ни тероризират", нито един човек не чух да упреква защо се върши това, напротив - хората се радваха...

Цитат от ФБ

# 449
ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ СА С ДНЕШНА ДАТА - 25.09.11г.
АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОТЕСТИТЕ :

БУРГАС 15:00 Паметник "Альоша"
---------------------------------------------
ПЛОВДИВ 14:30 - пл. Съединение
СОФИЯ 15:00 - НДК, Пилоните
ВАРНА 14:00 - Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично"
ПАЗАРДЖИК 14.30 - ТОРТАТА!
РУСЕ 15:00 - пл.Свобода, пред общината
ПЛЕВЕН 15:00 - до Часовника

/цитат от Фейсбук/

Предвид часа не знам колко хора биха се събрали в отделните градове, понеже всичко се е доуточнявало в последните няколко часа град по град. И все пак по-добре от нищо.

Общи условия

Активация на акаунт