Събитията в Катуница

• 214 664
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 600
  • София
E,  можем да намерим резона в мълчанието в момента, не искат напрежението да ескалира.
Напротив, точно така ще ескалира. Информационните затъмнения само до това са водили в последните десетилетия. Разбираемо чувствителни сме у нас към това, когато е така очевидно.

# 601
  • София
Хората, наречени от Миролюба Бенатова
футболни фенове, сега бяха наречени
от представителя на полицията
"лумпени" и "маргинали".

# 602
  • Насред хаоса
По средата трябва да беше Цветанов, ако не се лъжа  Embarassed
Неее, той трябваше да е на мястото на Лечков.
Послушах малко пресконференцията и спрях тв. Омръзна ми да слушам как справедливият гняв на хората бива наричан *вандалски прояви*. А за убийството - ни думица. Във фокуса са размириците и палежите, но не и причината за тях.
точно.
аз пак ще продължавам да дълбая.ще има ли наказани роми след побоя до смърт на момчето от монтана,така както има задържани и след палежа на кировата къща
Едва ли. Вече забравих кво е тва наказан циганин за убийство даже. Ще се оправят, като се върнат порядките от Татово време за тях - там в гетото и да не смее да си покаже носа навън. Като не могат да живеят с хора и по цивилизовани закони, да си живеят като скотове, но далеч от обществото.

# 603
E,  можем да намерим резона в мълчанието в момента, не искат напрежението да ескалира.
Напротив, точно така ще ескалира. Информационните затъмнения само до това са водили в последните десетилетия. Разбираемо чувствителни сме у нас към това, когато е така очевидно.

Е, прочети и второто изречение, де.  Simple Smile
Иначе 100%  подкрепям смисъла на репликата ти.

# 604
Много жалко за момчетата, нямам думи. Най-възмутителното е, че безчинстват хора, произведени от държавата. Не съм от хората, които по някакъв начин разчитат на държавата и я имат за нещо, но ситуацията с ромите е изцяло отговорност на управляващите и политиката им спрямо това население. Те са стимулирани да раждат, да се размножават, да крадат и да вилнеят безнаказано.
За жалост ние си пишем по форумите, лаем си, но керванът си върви и всичко си е същото.

# 605
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не знам на какво се дължи това изкривяване от медийте. Друг път, когато  се случи инцидент, убийство, се надпреварват да навират микрофони с въпроси към близките на жертвите, ровят и душат около човешката мъка. Не го одобрявам, но ми е чудно защо сега се покриха? Няма интервюта със съседи, случайни и неслучайни граждани, няма ги обичайните въпроси:''Какво мислите?"и '' Как се чувствате?''. Само мангала с трибуна...
Джеронимо, и аз точно това се питах, и ясно си спомних въпросната Бенатова с фалшивите сълзички покрай великденската трагедия, и как завираше камерата в лицето на побъркания от мъка баща ooooh!

# 606
В Столипиново, и другите цигански квартали в Пловдив, циганите се " въоръжавали" с лопати и други подръчни средства.

Хаха, как го затапиха този не го знам кой е , дето говори на пресконференцията.
Един журналист го попита, защо прокуратурата не се е самосезирала заради имотите на Киро.
Той контраатакува с въпроса: А, защо вие не сезирахте прокуратурата?
Журналиста: Ми, това не е моя работа.
Тоя, дето не го знам кой е: Емихмхм..... и сведе глава..

Последна редакция: нд, 25 сеп 2011, 18:42 от muuu

# 607
  • София

Прочетох го и те допълвам, не споря с теб, а с идеята така да се предпазят хората, да не ескалира напрежението.

# 608
Копирам това от друг форум, без да се знае първоизточника:

ОТВОРЕНО ПИСМО
До СЪВЕТА ЗА ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ
До всички свободни медии , които желаят да го публикуват
НА ВНИМАНИЕТО НА РЪКОВОДСТВОТО НА БТВ!!!!!!!!!
Уважаеми дами и господа,
Моля , официалното ръководство на телевизията , да излезе и ясно да заяви дали застава зад "журналистката" , госпожица Миролюба Бенатова.
Явно обидена от това , че и бе отнет микрофона , тя сведе репортажа до елементарно свеждане на събитията ,като нарече протестиращите "пияна и дрогирана тълпа от агитки на футболни клубове".Присъствах там и мога отговорно да заявя , че футболните запалянковци бяха не повече от 100 човека от около 2000 протестиращи.Също така мога да заявя , че не видях нито един пиян или дрогиран човек.Микрофона на госпожица Бенатова , бе отнет след многократни официални предупреждения , да не снима отблизо и в детайли лицата на протестиращите , което право ни е дадено от конституцията, но вместо да снима в общ план ставащите събития , тя най арогантно снимаше отблизо лицата на протестиращите, което ни навежда на мисълта , че тя не отразява събитието ,а работи на хонорар към полицията.След като , госпожица Бенатова има претенцията да бъде разследваща журналистка, защо не проведе разследване , как един престъпник 20 години избягва правосъдието.Как 20 години произвежда нелегален алкохол, как 20 години наркопласьорите и търговците на "жива плът" от "Столипиново" се отчитат на него , как дължи 8 000 лв. за вода , как всички се водят безработни , а живеят в палати и карат коли за милиони, списъкът може да бъде продължен до безкрайност.Защо госпожица Бенатова , не отрази новината , как Кирил Рашков е звънял , на висши прокурори и полицаи и се е държал заповеднически с тях.Защо госпожица Бенатова , не отрази как 20 години Кирил Рашков дерибейства и нарича обикновените хора от селото "гяури".Безкрайни са примерите , които можем да дадем.Пишем това писмо , защото считаме , че госпожица Бенатова , грубо нарушава правилата на журналистическата практика и етика.Тя едностранно отрази една новина , без да отрази мнението на другата страна и си позволи да сведе новината до :"пияна и лумпенизирана тълпа".Каним официално госпожица Бенатова да дойде да запали свещ , в църквата на село Катуница , където цяла нощ бе положено тялото на обезобразеното момче.Госпожица Бенатова отрази като "инцидент" , едно показно убийство , след заплаха за убийство , нает специално за целта убиец и последващите събития.Опитахме се да комуникираме цивилизовано с БТВ , но снощи около 22.00 ч. , след като сайта им бе залят с гневни коментари срещу госпожица Бенатова , те изключиха коментарите към темите.
Моля ръководството на телевизията да вземе отношение по проблема , тъй като много по -малки телевизии наричани иронично "кабеларки" отразиха много по-добре и обективно новината.В заключение искам да Ви кажа , че в град Пловдив вече казват на БТВ (Босфор TV) , дано не заслужите това име.

Миролюба Бенатова в стремежа си да е супер оригинална и находчива, трупа само негативи.

Относно полицията и това, което видяхме от полицаите снощи в репортажите по телевизиите, аз съм на мнение, че те съвсем целенасочено не направиха нищо срещу протестиращите. В крайна сметка има трима ранени от циганите полицаи, а и идват избори, не могат да тръгнат срещу българите  newsm78

# 609
  • Варна/Лондон

Съгласна съм. Много е очевадно това затъмнение, а и с тия включвания на циганина, не знам как си мислят, че ще намалят напрежението.

joy_r, не одобрявам, но винаги го е имало. За това и е толкова странно защо сега не са такива.  Да не говорим, че до момента поне 4-5 баби комшийки трябваше да са си казали мнението за ''инцидента''.

# 610
  • София
ТВ 7 - сега!

# 611
  • вятър в маслините, вятър над хребета
В момента им се диктува как да отразяват събитията, а и имат от какво да извлекат сензацията, така или иначе никога не им е пукало за мъката на хората.

# 612
  • София

Да, Бареков е при циганите,
вместо да снимат българите.

# 613
Няма ли медия която да я интересува какво го интересува зрителя?
И ако Росенчо е на живо е срамота да не коментира и да не отстъпи времето си за репортажи.Нали е голям патриот.
Къде е сега Слави?Защо не излезе и не поведе хората,има нужда от водачи.
Щом може да се плюнчи по един час всяка вечер,да излезе.
И г-жа Ризова-къде са коментарите за мъжът със силната ръка.
Срам и безобразие.
Мач...но това е толкова важно.

# 614
На Миролюба ли й беше предлагал цар Киро преди няколко години брилянти? Вече не помня по какъв повод. Май пак имаше нещо за каране с превишена скорост....

Общи условия

Активация на акаунт