Събитията в Катуница

• 214 860
  • 4 668
  •   1
Отговори
# 930
Много против насилието съм.дори филми с насилие не гледам. но последните събития ме разтърсват,повярвайте. Цар Киро се изкарва невинен и обвинява роднините на момчето. Много нагло се държа с Бареков тази сутрин-по всичко личи, че има солидни гърбове зад себе си. Кой е той, че да убива невинни хора?И докога хората ще търпят безчинствата му?Досега се въздържах от коментари и само четях, но вече не мога.
Щом правосъдието няма кураж да се справи с него-да го дадат на народа.

# 931
  • където ми харесва
Извинявам се, но трябва да си абсолютно бездушен, или малоумен, че единствената ти реакция в такъв момент е мъка...
Ако някой убие детето ми по този начин, не просто ще го излежа-ами ще го излежа с гордост...
Защото този боклук сега е убил едно дете, но никой не е наясно дали това е единственото му престъпление през целия му живот.
И колко още деца трябва да умрат, че хората да се чатнат и да излязат от блеещото стадо.
С мълчание и примирение не става.
И не говоря само за цигани. Да, това можеше да се случи и на обикновен българин, но в случая е намесена циганска фамилия, на която 20 години й се разминава всяко престъпление.

# 932
Добре де, защо превръщате един неетнически протест в етнически?

защото е по-лесно. Врагът се вижда.
А цялата прояденост на 4те власти у нас е твърде сложна, за да бъде локализирана в един протест.
Кой протестира срещу всичко
освен това ние сме евтини на просото и скъпи на триците

Аз за Лечков не видях/чух/прочетох граждански протест, а този човек, този достоен българин , удобно раззположен под портрета на Левски явно така се е уцуцал в далавери, че чак Европейската комисия се наложи да се намеси и да го спре!
И пак го подкрепят ГЕРБ за 3ти мандат
Абсурдистан пълен

# 933

А ако 15 годишната дъщеря ви се прибере и ви каже, че са я изнасилили 5-6-7 циганина и не можете да направите нищо, защото те комадват и раздават правилата и утре това дете ще мине пак по улицата покрай тях, и ....пак ли ще страдате.
 Аз също не съм конфликтен човек, но стане ли въпрос за децата ми.....................казвам пак, крайна съм Rolling Eyes  нечовешки ще се държа. Само като гледах интервюто с бащата и  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Абсолютно съм за линчуването на този род и дано не се успокоят хората, а да се борят до край и аз бих се включила.
Да разбирам ли, че изнасилвачите от друг етнос  получават картбланш да действат?
И как така си готова да линчуваш цял род, без да си наясно, кой престъпник и кой просто роднина!? Дали мисленето ти се различава от това на тия, прегазили умишлено момчето в Катуница???

10 c's, против Лечков за три дни се събраха повече от 24 000 подписа, ако не ме лъже паметта.

# 934
Хубаво е направил френския крал.

# 935
  • София
Хората от селото обасниха какво се случва там от доста време вече и от кого  Peace И тези които кощунстват са защитавани от семействата си и родителите им са не-по малко виновни  Peace

# 936
Хората от селото обасниха какво се случва там от доста време вече и от кого  Peace И тези които кощунстват са защитавани от семействата си и родителите им са не-по малко виновни  Peace

Изпитвате остра нужда от саморазправа в тая държава, така разбирам. И ако е възможно, вие да сте от страната на биещите.. Мислите ли какво повличате след себе си за децата си, не само за циганските такива?

П.П. На предната страница се пусна тоя линк, за който благодаря!  http://stopnazi-bg.org/declarations/73-konfliktat-v-katunica-ne-e-etnicheski  Никой не го изкоментира.

# 937
На вниманието на всички, които искат да превърнат протеста в етнически.

Думите на един убит от мъка баща:

Екипът на “24 часа” запали свещичка в памет на убитото момче.

С Атанас Петров, баща на убития Ангел , разговаря СПАС КУЗОВ:

- Нашите съболезнования, г-н Петров.

- Благодаря ви, защото по телевизията изкараха убийството на Ангел едва ли не пътен инцидент. Изобщо не беше така.

- А как?

- Напълно целенасочено внуците на Цар Киро убиха сина ми. Като се зададе бусът, Ангел ми вика: “Татко, сигурно бият пак някого от нашите.” А онзи, като ни видя, се засили чак от другия край на пътя, мина през затревения остров и закова пред нас. Синът ми се изправи пред него и вика: Спри се, бе, къде отиваш? А оня запали буса и го бутна, а после бавничко, бавничко мина върху него.

Аз видях, че ще го смачка и се развиках, тропах по кабината: “Спри се, бе, спри се, бе, спри се, мачкаш ми дететооо!?”. Онзи го прекара под буса и го влачи 20 метра (мъжът се задавя от плач). Изтичах, прегърнах го: Стани, тате, стани, тате! А той примря
- Кой точно беше зад волана и още колко души имаше в буса?

- Една камара цигани бяха.

- Конкретен повод, причина има ли, заради която те нападнаха сина ви?

- Причината я знаем всички в селото. Внуците на Киро гледат, че дядо им купува гласове, политици. И малките си мислят, че са недосегаеми. Деребействат тук от години.

Не работят, а само далавери. Говори се за джебчийство, наркотици.

- Вие какво работите?

- Виж ми ръцете, автотенекеджия съм. Цял живот се бъхтя, имам една кирлива кола. И децата ми са богатството. Те ми отнеха едното.

- Ще заведете ли дело?

- Дело ще има. Ще ги съдя, докато не ги видя всичките в затвора. Всичките цигани, дето бяха там, когато убиваха детето ми. Нищо че имат пари, една камара народ е измрял заради тях. Те от това ги имат парите. Аз цял живот бачкам и пак съм в батака, семейството си развалих да ходя по чужбина да печеля.

- отСега палят наред къщите на Рашкови. Одобрявате ли този начин на възмездие?

(Млад мъж се намесва в разговора.)

- Редно е всички като Цар Киро да ги сполети справедливостта. Ние сме българи, това ви е ясно и на вас!Бащата: Недей така, мойто момче, има и хора между тях. Както ти си човек, така и те са човеци, имат семейство.
.[/color]

# 938
  • Gone with the wind
Да разбирам ли, че изнасилвачите от друг етнос  получават картбланш да действат?

Това и аз си го помислих, но не посмях да го напиша.

За мен най-зловещото от кадрите от Катуница /след двете трагедии естествено/ бяха виковете "циганите на сапун, турците под ножа".
Не, не съм "фен" на нито един от двата етноса, дразня се на циганите по ред причини, турците /пък били и те "наши"/ не ги долюбвам по 500 причини, но това на мен лично ми дойде в повече. Искрено се надявам, че това не се възприема като най-големия ни проблем, защото обществото ни има доста по-спешни трески за дялкане от двата етноса, като започнем от престъпността,била тя  циганска, българска, турска, бедняшка или богаташка ........

# 939
Послушайте един баща загубил детето си.
Приберете вашите и заемете местата им.
Осигурете им един по спокоен живот.

# 940
  • София
Извинявам се, но трябва да си абсолютно бездушен, или малоумен, че единствената ти реакция в такъв момент е мъка...
Наистина ли си психолог? Такива квалификации ме потрисат. И да, гнева е част от мъката, но не виждам как ако и ти станеш убиец ще върнеш детето си. Само ще загубиш и себе си.

ketito Все повече се убеждавам, че българите робуват на тъпотията, а не на други етнос. За жалост, от това робство трудно ще се излезе с крясъци. Хубаво ще е да се мисли, да се чете, а ао се наложи да крещиш поне да можеш да формулираш какво искаш.

# 941
  • София

Изпитвате остра нужда от саморазправа в тая държава, така разбирам. И ако е възможно, вие да сте от страната на биещите.. Мислите ли какво повличате след себе си за децата си, не само за циганските такива?

Ами мисля, че си права  Rolling Eyes  Все някога ще кипне, много се е насъбрало  Rolling Eyes
Ясно ми е какво се повлича и е страшно да, но на там вървят нещата и от доста време политиците се опитва да ги спират  Rolling Eyes
Аз лично съм от доволните от правлението на ББ. Преди него бяхме в едно цивилизовано турско робство   Peace

Абсолятно съм наясно, че има роми, които живеят съвсем цивилизовано и страдат от етноса си.
Пак ще кажа, че трябва да има бунт, не на етническа основа, а против "недосегаемите" от всякакъв етнос  Peace

# 942
Чета и плача.....
Да гледаш как убиват детето ти, и да не можеш да му помогнеш!!! Гадни мръсни изчадия!!! Това не са хора , а изверги. Ето такива защитава "нашата полиция".

# 943
 inna-bubulina, разплака ме... Cry
Тъжна истина е, че едни родители осиротяха, един баща няма да намери никога покой... каква е тази жестокост... Cry 
Колкото е да сме човечни и толелантни в една такава ситуация ... да не дава господ никому това да го изживява, едва ли ще му е на човек до това да се разграничава от останалите убийци или кой точно е воновен. В подобен момент хората или се сломяват и заклеймяват всички или им пада пердето и си излежават последствията от действията. Аз съм от тези с падащо перде... да не дава господ...ужасна мъка , ужасна... Sad

# 944
Изпитвате остра нужда от саморазправа в тая държава,

ами, ти пък .. само вирутално

Общи условия

Активация на акаунт