Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 69 565
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Бели, зелени, сини сополите са си сополи и трябва да се вземат мерки още щом се появат, а не да се чака промяна в цвета им.

Съгласна съм, само казах какви са правилата в яслата.
Много ясно, че взимам мерки като потече носът.  Peace

# 31
Здравейте, до сега само четях във форума. 

Кратко въведение:

Имам момиченце на 3 год. и 9 мес. решихме да я пуснем на детска градина, и проблемите започнаха:,
Още първия ден, беше едва 6 часа на градина и си я взех, учителката ми каза:
 - детето много плака, не можах да ви се обадя, защото нямах достъп до картоните на децата.  Привечер детето вдигна температура, нямаше глас, имаше възпален ларинкс , започна да диша трудно, ходихме при ДЖИ -ПИТО, Окръжна болница, Правителствена болница Лозенец. Всички бяха с една диагноза "СТРЕС, срината имунна система" това дете за 10 дни пое толкова лекарств колкото не беше пила от както е родена. Обясниха ми, че в следствие на многото плач гърлото и е "раздрано" до кръв и всичко започва на 19.09.2011г.
До днес Детето ми се стряска още, през нощта  и ще пие антибиотик още 6 дни.

Имах личен разговор с директорката по случая! Тя твърди,че всичко зависи от съвестта на родителите. Всички знаем как се взимат бележки от ДЖИ-пито за здраво дете. Отивам сама и казвам, искам бележка за детската градина, и детето ми е прегледано без дори да присъства Shocked, това се случва поне при нас. И така болни и здрави са на градина. На родителската среща са попитали майки, дали не може да се връщат болните деца още от вратата? Директорката твърди, че ако има бележка от доктор тя няма право да върне детето.

Дали е така не знам? -  къде да попитам, дали в Общината, РИОКОЗ или каде?
Това което знам е, че децата понасят последствията !!!

Интересува ме ако някой знае нещо по въпроса нека сподели моля. Предварително се извинявам ако съм сложила темата в неподходящ раздел!

# 32
Добре, де, не е ли грешката, че картоните не се държат на достъпно място и не са ти се обадили като са видяли, че не могат да успокоят детето? Това за болните деца е отделно, но от това, което пишеш, аз останах с впечатление, че детето се е разболяло не от вирус донесен от друго дете, а от стреса и плача..

# 33
  • София
Добре, де, не е ли грешката, че картоните не се държат на достъпно място и не са ти се обадили като са видяли, че не могат да успокоят детето? Това за болните деца е отделно, но от това, което пишеш, аз останах с впечатление, че детето се е разболяло не от вирус донесен от друго дете, а от стреса и плача..
Някак си и аз не разбрах, как стресът е свързан с другите боледуващи деца?

# 34
  • София
не схванах връзката между 6-те часа дране, болните деца в градината и липсата на картоните в групата  newsm78
Освен това за първи път чувам за вирус, който за 6 часа те тръшка, ама може и да бъркам, обикновено обаче вирусите имат инкубационен период поне ден-два, в който на детето нищо видимо му няма, та това 6-часово тръшкане нещо не ми хваща вяра.
И аз като родител винаги когато пращам детето си на детска, се уверявам, че учителките ми имат телефона, особено когато децата ми тръгваха за първи път на детска.

# 35
  • София
 Прозрачната хрема е началото на вирус, детето със сополките може и така да си кара, но други да се разболеят..

# 36
  • София
За съжаление проблем навсякъде.
Моя син се разболя миналата седмица, спрях го от градина веднага, беше на АБ. Оздравя. От вторник е отново на градина, днес подсмърча. Явно пак няма да ходи на градина.

# 37
Дъщеря ми също започна да подсмърча на 4-тия ден. Не знам дали е имало болни дечица, но наистина вируса си има инкубационен период, а и при дребничките в първа група предполагам, че и стреса е виновен за понижаването на имунитета на децата и затова боледуват толкова често.

# 38
А някоя от вас давала ли е хранителна добравка "Зелена Енергия", чула съм, че хомеопатите я изписват като имуностимулатор ?  И може ли да споделите мнението си  Hug

# 39
Ефект от никакви имуностимулатори и зелени енергии няма да има докато майките разсъждават,  че сополите не са заразни и пускат децата си болни, така се получава затворен кръг и болестите постоянно си върлуват, все едно си отглеждаш вирусите. Щом майките нямат съвестта решението е просто: застава мед.сестра на входа и гърло на всяко дете ако толкова не може да познае едно болно дете аз ще взема да застана и никакво пускане независимо че сополките били от зъби ,от вафли,прозрачни и т.н.Така няма да има болни и хем майките ще си ходят на работа, хем и децата ще са здрави и щастливи все пак става въпрос за вашите деца,ако толкоз не ви пука за другите.Освен това едни прости сополи могат да доведат до много усложнения отити ,бронхити и т.н.За бога майки не водете децата си болни на ясла  със сополи така всички ще са здрави и ще ходят на работа и вие и другите. Ние ходихме 2 дни след това сополи ,температура и така сме си вкъщи,където ни е мястото.Иначе давах инфлуцид, но и той не ни спаси,мисля че и животворна вода от градината на бог да бях дала при положение че се изкашля болното дете срещу  моето не виждам  как не би се разболяло и после се чудят как може да има по 2 месеца хрема детето и не му минава,а мен изобщо не ми е чудно,резултат от глупостта на  майките...

# 40
  • София
 Бела, съгласна съм с всичко казано от теб..на моят син му предстои тръгване и ми се е свило сърцето от притеснение как ще е с болестите..защото докато го има това явление - дечица със сополи на градина, ще го има и честото боледуване, нямаме баба под ръка, не смея да започна работа, изобщо ooooh!
 Зелена енергия пие, боледува много по-малко от миналата година, но в яслата едва ли ще изиграе съществена роля.

# 41
  • София
bela81 и аз съм съгласна с теб....но явно доста от майките приемат за нормално детето да е със сополи цялата зима, да си похърква, подкашля и такам....Щом няма Т и не го боли ухото, това че има сополи с цвят или без цвят не е болка. Няма здраво дете със сополи  Peace
От продуктите на Аква сорс съм доволна. Давам зелена енергия и коластра кол актив 3. Болестите се карат просто по-леко, на крак без Т и усложнения. Но аз при първи симтоми увеличавам дозата, иначе давам профилактичната от м 08. Също съм доволна от цитросепта за деца и Самбукуса. Профилактика на чревната флора с бифидус пак на Аква сорс, а на малкия био гайа...поне 10 дена в месеца. Също имам и схема от педито на хомеопатични, които трябва да давам - нямам мнение още, защото сега почнах да ги давам.

# 42
  • София
И с имуностимуланти и без моите си боледуват ooooh!. На сина ми да чукам на дърво, вече имунната с - ма поукрепна и вече цяла година не е боледувал. Преди беше ад Sad. Дъщеря ми също много боледува и миналата година е ходила не повече от 3 - 4 месеца на ДГ. Тази година тръгна здрава, ходи 8 дни и сега отново кашля и е със сополи Sad.

... нямаме баба под ръка, не смея да започна работа, изобщо ooooh!

При нас положението е същото и по тази причина не ходя на работа, за да мога да съм на разположение винаги, когато са болни.

# 43
Вчера и аз пуснах подобна тема, преди да видя тази само че за ДГ...И аз съм в чудо какво да правя... И при нас имуностимулантите не помагат.
Просто настръхвам от тези майки, които си водят детето сополиво на градина...ама били безцветни сополите, ама нямало температура... остави мисленето за чуждите деца, чудя се не се ли притесняват тези майки, че техните собствени деца може да се разболеят по-сериозно като ги водят в такова състояние на ДГ - но, не - това са обикновено такива деца, които са с по-здрава имунна система и родителите им не са наплашени като нас от ежемесечни тръшвания на легло с високи темп. , отити, бронхити и пр.- Миналата година на един от откритите уроци на групата на дъщеря ми видях дете, което не само, че изглеждаше болно ами и кашляше като магаре и пак беше там  ooooh! - и познайте, на следващия ден дъщеря ми започна да кашля по същия начин.
А и мисля, че по-чувствителните деца, по често се разболяват от ДГ(моето е от тях) - едно на ръка са самите вируси и като прибавим, че детето да кажем цял ден на ДГ не е яло, не е спало, къде пило вода,къде не пило и ето ти организма в шок и хоп вируса атакува - аз напр. в голяма степен така си обяснявам факта, че детето ми когато не ходи на ДГ с месеци не се разболява, а тръгне ли  - на третия ден е закачила нещо...

# 44
1 седмица на градина и лепна някакъв вирус, слава богу за 2 дена и оздравя. И като си помисля, че сега започва зимния сезон с многото болеси и зле ми става. А не мога постоянно да съм болнични, затова се принудих да намеря жена, която ми помага в такива ситуации ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт