Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 69 625
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Дъщеря ми тръгна на ясла на 2,8г. В началото всички боледуваха доста след това настъпи някакво затишие, явно вече обменили де що има вируси Simple Smile
Със сина ми не знам как ще изтърпя този период. Оставихме го у нас, на хомеопатия. Като тръгне на градина сигурно пак ще лепне нещо.
По принцип не боледува, до сега е имал само 1-2 хреми, един АБ заради зъб и предното му разболяване (сериозно). Хи не знам кака ще го караме по-нататък.

# 46
ДЪщЕря ми тръгна този септември на градина, първа група, малка е /няма още 3 год/, което ме притесняваше. В групата има деца над 3 годинки, които предполагам, че са по-калени и по-малко ще боледуват /не знам защо съм решила така/.
Давам профилактично клеева тунктура, много чай с мед и лимон /за щастие тя обича чай, не налита на сокове/, инфлуцид давах /но спрях, защото ги гълта хапченцата, а не ги смуче/, мултисаностол.
Сега мисля да дам и осцилокнокцинум /или както там се пише/, всеки понеделник по едно хапче.

# 47
В групата има деца над 3 годинки, които предполагам, че са по-калени и по-малко ще боледуват /не знам защо съм решила така/.

Не е така. До дете е. Независимо от възрастта.

инфлуцид давах /но спрях, защото ги гълта хапченцата, а не ги смуче/

Можеш да даваш хапчето разтворено в мъничко вода, с лъжичка.
Моят син пък ги сдъвква. Не е проблем.

# 48
Подкрепям, че си е до дете. Големият ми син изкара първата си зима в яслата само с едно отсъствие за конюнктивит. Не съм давала никакви витамини, имуностимулатори или нещо подобно. Единственото, което правихме беше всяка вечер да му пръскаме физиологичен разтвор в нослето. След това в градина се е случвало да боледува, но сравнително рядко. Малкият също рядко е отсъствал. Мисля тази зима отново да пръскам редовно физиологичен разтвор всяка вечер.

# 49
След 3 седмици на ясла и текнаха сополки на моята кукла. Съответно звъннах в яслата за да кажа, че няма да ходи и мед. сестра ми каза, ама доведете я нали няма Т няма да я върнем  ooooh! Само се замислих колко ли деца ходят сополиви и как ще си опазя детето да не боледува, като те изобщо не връщат болните деца, а всички са заедно. Сега давам есберитокс, клеева тинктура, прясно изцедени сокове и понякога вит.Ц.
А детето ми е толкова малко, че не ми се мисли, ако се разболее по-сериозно. Уж в яслите не се разболявали много.

# 50
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ние сме на АБ след 3 дни до обяд в яслата ... А давам по схема Бронховаксом и Осцилококциум от август ...
За да не отварям друга тема да попитам: Как се справяте с работата? Мисълта ми е, че след месец тръгвам отново на работа и ... честите болнични ... Какво правите? Наемате човек да гледа болното дете? Напускате? Какво? Все са ми на мисъл тези въпроси ... С моята заплата да наема човек да гледа болното дете е невъзможно ... Да напусна? - ами тогава ще мога да си гледам дечкото у дома и да не го подлагам на постоянни боледувания ... Май е омагьосан кръга ... и част от въпросите ми са риторични ...

# 51
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
поради вида на работата ми аз трябваше да се върна след 12 месеца на работа - майка ми по стечение на остоятелства и модерни болести и още по модерни доктори ни напусна - и от тогава детегледачка се грижи за бебешора -два дни ходи на детска - и сега още е болен - мисля зимата да не я освобождавам жената - че като гледам - то с болнични кой ще ме държи на работа

# 52
Здравей и от мен!
И аз ще следя темата, защото ми е болна.Тръгна на ясла на 1.11 г., сега е на 3.7 г. и до ден-днешен не сме се справили успешно с това 3-4 дни на градина, 7-8 дни до пълно излекуване вкъщи.Давах какви ли не неща - имуностимуланти, хомеопатични, сребърна вода, клеева тинктура, респивакс, имунобор, имунокинд, имунокидс, мултивитаминол и т.н. / и все продължително време/.При нас ефект няма.Продължава да си боледува и ще е така, докато продължава мамите да си карат децата недооздравели или болни.
Аз съм все в болничен.Сега ми е по-лесно,че съм в болничен поради бременност и я спирам, когато има сополиви деца.
Дано да се появи мама с универсално средство, от което да е доволна и да го сподели и на нас.  Simple Smile

Замисляли сте се,че може да има  някаква конспирация зад болестите на децата. При нас са токсичните препарати,на други места съм чувала,че децата казват ,че им е студено и им държат прозорците. Много съм недоволна от системата  Naughty

# 53
Как се справяте с работата? Мисълта ми е, че след месец тръгвам отново на работа и ... честите болнични ... Какво правите? Наемате човек да гледа болното дете? Напускате? Какво? Все са ми на мисъл тези въпроси ... С моята заплата да наема човек да гледа болното дете е невъзможно ... Да напусна? - ами тогава ще мога да си гледам дечкото у дома и да не го подлагам на постоянни боледувания ... Май е омагьосан кръга ... и част от въпросите ми са риторични ...

Не мога да кажа, че моят син е от често боледуващите, но определено ми е трудно, когато е болен. По принцип нямам проблем да взимам болнични и отпуски, но работата ми е свързана с крайни срокове, с предварително планирани срещи, които не винаги могат и е редно да се отлагат. В началото се бях разбрала с позната да го гледа, когато е болен, но след първото разболяване, тя си намери по-постоянен ангажимент. Сега имаме няколко варианта-мъжът ми работи на смени и моли колега да го замести, като той после компенсира, имаме и работеща баба, която също измисля някакви варианти и така. Аз май само веднъж съм вземала болничен да го гледам. Въобще, ако нямаш баба пенсионерка или възможност да плащаш постоянно на детегледачка, дори когато не е болно детето, просто да знаеш, че винаги може да разчиташ на нея, е много трудно с тези болести.

# 54
Уж в яслите не се разболявали много.

Че кой твърди подобно безумие?
Точно в яслите децата боледуват страшно много. В общия случай.

# 55
Уж в яслите не се разболявали много.

Че кой твърди подобно безумие?
Точно в яслите децата боледуват страшно много. В общия случай.

Досега с всички майки, с които съм говорила и чийто деца са посещавали ясла и след това градина, споделят че в градината детето е боледувало повече, отколкото в яслата. От там си вадя такъв извод, естествено може да греша. Защото децата били по малко в яслата и ги преобличали, ако се изпотят или се намокрят и т.н. вярно ли е незнам.

# 56
Аз пък си мисля, че е до дете, до организъм и имунитет.Макар, че както писах веднъж, на непрекъсната зараза, изпотяване, течение не знам кой имунитет ще издържи. Sad
И в ясли, и в групи все си боледуват.Дай Боже да е по-рядко и без усложнения.

# 57
В яслите е логично да боледуват повече и по-тежко. Защото са малки деца, нямат никакъв изграден имунитет, изкарват вирусните и бактериални инфекции много по-тежко. В градините боледуват повече децата, които не са ходили на ясла. Това пак е в общия случай.
Изпотяването и намокрянето не са особен проблем и при закалено и здраво дете не водят до "настинки".

# 58
Ами големият точно в яслата не боледуваше, а в градината, да. Рядко, но боледува, а от яслата нямаше нито едно отсъствие  Thinking Ще видим при малкия как ще е в градината.
Аз не съм зиморничава, имам се за калена, боледувам рядко, но стоя ли потна някъде на течение, настивам веднага. Карам зимата колело при минусови температури с леко облекло и съм здрава, но като постоя някъде на течение, носът ми веднага теква и се сковавам.
Ходила съм в нашата градина 2-3 пъти да вземам по-рано сина ми, точно когато са станали от сън. Седят голи на столчетата и уж се обличат, ама със скоростта на охлюв. Други излизат (пак голи) в коридора при шкафчетата да си вземат някоя дреха. В коридора е по-студено спрямо стаята. И така се размотават по 15 минути поне напред-назад голи, вратата стои отворена, защото постоянно някой влиза и излиза. Съответно става течение.

# 59
Синът ми ходи от 5 дни на ясли.Изкара точно 5 пълни дни.Пие един сироп Ад ликуид фор кидс(много добър продукт уж).От вчера е със сополи и леко покашляне,утре вече сигурно ще е магарешка кашлица и сополища.От днес си е в къщи.лошото е  че по-голямата част от майките,които пращат децата си болни просто нямат друг избор.Системата е скапана,в това е проблема.Когато работиш в частна фирма болничните и отсъствията са страхотен проблем за работодателя.в един момент майката трябва да избира пред това дали да работи и детето да е сополиво на ясли или да си стой в  къщи в очакване на обаждане от ясли ,че детето е болно.Моят случай не е такъв,защото още не съм се върнала на работа,но хем ме е яд че моето дете страда заради вирусите на чуждите деца,хем съжалявам  майките като си представя свитите им сърчица.мразя когато няма алтернатива.Желая на всички  есен и зима без болести  Hug

Общи условия

Активация на акаунт