Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 195
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Ако нямаш ампули с физиологичен разтвор или банка с такъв, можеш да приготвиш и сама:
1 чаша вода от чешмата+1 равна чаена лъжичка морска сол. Разбъркваш добре и измерваш 10 мл. от готовата солена вода.
Към нея добавяш капките от тинктурата. Разклащаш добре и вече можеш да капеш в нослето.

Има ампулки с физиологичен разтвор - Меример. Удобното при тях е, че са по 5 мл. едната и 2 броя са достатъчни за една доза капки.
Капките можеш да използваш в рамките на 24 часа. После изветряват. И приготвяш нови.
Щипят и не са особено приятни при капане.

# 166
Ако нямаш ампули с физиологичен разтвор или банка с такъв, можеш да приготвиш и сама:
1 чаша вода от чешмата+1 равна чаена лъжичка морска сол. Разбъркваш добре и измерваш 10 мл.
Към тях добавяш капките от тинктурата. Разклащаш добре и вече можеш да капеш в нослето.

Има ампулки с физиологичен разтвор - Меример. Удобното при тях е, че са по 5 мл. едната и 2 броя са достатъчни за една доза капки.
Капките можеш да използваш в рамките на 24 часа. После изветряват. И приготвяш нови.
Щипят и не са особено приятни при капане.

Имам банка физ.разтвор която слагам в инхалатора,от нея ще взема

# 167
Точно така. Отмери от нея 10 мл.

# 168
Точно така. Отмери от нея 10 мл.
Хиляди благодарности , много въпроси ,но като не съм ползвала до сега.....   bouquet

# 169
  • София
След 5 дни на ДГ госпожицата отново е болна Sad.В петък като я взех беше с течаш нос, но през нощта започна и да кашля Tired. Надявам се, че този път няма да се стигне до по сериозни болести Praynig. До края на седмицата ще пие Проспан и ще смуче Тонзилотрен и ако всичко е наред от понеделник пак ще я пускам в инкубатора Rolling Eyes. Вчера ходихме до ДГ и госпожата каза, че вероятно имало вирус, защото 4 родители се обадили, че децата са болни и че в групата имало още няколко болни Close. И на въпроса ми: " А защо не са си вкъщи, за да се лекуват?", тя направи една физиономия с която искаше да каже, защото родителите са им безотговорни, но вместо това каза: "нямало кой да ги гледа" Confused. Не мога да ги разбера тези родители Thinking. ОК, не ги е грижа, че децата им заразяват другите, но не се ли притесняват, че като не лекуват децата си, може да се стигне до усложнения newsm78?!

# 170
Не мога да ги разбера тези родители Thinking. ОК, не ги е грижа, че децата им заразяват другите, но не се ли притесняват, че като не лекуват децата си, може да се стигне до усложнения newsm78?!

Е хайде де, и аз това се питам всеки ден. newsm78

Бързо оздравяване. Simple Smile

# 171
Моето дете вчера си го взех със светнали очи. Програмата в понеделник му е доста натоварена - плуване, танци, отделно занятията. Реших, че просто е изморен. Или поне така ми се искаше.
Още в 19.00 качи температура и започнаха диарични изхождания.
Сега е на Ентерол, Биогая, сухар, вода. И вече е много по-добре.
Сега този вирус с диария, висока температура и евентуално повръщане е доста актуален. Идва и класическият грип.
Дано децата ни са здрави!

# 172
  • София
Sourcherry, бързо оздравяване на детенце Praynig. Наистина сега стомашно чревния вирус е на дневен ред  Sad. Около нас има няколко дечица, които са го хванали Rolling Eyes.
cremme, благодаря ти  bouquet. При вас как е положението?

# 173
Марти, благодаря за пожеланието  bouquet!
Вече според мен е напълно здрав. Но ще го оставя у дома поне още 2 дни. И ще отива на градина или в петък, или направо в понеделник.
Много бързо минава - вдигат температура, започва се дрискането и дотам.
Даже вече и разстройството му спря Grinning.

Днес го водих при педиатъра. Доста актуално вирусче в момента.
Дано ви подмине!

# 174
  • Canada
Ами всъщност - никак. Наложи се да спрем дъщеря ни от ясла, след тримесечно ходене и непрекъснато боледуване. После й извадихме третата сливица и слава богу на градината вече нямаше проблеми.  Whistling

# 175
karelia79 на колко години беше детето и къде и при кой лекар ходихте ?  newsm78

Ние снощи се побъркахме имаше едно топченце на врата,днес я водихме на лекар,оказа се,че било подут лимфен възел и й изписаха антибиотик за пръв път.
Баба й е много притеснена от разболяванията й в яслата,иска да я спираме,моля дайте съвети.

# 176
cremme, благодаря ти  bouquet. При вас как е положението?

Ние все още сме здрави, но все пак е само сряда Tired, ще видим дали ще издържи седмица здрава.Сутринта пак си поплака и не искаше да влиза.
И все пак аз от сутринта съм със страшно главоболие въпреки изпитите лекарства.Дано е само глава, че ако е нещо вирусно да не й го предам аз този път. Sad
Желая здраве на всички. Hug

# 177
  • Canada

Ние снощи се побъркахме имаше едно топченце на врата,днес я водихме на лекар,оказа се,че било подут лимфен възел и й изписаха антибиотик за пръв път.
Баба й е много притеснена от разболяванията й в яслата,иска да я спираме,моля дайте съвети.
Ами аз я пуснах на 2 години и 5 месеца. Спряхме я някъде на 2 годинки и 9 месеца мисля и 1-2 месеца след това (със сигурност беше преди да навърши 3) я оперираха доц Недев и д-р Банова от Темелков. Операцията мина без всякакви проблеми.
Иначе по отношение на диагнозата, минахме през 3-ма УНГ - Недев, Папуров и още някакъв, ама не помня кой. Всички бяха единодушне, че е за махане. Проблемът беше, че тя започна да вдига Т само и единствено от задна хрема.

# 178

Ами аз я пуснах на 2 години и 5 месеца. Спряхме я някъде на 2 годинки и 9 месеца мисля и 1-2 месеца след това (със сигурност беше преди да навърши 3) я оперираха доц Недев и д-р Банова от Темелков. Операцията мина без всякакви проблеми.
Иначе по отношение на диагнозата, минахме през 3-ма УНГ - Недев, Папуров и още някакъв, ама не помня кой. Всички бяха единодушне, че е за махане. Проблемът беше, че тя започна да вдига Т само и единствено от задна хрема.
Да,и нашата имаше Т и казаха,че сополките й се стичат в гърлото,ужас и сега сме с някакъв антибиотик BIODROXIL,но личната й лекарка не е споменавала нещо за 3-та сливица  newsm78

# 179
Яслата срина имунитета на сина ми тотално. Никак не можах да се справя (опитвала съм какви ли не имуностимуланти, витамини, хомеопатия...). След яслата беше същото и в градината - след 1 седмица ходене по 2 седмици е болен. Когато имах възможност да го спра от това място  спря да боледува и дори и да общува с някое дете навън, което кашля или е с хрема не се разболява.

Общи условия

Активация на акаунт