Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 182
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
А пък аз напуснах даже работа миналото лято/след майчинството/ точно заради честото боледуване на сина ми.Той е  и с астма и при всеки вирус получава пристапи на затруднено дишане.Парите не стигат ,но здравето на децата е по- важно за мен.В детскета градина все се карам с родителите на сополивите деца, но полза няма.Щяли да ги изгонят от работа и не можело да си взимат често болнични и затова си водят децата с хрема и кашлица.Направо полудчвам.

# 196
  • София
За съжаление винаги е имало и за напред ще има родители, които ще водят децата си болни на градина Confused. За безхаберието на родителите, няма да пиша, защото преди 2 - 3 страници писах и да не се повтарям пак.
Аз също не ходя на работа, защото няма на кого да ги оставям когато са болни, а дъщеря ми по - често си е вкъщи, отколкото на ДГ Tired. От 12.09. (тогава тръгна на градина), до днес има само 14 присъствени дни.

# 197
  • Бургас
Може ли и аз да се похваля - оплача.... Laughing Бихме рекорда! Децата ходиха 4 (четири !) седмици на градина. Дотук - Ура!. Обаче ....от събота синът ми е с ужасяваща задна хрема и произтичащата от нея кашлица денонощно... Днес, а и цялата седмица няма да се ходи на градина.  Confused Дъщеря ми пък снощи си навeхна крака, та и тя си е в нас (тук градината няма нищо общо, но аз да си помрънкам)  Tired
И да, няма оправия с болните и сополиви деца, но пък и в магазина/мола не им искат на клиентите бележка от личния лекар. Разбирам донякъде родителите на жизнени сополиви деца, но не разбирам тези, които дават сутрин Нурофен/АБ на децата си и ги пращат на градина (лично са ми се хвалили за това си "откритие")
ПП: И аз напуснах работа заради честите боледувания на дъщеря ми в ДГ. Вече 6г. съм вкъщи и започнах да си търся работа ... Направо не виждам кой ще се излъже да ме вземе с две малки деца в ДГ.   ooooh!

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 13:57 от I r r a

# 198
Здравейте, дъщеря ми ходи Цялата минала седмица, но от събота е отново със запушен нос.Имам чувството,че преживявам де жа вю,защото току що похвалих Цинабсина за хремата и тя пак се появи. Не това обаче ме изкара извън релси, а отговорът на педиатъра. "Ами виж сега, децата които ходят на ДГ постоянно са със запушен нос и няма каво да се направи"-това ми отговори сутринта. Помолих за носен секрет и по-обстоен преглед, защото може да е алергия, трета сливица дори.Не ми отказа, но по тонът й разбрах ,че едва ли не търся под вола теле Close и само й отнемам от времето.
Незнам....преувеличавам ли........тревожа ли се прекалено......... само заради запушен нос.......ама не мога да я оставя така.Ще направим изследване на секрет, ще я заведа и на НУГ, но не мога да се примиря че ще е със запушен нос винаги ,когато посещаваДГ.  no
Що се отнася до родителите водещи болни и сополиви децата си, съм изразила няколко пъти мнението си и няма да се повтарям. smile3513

# 199
И ние днес бяхме за секрет. Последно преди две седмици бяхме с хрема и кашлица, сега пак ни почна запушения нос....  Confused Детето ми по принцип е много здраво, но то като ти се навират разни вирусоносители в лицето, как да не се заразиш.  Crossing Arms
И сега се чудя какво да правя като оздравеем - да я пускам ли да походи още една-две седмици или да я гледа баба й. Има ли смисъл изобщо? То направо ще се съсипе това дете да боледува през две седмици, бе. Верно, вкъщи ще й е по-скучно, ама....

# 200
Ние след първото ходене(2 дена) изкарахме 1 месец със сополи,после след 2 дена пак на ясла, 2 седмици със сополи тоест имам надежда че по леко почват да ги карат.Помогнаха ни коларголовите капки този път.Иначе сме си вкъщи сега с варицела ми е едната девойка.АЗ си взех цялата отпуска 3 месеца и сега не съжалявам за 3месеца ще са ходили 6 дена,верно че доста боледуват но всичко карат леко и имам надеждата че ще поразредят боледуванията,дано.Иначе за сополите така ще си бъде зимата няма как трябва контрол от сестрите в яслите а той очевидно го няма.

# 201
 но за мен приоритет е детето, колкото и бедно да живее нашето семейство.

Напълно споделям!!! И аз не започвам работа, за да съм по-близо до децата си, когато имат нужда от мен. Трудно ни е вкъщи финансово, но се справяме, децата не са лишени от нищо важно. Те са първа група в детската градина и двамата. През последните два месеца често боледуваме, даже и в момента - дъщеря ми. Тя от тази нощ е със задна хрема и кашлица.
Много хора ме питат - "Започна ли работа?" Колкото и да е чудно за тях отстрани - аз не си търся в момента. Макар, че е нужно да се развивам и като професионалист. Но всяко нещо с времето си!

# 202
Ох, четири дни промивки с физиологичен разтвор, и капки с клеева тинктура и сребърна вода, в добавка с Цинабсин и от днес сме добре. Като ни вземаше секрета за изследване Д-р чак се изненада,че то няма какво да взема.Доволна съм,че този път не й сложих нито веднъж Виброцил и овладяхме нещата.Сърцето ми се е свило обаче защото утре пак ще я водя  Sad Дано успеем да ги преборим тези сополи защото иначе ще я отпиша. Close
 Шоколадово бонбонче и Amy81, и аз мисля така. Все още не съм започнала работа, но си пускам кандидатури и CV, и се чудя какво ще правя ако ме извикат някъде на интервю. Искам да продължа професионалното си развитие, но винаги на първо място е детето ми.

# 203
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Хей мамчета
по нагоре коментирахме инхалаторите - намери се една добра приятелка да ми даде нейния за проба - бебешора пак е със сопол - а пък кашлицата не минава от 10-тина дена - взех нова маска за да не ползвам нейната и малки ампулки физ. разтвор - но по колко минути - колко пъти на ден - споделете опит - или по скоро да звънна на личната лекарка да я питам
какво да правя

# 204
  • София
elizabet_s , доколкото знам физ. разтвор в пластмасови ампулки не е подходящ за инхалатор. Не бил стерилен или нещо такова. Уреда вкарва разтвора директно в дробовете и е равносилно на инжектиране. Аз ползвам банка от 500 мл , дърпам със спринцовка, и след като мине серията с инхалатора я ползвам само за капки в носа и хвърлям, все пак е 1,30 лв , почти колкото и ампулка Wink
Искам да ви покажа една тема, може и някой вече да са я чели. Не желая да става спор, или да защитавам каквото и да е, но е поглед на нещата от съвсем друга гледна точка. Мен поне ме отрезви и я прочетох с голям интерес. Едно е сигурно, понякога родителите изключително драматизираме нещата  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=620634.0

# 205
  • Бургас
Ами не знам как чужбинските деца не хващат бронхити и пневмонии така, разменяйки си сополи и какво ли не вируси, щом ходят така на ясли и градини.Моята дъщеря както бързо се разболява, не знам.

# 206
  • Пловдив/София
Ами водят ги по градините с АБ и други лекарства,но там това е масова практика. Там няма такива,които да не го правят,затова си е ОК.

# 207
Ами водят ги по градините с АБ и други лекарства,но там това е масова практика. Там няма такива,които да не го правят,затова си е ОК.

Ок е, но и заплатата им е Ок. Не е като да взимаш 500-600 лв.  и да трепериш дали няма да те изхвърлят от работа, защото детето ти е за N-ти път болно.

# 208
  • Пловдив
Аз не смятам повече да се примирявам с присъствието на болни деца в градината, които да заразяват здравите. Заявих на учителките, че видя ли болно дете, ако не са взети мерки да бъде изпратено у дома от т.нар. медицинска сестра (чиято работа е всичко друго, но не и да следи за здравословното състояние на децата), незабавно ще подам сигнал в РИОКОЗ и не ме интересува кой ще си го отнесе. Не може директорката само да реве за пари за създаване на по-добри условия за децата, а в същото време да се пренебрегва най-важното - здравето им.

# 209
Здравейте и ние сме вече със задна хрема 2 седмици, тъкмо се оправи и хоп пак болни , ходим 4 дни и после във къщи.Омръзна ми вече , ми то  вечно има кашлящи и сополиви деца !

Общи условия

Активация на акаунт