Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 69 565
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
  • София
От позната детска учителка знам, че много нейни колежки (а може и тя да е сред тях, но да не си признава) умишлено държат през зимата прозорците отворени за по няколко часа, за да може децата да се разболяват и така колкото по - малко деца, толкова по - добре за тях.

Уф, сега при нас пък баткото започна да повръща Sad. Ама яко повръщане падна тази нощ ooooh!. За около 6 часа повърна 14 пъти Shocked (не съм объркала числото). Сега му давам няколко неща да пие и дано се стабилизира, че много се измъчи Tired.

# 331
От позната детска учителка знам, че много нейни колежки (а може и тя да е сред тях, но да не си признава) умишлено държат през зимата прозорците отворени за по няколко часа, за да може децата да се разболяват и така колкото по - малко деца, толкова по - добре за тях.

това не го вярвам, минава директор, хеи... нали се вижда какво правят

# 332
  • София
Ами, не знам дали е вярно или не е вярно, но факт е, че ми го казва не кой да е, а детска учителка. Аз лично, не виждам причина тя да си измисля.

# 333
Писала съм по-нагоре в темата, че и ние сме от често боледуващите деца в яслата и в тази връзка искам да споделя,че вчера се запознах с една жена, работеща в детска ясла,и знаете ли какво ми каза тя- тя има внуче в ясленска възраст- не ме вълнуват другите деца, но собственото си внуче не бих го дала в детска ясла, дори и да е в мойта/нищо повече не ми каза/.....кой както иска да си тълкува думите и Shocked

# 334
Писала съм по-нагоре в темата, че и ние сме от често боледуващите деца в яслата и в тази връзка искам да споделя,че вчера се запознах с една жена, работеща в детска ясла,и знаете ли какво ми каза тя- тя има внуче в ясленска възраст- не ме вълнуват другите деца, но собственото си внуче не бих го дала в детска ясла, дори и да е в мойта/нищо повече не ми каза/.....кой както иска да си тълкува думите и Shocked
Shocked Shocked
Не я ли попита защо?

# 335
   Ами нищо странно няма , момичета, в думите на бабата, нито се нуждаят от особено тълкуване. Децата в яслите са малки, с неузряла имунна система. При вирусно заболяване лесно правят усложнения. Предават си едно на друго бактериални щамове , устойчиви на антибиотици, понеже много често хората дават антибиотици без антибиограма, и така детето пие антибиотик, който още повече снижава имунитета му, без при това трайно да излекува бактерията.
   Между другото, единственото нещо, което може да се направи при двайсет бацилоносителя в група е именно честото и стабилно проветряване. Нали знаете, че никой не се е разболял от полъхващ въздух, независимо какво ни се струва - виновници за разболяването са ниския имунитет, стреса от обстановката, неизвестното хранене, малкия прием на течности, и ВИРУСИТЕ. Децата не настиват, те просто се заразяват.
   Като цяло, права е била жената - каквито и да са яслите, и чието и да е внучето, това си е едно рисково място.

На дете в ясленска възраст за да е здраво, му трябва качество на живот, което яслата просто няма как да го осигури. Няма нужда от градски легенди за нарочно проветряване.

# 336

Уф, сега при нас пък баткото започна да повръща Sad. Ама яко повръщане падна тази нощ ooooh!. За около 6 часа повърна 14 пъти Shocked (не съм объркала числото). Сега му давам няколко неща да пие и дано се стабилизира, че много се измъчи Tired.
Предния път, когато написах това, ме изядоха с парцалите.Сега го пиша пак.Преди години, чакайки на спирката, майка ми става свидетел на разговор между две учителки от градина.Едната се оплаквала, че била изморена, много деца били...Другата и отговорила..."Щото не знаеш какво да правиш.Отвори прозореца докато спят и утре половината ще ги няма"...

Майка ми няма интерес да лъже, а и действието се развива много преди да имам дете, че да бъде по някакъв начин заинтересована...
Практиката очевидно не е от вчера.

# 337
До тук идилията с яслата. От вторник сме с висока Т 38-39. Първите дни не можахме да я свалим изобщо, сега вдига след обед и вечер. От вчера давам АБ, но и тази нощ имаше температура. Ще се побъркам и съм на ръба да тръгна към Токуда. Личната я прегледа във сряда и каза гнойни секрети от носа. Много се притеснявам да не е някоя вирусна пневмония и се чудя къде да я заведа на снимка в събота( за мое успокоение)

След изкарване на ларингит,след това бронхит, 1 седм. ходене на ясла , лежахме сега в болницата с двустранна пневмония.....вече съм в края на силите си , днес е 7 ден от лечението 2 ден вкъщи сме на антибиотик продължаваме.Днес го заведох при педито каза не чувам хрипове , но има много гноен секрет стичащ се по гърлото  ( но нямаме течащи сополи ),отвреме на време и прокашля но мн малко нарядко,но се чува хрипово кашляне не знам и аз как да го обясня , какво да правя казах аз, а тя изчакай до петак ако не мине ще почваме да даваме друго.Много ме притеснява този секрет,слиза към гърдите нали...какво да правя?

# 338
  • София
Ани Г педи не ти ли препоръча инхалации може само с физ.разтвор, но щом е имало пневмония и  инхалациите с вентолин ще помогнат..Но това само, след консултация с педи  Peace
И това, че секрета слиза към гърдите не е страшно...дацата гълтат сополите и храчките и после ги изакват, въпроса е заболяването пак да не тръгне надолу...Инхалциите обикновено стопират това нещо...Хриповото дишане, което се чува с просто ухо не е страшно, това са заседнали храчки...страшното се чува със слушалка...Дишане като свистене вече е страшно...то е специфично, май няма да мога да го обясня, но по добре и да не го чувате...и знаете...
Аз да си кажа, че нашата бактерия е изолирана - стафилокок ауреус MSSA при  това в очен секрет, носните и на двамата са чисти. Но и двамата почнаха да имат сополи и да кашлят/е вече не толкова и каката спря дори/...Хубавото е, че капките, който капем морят бактерията...Но пак ще напиша ..педи каза капки тобрекс/оказа се, че аб в тези капки е резистентен за тази бактерия/...и добре, че съм фен на МБ...иначе щях да си капя тобрекса хей така....и най-вероятно леко щяха да подобрят положението де...но нямаше да изтребят гадта....

# 339
  • вече Пловдив
ЕмиР, вие с какво морите гадината? Още повече в очичките...
Пролетта дъщеря ми повече от месец влачеше зеленикава хрема, която ту спираше с тобрекс, ту след 1 седмица пак се появяваше. Това след 2-седмично ходене на ясла. Най-накрая след МБ се оказа, че има златен стафилокок в нослето и го лекувахме с бактробан - 2 пъти на ден намазвах леко всяка ноздричка. Мазахме се и ние с баща й, защото от хремата той направи отит, а аз - синузит.  Twisted Evil

# 340
  • София
Ваня1975 ами то всички Аб капки дето се изписват да се капят в носа са за очите...Та очните капки офтакуикс с аб офлоксацин, който го дават, че мори бактерията. То процеса е тръгнал от окото, но продължи с хрема и кашлица...та в носа капя аналога на офтакуикса/по-евтиния вариант флоксал/ за очите офтакуикса били по щадящи. И в двата вида капки осонвата е офлоксацин...и по антибиограма дават, че са оки. Каката е пушка, но малкия го мори сутрешна кашлица...явно докато откашля храчките... Confused Но и при него дните които капя капки са по-малко, защото той се разболя 5 дена след нея...но се изолира същото  Mr. Green Но пък каката кашля точно 2 3 дена, докато малкия кашля вече 4 ден...при него много бързо се развиха нещата, та дори и ухо го боля...

# 341
аз ще споделя опита на сестра ми, какво тя направи миналата седмица, явно е плъзнало вирусче, та тя  взе малката, която беше със силна кашлица и запушено носле, повече я притесняваше кашлицата, но успяха да я преборят с мукоплант сироп с теснолист жиловлек и други успокояващи екстракти,   това й е предписала педиатърката плюс всяка вечер масажчета по телцето и капки за нос, сега племеницата ми е по-добре. 

# 342
Аз вече тотално се побърках 5-та седмица в нас детето,още говори носово.
Ще я караме следващата седмица в Торакс Пловдив и това е  ,тия лекари тук направо не знам ....   #Cussing out

# 343
  • София
Ще я караме следващата седмица в Торакс Пловдив и това е  ,тия лекари тук направо не знам ....   #Cussing out
Същия случай и у нас, само дето не говори носово, но има секрети.

# 344
И при нас секретите се влачиха почти месец, налепите по гърлото - също.
Иначе д-р Вълчева от Торакс Пловдив е много добър педиатър!

Общи условия

Активация на акаунт