Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 279
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Ваня1975 21 дни е инкубационния период на варицелата. Най-вероятен период за изшарване след 10я ден от контакта, който обаче тя не е имала щом си е била в къщи  Thinking

# 481
От около месец давам клеева тинктура ежедневно във водата. Не знам на нея ли се дължи или е чист късмет, но в къщи всички изкарахме по два вируса- убийствено размазващи- температура, сопол, главоболие и размазаност, но дребният и двата пъти не успя дори сопол да лепне. Пу пупу. А особено почивните дни беше яко атакуван. Вечер се и примъква да спи при мен. В понеделник дори не го пуснах на градина, защото се притеснявах че може да сме го заразили и очаквах да се прояви...а и да не натръшка другите деца в групата, но...нищо . Давам и рибено масло от 2 месеца. Докато бяхме болни давах и вит Ц. По принцип яде по поне 1кг плодове и др витамини не давам. Плодоядче ми е  Crazy Периодично правя и инхалации с физ.разтвор...и аз не знам защо. Страх ме беше мъглите да не направят като миналогодишния проблем  ooooh! Дано съм била полезна на някого. Дано всички дечица са здравички по празниците, а и след тях  Hug
Колко капки слагаш във водата,освен и аз да започна да давам освен витамините ..  newsm78
Знам, че се дават на деца по 2-3капки максимум дневно и толкова капя в чашката вода- изобщо не ги усеща. В началото давах в лъжичка с вода и имаше големи драми.
Благодаря!  Hug и аз ще давам така

# 482
  • вече Пловдив
Ваня1975 21 дни е инкубационния период на варицелата. Най-вероятен период за изшарване след 10я ден от контакта, който обаче тя не е имала щом си е била в къщи  Thinking
Всъщност е била контактна 2 дни с болното дете (само вчера не е била на ясла, а детето се е ошарило в четвъртък.

# 483
  • София
Хмм ми значи брой...малкия изкара миналата седмица варицела..Педи каза 2 дена преди избиване на пъпките и 4  след това детето е заразно. Макар че, аз броя от деня на избиване на пъпките на малкия и кака му все още не  е с пъпки, но днес е 10 ден. Имай си едно наум, пък ако не стане добре...ако стане стане..но има предвид, че вече се води, че е контактна.

# 484
  • София/Правец
Момичета, само да попитам варицелата в яслите и градините ли я хванаха децата ви или не? Много ме интересува темата, защото малкия ходи на ясла, а аз съм бременна и не съм карала шарка Sad От градината му редовно ми казват, че нямат случай, но в района около нас имаше вече няколко болни дечица Sad Личната му също казва, че не е имала случаи за сега... Не знам какво да го правя... Да го спра ли? Но пък то трябва 5 месеца да не ходи, за да сигурно и пак няма гаранция, че няма да прихване другаде Sad

# 485
  • София
Ами малкия не ходи на ясла...явно от парка я е хванал. Аз очаквах каката да я донесе от Дг, но не би! Така че, дори и да го спреш, явно има хора, които не си спазват карантината или просто не са знаели, че са контактни или ще се разболяват....ПРосто избягвай местата с много хора.

# 486
dania_09, миналата година, когато синът ми беше в първа група имаха варицела. Не успя да я хване.
Късната пролет негово приятелче се опъпчи пак от градината, но моето дете пак не хвана.
В зависимост от седмиците в които си, е по-добре да обсъдиш евентуалното спиране на детето от ясла. Ако е по-добре и за по-сигурно. Варицелата пак се е разшетала.

Сега виждам, че си преди средата на бременността. Не рискувай по-добре.

# 487
  • София/Правец
Аз затова все питам има ли случаи в градината...
Лошото е, че като беше настинал и го спрях и се заигра в парка с по-малко дете, което не ходи на ясла и майка му каза внимавайте, че беше с шарка скоро... Та вече не знам кое е по-добре... Само у нас няма как да седим Sad По затворени места с много деца ми е направо кошмарно да си го помисля сега... В яслата поне казват, че ако има предупреждават и то пак не е гаранция, че ще е навреме де.
А иначе аз преди години съм имала близък контакт с болен от шарка (брат ми) и не ме хвана, но май си е на късмет... Като деца съм карала някаква друга шарка, той пък не се разболял, а сме били все заедно...
Благодаря ви за отговорите Simple Smile Дано изчака варицелата до догодина преди да ни налети и на нас Simple Smile

# 488
  • вече Пловдив
dania_09, според мен най-добре говори с гинеколога си какво да правиш. Не е за подценяване варицелата в твоето състояние, макар че по спомени от моята бременност във втория триместър нямаше опасност за плода.
Иначе в Карлово, където дъщеря ми ходи 3 месеца на ясла, имаше всеки месец дечица с варицела в яслата, като и в нейната групичка се разболяваха. Тя не хвана. Като започна ясла тук, в Стара Загора, през октомври пък имаха скарлатина - пак не се разболя. Явно е до имунитет... newsm78

# 489
Има резултат от по-голямата спринцовка с физиологичен разтвор. Изчистихме всичко и днес я заведох на тържеството. Simple Smile
Е, плачеше и се дърпаше по време на промивката, но имаше защо.

# 490
Има резултат от по-голямата спринцовка с физиологичен разтвор. Изчистихме всичко и днес я заведох на тържеството. Simple Smile
Е, плачеше и се дърпаше по време на промивката, но имаше защо.
Да,и ние така почти изчистихме всичко,и днес е на ясла  Peace

# 491
  • София/Правец
Ваня1975, казала съм на гинеколожката, че ходи на градина и всичко. Тя не е много склонна ми дава болничен и съответно няма много как да го спирам освен ако той самият не е болен Sad
Отпуските си ги ползвах докато чакахме да започне градина след майчинството и общо взето май само ако напусна ще мога да го гледам повече у нас...
Надявам се и аз, че през втория семестър не е опасно, поне така четох уж. Имало и някакви серуми ли какво което биели на бременни ако нещо стане..
Да не става нищо и това е  Praynig
Много ви благодаря за отговорите и съветите!   bouquet

# 492
  • вече Пловдив
dania_09, а ако си вземеш неплатеното майчинство сега и си гледаш  детето вкъщи?  newsm78

# 493

Иначе в Карлово, където дъщеря ми ходи 3 месеца на ясла, имаше всеки месец дечица с варицела в яслата, като и в нейната групичка се разболяваха. Тя не хвана. Като започна ясла тук, в Стара Загора, през октомври пък имаха скарлатина - пак не се разболя. Явно е до имунитет... newsm78

Варицелата е много по-заразна от скарлатината.
Общо взето 90/30%. Т.е. около 30 процента е вероятността да се заразиш при директен и продължителен контакт с болен от скарлатина и поне 90% при болен от варицела.
Едното е вирусна инфекция, другото бактериална.

# 494
  • София/Правец
Вече нямало неплатено майчинство. Поне не това, което преди се водеше като трета година стаж, но не се заплащаше. Аз иначе исках да го ползвам.
Има някакви 6 месеца за гледане на дете до 8 години, но не знам дали е добре от сега да ги ползвам, че като тръгне 1-ви клас може да се наложи.. Объркано е малко, а и след такова дълго отсъстване от работа (почти 2 и 1/2 години май трябва да се позавъртя и там Sad).

Sourcherry, благодаря ти за пояснението. Все пак имам шанс да не хвана, а и детето да се размине, въпреки, че нали все казват, че било добре да се изкара като са малки.

А да ви попитам ако някой има идея - на коя шарка преди 20 години са викали едра? Не е от тези изчезналите от земята, а по-скоро тази, която сега е с най-едри пъпки, но аз нямам идея?  newsm78 Много съм далече от медицината Sad

Общи условия

Активация на акаунт