Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 210
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Ей,аз вече направо се отчаях от тия лекари ...
Два месеца не могат да ми оправят детето  #Cussing out #2gunfire
Изписаха пак нещо за 25 лв дано тоя път помогне
За съжаление не само ти си се отчаяла от лекарите  Tired
Какво лекарство за 25 лв. ви изписаха и за какво?Дано даде желания резултат!
ISOPRINOSINEсе казва,ами за засилване на имунната система уж да се пребори срещу вируса,чакам до петък да видим какво ще стане ако не е Ок,вече ще се ходи в Пловдив
Какъв е този вирус, който два месеца не можете да преборите? newsm78
Какво му е на детенце освен хрема и температура, и колко температура ти вдига?
А изопринозина по мое скромно мнение не помага - за кашлица и сополи пък въобще.
Бившата й ЛЛ каза,че са само градински сополи,тези градински сополи не минаха доста време,е,сменихме я.После по специалист педиатър бяхме ни наблъскаха с антибиотици,шуслерови соли и т.н. и така в един омагьосан кръг,после пък казаха,че има алергична носна лигавица,ами в началото на заболяването вдигна почти 40 градуса сега се въртим около 37-8.
Ами не знам за Изопринозина,освен него даваме и Хустагил,Gluconate lactate и Ксизал,така казаха днес да правим само първото е нововъведението.

# 556
Аз наистина не разбирам как изпотяването способства за преборване на настинка и вирус, но съм забелязала, че ако първите два три дни се изпоти малката, сякаш преборваме тия гадини. Затова вечер правя компрес с мед на гърдите и гръбчето. Доволна съм, повече от пулмекса, например. Все пак съм решила да взема един хустагил,кремчето, което е за загряване, като алтернатива на пулмекса. Но все пак от меда съм много доволна.
А да и топя крачетата и дума не може да става, няма да изтърпи.

# 557
Калинчи аз го обръщам на игра. Как ще ловим риби, раци - съответно това са пръстите на детето. И започвам с нормална температура на на водата и постепенно добавям по-гореща. А за морската сол казвам, че това са камъчетата по дъното. Даже съм си топвала и аз краката при детето. Номерът минава, важното е да го обърнеш на игра.
 elizabet_s изопринозина има доста страшна листовка
http://apteka.framar.bg/09000829/%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D1%80% … -50#axzz1hllBSMfK
 Изписаха го на големият ми син като беше на 12. Ефект от него нулев.
давам на малчо всяка сутрин на гладно лъжица мед / слава богу/ детето го обожава, чаша чай и витаминозна храна. От време на време давам профилактично осцилококцинум или инфлуцид.
Има значение и факта, че детето расте. Да чукам на дърво, но от май месец не е пил антибиотик и не се е разболявал сериозно.
Всяко дете е различно, на едно му помага едно, на друго -друго. Имат и различен "стил" на боледуване - виждам го по децата си. Всеки от тях реагира различно на едно и също лечение. Confused

# 558
Дали и аз да не пробвам с вода и морска сол да я загрея и изпотя после,снощи иначе опитах инхалация с лайка държах я над тенджерата и текнаха сополки,ама тая кашлица много ме притеснява,макар че вчера я преслушаха.
Иначе и ние с таткото сме тръшнати

# 559
Здравейте момичета,
След като детето ми започна да ходи на ясла 3 дни след това започна леко да кашля, да има сополки  Sad и въпроса ми към вас е давате ли някакви имуностимулатори или витамини, които да подсилят защитните сили на организма на детето и да не бъде с  непрекъснати сополи и да не боледува така често ? Защото си представям какво ще е зимата....Съжалявам ако темата е дискутирана, но не успях да намеря подобна.

аз не мога да се справя за съжаление!!! с какво ли не пробвах, но само за няколко дни и двамата ми се тръшват с температура. засега ги пращам на свекърва ми на село, но докога така ... не знам!!!

# 560
Мая Велкова, колко са големи децата? И двамата ли посещават детско заведение?

# 561
  • На морето!
Аз наистина не разбирам как изпотяването способства за преборване на настинка и вирус, но съм забелязала, че ако първите два три дни се изпоти малката, сякаш преборваме тия гадини
Изпотяването е залегнало в голяма част от алтернативните методи на лечение на настинки и вирусни заболявания.
Това е възможно най-безобидния начин да се "прочисти" организма от натрупаната "шлака". Има изключително много в и-нет, ако ти се чете, но все пак трябва да се внимава с изкуственото загряване. Най-добре е с прием на топли течности да стане при толкова малки деца.

# 562
Хора,кажете ми какво да правя снощи я сложихме да спи и кашляше ,кашляше и повърна,хем й бяхме дали натриев цитрат преди да яде  ooooh!

# 563
  • София
малката лисичка ами най-вероятно повръща от кашлицата, та не виждам причина да се дава натриев цитрат.... newsm78 Ми лекувайте кашлицата, сополите....Купете си инхалатор и приключете с тая серия...вместо да давате пари за лекарства...Възглавницата се вдига за да може стичащите се секрети да  не дрязнят детето. Компрес с мед и сода -  една супена лъжица мед и една чаена сода...разбъркваш хубаво...мажеш на вестника, който е надупчен и слагаш на гръбчето...поне ще спи спокойно, но няма да реши проблема, докато не го намерите....Задължително и някакви противоалергични капки, че то детето кашля и има сополи повече от 2 месеца...ксизал, зиртек, но естествено се изписат от лекар...може да настояваш...обаче да ти се изпишат. Айде да минава, че се измъчихте.... Hug
Уточнихме, че градинските сополи са бактериални, няма как да ги излекуваш докато детето не пие верния АБ.
Изопринозина се дава при вирусни заболявание..за по лека каране на такива и по-лесно справяне на организма с вирусите. Естествено, че ако има бактерия, няма да помогне...или да излекува...

# 564
малката лисичка ами най-вероятно повръща от кашлицата, та не виждам причина да се дава натриев цитрат.... newsm78 Ми лекувайте кашлицата, сополите....Купете си инхалатор и приключете с тая серия...вместо да давате пари за лекарства...Възглавницата се вдига за да може стичащите се секрети да  не дрязнят детето. Компрес с мед и сода -  една супена лъжица мед и една чаена сода...разбъркваш хубаво...мажеш на вестника, който е надупчен и слагаш на гръбчето...поне ще спи спокойно, но няма да реши проблема, докато не го намерите....Задължително и някакви противоалергични капки, че то детето кашля и има сополи повече от 2 месеца...ксизал, зиртек, но естествено се изписат от лекар...може да настояваш...обаче да ти се изпишат. Айде да минава, че се измъчихте.... Hug
Ксизал имаме,и даваме сутрин и вечер.
Ами освен и днес да я заведа на лекар знам ли,вече направо не ми издържат нервите да я гледам така.Минали сме през 5-ма лекари всеки различно казва и изписва и резултатът е нулев за момента...

# 565
  • София
Ами избери си един лекар...все ще усетиш кой е точния...и лекувай само с това, което ти е казал...Проблема може да е трата сливица, алергия, бактерия...Трудно ще е след 2 месеца хаотично лечение да намерите правилното....Но все от някъде почнете....Като начало давай някакви имуностимуланти...от рода на цитросепт, самбукус сироп, ехинацея...можеш да даваш и по 1 малка ампулка витС на ден. Не си спомням пускахте ли МБ...ако не и ако не си капала Аб капки..направете носен и гърлен секрет/но и от двете места задължително/...Ако е бактерия ще се изолира и ще се пие Аб...ако не е ще остане 3та сливица и алергия. Лечението и на двете е насочено към отбъбване на лигавицата и изсушаване на секретите....

Последна редакция: чт, 29 дек 2011, 08:40 от EmiR

# 566
Ами избери си един лекар...все ще усетиш кой е точния...и лекувай само с това, което ти е казал...Проблема може да е трата сливица, алергия, бактерия...Трудно ще е след 2 месеца хаотично лечение да намерите правилното....Но все от някъде почнете....Като начало давай някакви имуностимуланти...от рода на цитросепт, самбукус сироп, ехинацея...можеш да даваш и по 1 малка ампулка витС на ден. Не си спомням пускахте ли МБ...ако не и ако не си капала Аб капки..направете носен и гърлен секрет/но и от двете места задължително/...Ако е бактерия ще се изолира и ще се пие Аб...ако не е ще остане 3та сливица и алергия. Лечението и на двете е насочено към отбъбване на лигавицата и изсушаване на секретите....
Не не сме правили МБ,Благодаря ти за изчерпателното мнение!  Hug

# 567
  • Бургас
Да, непременно отидете днес и й пусни гърлен и носен секрет оттам вече след излизане на резултатите ще се разбере има ли проблем там или не.Стискам палци!

# 568
  • На морето!
Като повърна не се ли облекчи кашлицата? Дави се от секретите, нормално е да повърне и би трябвало да й е поолекнало малко. Много е важно при повръщане да се дава много вода, по малко и начесто.

# 569
Боледува си, но всяка година все по-леко минават болестите.На нас проблема мюни е една вечна хрема вече 2 години.Обиколих все доктори , алерголози, хомеопати и спира за 1-2 седмици и пак с месеци.Това че има други болни деца в групата не й се отразява.Все еднакво си боледува.
И при нас е същото.Омръзна ми тая вечна хрема и решение не намирам.На колко доктори специалисти УНГ ходихме и нищо...само нови и нови капки и сиропи и временен резултат.Тази хрема се получава само докато е на градина,ваканцията лятото няма и помен от нея.В момента си е вкъщи само заради носа,който потича по 2-3 пъти на ден.Без кашлица и други неразположения.В момента,в който се оправи и тръгне на градина се почва всичко отначало.

Това е защото всички си пращат децата болни и така вирусите не спират да циркулират постоянно. Това е страшно безотговорно! Става въпрос за здравето на деца все пак! Аз се опитвам да го обясня на другите родители, обаче ме гледат като изкопаемо, а това си важи единствено и само от нас! Не знам какво мислите, но моето мнение е такова - тази отговорност е наша, на родителите. Масово се взимат бележки от личната, че детето е здраво без дори да е погледнала детето и това го допускаме ние! Ако спираме децата като се разболеят за няколко дни вирусите със сигурност ще намалеят драстично! В нашата детска сега тръгна скарлатина и треперя за моите - пратих ги при свекърва ми на село, та да видим. 

Общи условия

Активация на акаунт