Как се справяте с непрекъснатото боледуване, когато детето ви посещава ясла ?

• 70 062
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Лита, и моята дъщеря вдигна температура, но до 37.8 градуса, без никакви други симптоми - без кашлица, без сополи, секрети или каквото и да било друго.Заведохме я на педиатър и ни казаха, че е начало на вирус.Изписаха ни "Изопринозин" , "Нурофен" и витамин Ц.Нурофена ни казаха да го даваме 3 дни, независимо дали има или няма Т.
А вашия педиатър какво казва и какво ви изписа?
При нас за два дни й нямаше нищо.И аз се учудих, че този път се разминахме така.

# 661
  • на последния етаж
Шоколадово бонбонче, днес следобед сме на преглед. При нас е закон да се разболеем в петък вечер, а лекарят ни да е на смяна в понеделник следобед.  Twisted Evil

# 662
Дъщеря ми, на 4г., вчера с нея сме били в контакт с дете болно от скарлатина. Майката днес се обади, за да уведоми.

Имаме и бебе на 10м.

мога ли да предприема сега някакви мерки, за какво да следя?

Докторката, при която водя детето каза утре да и направя гърлен секрет на гладно, въпреки че към настоящия момент децата са добре.
Ще го направя.

До кой ден след контакта с болно дете, може да се разболее детето ми?

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 12:56 от Калинчи

# 663
Калинчи, рискът да сте се заразили е доста нисък. Около 30% само.
Дано това те успокои! И дано сте здрави!

Можеш да пуснеш гърлен секрет на голямото дете, а и на себе си. В зависимост от резултатите - и на бебето.

# 664
Калинчи, рискът да сте се заразили е доста нисък. Около 30% само.
Дано това те успокои! И дано сте здрави!

Можеш да пуснеш гърлен секрет на голямото дете, а и на себе си. В зависимост от резултатите - и на бебето.

Редактирах горе, преди да те прочета, това казаха да направим!
Оф, дано сме здрави.

А до кой ден след контакта може да се разболее детето?

# 665
Инкубационния (скрития) период на заболяването е от 1 до 12 дни, средно 3-5 дни.
На някои места се твърди, че инкубационният период е сравнително кратък - от 2 до 7 дни.
Стискам палци да няма нищо!

# 666
Инкубационния (скрития) период на заболяването е от 1 до 12 дни, средно 3-5 дни.
На някои места се твърди, че инкубационният период е сравнително кратък - от 2 до 7 дни.
Стискам палци да няма нищо!

Т.е. 12-я ден от контакта е най-късния, до който, ако е болна ще прояви симптоми, така ли да изчислявам?

# 667
Да.
Пусни и гърлени секрети, ако много се притесняваш.
Рискът да сте болни е малък. Особено ако срещата е била навън.

# 668
Да.
Пусни и гърлени секрети, ако много се притесняваш.
Рискът да сте болни е малък. Особено ако срещата е била навън.

Ще пусна гърлен секрет утре.
Хич не беше навън-а в детски клуб на РД! Sick
И като си знам късмета.... #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 669
Тогава дано майката да предупреди и майките на останалите гостенчета, както и персонала на клубчето.

# 670
Тогава дано майката да предупреди и майките на останалите гостенчета, както и персонала на клубчето.
Предупредила е гостенчетата, за персонала не знам! ooooh!

# 671
  • вече Пловдив
Изписаха ни "Изопринозин" , "Нурофен" и витамин Ц.Нурофена ни казаха да го даваме 3 дни, независимо дали има или няма Т.
А вашия педиатър какво казва и какво ви изписа?
При нас за два дни й нямаше нищо.И аз се учудих, че този път се разминахме така.
Шоколадово бонбонче, по колко мл витамин Ц ще давате?
Иска ми се да давам превантивно на моята дъщеря вит. Ц, че доста й спадна имунитета след варицалата...

# 672
Ваня, за тази възраст давай малка ампула от 2 мл.
Не повече от 5-7 дни обаче.

Купи витамин С за пиене, а не инжекционна форма.
Имай предвид, че в общият случай витамин С запича силно.

# 673
  • вече Пловдив
Sourcherry, благодаря за информацията! Hug
Ще комбинирам, значи, с цитруси и броколи, че по принцип е със запечено коремче.

# 674
Цитрусите моето дете го запичат също.
Овесени ядки ако хапва е добре да даваш. Кивито също разхлабва.

Малко офф, но в случай на диария/разтройство, винаги включвам витамин С ампула от 2 мл.
Заедно с прахчета Ентерол е вълшебна комбинация, защото стопира диаричните изхождания, а в същото време укрепва имунитета.

Общи условия

Активация на акаунт