ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 15

• 78 756
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
Лично ние нищо не сме плащали първият път отидохме с направление от джипито на невролог .След това като ходим на контролни прегледи само се обаждам за кой ден.Преди два месеца правихме скенер и пак с направление издадено от лекуващият невролот еег също той ни го назначава но знам от мами че плащат некъде.  Възможно е някои от лекарите да не издават направления и да се заплащат тези прегледи.

# 46
искам да кажа на всички майки на деца болни от епилепсия : няма значение какво ще стане,просто обичайте децата си ,показвайте им че сте до тях и че всичко е наред,защото те имат нужда да го чуват.

L.A candy, много хубаво си го казала. За другите майчета не знам, но аз имам нужда да ми се напомня от време на време. Дано да не си се отказала да надзърташ в тази тема, че в началото май не ти обърнахме никакво внимание. Моите деца са по-големи и от теб и уж си споделяме, но много искам и от теб да чуя кога си се чувствала подкрепена или наопаки в семейството и сред приятелите, някоя случка или друга дреболия... Преди години бях надзъртала в един младежки форум и там един юноша разказваше колко е досадно по 5 пъти на ден да го питат "добре ли си" и оттогава гледам да внимавам.
Защо така си се наплашила за бебетата? Кажи къде и какво си чела и да го обсъдим. На мен ми се струва, че с добра организация и планиране тези бебчета са като всички други, но иначе и аз се тревожа...
Чета само на бг и анг и най-доброто за мен място е epilepsy action uk - купища актуална информация за родители, за малки деца, за големи деца, за бъдещи майки, за възрастни, за дискотеки, за алкохол, за шофьорски книжки, за права...
Jensy, колкото повече научавате, толкова по-малко черен ще изглежда дявола. Ще се справи момчето ти, ще видиш. Аз май не съм променяла дозите на децата ми, но определено ми бяха взели страха докторята (имаше един д-р Христов, на кабинета му пишеше "детски невролог за Североизточна България"- мале какъв беше чепат). Със сегашния си акъл, обаче, ще си кажа че последния пристъп е бил когато е приемал само по 500мг на ден. Защото иначе д-рът ще се заблуди че или дозата е недостатъчна или че лекарството е неподходящо или пък че трябва още едно лекарство да добави - та по-добре е да си кажа, да го оставя малко да ми трие сол, а и аз да му кажа че ако повече ми е говорил първия път нямаше да правя глупости.

Уф, пак много писах... Добре че по-нарядко ви досаждам.
До скоро.

А и не е съвсем вярно, това за телевизора, компютрите и алкохола. Даже хич не вярно...

# 47
искам да кажа на всички майки на деца болни от епилепсия : няма значение какво ще стане,просто обичайте децата си ,показвайте им че сте до тях и че всичко е наред,защото те имат нужда да го чуват.

L.A candy, много хубаво си го казала. За другите майчета не знам, но аз имам нужда да ми се напомня от време на време. Дано да не си се отказала да надзърташ в тази тема, че в началото май не ти обърнахме никакво внимание. Моите деца са по-големи и от теб и уж си споделяме, но много искам и от теб да чуя кога си се чувствала подкрепена или наопаки в семейството и сред приятелите, някоя случка или друга дреболия... Преди години бях надзъртала в един младежки форум и там един юноша разказваше колко е досадно по 5 пъти на ден да го питат "добре ли си" и оттогава гледам да внимавам.
Защо така си се наплашила за бебетата? Кажи къде и какво си чела и да го обсъдим. На мен ми се струва, че с добра организация и планиране тези бебчета са като всички други, но иначе и аз се тревожа...
Чета само на бг и анг и най-доброто за мен място е epilepsy action uk - купища актуална информация за родители, за малки деца, за големи деца, за бъдещи майки, за възрастни, за дискотеки, за алкохол, за шофьорски книжки, за права....

Pisateva   благодаря за проявения интерес към моя пост Simple Smile
на мен ми поставиха диагноза епилепсия на 4 и ми беше много объркано понеже е имало случени в които ставам,закусвам а след няколко часа се събуждам и нямам представа какво е станало.по това време родителите ми нищо не ми казваха.с годините разбрах какво ми е,просто родителите ми не смееха да ми кажат.постоянното ходене на ЕЕГ-та и други може да бъде стресово за едно дете ако то не знае какво става.по-добре от рано да се казва на децата.не си мислете те че няма да понесът тази новина.
конкретно за майките с епилепсия не си спомням точно къде съм го чела,но информацията много ме изплаши,това че моите бъдещи деца могат да имат много проблеми.знам че трябва да съм оптимист,но малко ми е трудно.

За невролог в Русе : аз в момента съм при д-р Еневска,кабинета и е в болницата над кръводарителския център на 3ия етаж ако не се лъжа.
0899599599 това и е телефона

# 48
Здравейте,и аз 4есто нямам време да пиша, но като мога поне 4ета. И ние се завърнахме от Турция с прекрасни новини и изследвания. През пролетта оба4е, ще се наложи да правим ЯМР. Някой може ли да ми каже къде биха ни направили такова и да могат успешно да го сравнят с предното- от Турция. Колко ще струва? Ако не е в София ще е още по-добре. Чух нещо за стара Загора,но не знам точно къде. Лек ден на всички и само хубави неща да ви се случват вече?

# 49
Веси, добри ЯМР апарати и лекари, освен в София в ВМА има в Русе и във Варна в ,,Света Марина"
Цената е към 200 - 300лв, защото навярно ще се наложи при вас упойка.

# 50
veselina a, аз също препоръчвам ЯМР във Света Марина Варна. Може и с направление, тогава плащаш само анестезията, мисля че е около 50 лева, и ако се наложи контраст също се плаща - 100 лева. Може ли да споделиш за престоя ви в Турция.

# 51
оле редор,много се зарадвах като прочетох,че вече ще спирате лекарството,само спокойно мила,знам как ще се притесняваш,но трябва да вярваш,че краят е дошъл и ще се оправите,предполагам,за да ви назначат спиране са правени и др изследвания и всичко е било чисто,боже как искам и аз някой ден да се вълнувам от това ,че спираме лекарствата,стискам ви палци от сърце.
аз малко се поизгубих,но ми е доста напрегнато малката започна детска градина ,а крис е затрупан с уроци, освен това от един вирус неможем да се отървем,аз и децата за 3-ти път го караме един от друг се заразяваме,аман
несмея да кажа ,че крис откакто сме с новото лекарство не е правил пристъп,лошо е че ще го кажа,но като че ли чакам затишие пред буря,вече съм доста по добре психически и се опитвам да се стабилизирам,но мн често ме обхавща голяма мъка,че нищо независи от мен и незнам как да помогна
на новото мамче пожелавам сила,спокойствие доколкото е възможно и скоро да намерят своят невролог
аз за себе си още не съм решила кой ще е неврологът ни,досега сме имали контакт с 3-ма,като единият е просто за водене на диспансеризацията,затова и несмея да препоръчвам

в общи линии това е от нас,целувки на всички мамита и дечица

# 52
Благодаря за инфото. А за Турция съм писала и преди. сега не сме стояли там. Просто отиваме, правим еег, минаваме през кабинета на докторката и си тръгваме. ЕЕГ-то беше напълно чисто, професорката каза, че и физически детенцето е направо Супер. благодарихме както винаги. Тази жена е страхотна. ЯМР-то,което ще правим на пролет е част от профилактиката заради туберозната склероза. Стискам палци всичко да е наред и Господ да е с всички ни!!!
Ако някой го интересува нещо по-конкретно да пита.

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 14:51 от veselina_a

# 53
При нас постепенното спиране на конвулекса, да чукна на дърво, върви добре. Вече сме на половината. Ще се опитаме и да я пускаме за по 1-2 часа в началото на ясли...

# 54
Здравейте,Много съм притеснена.От 4 дена момчето ми започна да повръща.Това се случва 2 часа след приема на Конвулекса.Първо му става лошо,после повръща.Притеснявам се това да не е реакция към лекарството.Взехме направление от невролог и днес ще звъня в София в Св. Наум за да го запиша на преглед .Момичета,стискайте палци всичко да се окажа грешна диагноза.Или поне да е нещо по-леко.

# 55
Редор ,чудесни новини дано все така е и занапред. А и в яслата дано всичко е наред и да ходи с удоволствие.

Дженси  ,възможно е от лекарството да не се чувства добре .И ние сме пили Конвулекс ,но не ни е действал зле ,но всеки организъм е различен.Ще стискам палци нещата по-скоро да се оправят и да намерите правилното лечение.Пишеш че първо му става лошо имаш впредвид пристъп или просто му става зле на стомаха/? Много сили и кураж ти пожелавам.Успех. newsm10

# 56
Jensy, а как давате Конвулекса, след като се е нахранил  ли!

Редор, желая ви, безпроблемни дни и години напед!

# 57
Конвулекса започнахме да го даваме в края на храненето.А под лошо имах напредвид,че наистина му става лошо(не в следствие на признаци на гърч),че му е тежко на стомаха,повръща,чуства се отпаднал(то след като 5 дена повръща след почти всяко хранене няма как да се чусства по друг начин).Сутрин като стане е добре,след като яде и пие конвулекса след 2 часа започва да му се гади.Не знам дали наистина не прави реакция от него.Няма признаци да е грипозен.Странно е,но 5 дена след като мина на 2 приема по 500мг и започнаха проблемите.Много ми е жал за него.
Не знам дали не трябва да се пие преди ядене.Вечер като го изпие пак му става лошо,но поне заспива и успява да го преодолее.
   Не знам дали не трябва да спрем сутрешния прием докато не се успокои стомахът му?

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 07:22 от Jensy

# 58
Дженси, не съм специалист но ми се струва, че самото лекарство не му действа добре на стомаха.Явно трябва да се смени.Аз лично съм го давала и преди и след хранене ,но до този момент не се е оплаквал от неразположение.Дано скоро нещата се оправят.

# 59
Може би ще задам глупав въпрос ,но днес докато разглеждах сайта на клиниката св Наум установих,че не знам всъщност какво трябва да направя.При условие,че направлението е за невролог  трябва да се обадя на рецепцията да си запиша  час за невролог или направо към диагностичния център който се занимава с епилепсия?Помогнете ми моля със съвет .Какви стъпки трябва да предприема?И към конкретен лекар ли трябва да се насоча.Ако някой знае все пак от тази клиника кои доктори са по-компетентни, много моля да ме насочи.

Иначе  днес сутринта моя син не пи конвулекс и досега не му се е догадило.Има малко слаб стомах,още преди доста често ми е казвал,че има киселини и обича в такива случаи да пие газирано.Сега малко съм го ограничила за газираното,защото мисля,че може да му оказва негативно влияние.Иначе довечера ще си изпие хапчето.

Благодаря ви,че ми обръщате внимание и ме окуражавате.Сега съм малко по-спокойна,но все пак тепърва всичко ни предстои.

Общи условия

Активация на акаунт