ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 15

• 78 814
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте!
Нова съм във форума.И като много минали по този път-уплашена и незнаеща какво да прави.Имам син на почти 19 години.Лятото по кандидатстуденстките изпити получи гърч в съня си.Викахме бърза помощ и влезе в невровологично отделение.Докторите отпуска,лекарят беше млад-постави диагноза  епилепсия.На еег-то се видяло огнище.Честно казано до този момент отказвахме да повярваме на диагнозата.Пие Конвулекс,но вместо предписаните 1000мг,само 500мг.И днес отноов се случи.По принцип мислехме да го водим в София-там са специалистите според нас.Само,че не знаем какви стъпки трябва да предприемем.Осигурени сме,значи ще трябва да вземем направление от личния лекар.Четох част от коментарите за лекарите.Разбрах,че повечето препоръчват Литвиненко.Но все пак мисля,че може би те са специализирани все пак-едни за по-малки деца,други за по-малки,може би поради различната специфика на разновидностите.
Моля ви за съвет и евентуално за насоки какво трябва да направим.По принцип предписанието беше  ноември да се ходи на профилактичен преглед.Така,че при всички случаи ще се ходи на специалист.Личният ни лекар спомена за някаква лекарка в Исперих,която имала супермодерна апаратура и се специализирала в това забоялване-някой знае ли нещо за нея?
Предварително ви благодаря-всичко казано от вас ще ми е от помощ.Това заболяване ни обърка.Притеснена съм,че детенцето ми е вече студент,как ще му се отразяват лекарствата.Всичко е толкова объркано.
Моля ви за помощ.

# 31
Jensy, здравей и макар и по не добър повод те приветствам с добре дошла.За съжаление стреса и напрежението понякога отключват това заболяване ,но искренно се надявам при вас нещата бързо да се овладеят.За съжаление не мога да ти кажа и да те насоча към добър специалист всяка една от нас е намерила за себе си добрият лекар .За Литвиненко да добри отзиви има, ние сме ходили при него сега сме към друг лекар  който следи състоянието на моят син ,но сме много по-малки от вас но едва ли ще има проблем да се консултирате с тях.Хубаво е да се вземе още едно мнение за препоръчване в София поне аз мисля, че там са по-добри специалисти.За тази лекарка от Исперих лично аз не съм чувала но може и да е добър невролог.
Успех на студента дано всичко мине и замине .И леко и безпроблемно взимане на изпитите.
А на вас много кураж и най-вече спокойствие знам че е трудно но....

# 32
Jensy, здравей!
Ако решиш, за София, мога да ти препоръчам, клиниката по епилепсия в ,,Свети Наум", там е по здравна каса. Също добри отзиви има, за доц. Алексиев в Александровска, но той не работи по здравна каса. Това са специалисти за големи, тоест над 18г.

# 33
Литвиненко се занимава предимно с малки деца. Търси специалисти в София, аз не бих отишла в Исперих.

# 34
Jensy, здравей и макар и по не добър повод те приветствам с добре дошла.За съжаление стреса и напрежението понякога отключват това заболяване ,но искренно се надявам при вас нещата бързо да се овладеят.За съжаление не мога да ти кажа и да те насоча към добър специалист всяка една от нас е намерила за себе си добрият лекар .За Литвиненко да добри отзиви има, ние сме ходили при него сега сме към друг лекар  който следи състоянието на моят син ,но сме много по-малки от вас но едва ли ще има проблем да се консултирате с тях.Хубаво е да се вземе още едно мнение за препоръчване в София поне аз мисля, че там са по-добри специалисти.За тази лекарка от Исперих лично аз не съм чувала но може и да е добър невролог.
Успех на студента дано всичко мине и замине .И леко и безпроблемно взимане на изпитите.
А на вас много кураж и най-вече спокойствие знам че е трудно но....

Здравейте,

детето Ви е всъщност младеж на 19 години. Щом има поставена диагноза и доказана с ЕЕГ епилепсиа е редно да пиете назначените дози от медикаментите. Аз не прочетох каква е причината да приемате само 500мг Конвулекс, но това е ниска и може би недостатъчна доза за сина Ви. Т.е. овладяване на пристъпите може би ще имате, ако си пие нормална доза от медикамента - а тя за Конвулекса е до 1500мг а дори може и повече, по преценка на доктора.
Така или иначе едно второ мнение никога не е излишно.
Успех и горе главата !

# 35
Знам,че 500мг е малка доза.Просто се надявахме всичко да е грешка.Четох,че на 10 гърча 1 се оказва епилептичен.Всъщност предписаната му доза е 1000мг така,че вече започва да пие толкова.
Благодаря на всички за бързите отговори.Сега осъзнавам колко малко знам за тази болест.Примерно-когато го боли главата може ли да пие аналгин,аспирин или парацетамол?Малко го боли главата-той сега си писа разни упражнения-може да е от напрягане на очите,на мозъка,знам ли.
Не знам колко време се чака предварително за записване в тези болници?И друго-там имат ли цялото оборудване за едно пълно изследване-ЕЕГ,скенер и т.н.Малко объркано питам,но наистина не съм много запозната с всички изследвания...
Не знам как влияят тези лекарства-няма ли да повлияят на образованието,да го правят постоянно уморен?
Знам,че задавам много въпроси,но толкова неща трябва да разбера.
Благодаря ви,на всички,които ми пишете.И изобщо на всички в този форум

# 36
След пристъп е добре да си почива, а не да се товари с упражниния.
Не трябва да се пият аспирин и други нему производни.
В ,,Свети Наум" си имат всякаква апаратура, това е университетска клиника.
А доц. Алексиев, сам си прави и разчита ЕЕГтата.

# 37
Може би трябва да вземем болничен?Просто както казах всичко е ново за нас,не знаем как да реагираме какво да правим...просто наистина сме уплашени...веднага ли трябва да се отиде на лекар?Трябва ли да се изчака срока от 4 месеца, който ни е дал предишния невролог за да отидем на контролен преглед?Това ЕЕГ не е ли все пак облъчване  и на колко време все пак се прави?

В болница св.Наум имате ли конкретен лекар, който можете да ми препоръчате?

# 38
Да разбираме ли, че нямате наблюдаващ невролог!
ЕЕГто не облъчва!!!
Вие от къде сте!

# 39
Както вече Ванчето писа   при ЕЕГ няма облъчване .Когато ние за първи път се сблъскахме с тази болест ни пратиха и на скенер и на ямр освен на еег.Хубаво е и вас да ви изпрати лекуващият невролог.За съжаление лекарствата оказват влияние на организма- и умора има има и замяйване понякога но се свиква с времето.Всяко едно от тях лекува едно но оказва влияние върху друго.Но аз си знам при нас като видя че е изморен от училище оставям го да почива не го натоварвам много.Там също са запознати със неговото състояние не съм скрила нищо от учителите и от директорката.Затова е и на по лека програма от останалите ученици.Главоболие също има след пристъп може да се каже че един два часа все му се лежи и е доста отпаднал.Аспирин знам че не трябва да давам поне така от джипито знам.

# 40
Jensy, трябва да имаш наблюдаващ невролог, който ако ппристъпите се повтарят да коригира лечението. Целта е пълното им овладяване. Разбирам притесненията ти, но тук във форума има майки, чиито деца също са студенти. Аз имам колега, който е практикуващ лекар и е с епилепсия. Най-трудно на неговата възраст е спазването на ограничения. Никакъв алкохол, от светлините в дискотеките може да се предизвика пристъп, трябва да се ограничава стреса и напрежението. А вие сами ще видите след пристъп за колко време се възстановява и дали трябва да вземете болничен. Трябва да се опитате да определите дали има причина, която да отключва пристъпа, може и да няма. Хубаво е да се направи скенер или ЯМР. И не забравяй, че епилепсията в голям процент е лечима. Успех ви желая.

# 41
Благодаря,момичета.Не ,засега нямаме лекуващ невролог.От Русе сме,не знам дали има добри в тази област.При всички случаи ще отидем в София на преглед.Не съм наясно когато отидем в София това значи ли,че се отказваме от невролога в Русе(ако намерим добър такъв).Ясно е,че няма как при всеки проблем да се отреагира на момента с ходене до София-доста е далечко все пак.Ще съм благодарна за всяка информация по въпроса.

# 42
След като направите консултация с невролог от София и ако се потвърди диагнозата-дано не е така и ако сте доволни от неврологът Русе може и там да се диспансеризира и той да следи синът ви.И ние сме далечко от София ,но нещо като ме притеснява вдигам телефонът и питам, иначе ходим през шест месеца хем на контролен преглед ,хем и за издаване на нов протокол за лекарството. За мен там са добрите специалисти, но за съжаление разстоянията са големи.

# 43
Jensy, познавам майче от Русе, тя е представител на АРДЕ за града, но и техният невролог е от София. По късно ще се чуя с нея и ще ти пусна тук на лични, координатите й да се чуете.
Успокой се, засега ви трябва, точно лечение и спиране на пристъпите, има много големи деца на които по нищо не им личи, че са с епилепсия. Познавам такива лично Simple Smile

# 44
Благодаря за окуражителните думи момичета.
Знаете ли горе-долу колко пари ще са ни нужни за едно изследване в София?Ако е на частен прием при д-р Алексиев от Александровска болница,при когото може да се направи ЕЕГ,колко горе-долу излиза ?
Благодаря ви за всичко,което споделяте с мен.
Ваня,много ще съм ти благодарна за някаква информация за Русе.Но честно казано не съм чувала за добри невролози.За съжаление

Общи условия

Активация на акаунт