ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 15

• 78 760
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря за отговора, утре ще звънна да попитам. Моето дете не е било на ресурсно обучение /имаше си учителка вкъщи, с която учеше уроците/ , но в началото на март подадохме молба-точно заради това, че наближава външно оценяване. На нашия домашен адрес получихме писмо /на 22 март/ от София, че се препоръчва интегрирано обучение на детето, но в училището това писмо е дошло днес /07.05/. Днес за първи път имаше урок с ресурсната, тя е казала на мъжа ми , че няма право да влиза с него на изпита!

# 661
Преди време бях питала дали някой има информация за операция при епилепсия, но не получих отговори. Искам да споделя накратко нашия случай: от 2008г синът ми е със диагноза симптоматична фокална епилепсия. Лекуваха го 3години в "св. Наум" с лекарства, които в началото винаги имаха ефект и после привикваше към тях и пристъпите се връщаха и зачестяваха. От някои получи обриви. Миналата година февруари пристъпите отново зачестиха и станаха по-силни. Отидохме на преглед в София и тогава за първи път разбрах от доц.Димова, на която сме страшно благодарни, че има вариант за оперативно лечение за нашия случай. Свързахме се с д-р Минкин от "Иван Рилски" - той също е страхотен човек, супер внимателен, обясни ни каква ще е операцията какви са рисковете и т.н. и на 19 април направиха операцията /след много изследвания/. От тогава детето ми е добре и не е получавало пристъпи.
Дано да е така и занапред и късмет на всички!

# 662
След като няма право да влиза заедно с него /което не ми се вярва да е така/ би трябвало да се удължи времето за външното оценяване.Моят син понеже е на индивидуална програма ,с ресурсен учител е освободен от тези неща.Но ако твоето дете може да се справи с тези неща искай поне да удължат времето.Едва ли не е възможно.И как така при вас писмото да е дошло месец март пък в училище чак май месец.Нещо не ми се връзва.

# 663
И на мен не ми се връзва, през това време поне 10пъти питах класната му и дори и занесох нашето писмо. Но не можело да се издаде заповед от директора, за интегрирано обучение,докато не дойдело писмо от София при тях. Тяхното се бавело, защото правели проучване-в това също няма логика.
Но ние сме свикнали при нас всичко да става по-трудния начин.

# 664
здравейте дами!бих искала да се  посъветвам с вас за един мой проблем.моя позната 9 месеца след като роди получи пристъп с некоординирани движения и беше в медикаментозна кома 20 часа.след като се пооправи получава по-леки пристъпи но когато я заведоха на преглед и казват че не пристъп на епилепсия това е мнение на лекари от св.Наум.в момента е на талопам и депакин но пак не се чуства добре.бихте ли ме посъветвали какво да направим и при кого да отидем!

# 665
Здравейте eli_bg , вашата позната, може да направи консултация с доц. Алексиев , който работи в Александровска болница.
Не е по здравна каса, но ако желаете ще ви дам номер на който да си запише час.

# 666
Има ли дечица с епилепсия и с диагноза туберозна склероза? И кой лекар я е поставил в БГ?
Това е много рядко заболяване и е много трудно да се диагностицира-дори и тук в Австриа не успяха да поставят вярната диагноза на вече 5-годишно детенце...  Дано никой не ми отговори на вапроса...
Питам за една позната в Балгария, но която не е от София и разбира се всяка информация штте е полезна за нея. Благодаря ви предварително!
***Извинявам се за латинiцата, но на този компютар нямам кирилица  Sad . А без кирилица и кредорите горе в дясно не ми помагат...
Опитах се да го обqрна-пак не е идеално, но поне е по-разбираемо...  ooooh!
 Hug

# 667
При моето момиченце с ЕПИ има съмнения за туберозна склероза, но още не са потвърдени. В следващите месеци ще правим скенер, за да се установи дали има калцификати в мозъка, за което имаше съмнение преди 1.5 години при ТФЕ, но поради пристъпите не сме правили др. изслезвания тогава. И аз бих искала да имам повече информация за това заболяване.
Сетих се за Веселина от тази тема- при тях  има ТС, потвърдена в Турция. Може да поровиш назад в темите  и да се свържеш с нея.

# 668
момичета ще ви бъда много благодарна ако получа още информация от вас ако искате някои подробности пишете ми може и на лична.благодаря ви предварително

# 669
  • София
Днес пробвах да се класирам за Литвиненко в педиатричната поликлиника. Не можах, защото се оказа че в 7 сутринта списъка е пълен. Той преглежда по 10 пациенти и списъка се напълва още към 5 и нещо сутринта. Хубавото все пак е, че чакането е по нощите  и няма нужда да си взимам цял ден отпуска  Wink Ще опитам пак в четвъртък..

Има ли родители на някой негов пацент тук? Моето дете вече е прегледано от Литвиненко в "Детско здраве". Сега трябва само да види кръвните изследвания, да го диспанзеризира там, да предпише терапия и да издаде протокол за лекарствата. Чудя се дали трябва да водя и детето да виси там от 5 сутринта...
Знаете ли по-колко време трае прегледа на един пациент?
Ако не е за преглед,  а за изписване на лекарства може ли да се мине без записването и чакането?

# 670
Благодаря ти mariatg!   bouquet
Получих и ЛС и вече предадах информацията на другата мама.
Всъщност мога да питам и в другите две теми „Аутизъм“ и „ДЦП.....“ защото голям процент от децата с туберозна склероза се диагностицират по-късно и с аутизъм...
Успешна седмица на всички и да са ни живи и здрави дечицата, т.к. терапиите добре да им се отразяват и да имат напредък  Hug

# 671
Трябва да чакаш, няма как. Така е, списъка се запълва най-късно в 7 сутринта. Можеш да чакаш сутринта и без детето (моят съвет е да чакате от 4-5 часа сутринта най-късно). Ако няма да правите ЕЕГ в поликлиниката (което започва около 8,30 ч) може да вземеш детето чак в 9,30 и най-късно в 10 часа да сте пред кабинета на 2 етаж.. Много рядко се случва да започне прегледа преди 10 часа. Но се настрой че до 8,30 трябва да висите там. Чакащите от сутринта пред поликлиниката е хубаво да стоят там, защото се е случвало да вземеш номер и ако не си там да си изгубиш реда. Самите чакащи си правят списък, с който като отвори регистратурата се редиш и там на опашката в 8,30ч. ти дават едно картонено номерче, което го даваш на доцента като влезеш в кабинета. Ако имаш късмет да си 1 или 2 номер в 10,30 вече ще сте излезли от кабинета. Той понякога преди да влезе първи номер преценява ако има по-спешен случай и ако хората са отдалече и нямат номер приема първо тях. Хора от провинцията не връща ако са с изрядни документи и нямат номер, но гледам че вие сте от София, на тях държи да имат номер и да са до 10-ти. Пиша всичко това, защото може и на друг да му е полезно. Ние винаги преди прегледа, понеже пътуваме се обаждам предният ден дали със сигурност ще преглежда там, да не пътуваме напразно. Случвало се е да ходи по семинари, да е в отпуска и т.н. и в дните за прием, които са само вторник и четвъртък в такъв случай не преглежда.

Дано съм била полезна, ако има нещо неясно ще пиша пак.
Успех!

# 672
  • София
Нистина полезна информация, много ти благодаря, сигурна съм че ще е полезна и за други  Hug
Вчера търсих доста из нет-та да открия каква е процедурата, но единственото, което намерих беше стара информация от една майка - че ако в 7 съм там ще успея да съм сред първите 5. Очевидно не е актуална вече.

# 673
Ами ние като сме ходили е имало случаи и от 11 вечерта да са чакали хората. Мисля си, че след година-две вече ще трябва да чакаме 2 дена предварително пред тази поликлиника както са тръгнали нещата. То в България специалистите малко, болните вече много...За съжаление масово вече дечица се разболяват от ваксините, вече колко случаи има такива. Ние засега караме без такива и изобщо нямам намерение да поставям, но това отива на една друга тема.

# 674
След като няма право да влиза заедно с него /което не ми се вярва да е така/ би трябвало да се удължи времето за външното оценяване.Моят син понеже е на индивидуална програма ,с ресурсен учител е освободен от тези неща.Но ако твоето дете може да се справи с тези неща искай поне да удължат времето.Едва ли не е възможно.И как така при вас писмото да е дошло месец март пък в училище чак май месец.Нещо не ми се връзва.
Днес след голямо мърморене и звънене по телефона се съгласиха, и подадох молба. Утре ще имаме учител консултант на оценяването. Писмото наистина не е дошло в училището, само в ресурсния център /на 27.04/.

Общи условия

Активация на акаунт