ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 15

• 78 757
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
Мами на деца с антиконвулсанти на основата на валпроат.
Знаете ли колко е оптималното ниво за детето ви? Въпроса ми е породен от факта, че това се определя строго индивидуално, но лекарите "гонят" горна граница, за да намалят риска от пристъпи.
Как процедирате в тази посока, споделете опит.

# 676
O, ние от месеци сме намалили дозата на Конвулекса. Доцента каза според килограмите 3х2 мл, но аз давам по милилитър и половина. От както го намалих спи много по малко, преди повечето от времето прекарваше в сън. Но ако имаше пристъпи сигурно нямаше да рискувам. От сега ме е страх когато февруари ще ни предстои спиране, въпреки че има и голяма доза радост.

# 677
Скъпи,Мами,
Ако се нуждаете от известно количество Фнобарбитал 10 (таблетки), мога да бъда полезна. Купих ги от Франция, но се оказа, че съм объркала и е трябвало да взема Фенобарбитал 100 за възрастни.
тел.0883458311

# 678
Мами на деца с антиконвулсанти на основата на валпроат.
Знаете ли колко е оптималното ниво за детето ви? Въпроса ми е породен от факта, че това се определя строго индивидуално, но лекарите "гонят" горна граница, за да намалят риска от пристъпи.
Как процедирате в тази посока, споделете опит.
Аз също имам проблем с дозата ,тъй като детето ми в началото беше на 3 по 3 хапчета от 300мг депакин хроно и все и се гадеше .Направихме изследвания на серумните нива и се оказа ,че са повишени -Щилянов намали дозата с половинка  и при следващите изследвания се оказа ,че са се повишили нивата още повече -минаваха горната граница -бяха 105.Още с половинка ги намали и каза ако искаме да минем на конвулекс 300 хроно ,защото му казах ,че преди тя ги пиеше и беше добре.Сега пием Конвулекса,две хапчета на ден ,но ме притеснява дали не са и малко ,тъй като е почти на 10 години и е около 32 кг .Иначе се чуства добре сега -знам,че трябва да правим изследвания пак,но те са съпроводени с нервни пристъпи ,докато и вземат кръв и да и намерят вена  и все ме притеснява да не направи някой пристъп от страх там.

# 679
Здравейте. Знаете ли до кога доц. Литвиненко ще е в отпуск? Разбрах, че излизал от 28 май.
Благодаря и лек ден.

# 680
 Здравейте , ние успяхме да минем при доц.Божинова и за наша радост тя не потвърди диагнозата - Епилепсия.

Сега сме на едномесечно лечение с Ривотрил и след това контролно ЕЕГ.

Благодаря на всички за информацията.

# 681
Здравей те мами не съм писала от много време...Искам помощ трябва ми Ноотропил на сироп 20% разтвор ако някой може да ми каже от къде да си го взема ще бъда много благодарна...

# 682
  • гр.Гоце Делчев
Мили дружки една виртуална почерпка за здраве и късмет на моята дъщеря,която има имен ден  beer3 Wine Glass.Честито и на всички останали именници да са живи и здрави и много късмет.Така и не можах да се науча да свалям картинки  Embarassed.

# 683
Здравейте, някой знае ли кога се счита едно дете за излекувано от епилепсия, колко време след спиране на лекарствата? Ние сега подготвяме документи за телк, бяхме в болница и в епикризата не пише епилепсия. Според невроложката не могат да я пишат. Ние сме със спрени лекарства от ноември и нормални ЕЕГ-та.

Относно ноотропила, една майка каза, че са й го изписали на прахчета, т.к. сиропа липсвал.

# 684
  • Варна/Белгия
Вили на 26 се връщам и ще ти пратя Ноотропила,а относно прахчетата на нас в Санита ни направиха според дозата примесени със захар.

# 685
Здравейте, някой знае ли кога се счита едно дете за излекувано от епилепсия, колко време след спиране на лекарствата? Ние сега подготвяме документи за телк, бяхме в болница и в епикризата не пише епилепсия. Според невроложката не могат да я пишат. Ние сме със спрени лекарства от ноември и нормални ЕЕГ-та.

Относно ноотропила, една майка каза, че са й го изписали на прахчета, т.к. сиропа липсвал.
Здравей,Гала!Не мисля,че някой може да гарантира пълното излекуване от тази гадна болест.Ние сме пример за това -детето ми не беше получавало гърчове 4 години и спряха лекарството .След 4 години затишие и радост тя направи пак един дълъг гърч и отново пием лекарство.А колкото до Телк-а на нас винаги са ни писали епилепсия  независимо ,че не сме пиели лекарства-мисля ,че трябва да се пише .Поздрави!

# 686
Здравейте,kiti001! Бих искала да попитам - през тези четири години, през които детето Ви не е имало пристъпи как бяха ЕЕГ-та? Какви бяха ЕЕГ-та след спиране на лекарствата?

# 687
Гала и аз много бих искала да си отговоря на този въпрос.За съжаление и при нас така се получи бяха минали повече от 5години и когато напълно спряха лекарствата не мина много време и ужасът отново се върна.А ЕЕГ ни бяха много добри.Искренно се надявам при вас нещата да са добри и да няма проблем.

# 688
Напълно ви разбирам момичета. Не е минал и ден, през който да не се притеснявам, че ужасът може да се върне. Точно затова мисля, че в епикризата ни за ТЕЛК трябваше да пише и епилепсия, макар че засега всичко е нормално. Но невроложката каза, че ако 2 години е през пристъпи, то се води изслекувана, няма логика според мен. Мъжът ми е чул Литвиненко да казва, че този период е 7 години. Както и да е, ощетиха ни за пред ТЕЛК.

# 689
На мен ми казаха, че ако пристъпите са по-малко от едни на година от ТЕЛК не ти дават процент...Какъв е вашия опит момичета?

Общи условия

Активация на акаунт