ЕПИЛЕПСИЯ-ТЕМА 15

• 78 781
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
Ели моят син е така в годината прави един пристъп е имало е и година без проблем но тъй като има и леко изоставане му дават 58% ако не се лъжа само за епито е под 40% -говаря за нас.

# 691
Ние също имаме изоставане. В смисъл, че не говори много. Не съм подавала документи за ТЕЛК. Имаме един гърч... Така ми каза д-р Христова, че за епи-то няма да ни дадат процент....То и не пише епилепсия, а гранд мал и петит мал-неуточнени. Какво ви дават за 58% Телк?

# 692
Двойни детски ,70% от мрз ,сума за транспорт, за обучение и за лекарства-около 288лв.А вие защо не сте минали на телк?.Ние минаваме на два един за заболяването и втори за изоставането.После сумират двата телка -процентите и хоп 58%.А бяхме 68% но умните глави решиха че детето ни вече е излекувано и намалиха процента.Ина мен ми се искаше да е така но...уви.

# 693
При нас ни дадоха 60% от ТЕЛК само за епилепсията двойни детски 70% от МРЗ и транспортни за срок от 2 години.

# 694
Здравейте,kiti001! Бих искала да попитам - през тези четири години, през които детето Ви не е имало пристъпи как бяха ЕЕГ-та? Какви бяха ЕЕГ-та след спиране на лекарствата?
ЕЕГ-тата бяха добри -винаги съм питала имали проблем ,можели да направи гърч-винаги са ми казвали ,че са добри -имаме умствено изоставане ,то го отчита ,но не и нещо друго.Сега след гърча първото ЕЕГ беше с отклонения -някакви пристъпни синхронизации,но пък второто след два месеца не отчиташе нищо.В общи линии разбрах,че при епилепсията нищо не е сигурно -може нищо да на предвещава бурята и да ти дойде изневиделица.За сега си пием лекарствата и се моля да няма вече -просто при нас са много -много рядко два или три за 10 -те години живот на детето ,но са много тежки и продължителни.Целувки и кураж на всички мами!

# 695
За Телковете нямам думи -такива тежки болести и ощетяват децата ,всичко в системата е опорочено .но ако някой не е доволен  трябва да оспорва с Нелк в София -14 дни от датата на издаване на решението на местно ниво.Забелязала съм ,че в София при обжалване винаги качват процента -не че това ще рефлектира върху заболяването ,но е редно и справедливо !

# 696
Изоставането кой ви го установява? Там минавате на психиятър или....Моя мъж не е съгласен с Телк-а някакви съображения сякаш не иска да признае проблема. А тя още не говори..мъчи се да свързва две думи в изречение. Мъчи се да комуникира, но...Друго да питам. Невроложката ни даде документи за ТЕЛК, но те са от февруари....колко време важат?
kiti001 ..ЕЕГ ли отчита изоставането. Нашето винаги е едно и също: "Леко забавена основна активност от група тета"...

# 697
Изоставането кой ви го установява? Там минавате на психиятър или....Моя мъж не е съгласен с Телк-а някакви съображения сякаш не иска да признае проблема. А тя още не говори..мъчи се да свързва две думи в изречение. Мъчи се да комуникира, но...Друго да питам. Невроложката ни даде документи за ТЕЛК, но те са от февруари....колко време важат?
kiti001 ..ЕЕГ ли отчита изоставането. Нашето винаги е едно и също: "Леко забавена основна активност от група тета"...
Здравей,Ели!Изоставането се установява от психиатър и психолог ,а може и от невролог,ЕЕГ-то също дава насоки -то показва дейността на мозъка и може да го отчита .Мисля,че бележките от специалисти важат пред Телк в срок от 6 месеца,но може да питаш личния лекар за всеки случай.На моето дете почнаха да отбелязват изоставането след 4-тата година -до тогава се смяташе ,че няма -просто никой не ни насочи към специалисти-сега е видимо и няма проблем да се отбележи.Колкото до съпругът ти -така  е почти навсякъде -мъжете по-трудно приемат проблема ,но той няма да изчезне от това дали го приемаме или не.Аз за себе си мога да кажа ,че съм много доволна от ресурсните учители  -те започват работа още в детските градини и имат много интересни методи на обучение ,които работят сто процента!Дори проблемът да е временен,няма нищо лошо  някой да помогне -просто да даде насоки и детето да се чуства добре както и вие ! Hug

# 698
Ние ходим в РЦ. Но моя мъж отказва ТЕЛК. А аз си мисля ,че биха били от полза. Ще говоря с личната и с РЦ. За повече инфромация. Ние сме още в ясла, но се занимават с нея. Просто се чудех за този ТЕЛК. Все пак се влагата пари за прегледи, пътуване..Затова исках да се информирам.  Hug Но на нас не са ни искали Телк в РЦ. Аз даже епикризи нямам  newsm78, а само листове от прегледите и ЕЕГ-тата...това е.

# 699
Изоставането ни се установява от комисията на телк преди това сме ходили и на психолог.Разбира се по преценка на лекуващият невролог.Защо съпругът ти да не е съгласен то никой не ги иска тези пари всеки иска детето му да е здраво но...след като е поставено някакво заболяване и детето има право да се яви на телк защо да не го сторите.Дори и такива пари не трябва да ги губите има толкова разходи по дечицата ни.Те просто им се полагат.

Специално ние за да минем на ресурсно обучение в училище ни искаха решение от телк.Но моят син е и на индивидуална програма.

# 700
Да никой не иска такива парички....Благодаря ви момичета Hug

# 701
  • гр.Гоце Делчев
eli82eli хубаво е да са здрави дечицата,но не винаги се случва това ,което искаме.Аз първия път за ТЕЛК исках медицински протокол от личната и го представих в картотеката на ТЕЛК, подадох молба,след това ти пускат писмо какво трябва да носиш и насрочена дата.Момичета учудвам се,че дават по-малък процент инвалидност на децата ви,тъй като моята дъщеря е на 20 години и имаме пристъпи повечето пъти поне 1 път в месец,те са гранд мал или неуточнени,води се и симптоматична епилепсия и като се явихме януари ни дадоха 80%.Гала уверих се,че понякога минават и повече от 2 години без пристъпи и после пак започват,не искам някои майки да се притеснят,но при нас беше така 3 години без пристъпи и бяхме само на трилептал 600мл.,а след това отново се появиха и сега сме на 3 медикамента.

# 702
Ние сме с ДЦП и симптоматична епилепсия и ТЕЛК-а ни е само за ДЦП, за епито пише 0%. За 3  години е правила 2 пристъпа, много тежки и продължителни.

# 703
  • София
Здравейте, Мамчета,
Чета ви от доста време и стискма палци за всичките дечица-това, което не ни убива ни прави по-силни.Вяра и сила,майчета. Искам да се допитам до вашето компетентно мнение относно Медицински център “Интермед Прима”-гр. Пловдив  и по-точно за д-р Петя Маршавелова и Веселка Златинска - рехабилитатор. Ще съм благодарна да споделите. Пожелавам слънчеви усмивки и много победи.

# 704
Здравей те ..Искам да попитам някоя майка давала ли е Диазепам 5 мг.на детето си и колко време го е давала...Защото проф.Чавдаров ни го изписа днес и трябва от утре да го започваме ...по 1/2 сутрин и 1/2 вечер ..Отделно от това пие още Депакин - Кепра - Ноотропил - Ламиктал и с Диазепама стават 5 наведнъж....Виждат ми се страшно много ..Моля ви ако някой знае нещо което ще ми е от полза нека да пише  ще бъда много Благодарна....

Общи условия

Активация на акаунт