Усмихнати са ЯНУАРСКИТЕ очички, на тортата им греят три свещички :)

• 65 132
  • 402
  •   1
Отговори
# 135
Рабитче да си жива и здрава и много щастлива!
Каката Свраката да ти е жив и здрав сина и да си горда с него!
Виолке стискам палци бебока да застане правилно.
Аз вчера след работа ходих на зумба. Голям купон и голямо подскачане. Добре ми дойде. Смятам да повторя.

# 136
Благодаря, Ариел!

# 137
Леле, ако знаете откога не съм челаааа...
Честито на всички с поводи напоследък, Ивон, Каката Свраката, да си ви живи и здрави новородените мъници Simple Smile))))))))) Прекарсно детство да имат!!!
Обичанка, честит втори рожден ден и на твоите красоти Simple Smile Много целувки!
Рабитче, честит ден ден, пожелавам ти много енергия с твоите юнаци!  Hug
Аз какво да ви кажа - не съм никак в час - сутрин се става, всички под пара, често се изпокарваме за банята Simple Smile Тръгваме с Камен, за да стигнем навреме в яслата, вече е на държавна и голям зор беше с адаптациата, но като че ли вече е ОК - с голямо желание ходи и ми пее песнички, които е учил там, вдига си ръцете и казва "Раз, два" и някакви подобни упражнения ми показва, които правят. Научили са го да си показва лявата и дясната ръка, но винаги ги обърква Simple Smile
Разказва ми за някакви гъбки, цял театър си играе, особено вечер в банята, снежинките били падали, абе изобщо детето какво ли не знае вече, много му се радвам Simple Smile Да го похваля, че лелята ми каза, че бил страшно интелигентен и всичко от раз зацепвал и запомнял  Blush
Той е най-малък в групата, защото е с набор 2009, но явно добре се чувства с големите и го развиват много  Grinning
Аз съм си по цял ден на работа, после тичам бързо да го взема да не остане последен... Прибираме се и той врещи, че е гладен, леле, няма изхранване това мойто - има ли и други такива? Една вечер изяде една пълна догоре нормална паница спаначена супа, натъпкана с хляб (защото иска сам да я яде...), после ръфаше разни четвъртинки краставици и половинки домати, след това ми изяде половината сьомга, после 2 мандарини (сам си ги бели и си се обслужва), след това една огромна круша и още четвъртинка круша!!!
С две думи, като се приберем от работа аз краката си счупвам от бързане да му давам да яде, иначе голяма драма настава - и така по час-час и половина основно с това се занимава... После къпане, процедури и приспиване - откак е на новата ясла вечер се четат книги и се пея пенци, глас не ми остана, докато заспи... На всичкото отгоре започна да заспива в 9-9.30 и аз де факто време нямам абсолютно никакво...
Та това ми е животът, обсъждате спортуване, отслабване, аз нещо съм се депреснала и не знам кога ще започна да живея нормално  Rolling Eyes
Нямам енергия, а и Камен никак не ми помага, защото продължава да си се буди нощем като някое новородено и си иска мляко, та се разправяме поне само 1 път да пие... (това след като е вечерял повече от мен, както стана ясно) - има ли и други такива маймуни??? Направо не знам какво да го правя, а и сили вече нямам...
Хайде стига съм се оплаквала, радвам се, че поне успях да се разпиша, сега убеждавам таткото да му купуваме костюм на дядо Коледа, защото Камен вече го чака тоя дядо, ама таткото си пада малко темерут, не е от онези мечтани артистични татковци, на които мечтата им е да се правят на маймуни, за да зарадват детето - и това го преживявам  ooooh!  Joy
Хайде, целувки на всички Simple Smile

# 138
edna ot nas , Зарко е същия - страшен апетит има това дете, каквото види иска и не му ли се даде почва тръшкане и пищене! Наскоро от ръцете ми взе чашата с бирата, беше пълна наполовина и я изпи, изобщо не можах да му я взема от ръцете! Нещо страшно е види ли вафлички и шоколади, тъпче всичко в устата, едва дъвче, ама устата да е пълна! Каквото яде баткото и той трябва от същото да опита! Вчера, на рожденния ми ден, си тъпчеше ядки в устата, които определено не му харесаха, защото като ги сдъвчеше ги плюеше, но продължаваше да ги тъпче в устата, просто защото и ние ядем ядки и той да не се мине!!!  Crazy
 Валентин също имаше апетит, но не е бил такава лакомия!
И при нас е същото положението с млякото, не всяка вечер, но събуди ли се, иска шише с мляко!  Crazy В това отношение баткото беше същия, пиеше мляко до 2 г. и половина, включително и през нощта!

# 139
Хахаха  edna ot nas посмях се малко  Laughing И моят е лакомия!!! Що види трябва да се хапне  Mr. Green Но не става през нощта да яде от новороден. Даже най-накрая от известен период и зъбите спряха вече да го притесняват и като легна вечер и ставам чак сутринта  Party
little rabit честит Рожден ден!! newsm51 Да си жива и здрава!! Много щастие ти желая и професионални успехи!

# 140
little rabit честито на патеричка и от мен! Много здраве и любов!  bouquet

Ивонка, честито бебе! Бъдете много, много щастливи!

Мамо Це - радвам се, че се включи!

Мише, за да имаме нова тема, трябва повече да пишем в тази! Wink Заглавието е супер!

Вики яде много, когато е без мен, ама като сме заедно все поцоква и твърдата храна е в минимални количества. Нощем си наваксва с цокането и напоследък ме буди, ама съм й хванала цаката; като видя, че вече си е утолила жаждата, нежно й прошепвам - гушкай тате и заспивай и тя се търкулва върху баща й Laughing Лошото е, че почна да спи напряко на леглото и от време на време става леко тясно Mr. Green

# 141
И Мигленка си пада по хапването-никога нищо не отказва.Особено закуската-като изяде нейната си,наляга и моята.И няма насищане-докато давам,яде.Понякога и като свърши пита за още.А като огладнее става страшно.И кака й си имаше апетит,но не ми е ревала като и дойде време за хранене,а Мимката мрънка,тръшка се...

# 142
Честит празник момичета!!! И тъй като съм именничка, да ви почерпя:
  Да ви е сладко!!! И да не забравите да запазите люспа, за пари и благополучие!!!! Peace

# 143
Честит имен ден, Snakeeee! И на всички други малки и големи именници - хубав празник си имате днес!   bouquet  Party
Аз пък нали съм една неорганизирана, та въобще не съм се сетила за риба за днес, та ще се яде телешко с прясно зеле... Уфтсъ му се вика на това!
Да ви се оплача - Камен нещо е болен, ама какво му е, не ми е ясно - само температура има, нищо друго, но е като парцал от нея - сутринта бодър, весел, напоследък беше станал най-готиното дете на земята - веселяк от класа и не млъква, ама сега направо да ти е жал да го гледаш. Засега нищо не давам, ще го водим на лекар довечера, а утре в ранни зори заминавам за Барселона - сега как ще се зарадвам не знам, все ще ми е едно притеснено, макар че ми е ясно, че чудесно ще се справят тук, ама тъпо... Хайде стига съм се оплаквала, че не съм никак за оплакване  Blush
Иначе за Камен какво ново - научи най-сетне коя е лявата и коя е дясната ръка Simple Smile Татко му още има да ги учи  Mr. Green
Все иска да види "дядо Кодея" и брои по следния начин: "едно, две, три, пет, шест, семен, девет, иинайсе" Simple Smile))))))))))
Обяснява на всеки, който иска да го слуша, че земята се върти около слънцето и че звездите се гледат с телескоп, така че Галилей скоро ще му диша прахта  Joy
И ми е супер, супер забавен, толкова готино не ми е било.
И искам вече второ дете, ама таткото малко още се ослушва...
Организирах малко спорта и аз - само в обедната почивка имам време, така че 2 пъти седмично ходя на народни танци тогава и когато успея - на плуване. Това не ми пречи да плюскам като невидяла и да съм по-дебела от когато и да било през живота си  ooooh! То за моите представи дебела не е кой знае какво чак, ама аз като не се чувствам добре така...
Пък най-странното и хубаво нещо ми се случи днес - в нашата фирма започна работа момичето, с което родихме заедно в Майчин дом - бяхме 3 дена заедно в стая и тогава много близки си бяхме станали, след това не сме поддържали връзка, ама сега егати страхотната случайност! Страшно хубаво ми стана - още един бебок на 19 януари роден  Party
Хайде пишете и вие де!

# 144
Честит имен ден Ники! Да си здрава и все така позитивна и усмихната! Честито и на останалите именници - малки и големи!
[quoute="edna ot nas "]Иначе за Камен какво ново - научи най-сетне коя е лявата и коя е дясната ръка Smile Татко му още има да ги учи  Mr. Green[/quote]
Хи-хи аз съм като таткото на Камен, плюс че съм ужасно зле с ориентацията. За разлика от детето ми което знае всички пътища до всички възможни площадки и постоянно ми бърбори от къде трябва да минем, за да стигнем до най-близката. И тя вече много бърбори и е страшно забавна. Най-после се получава нещо като комуникация, ето направих си нови очила и бях ледена, че ще иска да ги чупи (счупи едни на баща си, едни на мен), но тя само им се радва и гали рамките и показва къде нанкат в кутията вечер. Иначе вчера си направихме и двете прически, аз се подстригах и боядисах и нея за пръв път я подстригахме. Мислех чак на пролет, но с тази гъста и къдрава коса не мога да я разреша, а и нощем й се изпотява вратлето. Учудващо кротка беше при фризьорката, беше й интересно, а у нас как пищи при къпане, направо се чудя как съседите не са викнали полиция.
edna ot nas ще се оправи Камен не се притеснявай, сега поне има телефони, можеш да звъниш, когато искаш. Спомням си, е една година като малки и двете бяхме със сестра ми с плевмония, а нашите заминаха на екскурзия в чужбина. Хич не са ни липсвали, посрещнахме ги абсолютно здрави и чакащи подаръци, но горките ми родители как ли са изкарали, да си оставиш за десет дни болни децата и да няма как да ги чуеш. И честита нова колежка.
Стефани знае и за дядо Коледа и за дядо Мраз и от двамата си е поръчала подаръци, но иска да й оставят подаръците под елхата, не гори от желание да ги види на живо, на мама страхливчето.
Хайде да изписваме темата, тази ни е есенната, иде зима вече.

# 145
Ники, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН   bouquet ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ОСТАНАЛИТЕ ИМЕНИЦИ - ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ   bouquet ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ИМАЩИ ПОВОД ЗА ПРАЗНУВАНЕ, КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА ПРЕДНИТЕ ДНИ   bouquet
Ани все пак Камен ще е с баща си, не го оставяш сам я  Peace А си той ще оздравее за няколко дни  Peace Знам, че ще ти е свито сърчицето, но пък отиваш в Барселона  Flutter Аз лично благородно ти завиждам и те моля да си изкараш колкото се може по-хубаво там  Flutter И пийни едно кафенце (или коктейлче- по избор  Mr. Green) заради мен там  Sunglasses
sisi1974 мъжа ми пък много държи на Дядо Мраз и е на мнение, че за нашето дете нямало да има Дядо Коледа, ами само Дядо Мраз  Crazy Добре, че е роден на 23.12 та така или иначе ще получава подаръци и около Коледа и за Нова Година  Peace Между другото аз също свързвам получаването на подаръци от детството с Дядо Мраз, затова и аз подарявам подаръци за Нова Година. Което си е голям кеф, защото ги купувам дните след Коледа и преди Нова Година и по магазините за детски играчки няма почти никой, който да ти се пречка  Peace Всички са се наблъскали и са се редили по опашки преди това, а аз като отида и си блея на спокойствие и купувам доста бързо  Whistling Whistling Whistling

# 146
Привет на всички мами в темата и Честит втори предколеден сняг (поне  при нас заваля току-що)!

Виждам, че общо взето се развиваме в еднакви посоки и темпове. След като изчетох доста постове искам да попитам: има ли все още други лакомници като нас, които искат да цокат млекце 2-3 пъти през нощта и размиряват всичко живо, ако не им се даде на часа. При нас е така от раждането,та до сега - пие кисело мляко в биберон, истинско - с Лактобацилис Булгарикус. Иначе яде всичко, ако е достатъчно меко за сдъвкване с предкъници или пасирано. Ако глътне нещо по-твърдо и недобре сдъвкано, например краставица (дело на бабата),обикновено после повръща.
Иначе още преди да стане на годинка знаеше и повтаряше 2 думи (ама най-важните Simple Smile ): Айде и А,така! Впоследствие речникът се разшири с Та=лампата, Га=гори (котлона), Дай (което значи и Дай ми и Давам ти), Тати (баба,кака) кде ти = къде си и др. еднични словесни съчинения.
Не знам някой от вас ползвали ли са бебешко бънджи, но нашия още си го ползва - от тези дето се закачат върху рамката на някоя врата - скача и се люлее в него сам - това е единствения момент, в който мога да свърша нещо друго,когато сме сами с вече порасналия бебо. Иначе отдавна се научи да прескача сам извън кошарката - от тези с мрежи е, преносимите и откакто се научи не иска да спи следобяд, защото знае че може да бяга от леглото и редовно го практикува, въпреки че в стаята виси на пост някой възрастен да му се кара да не излиза, ами да заспива и все по-редки са успешните опити да заспи.

И още нещо да попитам: На дечицата,на които са им правили ваксина Синфлорикс (против пневмококи мисля беше), колко пъти им я правиха и през какъв интервал,ако си спомняте. Че ние имахме малко разправии с нашта предиатърка,която ми заяви,че при нея имало само 2 януарски бебета и тепърва тръгна да се обучава и да пита в ХЕИ, откъдето им дават безплатните ваксини и инструкции. Зарязах я да се обучава и другата педиатърка (няма да ви обяснявам защо са 2,не е важно) му направи 2 пъти синфлорикс - някъде май и август, но аз мисля че от ХЕИ им е отпусната и трета безплатна ваксина именно за родените в началото на  2010,за които ваксинацията започна по-късно, понеже ваксината е нова. Проучих подробно въпроса и листовката на ваксината преди време, но искам и вас да попитам.

veselyshko, и нашата кака е родена на 23.12 само че 2006 г., а малкият Чочко на 12.01, татко им е именик на 01.01+Коледа и Нова година, та като се почнат едни празници и спиране няма.  Тази година мисля да избягаме в Гърция за Нова година, ако таткото сколаса,че хич не обича да пътува Sad.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 13:05 от White Magic

# 147
Цока си Вики по 2-3 пъти през нощта Simple Smile  но толкова съм свикнала, че дори и не се будя вече, пък и тя го прави в просъницата, та като цяло си спим по цяла нощ Simple Smile

Синфлорикс имаше 3 приема( април, май, юни) и на 1г и 4м - реимунизация.

# 148
Kaк така не се будиш - да не би само да си държи биберона? Или спи в твойто легло? За съжаление докато нашия цока някой трябва да му подава млякото в доста неудобна поза до креватчето. Sad
Синфлорикса искаш да кажеш, че е правен още докато бебчето е било на няколко месеца? Ние го пропуснахме този момент по вина на педито и го правихме на година и няколко месеца.

# 149
Спиме заедно и си я кърмя Simple Smile Няма биберон  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт