Ще имам близнаци! Тема с продължение....22!

• 49 861
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Даже е препоръчително децата да са при вас в началото и да получават цялото ви внимание и обич, гушкайте ги, няма да свикнат на ръце. Бебето има нужда от топлина, от спокойствие, за да е здраво и да спи добре.

Аз с бебетата сме в една стая, спалня и две кошарки. Таткото е в детската стая (офис сега), за да се наспива, че все пак той носи парите.

Café con leche, не е мн добър вариант бебетата да са в едно легло. По-добре всяко да си има своята кошарка, може едното да заплаче, нека др си спинка. А и в началото е препоръчително матрака да бъде повдигнат на 30 градуса, а малко ще е трудно в една кошара.

# 121
  • София
Моята идея за детска стая вероятно ви е позната до болка - пазим таткото, да не се буди нощем. Проблемът е, че ако не направя сега детска стая, таткото ще спи в хола, а мен това ме побърква. Освен, че ми търка дивана, прави страхотна кочина, защото си отваря - сладки, сокчета, чипсове и после не си вдига нищо. На всичкото отгоре прахосмукачката е настроена да чисти всяка сутрин в 7, но понеже го буди, той я изключва. Ставам и кочина навсякъде   smile3511

Едната спалня я ползвам за грим и сешоар общо взето. Там подобно на други, сме нахвърляли лежанки, бюро, маса за гладене, диван, разни ненужни мебели.

Имам остра нужда да изхвърля половината мебели и вещи от апартамента, макар да нямаме нищо старо. Всичко тук е купувано в последните 3-4 години, ала сме толкова натъпкани до горе, че у нас винаги е разхвърляно и мръсно. (абе то и аз съм си променила представите, напоследък ми се струва, че всичко е ужасно мръсно). Слава Богу имаме един свободен гараж, можем там да натъпчем излишното.

И в крайна сметка не знам дали някой ме разбра. Ако сега не я направя тази детска стая, ще си продължим по старо му. Аз в спалнята, таткото в хола. За мен нерви, за него - нерви покрай мен. Хола не е всекидневна  smile3511. Не и когато живееш в 150 квадрата сам с жена си.

Голяма дилема!

# 122
И аз и мъжът ми имаме проблеми с гръбнака. Матрака ни е специален. Абсурдно е един от двама ни да спи в друга стая. А и като се разреват бебетата не само, че в апартамента се чува, а в целия вход. Нали слушах на комшийката в другия блок лятото бебето им, с тези отворени прозорци ....

# 123
  • София
А иначе след вчерашната консултация с доктора се "оказа", че аз проблем нямам. Думи нямам. Предния път беше ЛЕЖИ, сега ПРАВИ СЕКС. Ядосана съм му и на него и мисля да не се съобразявам с това, че на дневен ред  било "нямаш проблем". Така де, проблемът бил в главата ми.

Напълно съм съгласна, че проблем има в главата ми, ама все някой ми е дал начален тласък на мислите. По принцип съм лишена от фантазия. Като ми е казал имаш нестабилна шийка, значи тва разбирам. Сега гледа, гледа.. абе окьоравял е!

Контракции имам днес доста. Вчера ми вика лягай да видя къде са тия контракции. Показва ми  - лакътче ме бутало, та ми се стягала там матката. Ама аз това го знам. На това не му викам контракция. Не съм руса, знам кога ми се стяга корема от ритници.

В крайна сметка съм прецакана. Бях си казала, че няма да купя нищо за бебетата до 27 г.с.. След последния преглед се бях настроила да не пазарувам до 32 г.с.. Сега от суеверие не смея да погледна бебешки магазин.

# 124
  • София
И аз и мъжът ми имаме проблеми с гръбнака. Матрака ни е специален. Абсурдно е един от двама ни да спи в друга стая. А и като се разреват бебетата не само, че в апартамента се чува, а в целия вход. Нали слушах на комшийката в другия блок лятото бебето им, с тези отворени прозорци ....

И ние имаме страхотен матрак, просто не разбираш кога заспиваш и кога ставаш в него. Не проумявам как може да иска да търка дивана... т.е. проумявам - в спалнята не можем да прекараме булсатком(освен ако не окабелим 30 метра през коридора). Не иска да спи в стая без ТВ. А пък аз не искам да спя в стая с ТВ.

# 125
Аз влязох в детски магазин, за да си купя мазилото за стрии и като видях какво щ ми трябва и ми призля. Кошмарно. Доста дълъг ще е списъка.

# 126
Като чета ми става много мило, че повечето от пишещите тук не само искат да спят в една стая с бебетата, а и възнамеряват да кърмят  Heart Eyes Има и отделна темичка за кърменето на близнаци, в която може да се чувствате добре дошли с въпросите си още от сега. Не всички мами с опит в кърменето следят и тази темичка.  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=607340.0

Моят личен опит също сочи, че е по-добре в началото бебетата да са в стаята при родителите. Никой бебефон не може да замени усещането от това да отвориш очи и да видиш веднага бебетата или дори без да отваряш очи, да знаеш, че са до теб.  Heart Eyes Две или повече бебенца, които са били заедно в утробата нямат нищо против да спят заедно поне през първите месеци. И в повечето случаи не се будят взаимно. А близостта с братчето или сестричето ги прави по-спокойни, поне според мен.  Simple Smile
Онази вечер моите девойки решиха да спят заедно в нашето легло и ги снимах, вижте и сами - на 4 дни и на 4 годинки в абсолютно същата поза  Heart Eyes

Комшиите над нас са с две малки деца, у тях е малка лудница. Децата си имат собствена стая, но въпреки това играят в хола, където е пълно с играчки. А и зимата в този студ, няма как да отопляваме целият апартамент на климатици и е  разбираемо защо децата играят в хола.

На мен също ми се струва, че в началото ще ми е много криво след операцията. Искам да ги кърмя заедно, а не по отделно и не знам кой ще ми ги подава. Мъжа ми няма да е... не е такъв човек Simple Smile А и се замислям, че трябва да е доста удобно мястото на коет ще ги кърмя.  newsm78

С близнаци колкото и да е голямо жилището винаги ще е детска площадка  Mr. Green Или трябва да ги върже човек щом почнат да шават или да жертва хола  Laughing
Що се отнася до едновременното кърмене най-удобно ще ти е на спалнята, така можеш да оставиш двете бебета от двете страни и да ги взимаш и сама едно по едно, те в началото не мърдат и са лекички  Wink А татковците търпят промени - тези на близнаци обикновено помагат много, няма къде да ходят.  Naughty

Аз влязох в детски магазин, за да си купя мазилото за стрии и като видях какво щ ми трябва и ми призля. Кошмарно. Доста дълъг ще е списъка.

Е какво толкова? Едно кремче за подсичане, едно олио за къпане... С колкото по-малко неща се мажат и къпят децата, толкова по-добре за нежната им кожа  Peace

За стриите да препоръчам и бадемовото олио (не масло!). Действа страхотно  Simple Smile

# 127
Моите са на 2 години и до ден днешен не се будят един от друг, а в началото изобщо не се "чуваха" един друг. Иначе бебенцата, колкото са по-гушкани и обгрижвани (бих добавила и кърмени), толкова по-бързо стават самостоятелни. Някак като сте наблизо и на разположение, те свикват, че е така и престават да имат нужда от вас и тогава могат да се отделят. Не бива да се насилват нещата, преди децата да са готови, защото това им създава една постоянна тревожност и можете да си докарате много повече безсънни нощи години наред, отколкото нормалните такива в първите няколко месеца. Според мен таткото трябва да участва, ако нямате помощ през деня пък е задължително. Децата са обща грижа и безсънието трябва да се разпределя, все пак трае само няколко месеца. А те татковците не се будят особено, правят всичко машинално и продължават да спят.

# 128
Аз през деня ще разчитам на мама, а вечер на таткото. Той е по-нетърпелив от мен. Снощи много ме разсмя - долепил ухо на корема ми и слуша дали се мърдат, а те са още толкова малки...

# 129
fata ® , много готини снимки! Наистина връзката си е от утробата и е завинаги.
Относно стаята, и аз мисля да си остане таткото в спалнята, а аз да се преселя в детската стая с бебенцата. Не мисля да обзавеждам много претрупано, но трябва да има някакви мебели за дрешките и играчките. Относно суеверията, аз от както си направих теста , си избрах количка. Сега разглеждам шкафове. То това му е хубавото. Да си избирам, защото сега ми се е паднало. Когато вече немога да ходя и е студено, няма да ми се занимава с нищо. А и аз да си го избера сега, а като дойде времето, тогава ще купувам.

# 130
  • София
Ох, вече се повтарям из темите, но да се похваля и тук  Grinning

Бебетата са по 1 кг и 1,060 кг
Имат си всичко, дори пишки Simple Smile

След 1 седмица ще направя тест за фетален фибронектин, сигнализиращ за опасност от преждевременно раждане. Ще ви пиша повече подробности тогава. След 1 седмица ще слагам и инжекции за дробчетата... малко рано ми се струва, но  д-р Михова така каза. Като казах д-р Михова се сещам, че нашия доктор днес е рожденник и за това липсваше Simple Smile

# 131
  • София
KiaraTiara  може ли да споделиш повече за този тест, на какво е, чела съм за него, а по-скоро къде ще го направиш, колко струва и тн.

Искам да помоля да стиснете палци за една мама родила близначета в 26 гс и 5 дни....

За инжекциите ако лекаря е преценил, аз не бих се притеснявала от това решение. Правилото е че поставени преди 28 гс, и настъпило раждане намаляват тежеста на Бронхопулмоналната дисплазия, докато при раждане след 28 гс намаляват и риска и честотата на БПД. Мисля че по книжките се споменаваше правилото, че поставянето на тези инжекции може да се счита като още една гс добавена реално в развитието на дробчетата така да се каже.

# 132
  • София
Ох, Айла, реве ми се от такива новини. Миличките, родили са се в първият ден на 7-мия месец. Моля се за тях!

А за теста - доколкото разбрах се прави като тест за бременност, резултатът става известен до 10 минути, а цената му е около 50 - 60 лв. Ще го направя в кабинта на доктора. Не мисля, че се продава в аптеките, тъй като четох, че се прави със вагинален секрет.

# 133
  • Малта
Стискам палци да са живи и здрави бебета ана тази мама която е родила в 26 г.с   Praynig

Ние днес имаме добри новини, след втората ФМ се видяха две напълно здрави бебета при това МОМИЧЕ и МОМЧЕ  newsm44

безкрайно съм щастлива, най-вече успокоена!!! амнио няма да се прави и да се надявам до края на бременността да нямаме повече шокови новини  Hug и бебетата да дойдат здрави и живи на този свят чааак на термин! Praynig

ПОЖЕЛАВАМ ГО НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ МАМИ ТУК
  bouquet Hug Peace

# 134
За рано родените бебчета  Praynig

Меди, много се радвам!!!  Hug  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт