Венеция-3-та тема

• 71 284
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
Къде има хубави хотели , на не много високи цени? Предполагам не в града с каналите. Чух нещо за Местре  newsm78 Далече ли е и как се стига до каналите?

Цените в Лидо ди Йезоло са напълно поносими, а и в летния сезон ще можете да се възползвате от прекрасния плаж.

Имам едно питане и ще съм благодарна, ако можете да помогнете. Как стои въпроса с ползването на банкови карти във Венеция:дебитни, кредитни...в заведения, при закупуване на билети за обществения транспорт, в магазини, магазинчета за сувенири, самите хотели...приемат ли плащания с тях или искат кешово плащане?

Всякакви карти вървят навсякъде и за всичко.

Не е съвсем така. От известно време в някои магазини имат минимална сума, която можеш да платиш с карта - примерно в Мурано в един магазин беше 20 евро. Една продавачка в друг магазин ми обясни, че им взимат такси и за малки суми не им излиза на сметка и не приемат плащане с карти.

# 316
В Мурано платих с карта 5 евро през късната есен.
Това или е от много скоро, или е било политика на конкретния магазин (може да нямат терминал. Peace

# 317
В Мурано платих с карта 5 евро през късната есен.
Това или е от много скоро, или е било политика на конкретния магазин (може да нямат терминал. Peace

Точно есента беше тази случка. Преди две седмици в магазин за сувенири също не приеха карта за малка сума. Терминал имаха, направих сметка над 20 евро и платих без проблеми с нея. Другите направиха по-малки сметки и платиха кеш. Всеки магазин си има собствени правила и не всички приемат карти за всякакви суми.

# 318
... Всеки магазин си има собствени правила и не всички приемат карти за всякакви суми.

Е, разбира се. Това си важи за всяко кътче по света, що се отнася до по-малките магазини. Но имах предвид, че там е далеч по-лесно плащането с карта - в големите магазини, по бензиностанциите, в заведенията и т.н. Peace
В Бурано, например, ми отказаха плащане с карта, но там си е село (любимото ми, в което бих живяла с най-голямо удоволствие някой ден, ама надали). Laughing

И весел празник, момичета!

# 319
... Всеки магазин си има собствени правила и не всички приемат карти за всякакви суми.

Е, разбира се. Това си важи за всяко кътче по света, що се отнася до по-малките магазини. Но имах предвид, че там е далеч по-лесно плащането с карта - в големите магазини, по бензиностанциите, в заведенията и т.н. Peace
В Бурано, например, ми отказаха плащане с карта, но там си е село (любимото ми, в което бих живяла с най-голямо удоволствие някой ден, ама надали). Laughing

И весел празник, момичета!

Доста по-лесно от Виена например - там в Билата имах проблеми с бг картата, във венецианската Била няма такова нещо  Laughing

Честит празник наистина!

# 320
  • София
... Но все пак не е чак толкова важно предварително да се знае може ли или не. ...

Важно е дотолкова, доколкото ни се е случвало на друго място на човек от туристическата ни група да му конфискуват апарата и отказаха да му го върнат. Наложи се да иде до съответното полицейско управление, да плати солена глоба и тогава му го върнаха.
Доста неприятно изживяване за самия човек, а и за останалите от групата. Peace

Това  е много неприятно и дори не  знаех, че конфискуват. Ще го имам предвид. Много пъти сме снимали, без да сме видели знака и просто са ни правили любезна забележка да не го правим. Напоследък просто предварително гледаме на входа дали знакът забранява снимки или само светкавици. Това исках и да кажа по-горе, че е хубаво на ,място всеки да види и да се съобразява, а не предварително от Бг да търси тази информация.

За картите определено може да се плаща почти навсякъде. За супермаркета във Венеция, който е на спирката на вапоретките на Пиацале Рома не приемат плащане за под 5 евро.  Peace

# 321
Здравейте,
през октомври ходихме във Венеция и се замислям за по-другата седмица, дали да не отидем пак. Искам да ви попитам аз съм на 29, 5 години Simple Smile хахаха - като децата.... та дали се класирам отново за Rolling Venice? Заради транспорта питам, иначе предния път не съм се възползвала от никакви екстри, освен транспорта - изобщо не ми е ясно.

# 322
Здравейте,
през октомври ходихме във Венеция и се замислям за по-другата седмица, дали да не отидем пак. Искам да ви попитам аз съм на 29, 5 години Simple Smile хахаха - като децата.... та дали се класирам отново за Rolling Venice? Заради транспорта питам, иначе предния път не съм се възползвала от никакви екстри, освен транспорта - изобщо не ми е ясно.

Нъц. И аз бях октомври, тогава се класирах, сега като ходих вече бях направила 29 и не можах да си взема Rolling Venice.

# 323
Нъц. И аз бях октомври, тогава се класирах, сега като ходих вече бях направила 29 и не можах да си взема Rolling Venice.
[/quote]
Благодаря ти за отговора.   bouquet

# 324
На нас явно ни повярваха и само ни питаха на колко години сме . Не са ни искали лични карти да сравнят .

# 325
  • Пловдив
или като нас - с една лична карта купихме за двама, единия понеже е над 35 год и нямаше да мине  Laughing
бяхме 4-ма, аз се наредих и купих за трима, после мъжа ми си купи за себе си, като картата, която дублирахме беше на мъжа ми.

# 326
  • срещу двата комина :)))
а по-изгодно ли е да се купи Ролинг кард?аз съм почти на 29 и се чудя дали да се възползвам newsm78

# 327
а по-изгодно ли е да се купи Ролинг кард?аз съм почти на 29 и се чудя дали да се възползвам newsm78

От 33 евро картата за 72 часа за градския ще ти излезе 22 евро. + разни други малки намаления.

# 328
  • срещу двата комина :)))

От 33 евро картата за 72 часа за градския ще ти излезе 22 евро. + разни други малки намаления.
мерси, явно ще се взима  Hug

# 329
Алиталия  са сложили реклaма Sofia - Venice 67E за двупосочен.
С таксите не знам каква е крайната цена , но конкуренцията до Венеция става жестокиа и от това печелим всички ние Laughing

Общи условия

Активация на акаунт