Ин-витро в Истанбул 2

• 56 857
  • 755
  •   2
Отговори
# 165
  • София
А и има си приказка - таз година булка - догодина люлка, може пък да е за добро! сватба, сватба!  married stork-girl

Смея си се тука с вас на майтапите, ама като се замисля и при нас така стана...

Абе то и аз се смея, ама като се замисля хич не ми е смешно  Simple Smile и без това родителското тяло нищо не знае какви ги вършим, преди питаха какво чакаме да казвали на децата ни - Дядо ти дойде да те вземе, ама сега и това спряха да правят. Приятелите ни се изпожениха и само ни подканят. Обаче сега някак си не ми се ще така набързо, а и финансите няма да стигнат за сватба и за Истанбул, за това на този етап мисля да отидем при проф. Леми може би края на ноември, че и с работата ми е сложно да отсъствам, а за половинката да не говорим. Ако трябва там да остана за стимулацията сигурно ще съм сама  Cry

# 166
  • София
maka, и аз съм в такава дилема  Tired. Хич не ми се щеше да се женим "по принуда от обстоятелствата"...пък и след такава безкрайна връзка 17 години-какви сватби да вдигаме,то смешно,докато,ако само разпишем,ще има обидени...не ние,естествено  Close И,наложи ли се да се остава-същата работа-виждам се,хайде,не 20,ама поне 15 дни сама там /ние отпуска повече от 5 непрекъснати дни не пътуваме,заради половинката,какво остава за три седмици  ooooh!/

# 167
  • София
И при нас така - заедно сме от 15 години и такива номера с подпис да минем  Twisted Evil просто е изключено да се случат. А за море да не говорим заедно сме 5 дни с включен уикенд  #2gunfire

# 168
И аз нещо с брака не съм на ,,ти,,заедно сме 12 години та сега и брак,след дъжд качулка дет се вика,с брак без брак все тая,само разходи,не ми е на сърце тази идея,няма да се заобичаме повече я  Laughing Laughing Laughing,няма лошо който иска,нека играе хорце,все ми е тая на мен ..))))Ще чакаме ЛУЦЕ,да постне снимки ,че да и се порадваме заедно..)))

# 169
Момичета,и аз така мислех за брака,но сега пак бих се омъжила със всичките подробности.Ние като ходихме в Истанбул също нямахме брак,но после мъжът ми каза-ние толкова го чакахме това бебче,че не искам като се роди да ходя да го припознавам,още като се роди тряба да знае че е наше и т.н.Бях в началото на петия месец,като си направихме сватба с 120 гости,беше много весело имаше страшно много деца защото почти всички ни бяха "изпреварили",на този ден никой не си спомня дали сте 5 или 15 години заедно и дали булката е на 20,30 или 40 години,аз бях на 39г.,но се чуствах като на 18г.Simple Smile.А и да ви кажа честно парите които дадохме(ние си финансирахме всичко) бяха ни останали от потребителския кредит който изтеглихме за инвитрото си ги върнахме и дори бяхме на "печалба"Simple Smile,от всички гости имахме само 2 подаръка всички други в пликче:)Но освен тези подробности самия ден е невероятен и си заслужава всички емоции,повярвайте ми.

# 170
Абе, всички сте прави!

И аз ще съм сама през 2/3 от времето в Истанбул, ако стигна дотам, така че ще ви държа в течение как се справям, дано да има интернет, че иначе, ще изкукам.

# 171
  • София
Крис 2000, да ти кажа и на мен ми се ще да съм булка, но както при теб може би, да ми е спокойно, а не сега да бързам и да ми е притеснено за кое по напред да мисля.

А относно престоя в Истанбул, единствено ме притеснява, че не знам английски и ползвам половинката за преводач, като ходим в чужбинско, но като се замисля до сега 2 пъти сме ходили там и един път в Измир, все се е намирал някой преселник с който комуникираме, да не говорим, че единия път бяхме доста хора на едно изложение в Истанбул и една позната говореше на абсолютно всички турци и в хотела, и в магазини на български и странното е, че се разбираха прекрасно по някакъв начин  Joy Joy Joy

# 172
  • София
maka,поне си ходила и знаеш. АЗ,лично,останах с впечатление,че английският ни е по-скоро пречка в общуването,отколкото улеснение  Joy Като спряхме да го ползваме , взехме да се рабираме с хората  Mr. Green

# 173
Хриси, както казва една приятелка- като говоря на английски, после много ме болят ръцете  hahaha

# 174
  • София
 Joy Joy Joy

# 175
  • In a surreal moment!
Момичета, какво ли не обсъдихме, че и сватбите - честито на младоженците   bouquet

но  кажете сега какви заеми и от кои банки е най-изгодно да се теглят към този момент.

Ясно е, че когато трябва да ни се вземат пари държавата ни брои за данъкоплатци, пък когато искаме да и раждаме деца вече сме друга бира,...

щото аз не съм съгласна, че е редно да се наливат пари за 3 опита при бг доктори, когато е вазможно с 1 опит , ама в доказано по-добра чужда клиника....и от раз  да има бебе ...

В кой случай бг данъкоплатци ще бъдат ощетени по-малко?!? Според мен трябва да имаме право на 1 опит в чужда клиника, но .... ще мине време докато уврят дървените глави на властимащите.

Много съм невежа и несведуща по въпросите с банките  и за това питам, ако има банкерки сред нас да обясняват кое е изгодно и кое не. Благодаря!

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 17:26 от ИКСИ

# 176
Много пишете девойки,чакам ви скоро да споделяте и хубави,положителни новини!
И аз в приказката -миналата година булка,тази люлка.
Та сега по същество да отговоря на Гуги за моя протокол:
2 ден-гонал,сутрин и вечер по 150 единици
3 и 4 ден същото,като на 4 ден съм била на преглед
5 ден-гонал,сутрин и вечер 150
6 ден-гонал сутрин 150,вечер 187,5 и една ампула цетротид,Е2-944,ЛХ-1,60,ПРОГ-0,66,лигавица-6,5
7 и 8 ден дозите на гонала сутрин и вечер са същите като на 6 ден,цетротида си остава
9 ден-овитрел
10 скитосване из Истанбул
11-пункция
ИКСИ,хич не мога да ти помогна,защото не разбирам нищо.

# 177
  • Пловдив
Мими, за пореден път благодаря,че откликна на моя зов за информация Hug Hug Hug Heart Eyes
Като гледам и при мен при втория опит тук процедираха подобно,само с по-малка доза гонал, ама се чудя дали цетротида на мен не ми е бил недостатъчен,понеже бях с 0.25,та оттам да са ми изпуснали прогестерона, или неточно таймиране на пункцията, ех,голямо гадаене newsm78
Аз ви попитах за хормонките по време на протокола,защото някъде бях прочела,че на някои места прилагат медикамент,който не помня, та той подтискал покачването на прогестерона newsm78, а аз като гледам такъв проблем съм имала само по късия протокол и въпреки,че с него се чувствах много по-добре,ми се струва,че ми се ще предстоящия ми в БГ опит да е по дълъг,че май тук не могат с този вид протокол да се справят добре ConfusedСори,че пак разводних темата с мнения за БГ клиники,много ми е полезно всичко,което чета тук, ако можех и да си го самоприложа Mr. Green

# 178
И аз ще се радвам някой да обясни как стоят нещата с тези хормони,че хич не съм наясно..)))Сега....КОЛКО ТРЯБВА ДА Е ЛХ-ПРИ СТАРТ НА СТИМУЛАЦИЯ и КОЛКО ТРЯБВА ДА Е ПРОГЕСТЕРОНА ПРИ СТАРТ НА СТИМУЛАЦИЯ,и по време на стимулацията какви нива е редно да се подържат,повишават ли намаляват ли???колко трябва да стойностите на ЛХ и ПРОГЕСТЕРОН преди самта пукнция?Някой ако е осведомен повече нека сподели,ще му бъда много благодарна..)))  bouquet

# 179
  • София
Здравейте момичета! Нямам възможност да прочета темичката назад , защото вече сме в истанбул и нямам много време за нет. Честито на Еел, много се радвам, дано все такива хубави новини да се чуват! Вчера на 3 ден започнах стимулацията, 225 ед. Пурегон на ден. Бяхме 3 двойки от Б-я, стартирайки едновременно. Решихме да сме тук за цялата процедура. Платихме 500 евро при започване и около 600 евро за лекарства, всичко с кредитна карта. Пурегона е 1500 ед.р 2 оп.овитрел, 5 цетротид и 2 оп.антибиотик профилакт. за мен и за мъжо еднократно, фолиева к-на. В събота ще давам кръв и пак ехо, докато в Бг и на двете процедури не са ми правили кръвни тестове за хормони никакви. Ако имате въпроси питайте, с каквото мога ще помагам. 

Общи условия

Активация на акаунт