Ин-витро в Истанбул 2

• 56 858
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
момичета, да споделя и тук, че нямам задържан фоликул. Всичко било наред. Сигурно се бил спукал. Утре ще ходя да дам кръв за рубеола и ще пусна отново естрадиола. За рубеолата нали не е необходимо да си гладен и жаден.

# 466
  • София
Ей, Luce, хубава новина - дано продължи тенденцията и  да е "заразна"   GrinningHug Laughing

# 467
# 468
  • София
luce ,след цялата серия хубави неща,които си заформила напоследък,няма начин някакъв си задържан да те спре,толкова близо до финала  Peace Рубеолата май не беше на гладно,да-или я има,или я няма...като,за теб, естествено,"няма" Hug

# 469
Момичета, да попитам тези, които вече са били в Истанбул - вие в турски лири или в евро плащахте.

Аз сега си направих една проста сметка и установих, че ако платим първичния преглед в турски лири (300 ТЛ) в лв. излиза 238, а ако платим в евро (Кюбра ми беше писала около 140 Евро) излиза 273 лв. Тогава не е ли по-добре да се плаща в ТЛ и изобщо дали правилно разсъждавам  newsm78
Аз платих с кредитна карта. Така е по-добре, защото поне отлагаш малко фактическото плащане. Simple Smile
За рубеолата няма нужда да си гладен и жаден. Тя обаче мисля, че винаги излизаше положителна. Моята беше положителна и някой тук беше писал, че това означава, че са положителни антителата за рубеола. В Турция не направиха коментар за този резултат.

# 470
И аз съм привърженик на кредитните карти, именно поради тази причина.

Слава Богу, моят отрицателен резултат за Хепатит С се потвърди в още една лаборатория!

Сега остава Бамбу и Лулу да забренеят, Люси да почне и Михо да си заплюе дата за опит.

# 471
  • Пловдив
Жълта Роза преди време зададе въпрос за фолиева Мета. Аз приемам по 10 таблетки на ден по препоръка на моя гинеколог. Преди време се натъкнах на следното "разбираемо" обяснение:

От листовката на Неофолик Мета:

Всяка таблетка съдържа 0.4 мг L-метилфолат. L-метилфолатът е активната форма на фолиевата киселина, която участва като коензим в биосинтезата на аминокиселините и базите на нуклеиновите киселини.
...
Фолиевата киселина в организма изпълнява своите функции, едва след като се превърне в L-метилфолат. Дотогава тя не е активна и няма биологично действие. Превръщането на фолиевата киселина в L-метилфолат е сложен и многостепенен процес, който при 12% от бременните жени не може да се осъществи поради генетичен дефект.

Съпоставка на метаболизма на Неофолик Мета спрямо фолиевата киселина:

Фолиева киселина   Дихидрофолат  Тетрахидрофолат  5,10 Метилен THF  L-метилфолат, като генетичният ефект е в стъпката от предпоследната до последната форма;

Неофолик Мета  директно L-метилфолат.

Ето защо при тези жени съществува риск от раждане на дете със спина бифида, въпреки приема на фолиева киселина, докато при прием на Неофолик Мета този риск се елиминира.

А ето и какво казва проф. Кременски

Фолиевата киселина винаги се препоръчва на всички бъдещи майки. В конкретния случай (предполагаема намалена ензимна активност) класиката е 3 х 3 от обикновената 0,4 милиграма фолиева киселина - поне 2 месеца преди и поне 2 месеца след забременяване. Новопоявилата се българска Неофолик-мета теоретично "прескача" ензимната недостатъчност и би трябвало 1 таблетка дневно да бъде достатъчна. Последните данни показват, че непрекъснатото вземане на фолиевата киселина поне 1 година преди забременяване намалява със 70% раждането на деца с ниско и много ниско тегло и предотвратява някои други услажнения. От 16.04.2011г в американското царевично брашно ще бъде сложена фолиева киселина, както в пшениченото я има от 25 години.

# 472
 vi_ga,офф олекна ми..)))С този хепатит съм те мислила,вече няма грешка ОТРИЦАТЕЛЕН е......))))))))))))))))))))Десйствай вече.. Hug Hug HugАз си чакам пукнцията тези дни,и живот и здраве трансфера ще се падне май, май  баш на БАЙРАМА им,дали е за хубаво незнам,дано е за хубавоооо   Praynig

# 473
  • софия
Аз си чакам пукнцията тези дни,и живот и здраве трансфера ще се падне май, май  баш на БАЙРАМА им,дали е за хубаво незнам,дано е за хубавоооо   Praynig

llullu ,моята процедура беше по време на Байрама-пожелавам ти същия резултат Wink Grinning

# 474
Лулу, със сигурност ще е на късмет! Simple Smile))) Ти там ли си вече?

# 475
Лулу, стискаме палци за хубави яйчица  Praynig Praynig Peace

vi_ga , браво за отрицателния резултат  Peace Hug Сега ще запретваш ръкави, предполагам  Grinning

Хриси, благодаря  Hug Hug Hug Аз си смятах, че ако започнем декември, ще се върнем съвсем малко преди нова година, но ще видим какво ще кажат докторите  Simple Smile

plodche, много ценна инфо за фолиевата. Благодаря  Hug Аз със сигурност трябва да пия повече, сигурно ще ме засилят сега като отида на преглед. Иначе фолиева "зобим" с половинката фолиева от много време. Бяхме спрели за малко само.

Бамбоо се притаи  Simple Smile. Иска да ни зарадва със сигурен двоен резултат  Praynig Peace

# 476
  • София

...За рубеолата няма нужда да си гладен и жаден. Тя обаче мисля, че винаги излизаше положителна. Моята беше положителна и някой тук беше писал, че това означава, че са положителни антителата за рубеола. В Турция не направиха коментар за този резултат.

Ами, май последно аз писах за Рубеолата. При мен излязоха резултати над референтните стойности, което ме беше притеснило, но когато изпратих резултата на Кюбра, тя ми отговори, че всичко е наред.

# 477
На рубеолата кое й изследвате - IgG, IgM или и двете?

# 478
а мен Кюбра ми е писала за IgG. Сигурно и за другите е същото

# 479
  • Sofia
Слава Богу, моят отрицателен резултат за Хепатит С се потвърди в още една лаборатория!

йес!  newsm44

Последна редакция: пт, 28 окт 2011, 12:35 от Miho_She

Общи условия

Активация на акаунт