Ин-витро в Истанбул 2

• 55 966
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
*нова_жена* ти от коя клиника към коя се ориентира?

Аз също имам опит по фонда и се чудя между КИРМ Плевен и Селена Пловдив. Иска ми се да реша по-скоро, за да го заявя във фонда и да ми издадат заповедта за избраната клиника, защото съм подала през Щерев, но не искам да правя опита при тях. Та така, в чуденка съм  newsm78 Ако някой сподели опит ще съм много благодарна.

# 496
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
Здравейте смели бьдещи и настоящи мами,извинете ме че нахлувам така вьв вашата тема но ви чета редовно и реших да се присаединя кам вас ако ме приемете.Аз имам намерения да правя следващият си опит извьн границите на БГ ,но малко по далече от Истамбул и ако и там нищо не се получи ще пробвам и аз в сьседна Турция.1-ят опит беше в клиника Щерев , за 2-ят опит сме решили да го правим в Исламабад.Ние си финансираме сами всичко.Аз ходя по доктори от 1990 г. и до сега нищо .Всеки лекар лекува и изписва лекарства според неговите предположения и досега 0 .Аз не сьм се отказала да се боря и за моя радост МЛ ме подкрепя на 100 %.
Чета ви редовно радвам се и ви сьчуствам за всичко което ви се случва.

# 497
  • София
Angeli777, добре дошла  Hug.
...Аз имам намерения да правя следващият си опит извьн границите на БГ ,но малко по далече от Истамбул и ако и там нищо не се получи ще пробвам и аз в сьседна Турция.1-ят опит беше в клиника Щерев , за 2-ят опит сме решили да го правим в Исламабад...

А защо точно там, а не - направо в Истанбул  newsm78?

Мише, имаш талант за писане  Hug Аз, да си призная, се забавлявах на твоята история, защото тая сценка с консултациите съм я играла 7 пъти /6 опита + 1 лапаро/ и ми е до болка позната  Laughing Впрочем, при последния ми опит, когато отидох за трансфер, нямаше места в отделението и ме качиха на последния етаж, където е административния отдел. /Там имаше една стая с две легла, та в нея се ширих сам-самичка/. В коридора хората щъкат по костюми, а аз - по нощничка.  Laughing
Ама, сигурно като заработи новата постройка, вече няма да е така. Жалко, че надали ще ми се наложи да я посещавам, въпреки че с мъжа ми сме "инвестирали" там близо 30 000 лева... Mr. Green

Но, майтапа настрана, мен най-много ме вбесява гледката на невъзмутимо седящи на диванчетата мъже, а наколо стърчат прави жени, някои от които може и да са бременни...

Що се отнася да чуденката ти за клиника, чух чие в "Селена" работел някакъв турски ембриолог - голям факир бил. Искаш ли да поразпитам за подробности - имам познати със солидни връзки там?

# 498
  • София
въпреки че с мъжа ми сме "инвестирали" там близо 30 000 лева... Mr. Green
И ние така...моят даже питаше,не ни ли се полага гарсониерка там,след като вече сме си я платили  newsm78 /защото,от познат,който строи новата
,разбра,че щяло да има  и апартаменти/

А за мъжете..... вече спрях да коментирам, всеки път ме хващат лудите,като ги погледна,как са се опънали доволни с телефоните и не поглеждат настрани, да не би да се наложи да станат, докато до вратата стърчат бременни жени. Ставали сме ние,но не и те  Close..а утре,може да е тяхната жена   Close

# 499
  • In a surreal moment!
burty - съпругът на Angeli777 е от Пакистан. Нормално е да си пробват и там и тук и където им душа сака и стигат финансите. Пакистан не е само това което ни показват по бг тв...както и преди за Турция...въобще... аман от простотия и клишета...

Angeli777 - помня подготовката за сватбата ви и романтичното описание ... ех, жалко , че си сред нас, но ти желая много бързо да се справите с проблемите си и да се радвате на умножената си любов.
В Исламабад съм сигурна , че има добри специалисти, но както и в БГ е късмет да ги откриеш. Пробвайте, важно  е да се пробва, да не стои човек и да се самосъжалява. Успех!

Юни месец правих стимулация в Надежда с още няколко момичета ,с които се посприятелихме. Едно от тях направи само 1 яйцеклетка, имаше и проблеми с лигавицата. Д-р Стаменов, до колкото си спомням(аман от туй хашисмотство) не и даваше шансове, но.... Те заминаха за Германия, направиха опит там и....8 перфектни ембриона ...и има бременност в момента! Възможно е да са близнаци, рано е да се каже... Така се зарадвах, така се наревах вчера... Какво да коментирам не знам...не съм специалист, но ...факт.

Miho_She
-  Аз съм за Селена и да не чуя за Плевен и д-р Емин....аБсурд! Загуби ми 9 месеца...почти цялата 2009г.... Това , което Бърти е чула за Селена го чух и аз. Ходих на консултация при д-р Топалова (на случаен принцип, насочи ме приятелка) - съвсем обективно  и без патос ще кажа, че ми се видя компетентна, бързо влезе в ситуацията ми, даде разумен вариант за 1 ход напред. Разговорлива, позитивна, с желание да се раздаде до успешен край. Хареса ми, че не ме зареди с фалшиви обещания и лафчета като - приятелко, душичко и т.н.... Wink

И на мен ми се ще да ползвам Фонда за 2 опит, че навършвам и 43г и ще ми е за последно, но...не знам, все още не знам... Имам замразени 3 ембриончета в Надежда, доктора предлага да вадим с леки стимулации и да замразяваме, но четох, че спират ЕЦ заради натовареност. Наясно съм , че там нещата се придвижват с бой за часове и скоростта на охлюв...нямам нерви... Оффф, мисля го. Времето върви , ще видим какво ще покаже цветната снимка пък ще го мислим.

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 15:57 от ИКСИ

# 500
Хриси, Бърти, дано инвестициите ви се върнат многократно и прегърнете своите рожби скоро  Hug. малко се посмях със сравненията за гарсионери и др., но за жалост животът е безкомпромисен понякога.
ИСКИ а ти мила, докато се молиш за часове и хабиш нерви, мисля, че на по-спокойно място ще направят необходимото за теб и ще забременееш докато се моташ и чакаж в надежда. сори, че съм крайна, но моите замразени ми ги върнаха след година молене, чакане и подмятане като парцал. сори за израза, но в сравнение с новата клиника съм била така там. пожелавам ти бързо да намериш правилното решене и да ни зарадваш в скоро време.  Praynig

# 501
  • Пловдив
Мише, аз съм пациент на д-р Ставрев в "Селена". Доволна съм от клиниката и от моя доктор. В клиниката още инвитро опити правят д-р Минев и д-р Топалова. Ако те интересува нещо, пиши ми ще ти отговоря конкретно, за да направиш своя избор ако си в чуденка.   Peace

# 502
Момичета здравейте,на 1.11 имам записан час за преглед в Мемориал,има ли други записани за тогава?

# 503
ИКСИ, за бога, мила, само не Топалова, подробности на ЛС /ако поискаш/ - тя така " оправи и обслужи" моя приятелка преди 3 год. /30 год. със спонтанно забременяване преди това/ с една операция от ендометриоза, че сега момичето не спира да плаче и не знае как ще успее - сътворила е "чудеса", някои док. треперят от творенията й.

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 18:08 от ddnchv

# 504
  • Пловдив
Момичета, аз също съм посещавала преди време д-р. Топалова от Селена, за нея няма да коментирам нищо,но искам да ви информирам относно това,че и аз бях чувала,че в Селена работят с турски ембриолози и по онова време,преди около година, попитах д-р. Топалова дали това е вярно. Тя сякаш се обиди на въпроса ми, отговори,че не е истина този слух и,че явно се е пуснал в следствие на това,че колежка от клиниката,не поясни коя /в смисъл не каза,че е ембриоложката/ е работила преди време в Турция. Не вярвам да е излъгала newsm78 Hug Peace

# 505
Здр.мили дами...))))   Miho_She ,дано направиш правилният избор,все ми се струва че, клиника СЕЛЕНА....))))Не съм чувала и аз за турски ембриолог,сестра ми там ражда,имам доста изследвания правени там,посещавала съм я често и съм разпитвала,имам приятелки които правят там инвитро ще ги попитам за ембриолозите..))))Аз си чакам пукнцията заминавам пак за ИСТАНБУЛ,взех го за мезе вече този маршрут,вчера си дойдохме и в понедлник пак заминаваме...)))Н еми стигна и един пуерогон,че бягай до ОДРИН,че търси,че бий инжекцйите в колата,с памуците спирта,цетротида много сърби,абе ужасен е винаги съм го мразела тоз цетротид и такива работи,малко остана дано всичко мине ок и имам яйчица хубави  PraynigНяма да се предаваме момичета,да направим каквото трябва,пък да става каквото ще!!!!!!!!Стискам палци на всички!!!Бамбооо къде си,днес май трябваше тест да правиш  newsm78    Hug Hug Hug

# 506
  • In a surreal moment!

Вижте на какво мнение се натъкнах, много ми стана болно. Може и да е права докторката, но казано по този начин за обикновените хора звучи като - не на ин витрото...Поне така ми звучи на мен. Освен това повече от 20г работя с деца с увреждания. Никога не съм имала деца от ин витро бременности, а са минали стотици, ако не през ръцете ми ,то около мен. Всевъзможни са били причините за уврежданията, но не и тази ,която изтъква докторката. В личната ми статистика първенство държат - ваксини,родови травми на главния мозък и генетични.

д-р Емилия Христова, шеф на Националната асоциация по неонатология за увеличаване на децата с увреждания - "Една от основните причини за ужасяващата статистика е увеличаването на броя на бебета, заченати ин витро. Както е добре известно при ин витро оплождането най – често майката забременява с близнаци, което води до неминуеми усложнения"

Това е цялата статия http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8% … D0%BD%D0%B5-26785

*нова_жена* - Знам какво ме чака , ако остана в Надежда. На минутата бихме хванали пътя за Истанбул, ако имахме пари, но нямаме, напротив - имаме дългове, които трябва да покрием до началото на март. Не смеем да изтеглим, защото съпругът ми е в БДЖ и предстои закриване на гарата му. Нямаме връзки  и пари да го уредим на друго място, чакаме Бог да помага! Матката ми е с миомни възелчета, т.е. проблемна  е. Ще изчакам да направя нова цветна снимка , имам час за 15-ти и се надявам да имам яснота тия възелчета каква ще им е съдбата - пренебрегваме ли ги, ако не пречат за имплантация или ги подхващаме пак с операции- хистеро ,лапаро и т.н. Ще разнеса снимката по колкото мога доктори да събера мнения и да си съставя и аз извод. Има голяма вероятност да се моля за бързото влизане на закона за сурогатството, нищо не се знае, подготвена съм психически  и за този вариант.
Ех, комшиите ми си продават нивите  и си правят луксозни ремонти...ние нямаме кой знае какво и нашите нищо не взеха...няма от къде да ни удари някоя хилядарка... Mr. Green

ddnchv - знам, че ми мислиш доброто, но съм на 42г и не са ме заискали докторите много  ,много...прозвънях тук-там. Тя ме прие веднага за консултация , имаше резерви и не  е заприритала за мен,но и аз нямам илюзии. Ако се налага каквато и да било операция - проф. Горчев и доц. Томов в Плевен, никъде другаде. Професионалисти, коректна документация, вярвам им безкрайно, проверени са лично! Д-р Топалова е с първа специалност онко-гинекология, мисля , че към 15г е работила това, но няма да легна при нея, за това ще бъда категорична, каквото и да ми предлага. Ако получа финансиране от Фонда за 2 опит нямам почти никакъв избор къде в БГ да го направя...Надежда - голяма борба за часове и претупване на мъжкия фактор или евентуално Селена , ако ме искат, като съм наясно ,че там поне няма да се бия за часове...

# 507
 HugЗдравейте от мен! Напоследък само ви чета и не съм писала! Първо да се похваля с една хубава новина - очакваме момченце и момиченце!
Зная ,че има доста български двойки ,които отиват в Мемориал и стартират процедури без дори да пишат във форумите. Дори поддържам връзка с две от тях. На всички желая моето щастие и успех!
Едната от двойките вече реши, че минава на вариант донорско ин-витро, но то е забранено в Турция и се извършва в клиника в Кипър. Имам информация за това как може да се свържете при нужда и цената му е около 4000 евро без престоя. Ако някой се интересува, да ми пише на лични- с удоволствие ще помогна!
Бамбооо, llullu,  следя темата заради  вас и очаквам радостни новини Praynig
Момичета ,пожелавам ви да намерите своята клиника и лекар и да не губите ценно време!
Бъде смели и решителни докато не се сбъдне мечтата ви! Не се оставяйте на течението , да повтаряте едни и същи неща без резултат или да се опитват лекарите да улучат правилната диагноза- добрият лекар знае диагнозата и не играе на тото!
Малко се поувлякох май, но се надявам да е от полза Simple Smile

# 508
  • In a surreal moment!
 newsm04   Ох, прекрасна новина.... Браво! Честито! Пази се и дано всичко , което ти предстои мине нормално и без усложнения!  Peace
Благодаря и за съветите!  Heart Eyes Hug

# 509
Здравейте,момичета!
Ориентирайте ме как да стигна от автогарата в Истанбул(където спират БГ автобусите)до Мемориал?Какво е разстоянието между тях?
Имам час на 11 ноември.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт