Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 27 912
  • 702
  •   1
Отговори
# 630

Алооу, майките за пръв път, отдавате прекалено внимание на незначителни неща, повярвайте ми, минала съм по този път  Mr. Green Както казах и на Луската, като имате второ, ще видите, че може да бъде и по-зле  Mr. Green  Joy
Аз се надявам с третото да става по-добре вече, че аман от паранои и псевдо притеснения.То и аз съм една паника безподобна.... Crossing Arms

# 631
Зазка, ще устискате до датата! Hug Hug Hug Hug Hug

Ще гледам да кача едно малко клипче на плувеца във фейса.

# 632
Теди, аз въведох млечна каша с ориз, след което и пюрета в които има ориз или оризово брашно  Peace
Муше, по отношение на грах, царевица и зелен боб - въвела съм за сега само грах, а тези дни или утре ще въведа царевицата, бобът по натам... като ми дойде музата  Twisted Evil Rolling Eyes
Нелка, не съм забелязвала Еди да задържа въздух... така че не мога да се включа по твоя въпрос... сори  Peace
За пъпчето: стои в едно протмоне (ма то малко дамско ще взема да го преместя в някое мъжко или пък като Бисквитка в книга, че да ми е умно детето  Rolling Eyes Mr. Green
За възглавницата: не слагам още, знам че до годинката не се слага... майка ми не ми е слагала и аз съответно не съм искала и до 7 годишнината съм спала без нищо под главата, и сега обичам да съм на ниско, даже понякога се хващам че бутам възглавницата и спя без нищо  Crazy Sunglasses
сега съм на тема избиране на стол за хранене... за сега съм се спряла на това:

baloniЧестита месечинка на Нико! baloni

Ние и днес, и вчера бяхме навън.. колкото и да е студено к`во му пречи на детето да е навън, добре облечено и увито в чувалче и завито... стига да не вали дъжд и да е мъгливо, ще сме навън... може за час да бъде, но да свиква детето с въздуха от малък! Така съм решила пък да видим какви ще ги вършим!  Sunglasses Mr. Green Heart Eyes

# 633
Добър вечер, мацки  Hug

Зазка, много, много се радвам , че всичко е минало добре, миличка  Hug Малката е голям герой и аз вярвам, че всичко е само един неприятен спомен  Hug

Марте  Hug

Днес Вики я водихме на консултация и за 1 мес. е качила само 300 гр. и 4 см. Но педи каза, че е идеална и всичко е в кръга на нормално. Още повече ВИП-чето не се спирааааа...то не са въртения в активната, то не е подскачане в шезлонга Simple Smile  Биха ни и последната двойка ваксини и сега съм постоянно под напрежение дали ще вдигне Т... Tired

Нашето пъпче се намира в момента в немско-българския речник  Mr. Green До скоро беше в английско-българския , а преди това повися известно време до един плик с парички  Mr. Green, както и цялата библиотека на майка й със закони  Mr. Green Бая се замислих да го пъхна в някой от тях, обаче си викам "Ааааа, да взема да го сложа в Наказателния кодекс и да стане някоя беладжийка" и затова се спрях  Mr. Green

За пътуванията - обмисляме да я заведем в Анталия за Нова година, но засега само проучваме оферти Simple Smile

Айде стига толкова, че малката шава...

# 634
  • До морето :)
То пък ако не се психясваме, за какво ще мислим по цял ден  hahaha А пък Елито май го прави от интерес. Както вика и й е интересно, така и като си задържа дъха и после една дълбока въздишка  Grinning Но не е, че не може да издиша, а просто не иска. Примерно лежи по корем, поема си дъх и забива главата, за да "пълзи". Ръмжи, но не издиша. Накрая се предава след няколко секунди и тогава вади въздуха. Това имам предвид. Знам, че е глупост, ама всеки път като я хвана така и седя и я чака да издиша.
ПП: Ето какво намерих:
Цитат
Тази проява е значително по-рядко срещана от вече изброените и все пак е в списъка с често срещаните. Навикът обикновено се появява между 6-ия и 18-ия месец и може да се съхрани до 6 - 7-годишна възраст. В повечето случаи е по-плашещ за родителите, отколкото опасен за детето.
Задържането на дъха обикновено е рефлекс, следващ продължителен и силен плач, причинен от нараняване, уплах или прото гняв.
Цитат
Не му насочвайте вниманието, не го критикувайте, нищо лошо няма да му се случи, просто е много емоционален, чувствителен, впечатлителен. На вас не ви ли  се е случвало да затаявате дъх, когато се вълнувате? А на баща му? Много деца го правят. това, което можете да направите чисто технически е да му осигурявате проветрена детска стая и повече разходки навън.
Общо взето - при силни емоционални състояния, а тя точно тогава го прави - когато е ядосана, когато е съсредоточена, когато е учудена............

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 21:56 от Лече-Буболече

# 635
Къщичка, кажи коя година беше твоя чувал - 2008 или 2009? че намерих сиво само 2008 за 55 лева

# 636
За пюрето от круши - тов е любимото пюре на Павел, но след това не е препоръчително да излизаме. Аз го дадох без да съм въвеждала храни с ориз. То е петото по вид, което дадох.

# 637
И аз ще пиша бързо, за да не забравя Simple Smile

Теди, и аз не съм въвеждала ориз преди такива пюрета. Повечето плодови имат оризово нишесте и скорбяла мисля.
Пъпа си е вкъщи при всички неща и документи на детето. Още не сме мислили къде да го метнем
Пътуванията - много обичам аз. И ако не организирам нещо, няма кой. Вече е организирана и ски ваканцията, че нали се сещате, че миналата година с корема го карах само на спомени. Тази година отиваме и това си е. Като ви чета как пътувате.... понеже аз шофирам повечето време при нас няма такъв филм да седя и да се правя на клоун, а и Максим пътува абсолютно винаги в столчето си, окован здраво с коланите. Е, случва се да мрънка, но спираме за почивка и така. Пътува си сам на задната седалка  Whistling Сега като взема големия стол (когато сяда стабилно) ще му е по-готино, ще зяпа какво става отпред Simple Smile
Възглавница не съм сложила. И аз щях да питам кога горе долу става този номер.
Гери, и аз съм на вълна столчета. Днес дори бях убедена, че отивам, харесвам и го нося вкъщи. Но не стана точно така, чудя се между 2.
Марте, идеи нямам какво се прави с тез пораснали мъже... Ама да се включи Даниели, че тя един ден ми разби детските илюзии за момчетата  Mr. Green

Честита месечинка на Нико!

# 638
Здравейте и от нас!

Много сте писали, много интересни темички Simple Smile

Докато не съм забравила- честита месечинка на Нико, всичко най- най!   bouquet Много хубава почерпка, ще взема да се включа и аз към групичката, която пътува към теб  Mr. Green

Марте- егати кошмара си преживяла!!! Дано никога вече не се повтори, не се притеснявай щом не хърка, всичко е наред. Имах подобно преживяване една сутрин в 5 сутринта, от нищото...какво тупане и обръщане падна...знам какво е усещането и никога повече не искам да го изпитвам. За Вики- имам наблюдения върху тийнейджър, който сега е на 17 и е запален на тема игри. Не се отделя по над 12 часа, домашните са тема табу. Бих те посъветвала да се опиташ да му намериш някакво по-изтощително хоби. Примерно спорт, да го занимаваш вкъщи да ти помага, да изхвърля боклука...ей такива неща. Идеята ми е да прекарва по-малко време с игрите, защото те са адски зарибяващи и колкото повече стои, толкова по-трудно ще е положението. Не искам да те плаша естествено, може и да не стане така, просто имам наблюдения.

Zazka- ще минат дните, всичко минава! Още малко постискайте! Вие сте герои!!

За сайта бебешки дрешки - забравих да пиша миналия път, доволна съм като цяло, но размерите наистина не си съответстват и се наложи да обличам бодитата по 1-2 пъти, въпреки че нарочно избрах много по-голям размер. Сега ще погледна и този carnival kids, от него не бях поръчвала досега.

За пъпчето- стои си при останалите спомени от изписването. Сега Шени ме подсети да го прехвърля временно в книга, а ще го хвърлим във Франция през януари или може би по-нататъка. Още не съм решила къде точно обаче.

За възглавницата- около 8-9 месец мисля, че може, стига тялото да е по-голямо от главата.

С това пюре от круши-  зависи какво е хапвало детето, може би ако е приемало оризова каша няма проблем, но ако е за първоначално въвеждане на круша ми се струват прекалено много съставките. Това си е лично мнение де Wink.

За задържането на въздух- има го и при нас. Понякога и през нощта, та скачам по няколко пъти. Непрекъснато съм в стрес и слушам детето дали диша, дали не се е задавило, дали не се е завило през глава, в каква поза е. Вече ми е толкова лек сънят, че почти липсва.

Оригването- опитвам се да е всеки път, но не винаги се получава и няма как да го чакам винаги по половин час. После пада едно свиване на крачета, едно въртене и пак, и пак. Докато се оригне е зор.

Херич- готин е твоят мъж, пък и фотогеничен, да ти е жив и здрав. Наистина Боримечков е негово копие, а всеобщият (и мой) любимец Слави на теб ще да е Simple Smile.

За чистенето- тук няма да се включвам пък  hahaha

За пътуването - предстои ни, идея нямам като как ще го измислим.

От нас малко- въведох моркова и акането спря!  #2gunfire Дано е временно.

Лека вечер!   Flutter

# 639
Ако утре педи се съгласи да преместим консултацията със седмица напред или назад ще бъда от 18 до 31 в Стара загора  Grinning Grinning Grinning
За пътуване съм първа пушка навсякъде Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 01:27 от dessince

# 640
Лечка-клечкаа, Филип прави ей така: " ИИиии... (след което задържа въздух за секунда-две) и после въздъхва", все едно вижда нещо супер интересно или важно  Laughing Първия път щях да получа удар , до като схвана , че е израз на взъхищение!  Mr. Green Филип го прави само от радост - например като му дам някоя играчка.  Heart Eyes
п.п. забравих да добавя, че всеки път, когато го направи и иаз задържам въздуха си, не знам защо  Blush също важи и ако се закашля или задави (да не дава Господ), буквално ми "спира дишането"  Embarassed
п.п.п. аз пък, на всичките ви снимки ви харесвам и мъжовете, ама да знаете, че аз чуждите мъже ги приемам като безполови. Както харесвам снимки на домашните ви любимци, така и на мъжете ви - щом са чужди,са ми безполови!  Mr. Green

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 23:16 от Норе

# 641
  • До морето :)
п.п. забравих да добавя, че всеки път, когато го направи и иаз задържам въздуха си, не знам защо  Blush
Това ми напомня на майките, когато дават пюрета на децата си. До сега всички които съм виджала заедно с децата си отварят и техните усти. Някои даже примляскват. Дали и аз ще съм така? То е несъзнателно, просто правиш това, което искаш детето да направи. И какъв по-добър начин от имитацията
А за задържането на дъха - и аз си мислех, че е нещо нормално, ама да питам пък  Grinning

# 642
Благодаря на всички за пожеланията!  bouquet

dessince, и аз имам много добра приятелка от 30 години дето е родена на 13 май в петък...та имам наблюдения - хубави хора се раждат тогава...дано и моето момче живее достоен и щастлив живот. Praynig

Лече-буболече, това за задържането на дъха като се захласнат от рев ли, или така просто Ели си задържа дъха? Нико до сега не ми се е случвало да се захласне, а така просто също не си е задържал дъха... Рая ми се е захласвала на 2-3 пъти, но е било сякаш по-леко и като и духна в лицето поема въздух и изплаква...
Ааа, сега ти прочетох и следващия пост с цитатите...

jenajena,  Hug като не мога да помогна с идея за справяне на ситуацията..поне мога да засвидетелствам подкрепа. Hug

За пътуването - ох, пак по болящия мазол... Confused трябва в понеделник да отскочим до Брюксел за да извадим временен паспорт на Нико, че иначе не можем да се приберем другия месец в България... и свят ме натиска как ще се справим. С колата не е удобно никак да отидем, защото няма къде да се паркира около посолството, а ние сме с български номера и има голяма вероятност да я вдигнат за неправилно паркиране....та остава вариант за хибридно пътуване - с колата до някъде и влак за 20 мин. Рая е много въодушевена от сега, за разлика от нас с баща й. Дано успеем да си вземем такси от гарата до посолството и обратно, че ще сме барабар с количката на бебето. Rolling Eyes

Норе, разсмя ме с твоята теория за чуждите мъже..Simple Smile Много е яка! Laughing

# 643
  • София
Ха здравейте и от мен пак по късни доби.

Пъпчето стои в скрина при другите дреболийки. Той толкова дълго се държа здраво (май 24 дена беше), че накрая не исках и да го виждам. Не съм мислила дали ще го хвърлям някъде. Не вярвам в такива дивотии.

Задържане на въздух: Сияна прави едно шумно поемане и задържане на въздух когато се кефи на нещо (най-често на лампите), ама никога не съм обръщала внимание колко време продължава.

Възглавница използва само в активната гимнастика и то по-скоро е някаква псевдо такава с нещо като дупка посредата.

Оригването беше до скоро мисия невъзможна. Сега се оригва понякога, ако не заспи докато яде. От време на време се оригва сама или става неспокойна и тогава я изправям. От около седмица връща малко при оригване, а по обяд направо си повръща.

Май още теми имаше, ама то и моя мозък е изтекъл при този на Нелка... Grinning

# 644
  • Сливен
ДВ и от мен...
Всеки ден ви следя какво пишете, но нещо не ми се пише... Днес най-после реших да драсна няколко реда Simple Smile

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА МАЛКИЯ НИКО! ДА Е ЗДРАВ, ВЕСЕЛ И ПОСЛУШЕН, ДА РАДВА МНОГО МАМА Simple Smile

Марте много кофти ситуация, но важното е, че малката Маги е ок Simple Smile Дано повече не се случват такива неща...

Зазка - и ние сме с вас и ви стискаме палци Simple Smile Всичко ще е ок Simple Smile Пожелаваме ви бързо възстановяване:)  Hug Wink

Хера, много са готини и тримата ти мъже... Да са здрави, много да те слушкат и да изпълват дните ти с щастие Simple Smile И аз съм на мнение, че Мистър Б е копие на тати, а Мистър С е взел повече твои черти Simple Smile

За пъпчето - нашето падна още в болницата малко преди да ни изпишат Simple Smile Много се чудех дали да не го оставя там ( току виж малката е станала доктор, за разлика от майка си, която така и не се престраши да запише медицина ), но после си го взехме и сега си е прибрано... Не сме мислили какво ще го правим Simple Smile

За възглавницата - всички казват, че вече може да и слагаме, но аз не съм на същото мнение и още не съм и слагала, най-вероятно скоро няма да и сложа...

За задържането на въздух - при нас не се е случвало...

За оригването - опитвам се всеки път след хранене, но не винаги се получава, особено когато заспива докато се храним... Аз пак я изправям и чакам, но тя си спи...

За чистенето - опитвам се до колкото мога, но чесно казано няма и кой да мърси... Ние сме сами по цял ден с Елито, докато беше хубаво времето се разхождахме, ММ е на работа, а след това на фитнес и т.н.

За пътуването - много обичам да пътувам и така ми се иска да отидем някъде за няколко дни... Първо бяхме решили да отидем в Троян, на гости на моята леля, но не се получи... После планирахме пътуване до Бургас, но покрай изборите забраниха на ММ да напуска града (той е районен инспектор)... Остава ми надеждата, че след като приключат изборите, ако е хубаво времето ще се наканим да отскочим за няколко дни в София (чичо ми и разни мои приятели все ни канят), а на връщане за 2 дни в Пловдив (при братовчедка ми)... Но все още не се знае дали ще се осъществят плановете ми Simple Smile

А сега малко и за нас Simple Smile От няколко дни не сме излизали на разходка заради лошото време... Тук непрекъснато вали или духа силен вятър, а понякога и комбинация от двете... Много се притеснявах как ли ще се държи Елито, след като беше свикнала все навън, но се оказа много послушна... Сутрин се събужда в 6:00, а после в 9:00 или 9:30, до обед си играе, гука, вика, после се храним и пак заспива и така до около 16:00 или 16:30... За сега е много спокойна, но ще видим и занапред... По съвет на педиатърката се опитвах да и давам плодово пюре между храненията пред обед и следобед, но тя не иска... Опитах с различни марки, но пак няма резултат и вече се отказах да я мъча... Може би не е готва, знам ли... Продължава да си хапва по малко - през деня около 90 мл АМ, а вечер преди лягане и сутрин в 6:00 около 120 мл АМ... Бяхме на Фризолак, но понеже на последната консултация беше качила едва 370 гр и пораснала 2 см решихме с педиатърката да опитаме с Аптамил, така че от 1 октомври сме с друго мляко и на 20 октомври сме на консултация, да видим има ли ефект...
Между другото да ви попитам вашите бебета викат ли? Елито е като оперна певица в нас... Имаше един период от около 2 седмици беше спряла, но от няколко дни пак е на тази вълна... Иначе не плачи, тя по принцип не е била никога ревлива...

Имаше още някои неща, за които да пиша, но сега не се сеща, а и много прекалих с писането... Дано не съм ви досадила...

Лека вечер и сладки сънища... Ще се постарая да пиша по честичко за вбъдеще Wink

Общи условия

Активация на акаунт