Иде пъстроцветна есен, МАЙ-чето приспиват го с песен! - Тема 8

• 27 981
  • 702
  •   1
Отговори
# 375
Добро утро:)

И нашето семейство в кюпа с болните, но вече възтановяващи се, каката,баткото и таткото с хрема и кашлица, аз с ужасен гърлобол, а Бобо някаква комбинация от двете, въпреки че доки каза че са зъби.

Вчера моята принцеса стана на шест годинки! Спретнахме някакво тържество в училище и моето момиче сияеше, за първи път празнува истински:)

Бобката продължава да ака на 4-5-6 дни, но вече спрях да се нервя. Скоро , ще се захраним , много е смешен когато се храним започва да примлясква с уста и да посяга с ръчички:)

За реването : редовно и по-малко, не му давам възможност за повече Wink

За срещата, пак ще я пропуснем за съжаление.

Мушенце,Бисквитке - не се ядосвайте. И аз се нервех яко, но видях че нищо не се променя и сега ми е някак по-добре.

Марте, Хоуп, грижете се и за себе си:)

Хубав ден

# 376
Добро утро!

Да се отчета докато спи звяра Simple Smile

Луси, според мен ще се изправи като заякне още Венцулини (демек като качи още килца). Максито си стои много хубаво на краката, но въпреки това все се навежда напред да вземе нещо или просто да си пипа пред краката.... Тай че пак е поза - надупен  Mr. Green
За носенето не ми се говори. Вече е ужасна борба да не лежи легнал- набира се все едно прави коремни преси, преобръща се, надига си дупето като за мост......само и само да не лежи. Когато съм седнала го държа седнал в мен и играем с нещо, или е прав да подскача и да се навежда. Точно тогава горната част на гърба ми вика неистово "Помоооооооооощ, ще се откачат ръцете!!!" #Cussing out ........ Но на малкия крал не му дреме, нали трябва да се скача. А като стана права е нещо ужасно за кръста.....и той едва крета  Rolling Eyes
От другата седмица имам великото намерение да почна малко масажи, да ме размачкат, преди да е дошъл периода на "изправяне" и "опити за вървене" - еи, тогава вече ще ми се разкаже играта!!!

Айде оплаках се  Joy а то детето като спинка е такова ангелче  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Варненкиии, несериозни сте за срещи  Crossing Arms

# 377
Болните моменталически да оздравяват!И нас не ни подмина-Ева я изцерих с клеева тинктура,Ина и се размина ваксината,аз кретах няколко дни-ама сега,слава Богу,сме добре.

Иначе от вчера,намерих цаката на ПамперсИна,застлах коридора с найлони,разпънах количката,люшна я два пъти и отнася в царството на сънищата.Ако продължи така,ще помоля ММ да и вземе количка за вкъщи,че ми е гадно да гледам найлони,все едно сме в ремонт.Идеята ми обаче,може и хич да не срещне одобрение Mr. GreenСлед слинга и кенгурото,които си стоят в опаковките newsm78...

Ей,знаех за косопада,ама сега е по-зле от предния път.Суша си косата със сешоара в едната ръка и прахосмукачката в другата #Cussing out #2gunfire

# 378
Здравейте,мами на майчета!
Все нямам време да ви пиша,но ви чета с удоволствие !
Да ви се представим:  friendship
Ние сме МАМА КРАСИ и МАЛКИЯ ЦЕЦКО,който е моето трето синче. stork-boy stork-boy stork-boy
Той ни донесе още много радост и всички сме ощ по-щастливи.
Пожелавам на всички МАЙ-чета още братчета и сестрички,много е хубаво,повярвайте!
Весел и слънчев ден на всички  bouquet

# 379
  • Стара Загора
Добър ден и от мен...или от нас с Боримечето bowuu
Не съм писала цяла вечност...вече непомня от кога ама като гледам не ви липсвам де Mr. Green От два дена ви чета....и все не ми остава време да пиша...че вече и забравих какво и къде четох...старост-нерадост ooooh!
Зазка писала ли е? Стискам още палци
Лусииии Венци е S-класа душко...не закачай детето маймуно такава Mr. Green Боримечков стои стабилен и не се гъзи а напротив...пъчи се ама това ни е родствена черта Mr. Green
Болничките да оздравяват бързо.
В нашия офис колежката в стаята ми е болна...дано не прикача нещо, че ще отиде и на децата Tired
Новата ни къща върви с пълна пара....остана да се сложат осветителните тела и санитарията в банята и да нанасяме мебелите bowuu
Вече съм и с нов фотоапарат...много съм доволна и щастлива...направо да отвориш девствената кутия си е направо кеф Joy
Мушенце браво на Мекси и Лусито браво на Венцулини, че така добре се справят с новите хрлани. Борис още кара на Лактанката...ама като го гледам така ще сме до абитюренския му бал Twisted Evil
Хоупче неприятно е да се будиш по нощите да храниш но детето си го иска...Фифо си знае работата Heart Eyes
Боримечков няма бънджи но замислям покупката на такова чудо...Слави имаше и много се кефеше в него.
За проходилка - няма да купувам определено....ще купя уокър по-късно
За косопада - капе та пушек се вдига Twisted Evil
За реването - реве когато иска да скача...а това е доста често  Mr. Green и когато е гладен разбира се. Като цяло е спокойно бебе...но не обича навалиците и от много народ се изнервя
За оставянето сам - по принцип предпочита да вижда някой в стаята и си ръмжи там...фъчка се..върти се като костенурка насам и натам хванал краката си Mr. Green Заспива сам.....но трябва да стоиш в стаята...т.е аз гледам новините а той се приспива /лоша майка Mr. Green/
За акането - ака по веднъж на ден...понякога и два пъти...зависи от плюскането му Mr. Green
Myst честита рожденничка...жива и здрава да ти е Hug
Това е то...май друго няма...за сега

# 380
Привет и от нас Hug
За съжаление не успяхме за срещата Sad Но за другият път ще направим всичко възможно.
Луси - и Алейна се изправя добре.  Недей да го тормозиш Венци, така или иначе ще стане както ТОЙ поиска Hug
За рева - реве, когато не съм край нея, никак не обича да е сама. Иска остоянно да е гушнат и да се разхожда насам-натам. И много обича да я целувам, но към това и аз съм пристрастена  Heart EyesИ моят кръст като на Мушето плаче, но няма кой да го чуе.
Хера, бразо за новата къща и новия апарат. Чакаме снимки на Боримечков  Hug
Ние също искаме да сменим жилището. Търсим в момента, но още нищо не сме харесали. ooooh! Не знам и кога ще харесаме с тези нашите изисквания. Така че, засега придвижвам само предварителното одобрение от банката, пък нататък ще видим  newsm78
Всички болни да се оправят Hug
Зазка и аз много я мисля, дано всичко да е наред Praynig
Усмихнат ден!

# 381
  • София

Не съм писала цяла вечност...вече непомня от кога ама като гледам не ви липсвам де Mr. Green От два дена ви чета....

Ееееее, не е така бе душа. Липсваше ми много даже  Hug Hug Hug . Току ще се прибрахме от разходка и влезнах да проверя какво става тук и като видях , че си писала веднага първо твоя пост прочетох. Другите ще си ги чета после  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Казвай сега какъв фотоапарат си купи. На мен ми е много мерак и  събирам пари ( от майчинството и детските  Mr. Green  ) Мисля до година покрай рождения ден и аз да ви се хваля с нова придобивка  smile3521 newsm47  сега само ги разучавам и чета като луда книги за фотография.
Браво за новия ви дом, ще черпиш кат стане  Wink

За проходилката ние си имаме от Алекс. Подарък ни беше. Мисля да я ползвам от време на време. Не виждам какво толкова пречи на прохождането. Алекс започна да ходи самостоятелно на 11 месеца. Не сме я ползвали всеки ден де  Peace
Бънджи нямам и няма да купувам . Касите са ни едни странни и никъде не може да се захване .
За реването плаче си Елена когато не и обръщам внимание. И тя е от "кралските особи"  дето трябва да ги разнасят на ръце когато са будни. Нямам време да си изчистя къщата от нея  , нито да сготвя  ooooh!
За акането от две седмици започна по веднъж на ден . Аз съм доволна. Имахме един период  по 1 път на 3-4 дни , но Слава Богу мина

# 382
  • София
Картофеното пюре претърпя пълен провал - пробвах да го дам с лъжичка леко разредено с кърма, пробвах да разтворя 1 лъжичка картофено пюре в 100мл кърма, пробвах чисто картофено пюре да й давам - не ще и не ще.
Реших, че след като не успявам със захранването, поне да й давам АМ, за да яде нещо по-хранително - ами пак не иска и реве и си търси гърдата. На мен ми става жал да я гледам така и отстъпих и й дадох да суче. Пробвах после пак да й дам АМ - плюе го. (същото АМ, от което преди си изпиваше по 120-130мл на хранене, когато не можех да я кърмя!).
Сега смятам да пробвам на следващото хранене пак с АМ, само че този път ще се опитам да съм по-упорита.
Утре може да пробвам да й дам оризова каша - да видим дали пък нея ще я хареса...

# 383

Не съм писала цяла вечност...вече непомня от кога ама като гледам не ви липсвам де Mr. Green От два дена ви чета....

Ееееее, не е така бе душа. Липсваше ми много даже  Hug Hug Hug . Току ще се прибрахме от разходка и влезнах да проверя какво става тук и като видях , че си писала веднага първо твоя пост прочетох. Другите ще си ги чета после  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Нелли,стига се подмазва на модераторката Mr. Green smile3534

Благодаря на всички,които се включиха по моите въпроси Hug
Само че ме притеснихте още повече...ами че то се оказа,че само моя Убавец има такъв проблем с г...а назад newsm78 Егати чудото Mr. Green Ще чакам...както винаги Peace

Какви видове плодови пюрета ще давате?

# 384
  • София

Нелли,стига се подмазва на модераторката Mr. Green smile3534

Благодаря на всички,които се включиха по моите въпроси Hug
Само че ме притеснихте още повече...ами че то се оказа,че само моя Убавец има такъв проблем с г...а назад newsm78 Егати чудото Mr. Green Ще чакам...както винаги Peace

Какви видове плодови пюрета ще давате?

Ще се мазня колкото си искам  Mr. Green Mr. Green smile3534 smile3534 smile3534 smile3534 smile3533 smile3533

По твоя въпрос за  дупето назад ами аз какво да ти кажа ..... Елена като я държа права започва да танцува  с дупето напред, назад, напред , назад и се хили като тиква Joy Joy Joy Joy   Мнооого е смешна. Трябва да и направя клипче да я видите
 за плодовите пюрета можеш да почнеш с ябълка, круша, банан .....

# 385
  • София
Здравейте.Да се отчета от днешната консултация-7 800кг(+800гр) и 66см(+1см)

# 386
Да се включа набързо и аз с въпросче (с едната ръка Simple Smile )
С каква каша да почна - безмлечна? или млечна? купих 2-3 вида, но май всичките са с оризови и царевични люспи. Друго какво да дам- елда? грис? други видове има ли?
Аз смятам да давам 2-3 пъти седмично, не всеки ден, да не се напомпи допълнително, но да не го лишавам от зърнените култиури.... Затова питам основните кои да дам
Той е на кърма, пречи ли за млечните каши? или да правч безмлечна и да добавям кърма?

# 387
Здравейте.Да се отчета от днешната консултация-7 800кг(+800гр) и 66см(+1см)

А кога бяха по 3 кг и по 50 см, нали....  Wink

Луси, спокойно, нали затуй ти дадох пример със стъпването на външния ръб с крачетата, за да видиш как е било и как 2 месеца по-късно няма и помен от това нещо и от притесненията ми  Wink
Ако имаше проблем, докторите щяха да го забележат, гаранция!

За проходлкте да се изкажа и аз  bowuu

Габката като беше бебе имаше и такова нещо- голям кеф, голяма отмяна..Слагахме го вътре и той сам с ходеше където иска, без да е заввисим от мен да го разнасям или държа за ръцете. Ходи си, пипа си където му хареса, аз само го наблюдавам да не се нарани някъде  Wink

Това в никакъв случай не му е навредило на прохождането. Габ проходи съвсем сам на 10 месеца и 28 дена. На годинката (на партто по случай първия м РД, му направих и прощъпулника, защото за това време вече ходеше съвсем стаблно и добре, сякаш го е правил цял живот  Grinning )

Иначе съм чела за проходилките, но смятам, че са нещо като даването на вода на бебетата, предлагаш, ако му хареса-хареса, ако не, не го насилваш и това е.

Така, че аз лично ако нямахме килими в цялата къща (тук са така повечето имоти под наем), бих купила пак, за да си олекотя дните и да не се чувствам като закачена нон стоп с бебето  Naughty

Аз най-вероятно няма да се вясвам няколко дни, защото в понеделник е почивен ден и тази вечер ще пътуваме до Ню Йорк за празниците, ще се върнем чак във вторник (незнайно защо написах първо сряда?!  Shocked )  Hug

П.С. Муше, аз бих почнала с млечна. Можеш да си я разреждаш и с кърма  Peace
Още нещо за кашите да вмъкна- с Габ така  не съм ползвала каши! Захраних го със зеленчуково пюре, после плодво следобеда(+мляко), към 10-я месец включих и попара сутрин и така....Каши да съм давала 5-6 пъти от целия му бебешки период  Wink
Общо взето смятам и сега да процедирам така- каши по-рядко, основно ще си го храня с пюрета- първо зеленчукови, след това ще включа и плодовите, а най-накрая и месните  Peace

# 388
За проходилката-понеже имам дете с двигателен проблем и съм запозната с вредата от проходилки/лекар ми го обясни/.Когато детето е в проходилка то не развива умението да падне правилно защото е само на крачета и когато го пуснете да ходи без нея и падне мозъка му отчита грешка и то спира с опитите да ходи.Когато го пуснете на пода да пълзи,лази или върти, то развива постепенно мускулатурата си за да се подготви за изправяне,вървене по мебели  и самостоятелно ходене,но в крайна сметка всеки си решава .Просто не се стърпях да го напиша след като го знам.

# 389
 Боже.и това лекар казваш ти го каза?!  Crazy

Просто съм ужасно против това изказване..казаното ми звучи по-скоро като изказване за грешка в процесора на робот, отколкото за човек  Crazy
Пак казвам- моето дете беше в проходилка, проходи рано, пълзеше преди това, всичко си беше като по учебник..
Но като се обърне колата (демек като има проблем), пътища много..И всеки тръгва да търси причината, но определено смятам, че казаното по-горе за проходилкие е СИЛНО преувеличено  ooooh!

Ортопедът, при когото бяхме на профилактичен преглед, пък, не каза нищо такова, а като ортопед би трябвало да е най-наясно с "вредите" от проходилката и да пропагандира НЕизползването и. Такова нещо не се случи  Peace

разбира се всеки има право да решава какво/що. пак казвам, същото като с водата.
Едно малко уточнение да внеса Не знам дали сте чували поговорката "Дозата прави отровата!" Е, тя е в пълна сила както с водата, така и с проходилката, и с всичко останало.
Мярка е най-правината дума  Peace

Общи условия

Активация на акаунт