Идват месеци с вируси - как да предпазим децата?

• 70 747
  • 272
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
В хладилника! Peace

# 181
През септември се бере добре узрял черен бъз, оронват се зрънцата и се поставят в съд с широко гърло, като слой от 4-5 сантиметра зрънца се затрупват със също толкова дебел слой захар , после пак зърна, пак захар, докато се напълни съда. Най отгоре до гърлото се засипва със захар, покрива се с марля, за да диша, и се оставя да престои 15-20 дни на светло и слънчево място. Периодично се досипва захар, защото с времето зрънцата пускат сок и нивото спада. Като престои достатъчно,сокът и зрънцата се прецеждат през двойна марля.. Сокът се налива в чисти сухи шишета (по възможност тъмни) и се съхранява в хладилник. ..... Това е рецептата. Никоя от вас обаче не отговори на моя въпрос : Колко време може да се дава на детенце и трябва ли да се прави почивка? Sad

# 182
sante, аз лично не зная колко време трябва да се дава и как се правят почивките. Едно бирено шише изпихме двамата с него през октомври (тоест по две лъжички на ден за него в продължение на месец) и мисля декември да повторим с второто шише. Струва ми се, че е добре да се почива, но пък трябва да има и натрупване преди най-рисковите периоди. Но пак казвам, това е по мое усмотрение. Трябва да прочета в книгите на Михайлов и на Димков също какво пише. Ако някой знае, да сподели  Peace

# 183
Ние сме си направили сироп от цвят на бъз,много е ароматен.Дали има някакво укрепващо действие не мога да преценя.Иначе на децата даваме самбукус за деца и им действа добре.

# 184
  • София
Ние сме си направили сироп от цвят на бъз,много е ароматен.Дали има някакво укрепващо действие не мога да преценя.Иначе на децата даваме самбукус за деца и им действа добре.

От кой Самбукус давате? Видях в аптеката, че има няколко вида май? Става въпрос за дете на 3,6 г.

# 185
Детския е само един вид,на него пише,че е детски...другите са за възрастни-има със захар и без.Има и таблетки за смучене,аз съм си взела бъз за смучене на друга фирма и е много особен като вкус,незнам дали  тези са такива.

# 186
  • София
За сиропчето ли става въпрос?

http://apteka.framar.bg/30015900/самбукус-за-деца-сироп-120-мл-natures-way#axzz1hxi1Ls6i

Коя друга фирма ими таблетки за смучене? Има ли и за деца?
Благодаря!

# 187
http://www.iherb.com/Now-Foods-Elderberry-Zinc-90-Lozenges/555?at=0

Това е другата фирма.За деца не пише да става.

# 188
Не давам на децата имуностимулатори.
Ако се поразболеят нещо ги храня с витаминозни храни-плодове,зелнчуцив суров вид.Ако се услпжни положението се консултирам с хомеопата ни. Peace

# 189

От кой Самбукус давате? Видях в аптеката, че има няколко вида май? Става въпрос за дете на 3,6 г.

Самбукус за деца трябва да вземеш.Може да се ползва от деца навършили една година.

# 190
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Благодаря за рецептата! Веднага ще я копна на свеки да се заема  Mr. Green

Почивка точно сега няма да правим - действа му много добре. Може би лятото. Вчера в яслата се заговорихме с майките и се оказа, че сокът от черен бъз е много популярен и всички са на мнение, че има много добър ефект върху малчовците.

Не давам на децата имуностимулатори.
Ако се поразболеят нещо ги храня с витаминозни храни-плодове,зелнчуцив суров вид.Ако се услпжни положението се консултирам с хомеопата ни. Peace

Е то плодовете са си едно на ръка - моя ако знаете какво прави мандарините -  5-6 за десерт  Crazy

Иначе ако се разсополови му пръскам Мукоплант - морска вода, към Самбукуса добавям и Умкалор - и двете са растителни, така че няма прблем - и така изкарахме последните няколко месеца без да се разболеем.  Peace

# 191
Страхотна тема, с много полезна информация!  bouquet
Аз засега давам Имунобор Кидс, тъй като се приема най-добре от малкия.
Сокът от бъз ми звучи добре, но трябва свободно време и постоянство, а на мен ми липсват и двете. Laughing

# 192
Е колко свободно време трябва за да се изпие 100/200мл сок?Една седмица и 5 баби да му наливат в устата на детето ли?Страшни родители има!

# 193
Ставаше въпрос за приготвянето на сока. Rolling Eyes

# 194
  • Пловдив
Някой давал ли е такава ехинацея http://verbena-m.com/index.php?item_id=8 ? Чудя се дали да не взема да давам на малчо?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт