Раздават ритничета, февруарските мъничета! - Тема 9

• 26 772
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Да за първи път ми вземат освен нали това БХС дето ми го правиха.10:30 бях там.Сега ме вика за болничния в понеделник 03.10 в 11:30.При теб как мина вземането на кръв?А междудргото днес Шопов ми казва абе 4 Теодори станхте вече не мога ви оправям кога какво коя  Joy

# 106
lyvicaaa, съжалявам да го кажа, но и със секциото нямаш никакви гаранции...Непрекъснато чувам и за операции неизвършени като хората и т.н.(да не ви плаша с брутални подробности), ако не си си платил, но случаи всякакви. Зависи от късмета ти и на кой попаднеш, ако си без избор на екип. Това е. Всъщност не знам дали може секцио без избор на екип и без мед.показатели за такова newsm78.

BoBoDes, честито потвърдено момченце  Grinning. Вярно е, че никой здравомислещ лекар няма да препоръча секцио без предпоставки за такова  Rolling Eyes. Моят в Шейново също е против, нормално. Моето раждане продължи 12 часа след изтичане на водите и хич не ми беше леко, както вече съм разказвала, но няма сила на света, която да ме накара да искам коремна операция без причина  Crazy. Знаете и преимуществата за самите бебета при естествено раждане  Peace.
Няма да агитирам повече , както ви акъл учи, така  Grinning.

# 107
Моето раждане продължи 12 часа след изтичане на водите и хич не ми беше леко, както вече съм разказвала, но няма сила на света, която да ме накара да искам коремна операция без причина  

И моето......Нищо ,че сега майка ми ме навива да е секцио,както и мъжът ми де....но аз отказвам.Ако е наложително само тогава....Готова съм да изтърпя всичко отново,но на следващия ден след раждането бях толкова свежа и жизнена....

# 108
Аз затова ще си платя в Токуда, там поне парите си отиват за болницата, а не за някой лекар конкретно на ръка. Плаща се при изписването на регистратурата и ти дават фактура. Иначе наистина има потресаващи разкази........такива като мен дето ще им е първо раждане може бая да се стреснат  Sad

# 109
  • София
И аз да се изкажа в полза на норм. ражд. (нищо че аз сигурно ще съм секцио заради първото спешно такова, тесния таз и миомата).  Peace Днес бях на преглед, момче сме (можете да ни слагате сините гащи  Wink , да пратя ли на някого ЛС? ), не се спряхме да ритаме, та ни трябваше повечко вр. за оглед, особено за сърчицето (аз нали т. нар. ФМ си ги правя при моя д-р, принципно има и 4Д, ама аз си му плащам +20 лв. на преглед и май сме си на 2Д или може би 3Д  newsm78 ). Обаче плацентата засега е ниско, като ще я чакаме да се дигне, но и аз съм не магнезий, че както вика доки, болезнени-неболезнени, чести-редки контракции, с тая "рязана матка" (цитирам, има предвид заради първото секцио) и с миома, няма какво да я напрягаме. А секциото ми е било преди 6 гг., т. е. не е вярно, че си е все едно норм. ражд., дори и след такъв дълъг период пак си има знач.  Peace А, и това не ви го бях казвала, аз го разбрах чак след ражд.-то. По принцип очаквах бебето да изплаче - нали бях със спинална, т. е. в съзнание, обаче то не го направи и го отнесоха нанякъде. Аз се чудех какво става, а то при секцио не изплаквали, защ-то трябвало да ги аспирират - раждали се нагълтали околопл. води.  ooooh! При норм. ражд., като минавали по родовите пътища, дробчетата им се "изстисквали" и нямало подобен проблем. С това какъв "слон" съм станала последния м. няма да ви занимавам!  Mr. Green

# 110
Спящата кажи моля ти се какъв слон, че ми е любопитно! По-голям слон от мен здраве му кажи...срам не срам, дотук съм 8 кг. + Като се качих на кантара щях да строша стрелките....толкова съм потресена от скоростта, с която качвам килограми, че просто нямам думи...и вече започвам яко да се комплексирам  Cry Като гледам до края 100% съм 20 +

# 111
Ralipo , Спящата, напълно подкрепям написаното от вас. Момичета, с избора за секцио , нямате гаранция за нищо ... дори е по-опасно от нормалното. Бих позволила секцио само ако се налага и по мед.причини. Другото наистина е лиготия и пълна лудост Peace Не искам да обидя никого, но по-добре да ме оплюете и да размислите, отколкото да се поддавате на страха. При мен вероятността  да съм секцио е голяма /заради спешното първо, което ми навлече и други проблеми/, но ще се боря до последно за нормално раждане  Mr. Green

Leandrin , първата бременност качих 30 кг .. на това се казва слон, ти ако качиш 20, ще си финно слонче  Laughing

Честито на разбралите пола  Simple Smile

# 112
Сега се сетих за един случай.Имам позната,която раждаше 3 дена милата в адски мъки.Накрая я "резнаха",понеже  преди години си беше счупила таза,а израждащите разбраха тази огромна подробност,в последният момент..та така,изкара си три дневните мъки,и  после и под "ножа" мина.Жива и здрава да й е щерката,на 3 е вече..

# 113
Лъвица, значи не сме се засекли. На мен ми вземаха сега за антитела, че нали съм с отрицателен резус фактор. Да знаете, ако ви вземат трудно кръв пиинете повечко вода преди това. Наистина помага.
Моето име поне е рядко и може и да няма пациентка с друго собствено име. Иначе за комбинацията фамилия и собствено, до сега не съм откривала - дори във фейсбук съм само аз. Гугъл също не дава втора като мен.... ех, умря циганката дето ме хвалеше.

Гледам пак се повдига казуса за секцио и естествено. Всяко от двете си има и положителни и отрицателни и според мен е 50 на 50, въпросът е в конкретния случай кое ще е по-подходящо. Както и друг път съм казала имам страх от родилни луксации и акушерски парези за бебето. След това идва моя ред, в който  имам проблеми със стави, кръст и тн. Пък и док ми е писал с огроомни букви за състояние - тесен таз. Не е казвал, че клони към тесен, а си е направо тесен. И без това съм чернобилско и скоро разбрах какви тайни крият колената ми, а кой знае какви тайни крият бедрените стави, та не ми се иска в такъв момент да разбирам.
Най-добре е всеки да вземе своето информирано решене, но не от разкази на родилки, а от мнения научно доказани и такива на специалисти. Тук има статии за положителните страни и на едното и на другото. Лично аз вярвам в съдба и разни такива не до там доказани неща, но не вярвам, че връзката между детето и майката се заздравява, когато то мине по родовия канал. Просто наблюденията ми върху хората са го доказали.
Дейзи, нещо спомена за разбирането по морски, казвай какви са начините. Отворена съм на преговори  Sunglasses

# 114
Shada и за колко време успя после да ги свалиш тия 30 кг.? Аз не искам и малко слонче да ставам, как по дяволите има жени, които качват само по 10 кг., завиждам им благородно  Embarassed

# 115
Аз затова ще си платя в Токуда, там поне парите си отиват за болницата, а не за някой лекар конкретно на ръка. Плаща се при изписването на регистратурата и ти дават фактура.

Същото е и в Шейново  Peace. Парите след това се разпределят между болницата, лекарят и екипа му.

# 116
Shada и за колко време успя после да ги свалиш тия 30 кг.? Аз не искам и малко слонче да ставам, как по дяволите има жени, които качват само по 10 кг., завиждам им благородно  Embarassed

И аз се чудя на такива,дето само 10-12кг.качват.Първия път забременях 50кг,влязох да раждам 76кг.За 4 месеца станах 54,и тези кг си ги поддържам вече 5 г. Сега забременях 56кг.,,,,вече съм 63,така,че съм качила 7кг.Качих снимка за тези които искат да видят.

# 117
  • София
Аз затова ще си платя в Токуда, там поне парите си отиват за болницата, а не за някой лекар конкретно на ръка. Плаща се при изписването на регистратурата и ти дават фактура.

Същото е и в Шейново  Peace. Парите след това се разпределят между болницата, лекарят и екипа му.

И в Тина Киркова (Св. София) е така.  Peace

Качила съм 4 кг за 1 м., т. е. общо 7 дотук.  Embarassed Доки хубаво ми се накара. Аз и с предната бременност по това вр. качих 6 кг дотук (даже ги "постигнах" само за 1 м. тогава, допреди това само си възстановявах 10 кг минус от повръщането) и след това качвах само по 1 кг/м., т. е. 9 кг за цялата бременност, ама сега ще видим...

P. S. А да съм си променила нещо режимът на хранене - не, по-скоро се залежах покрай контракциите и сънливостта, а и вкъщи човек май по-начесто си похапва...

# 118
  • Сфия
ами аз след, като описах толкова кошмарно раждането си, сега искам да застана с две ръце зад нормалното раждане... Рали е права, че и със секциото гаранция няма. Значи, като имате пред вид, че след всичко, което ви описах, че съм преживяла, на втория час станах от леглото. 3 дни бях раждала, 2 дни не бях яла, бях изгубила кръв и имах 4 шева. Но станах и се замъкнах към манипулационнта, за да попитам дали може да ставам... Акушерката умря от смях и ми отговаря - ами, щом си станала... Коремът ми се прибра за 1 седмица, свалиха ми конците на пети ден и все едно не съм раждала, след 15 дни нямах и кръвотечение вече, а ме е срам да призная, че първият ми сексуален акт беше на третия ден след изписването... Аз съм за нормално раждане и пак повтарям, че това, което изживях може абсолютно да бъде избегнато, всичко зависи от екипа.
елзи, при мен беше същата работа. Заплашваха ме с форцепс, вакуум. Накрая се появи една лекарка ли, акушерка ли и пита какво се случва тук? отговориха й, че са се закучили нещата, посъвещаваха се тихо след което ми казаха: Последен шанс преди вакуума имаш: Д-р незнам си коя ще те натисне по корема, ама ти да не вземеш да я удариш? След това въпросната 100 килограмова докторка ми скочи с лакти над корема и бебето изхвърча, като коркова тапа точно за 2 секунди. Преди да разбера какво се случи чух рев, 07:40 часа- момче, 3300, 51 см...

# 119
100 килограмова докторка ми скочи с лакти над корема и бебето изхвърча, като коркова тапа точно за 2 секунди.

Върна ме почти 6 г. назад.Само,че при мен беше лекар.....И на следващия ден още си личеше часовника на корема ми.....

Общи условия

Активация на акаунт