Отговори
# 375
  • София
Как ви се струва това боди (дали ще е удобно за обличане)? И какъв размер вие купувате?
http://www.3suisses.bg/bg/shop/produkti/naj-niskite-ceni/naj-nis … 8-1000002902.html
Аз никога не съм пазарувала дрехи онлайн ама сега май ще се престраша  Crazy

# 376
Като се замисля над думите ви...на мен ще ми е за първи път кърменето,на училищата за бъдещи родители постоянно ни говорят колко е хубаво (на 100% съм съгласна) и полезно да се кърми,как всеки има физическа възможност да се справи (пак на 100 % съм съгласна) ,как е най-полезно за бебето... И аз така съм се навила да кърмя...за секунда не допускам,че може да не ми стига кърмата или да нямам или да не се справя...Обаче в крайна сметка нещата не на всички явно се получават,и има вероятност нещо да ми се обърка ( било то и по моя вина нещо от незнаение или неопитност).До днес не се бях замисляла как ще се почувствам...Еми да ви кажа - много зле! Имам чувството ,че веднага ще се самопровъзглася за недъгава майка и ще изпадна в депресия...Май прекалено много се навиваме за кърменето...

# 377
Не виждам, защо така скачате на dimitrina8405.  Напълно я разбирам. Ако до преди години модата е била Хуманата, сега е точно обратното. Бомбандират те, колко е полезно кърменето - не го оспорвам, напротив. Обаче това допълнително натоварва психически, пък ако на майката й е първо и нещо не върви, направо може да те психира допълнително, както стана с мен. Няма нужда да се пренавиваме.

Аз също не коментирам, за да не предизвикам скандал. Щото тия теми са си динамит...

За протокола, кърмих Мая 3 месеца. Режимът ѝ от родилното беше 5-6 часа сън, хранене, 5-6 часа сън и т.н. Като на храненията приемаше по-голямо количество кърма. След 4тия месец кърмата ми започна драстично да намалява. И не, не беше скок в растежа, тъй като нещата не се регулираха. Преди това кърма имах за още едно. А пих чайове (ХИП, лактогонен от аптеката), пих хомеопатия, цедих по нощите (щото през деня всичко се изяждаше и просто нямаше нищо за цедене) грандиозните 40-50мл от двете гърди, които постепенно намаляваха, минах на режим с храни, които уж увеличават кърмата, говорих с консултанти, докато получих за съвет върховната глупост да будя детето през нощта, за да стимулира лактацията. Е, след три седмици мъки, "кърмене на всяка цена и никакво адаптирано мляко", рев и писъци през 20 минути, купих последното. Ами... като я дохраних, Мая се успокои. Аз също. Засмука шишето като трифазна помпа. Месец по-късно нямах и помен от кърма, а не спирах да давам преди да дохраня. Ала си върнах доброто и спокойно дете. Мина и доста време, докато спра да се самообвинявам, и да обяснявам на мъжа ми как не ставам за майка, понеже не мога да си накърмя детето, защото в БГ-Мама, намаляването и спирането на кърмата е невъзможно и недопустимо.

Мисля, че най-доброто, което можем да направим е това, да се водим по бебето. Ами то си личи, по дяволите, кога не му стига кърмата и трябва да бъде дохранено, както и кога има нужда от вода, не от мляко.

Сега пак ще кърмя. Дори нямам търпение. Колкото и до когато има. Но няма да си тровя нервите, ако почне да не стига. Надявам се този път повече. Ако не - да сме здрави. Другото е без значение...

# 378
  • Sofia
Tonita.80, изборът и цената са  много добри. Именно този тип бодита са подходящи за новородени, защото се обличат лесно. За ръста - може би 54-60 е добре, ако искаш да изкарате до пролетта. Но и другите мами да си кажат менението.
За кърменето: Диване, абсолютно права си. Каквото е таквоз. Аз нашата щерка я кърмех 10 м. Просто си имах кърма и имах желание. Сега......имам желание, пък останалото каквото сабя покаже. Имам приятелка, която първото дете си го кърми до година, а второто успя само 1 м. Просто й спря кърмата. Та какво тогава да се направи.....имаш желание, но мляко йок. Така, че всичко е толкова относително. Клиширането на нещата не винаги отрязяват реалността.

# 379
Peace Не исках да разлайвам кучетата, просто исках да споделя, че звучи много лесно да се кърми, пък повечето майки, който познавам го правят за много кратко време.
Иначе съм решила да дам всичко от себе си, както повечето от вас.

Също така искам да попитам, тези който влязоха в 8-ия месец на колко време ще посещавате ЖК? 

# 380
  • Beyond the Frontiers
Диването  Peace Нещо подобно ми се случи и на мен - само дето бях с болно 40 дневно бебе в болница и явно стресът беше решаващ, та лекарите и лекарства ми предписаха за да имам кърма, и 3 вида помпи смених....Докарах го до 4 месец с много рев, упорство и терзания.  Peace Този път съм решила с повече спокойствие да подходя и да не робувам на хорско мнение.

# 381
Диването  Peace Нещо подобно ми се случи и на мен - само дето бях с болно 40 дневно бебе в болница и явно стресът беше решаващ, та лекарите и лекарства ми предписаха за да имам кърма, и 3 вида помпи смених....Докарах го до 4 месец с много рев, упорство и терзания.  Peace Този път съм решила с повече спокойствие да подходя и да не робувам на хорско мнение.
И аз бях така, само че моята госпожица беше на 20 дни като ни вкараха в болницата. Като се оплаках на лекарите, че кърмата ми секва и не мога да кърмя, те ми казаха, че няма какво да направят по въпроса. И до там се приключи с кърменето.

# 382
Към тези които са кърмели - Майката спазвала ли е някакъв хранителен режим?

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 19:09 от dimitrina8405

# 383
За бебето, или за мен,
ако питаш за бебето, режима беше следния, в 7-9-12-15-18-21-03 часа, опитахме да променим режима като заменим кърменето в 3 през нощта, с кърмене в 24 часа, но не се получи  Peace
Аз не спазвах никакъв хранителен режим, освен че се храних след всяко кърмене почти, защото се чувствах изсмукана Joy и пиех доста от чая за кърмачки на Хипп..
П.С. Имам предвид, че се придържахме към тези часове, но не на живот и смърт, никога не съм го будила за да яде, по скоро детето си имаше някакъв биологичен часовник и се събуждаше само  Hug

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 08:36 от silvergreen

# 384
Peace Не исках да разлайвам кучетата, просто исках да споделя, че звучи много лесно да се кърми, пък повечето майки, който познавам го правят за много кратко време.

Също така искам да попитам, тези който влязоха в 8-ия месец на колко време ще посещавате ЖК? 

от 32 втора седмица се започва ходене на женска консултация през 2 седмици, а от 34 се започва ходене за запис на тонове всяка седмица  Simple Smile

и аз както Гала каза мога да потвардя , че беше много приятна софииската среща, трябва да ги зачестиме че то до декември не остана  Grinning тоя път вече има снимков материал , така че скоро мацките дето снимаха трябва да качат във фейсбука и снимка .бг  Grinning

# 385

от 32 втора седмица се започва ходене на женска консултация през 2 седмици, а от 34 се започва ходене за запис на тонове всяка седмица  Simple Smile

и аз както Гала каза мога да потвардя , че беше много приятна софииската среща, трябва да ги зачестиме че то до декември не остана  Grinning тоя път вече има снимков материал , така че скоро мацките дето снимаха трябва да качат във фейсбука и снимка .бг  Grinning

ЕЕЕЕ най-накрая и снимки да имате само ги качете по бързо, че ми е интересно толкова бременни хубавици на 1 място..

Преди малко излизах с една приятлека която също е бременна но вече в 9 месец и доста напълня и се клати като hahaha пингвин а аз куцам заради скапания кръст и съм като hahaha Херфлик от "ало,ало"  и хората ни заглеждат яко,какво ли са си помислили "тея па не могат да вървят ама на центъра да са!" А си представям вие как сте изглеждали като сте биле 100% повече от 2 !

# 386
Здравейте!!!
Теди темичките са винаги страхотни! Hug  bouquet
Lara8 в Кърджали много се празнува.Просто е близо до празника на града/което е неработен ден/ и учителките се възползват да го съчетаят с правене на маски,шествия...Много е весело.Всяка година идват деца в къщи Simple Smile
dimitrina8405 после след като родим може да си направим тема в другия подфорум Родени ...ето линк http://www.bg-mamma.com/?board=101.0
Aumi ние ще сме с дървено...Но и преносимото май върши същата работа!
За кърменето...Да ви кажа сестра ми кърми.Племенника ми е на 5 месеца.И си е доста голямо усилие според мен...Да полезно е ,необходими и финансово е по рентабилно.Но като ми разправя майка как и отичал гърба... SadАз както съм си с проблеми в тази област си представям как ще ми се отрази...И много сде чудя какво да правя.Доста познати ме посъветваха да не започвам въобще да кърмя,защото ще си влоша здравето...Иначе малкия никога не се е будил през ноща да иска да яде...явно си е до кърма и до дете...
Радвам се ,че срещата е била супер момичета...Ние ще си присъстваме само виртуално  Heart Eyes

# 387
  • Beyond the Frontiers
Fraqueza, това с влошаването на здравето е малко странно, а отичането на гърба да не е от неправилна поза newsm78

# 388
Ами не знам...На нея и е неудобно да кърми легнала...Плюс това полагаше много усилия да не и спре кърмата.Защото натам беше тръгнало...А аз под влошаване на здравето имам предвид точно това отичане...Аз си го имам и без допълнително натоварване...И за това го казвам... Peace

# 389
Момичета,здравейте! Току-що ме срязоха яйчниците, все едно съм пред цикъл. На някоя от вас да се е случвало досега? Сега съм ок, но се притесних... А и таткото не е в града, дано да не се повтаря повече, че ...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт