Отговори
# 585
  • София

А за Вис Виталис мисля, че са кожодери...

С това не съм съвсем съгласна  Peace

# 586
Списъка за болницата, който сте дали е добър.
Аз май съм се насочила да раждам в частна болница, въпреки че този месец ще взема окончателното си решение. Та за повечето частни искат по 2 броя нощници, чехли, хавлия и тоалетни принадлежности. За бебето - НИЩО. Да не забравите, обаче да добавите към списъка и зарядно за тел., както и фотоапарат Wink Аз ако се чувствам добре, може би ще поискам и лаптопа да ми донесат Simple Smile

# 587
Благодаря ти Juli_Ivka абе нашите са тук на 15мин от болницата ще носят каквото трябва а за списъка ще чакам да кажеш какво са ти казали
Аз до скоро някъде пазех стария, но съм го изхвърлила, а може и да има и нови неща. Все пак минаха повече от 4 години от тогава. Тогава искаха и някаква ампула, мисля че беше "Метергин" за по-добро кръвосъсирване, но и тогава вече почти я нямаше по аптеките, та сега не знам дали искат или не нещо такова. А да и там нямат техни нощници или дори и да имат ти дават да си с твоя, защото знаеш колко много ромки раждат там.
A_vagabоnd, ни имаме кошница за колата от каката и не смятам да купувам, но нашата е без допълнителна поставка отдолу. Просто се вързва с колана.
Аз пък се чудя, като сме с бебето и каката в колата и като трябва аз да карам, къде ще слагам бебока, защото нали отпред е забранено има въздушна възглавница.

# 588
marinamihailova, за секцио може да си вземеш-лепенки, които са водонепромокаеми за раната, те са много удобни за миене 2-3 бр., Храна не ти трябва - секциото ядат на 2-3 ден чак, аз си купих еднократни гащи-екстра си ми бяха, а тези, които не оцапах изпрах и сега съм си ги прогитвила, имам си и едни компреси на Нук за гърди, които ги ползвах за затопляне на гърдите при слизането на кърмата, но това не по желание, същата работа вършат и топли кърпи.
По принцип АГ като ти дава направлението и дава и един списък с нужни за родилното отделение неща, поискайте, може и да има.
margolina, много добре си ти вървят бебетата, пък и все пак са две! Hug Peace
A_vagabоnd, за кошчетата за кола - допълнителен аксесоар е този адаптер, напълно достатъчно е самата кошница или столче да се захване със коланите на автомобила. Ние нашите така ги ползваме. Пък и не всеки автомобил има възможност за монтиране на такъв адаптер. Вж на Пег перего например има съвместимост и списък на определени марки и години автомобили.pepitastar1, може да видиш в продавалника има нови ванички на изгодни цени.
pilleto, за първи път виждам такава ваничка. В началото и един по-голям леген ще е достатъчен, а в последствие сме ползвали такава, но беше на познати и сега ще трябва да купувам това http://www.ibebe.bg/kapane/vanichki/vanichka-neonato-surf.html# или това http://family-bg.com/prX_4647.htm
Mimci, зарядно и апарат -  Peace newsm10

# 589
  • Хасково
ами аз ще си нося моя задължително
от месец съм в хасково незнам колко ромки раждат там тук никой не познавам

# 590
Ауми, така е най-добре Simple Smile Винаги може да ти донесат необходимото Simple Smile  Hug

Сега се сещам и нещо друго . То си зависи дали в болницата бебето седи при майката или не . Ако седи при нея , няма кой да ти дава сапун и мазила.. Не можеш да притичваш на всяко акане до някъде и да молиш за консумативи, или някой да ти го измие  .Ако си родила нормално , те зарязават и се оправяш сама  : и със себе си и с бебето Hug изключвам частните болници ...

Мimci, твоите добавки ми напомнят и за - монети за телевизора . Хубаво е нещо да ти бърбори като фон , аз откачам при пълна тишина  Hug

# 591
ами аз ще си нося моя задължително
от месец съм в хасково незнам колко ромки раждат там тук никой не познавам
Само за пример, миналия път като раждах на целия етаж /а беше пълен/ бяхме само 2 българки.

# 592
За ваничките и аз мога да се изкажа.
Имам анатомична, готина със стойка. Май към 200 кинта се оръсихме за нея, еуфория голяма. Като се прибрахме вкъщи, обаче, установих, че изобщо не ми се занимава да пълня коритото за няма 5 минути къпане, после да отливам и да мия.  Shocked  Къпех я на чешмата в кухнята. Мая започна да разбира и да се кефи на водата чак когато стана на 5-6 месеца. Тогава наистина влезе в употреба. Но пък точно 3-4 месеца по-късно започна да се надига, да се изправя. Махнах стойката и сложих коритото на земята. Но поради анатомичността си, стана неудобно да се плацика, да рита, да блъска с ръце по водата. Купих най-обикновен леген за целта, а за изплакването.. права под душа.  Laughing Та стои коритото прибрано.

Лигнин не съм носила, в болницата ми дадоха и ползвах само първия ден. Когато се раздвижих и си обух бельо, сложих памучни превръзки за родилки. После продължих да ползвам нормални памучни.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 9 нови отговора.  Shocked

# 593
  • Хасково
ауууу ужас не говори така дано декември да няма и да не се падна с някоя в стая че ще полудея направо

# 594
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 9 нови отговора.  Shocked
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Днес е голяма активност.

# 595
Juli, ония ден докато търсех подарък за едно новородено и видях една много полена вещ за возене на детенце на задната седалка. Едно като огледало , което си го закачаш така ,че да ти отразява бебето и да можеш да го виждаш всеки миг .

http://moetobebe.bg/road/2714

Огледалото не е стъклено , а от няккава мека нечуплива материя и ми си видя много полено ....

# 596
На лекциите за бременни ни казаха, че имат всичко в болницата и че е въпрос на избор дали ще си носим наши неща. Казаха също, че е много важно да си носим релаксираща музика, за да може да си създадем спокойна атмосфера.  Flutter

# 597
Във Вис Виталис кракът ми няма да стъпи повече. И аз мислех, че е един от най-евтините магазини, но това което е евтино са всъщност дрехите им (собственото производство), които за нищо не стават.
Последно от там купих детски хавлиен халат с хавлиени пантофи на Бебетто за 46 лева. Две седмици по-късно във фирмения магазин на Чиполино (този на Каблешков) видях абсолютно същия комплект, със същата апликация за 31 лева. Това ако не е кожодерство, не знам. Иначе да, имат бодита за по 3-4 лева, които след 3-4 пранета... Благодарим.  Crossing Arms

Отношението на обслужващия персонал и на касата във Виталис изобщо пък няма да коментирам, но последните два пъти, когато ходих беше повече от отвратително.

# 598
Мimci, твоите добавки ми напомнят и за - монети за телевизора . Хубаво е нещо да ти бърбори като фон , аз откачам при пълна тишина  Hug

Radostche, мислиш ли? На мен понеже ще ми е за първи път и мисля,  че ще съм толкова обсебена от бебето, че даже ще се моля да няма или да не ми пускат телевизор в стаята, за да не ми нарушава идилията Simple Smile Искам да съм само с него.  Simple Smile

# 599
ауууу ужас не говори така дано декември да няма и да не се падна с някоя в стая че ще полудея направо
Абе те гледат да не събират българки с роми на едно място. Ние бяхме отделени, въпреки че си беше доста забавно в интерес на истината, когато говорехме с тях. А и все пак АГ-то е в циганския квартал.
Juli, ония ден докато търсех подарък за едно новородено и видях една много полена вещ за возене на детенце на задната седалка. Едно като огледало , което си го закачаш така ,че да ти отразява бебето и да можеш да го виждаш всеки миг .

http://moetobebe.bg/road/2714

Огледалото не е стъклено , а от няккава мека нечуплива материя и ми си видя много полено ....
Това е много готино, май ще купувам такова за бебо, че почти навсякъде ходим с колата. А аир бега отпред не може май да се изключва /поне не съм проверявала/.
А монетите за телевизор са задължителни за в болницата.  Ние с другото момиче в стаята се редувахме, коя да плаща за телевизора.

Общи условия

Активация на акаунт