Отговори
# 600
Ами до човек си е ... Аз не сядам да го гледам , ами ми седи само като фон ... Освен това то бебчето много спи - ще трябва поне за малко да го оставяш да си поспива Wink  Не знам - не е лошо да си ги имаш пък какво дойде Wink

# 601
Във Вис Виталис кракът ми няма да стъпи повече. И аз мислех, че е един от най-евтините магазини, но това което е евтино са всъщност дрехите им (собственото производство), които за нищо не стават.
Последно от там купих детски хавлиен халат с хавлиени пантофи на Бебетто за 46 лева. Две седмици по-късно във фирмения магазин на Чиполино (този на Каблешков) видях абсолютно същия комплект, със същата апликация за 31 лева. Това ако не е кожодерство, не знам. Иначе да, имат бодита за по 3-4 лева, които след 3-4 пранета... Благодарим.  Crossing Arms

Отношението на обслужващия персонал и на касата във Виталис изобщо пък няма да коментирам, но последните два пъти, когато ходих беше повече от отвратително.

И аз съм на това мнение Simple Smile Въпреки че доста оборот съм им направила докато се усетя...

# 602
Относно списъка... мисля че наистина има доста неща,които са излишни. Лично аз не съм носила нищо освен превръзки за мен,нощница (след като първите два дни бях със служебна и то абсолютно нарочно да не цапам моята  Grinning )еднократните гащи,много удобни,защото направо се изхвърлят,тоалетни принадлежности-вилица,лъжица,чаша. Четка сапун хавлия и връхна дреха жилетка. За бебето-памперси и мокри кърпи. Това беше. Като ни изписаха таткото ни донесе дрехи за мен и за Алекс и се изписахме и край. Нито съм носила разни спални комплекти,чаршафи,одеала и т.н.  Mr. Green Като лекарства след секциото за мен трябваше една лепенка за самия шев,Гармастан ми бяха донесли родата и разни сокове и минерална вода след секцио задължително по 500мл не 1.5л,защото не ни даваха да вдигаме нищо над половин кг първия ден.  Peace

# 603
Щях да пиша за списъците за болницата и се отплеснах... Мисля, че е добре все пак да се провери точно какво искат, защото всяка болница иска различни неща... И между другото да попитам ако някой знае, в Майчин дом и Шейново искат ли нощници, защото в списъците им за раждане фигурира само халат, докато за престой по друга причина искат пижама или нощница?

# 604
  • Sofia
...и ще ходя на лекции в мола на Славейков....

Да не е на Стамболийски  newsm78 Ако е така, и аз ще ходя.Може да се видим.За ваничките аз лично се отказах от анатомичните.Мисля да взема обикновена с гладко дъно , с клапа за отцеждане,с допълнителна анатомична приставка с вендузи,и отделно от тези ,които ги бяхме обсъждали във ФБ - фавлиени приставки.Така май всичко на всичко излиза 45 лв със стойката балабар и може да се ползва доста повече време от обикновената анатомична,която отеснява след година и нещо.

ох да бе на стамболийски.

Стефи незнам вече за кой път ме питаш  Joy в Ниа мед.Виж аз как съм запомнила,че ти ще си в Иван Рилски , а ти мен все ме забравяш  Joy

# 605
Добре де , а бебета с какво ви ги обличат ?  На мен ми го донесаха с някакви техни ужасни дрехи  , завит с 1/4 одеало ( парче отрязано от цяло ) , което беше по- възрастно от мен  Shocked .  След това ми го оставиха и повече никой не предложи  да ми носи дрехи или нещо .  Трябваше да си се грижа за него все едно сме у дома ... Да си го мия , сменям , храня , преобличам ... 3-5 дена с едни дрехи ли ще седи ?  Аз раждах нормално и бебето си беше при мен непосредствено след самото раждане - един път на ден идваше акушерка , която ги изкъпваше на чешмата ...  Ама бебето не ака един път на ден Simple Smile ...  и то като идваше , питаше : Сапунче имате ли ? . Сега ми дай олиото , крема , подай пелената и тн . И пак подчертавам един път дневно - крайно недостатъчно ... 
За секцито предполагам е били различно ... Както и за всяка боница.

# 606
Добре де , а бебета с какво ви ги обличат ?  На мен ми го донесаха с някакви техни ужасни дрехи  , завит с 1/4 одеало ( парче отрязано от цяло ) , което беше по- възрастно от мен  Shocked .  След това ми го оставиха и повече никой не предложи  да ми носи дрехи или нещо .  Трябваше да си се грижа за него все едно сме у дома ... Да си го мия , сменям , храня , преобличам ... 3-5 дена с едни дрехи ли ще седи ?  Аз раждах нормално и бебето си беше при мен непосредствено след самото раждане - един път на ден идваше акушерка , която ги изкъпваше на чешмата ...  Ама бебето не ака един път на ден Simple Smile ...  и то като идваше , питаше : Сапунче имате ли ? . Сега ми дай олиото , крема , подай пелената и тн . И пак подчертавам един път дневно - крайно недостатъчно ... 
За секцито предполагам е били различно ... Както и за всяка боница.
И при нас беше същото. По цял ден и цяла нощ Ива си беше при мен. Взимаха бебетата само за къпане в 7 часа, а който искаше ходеха да им сменят и памперсите, но само ако ги извикаш и от само първите няколко пъти после те оставят да се спасяваш сама. Само първите 4 часа след раждането беше повита в пелени и после аз ги махнах, защото ми се сториха най-ужасното нещо за едно бебе на света.

# 607
Точно така - сега се сетих ... беше повит в пелени , които махнах веднага щом успях да стигна до него на собствен ход - разбирай около 3 часа след раждането . Помня ,че беше оакан до ушите в черния мекониум  Mr. Green ... Ако чаках сестра , трябваше да чакам до другата сутрин  Shocked

# 608
Това с носенето на чаршафи и одеала в родилното ми звучи и смешно и абсурдно и тъжно... Дано да е останало в миналото това, че ако сега има болници в БГ, които да очакват пациентите да си носят подобни неща направо не знам...  Sick  Да вземем и сами да си правим секциото или да се самоизраждаме направо.
Аз не мога да търпя подобни изцепки и отношение и това беше един от основните ми мотиви да избера Токуда, наред с добрите им неонатлози. Надявам се там поне да има всичко необходимо и да си нося само лично вещи като четка за зъби, камера, лаптоп и нещо за обличане за отгоре. Някоя мама има ли списък с нещата, които се искат да се носят за там?

# 609
Лелеле...слава Богу,че аз не съм си заварвала детето така...  Sick Мога да ви кача снимки на Алекс от родилното да видите колко чистичък и добре изглеждащ ми го носеха!  Grinning

# 610
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз мисля, че е добре всяка от нас да отиде до избраната болница в ден на отворените врати и сама да се осведоми какво точно се иска в конкретната болница, защото списъците много се различават. Аз знам за Шейново и за Окръжна болница и има разминаване за двете. В Шейново например дават техни нощници, а в Окръжна изрично казаха да си носим наши. Но и в двете болници не изискват нищо за бебетата, освен памперси  и мокри кърпи. Така че дългия списък за бебето по-назад в темата ме изуми. В тези две болници бебетата си ги обличат в нормални памучни цели комплектчета.

На мен ми излязоха резултатите от изследванията и ми се струва, че някои стойности не са добре, да не говоря, че пише, че имам бактерии в урината. Все пак ще видя какво ще каже лекарят утре като ги види.

А една приятелка, понеже знае, че съм на кулинарна вълна в момента, взе, че ми подари днес една книга "500 десерта, които трябва да опитате" - идваше ми да я ....само това ми трябва в момента на фона на голямото плюскане. Естествено вече набелязах поне 10 рецепти, които ще изпробвам  ooooh!

# 611
За съжаление София не е България, момичета  ...
Дори и в Пловдив - голям град - ситуацията е такава... Съжалявам, че и аз нямам снимка , за да ви покажа  на мен пък как ми го донесаха . Всичко беше чисто и стерилно , но определено окаяно ...

Тук няма голяма болница като Токуда , на която мога да се доверя . Имаме 2 частни клиники , но нямат техника и персонал за реакция за спешни случаи с майката и бебето и за това транспортират в големите болници . И така колкото и да искам да родя в пълен комфорт , това ми желание остава назад пред сигурността на бебето ...
Тъжно и жалко е - факт . Но според мен хората все пак правят всичко на което са способни, за останалото всеки си се грижи ... Нито бебето ще остане голо, нито майката без чаршаф. Но ако не ти харесват наличните - имаш избор да си позлваш свои Simple Smile ... Майката , която ми даде списъка си е родила преди 15 дни ... Преди 4 години не беше по различно ...

# 612
gadamer ако имаш нужда от помощ с консумацията на вече приготвените от теб толкова много десерти - свиркай  Joy

# 613
Радостче аз пък където ще раждам,при проблем ги транспортират или до окръжната в стара загора,или до пловдив  #Crazy Така ,че стискам палци всичко да е наред с бебето,че не ми се мисли иначе...А ти се страхуваш от едно вътрешноградско транспортиране  Grinning

# 614
Аз съм малко обременена - свеки работи в отделението , в което ги приемат при проблем - за това . Дай Боже , ничие бебенце да не попада там   Hug

Общи условия

Активация на акаунт