Отговори
# 570
  • Sofia
Здравейте на всички! Аз днес се връщам от жк. Утре ще давам кръв и ще ходя на лекции в мола на Славейков. Днес ходих за да видя за ваничка. Анатомичната е 45 лв. Абе много скъпи тия ванички и то без поставка. Утре ще ходя във вис виталис да разгледам. Остава ми още малко да купувам за бебето. А за мен - нощници 2 бр. т.е. пижама и нощница, лигнин незнам, и тези стерилни еднократни следродилни гащи. Мисля да се запиша за Шейново да я посетя. Утре ще се обадя да се запиша. Е стига толкоз от мен, че готвене ме чака мусака ще да е!
Чао и приятен ден на всички! Laughing

# 571
Radostche Отново много ценен пост! Много издържан списък,с най-важното,без нищо излишно.

Но не мога да намеря списък,който да важи за моя случай.Така де, аз ще съм секцио,незнам дали всичко това ще ми трябва,защото незнам какво точно ще ми се случи след раждането там долу (където слънце не огрява)  Laughing За какво биха ми послужили примерно еднократни гащи?Мисля че няма да ме боли ,ако си нося моите.Лигнин нямам идея за какво служи,знам че възрастните хора го използват вместо тоалетна хартия,че е по плътен  Embarassed Защо да не си ползвам нощни превръзки?  newsm78
Другото което е , ще съм в частна болница.Защо са ми тоалетна хартия , прибори за хранене и т.н.Мисля ,че ще ми предоставят всичко.Също и прилични чаршафи,еднократните май отпадат.Храната и водата май също ми отпадат,тъй като храненето там става като в ресторант,избираш от меню и ти носят в стаята квото ти се яде.Незнам само дали е и когато ти се яде  Laughing
Май от самата болница ще трябва да ми дадат най-точен списък

# 572
Radostche Отново много ценен пост! Много издържан списък,с най-важното,без нищо излишно.

Но не мога да намеря списък,който да важи за моя случай.Така де, аз ще съм секцио,незнам дали всичко това ще ми трябва,защото незнам какво точно ще ми се случи след раждането там долу (където слънце не огрява)  Laughing За какво биха ми послужили примерно еднократни гащи?Мисля че няма да ме боли ,ако си нося моите.Лигнин нямам идея за какво служи,знам че възрастните хора го използват вместо тоалетна хартия,че е по плътен  Embarassed Защо да не си ползвам нощни превръзки?  newsm78
Другото което е , ще съм в частна болница.Защо са ми тоалетна хартия , прибори за хранене и т.н.Мисля ,че ще ми предоставят всичко.Също и прилични чаршафи,еднократните май отпадат.Храната и водата май също ми отпадат,тъй като храненето там става като в ресторант,избираш от меню и ти носят в стаята квото ти се яде.Незнам само дали е и когато ти се яде  Laughing
Май от самата болница ще трябва да ми дадат най-точен списък

В коя болница Марина,до колкото си спомням ще раждаш в Ст.загора ?

# 573
  • Хасково
преди няколко дена моя приятелка роди във Окръжна болница Пловдив . Помолих я да ми направи списък с необходимото и ето какво ми даде тя :

За майката
1. Спално бельо ( не навсякъде се иска , но в Окръжна Пловдив -да )
2. Нощници - 2
3. Хавлии
4. Тоалетни принадлежности
5. еднократни чаршафи за възрастни
6. Лигнин  + превръзки ( превръзките си ги слагаш само тайно  Mr. Green )
7. Еднократни гащи
8. Тоалетна хартия , салфетки
9. Прибори за хранене
10. Бивацин ( локален АБ , ако има външни шевове)
11. Чехли

За бебето :
1. Пелени ( комплект бархетени + тензухени ) 1-2 комплекта
2. Одеалце за завиване или дебела пелена
3. Чаршафи
4. Хавлийка
5. Памперси
6. Сапун +  бебешка козметика
7. Мокри кърпи
8. Дрешки
9. Шише + помпа + бибка , ако ще давате

На мен ми се струват някой неща излишни като пелените аз неискам да използвам пелени помпа нужно ли е да се купува предварително може да нямам нужда от нея а и лиглин за какво ми е никога не съм използвала и нямам такова намерение бебешка козметика в болницата не съм чувала да се иска
това е мое мнение расъждавам просто на глас неискам да засягам никоя от вас

# 574
  • USA
A_vagabоnd возила съм едно бебе без основа,но на мен лично не ми се струва безопасно изобщо.Просто колана не държи достатъчно стабилно. За нищо на света не бих рискувала за моето бебе.Само да добавя,че за различните модели кошове има различни основи.Така че се съобразете и с това Peace

# 575
...и ще ходя на лекции в мола на Славейков....

Да не е на Стамболийски  newsm78 Ако е така, и аз ще ходя.Може да се видим.За ваничките аз лично се отказах от анатомичните.Мисля да взема обикновена с гладко дъно , с клапа за отцеждане,с допълнителна анатомична приставка с вендузи,и отделно от тези ,които ги бяхме обсъждали във ФБ - фавлиени приставки.Така май всичко на всичко излиза 45 лв със стойката балабар и може да се ползва доста повече време от обикновената анатомична,която отеснява след година и нещо.

Стефи незнам вече за кой път ме питаш  Joy в Ниа мед.Виж аз как съм запомнила,че ти ще си в Иван Рилски , а ти мен все ме забравяш  Joy

# 576
Благодаря Ви.
Аз съм решила да раждам в окръжна болница в гр.Сливен,но някъде бях чела ,че всяка болница изисква да носиш различни неща нямам си на идея какво да нося и ако отида да попитам следователно не зная кой.
Както казах като пате в калчище съм нямам си на идея за какво иде реч като цяло...

Мелка аз също съм родом от Ямбол и имам приятелка , която по същия начин си живее в ямбол , но ходи да ражда в Сливен , но преди да и наближи термина тя ходи 1-2 пъти в Сливен да я прегледат и там и все пак малко от малко да се ориентира в болницата. Ако отидеш за първи път до там чак като тръгнеш да раждаш предполагам ще ти е доста по стресиращо отколкото ако все пак си ходила на прегледче до болницата

# 577
Здравейте на всички! Аз днес се връщам от жк. Утре ще давам кръв и ще ходя на лекции в мола на Славейков. Днес ходих за да видя за ваничка. Анатомичната е 45 лв. Абе много скъпи тия ванички и то без поставка. Утре ще ходя във вис виталис да разгледам. Остава ми още малко да купувам за бебето. А за мен - нощници 2 бр. т.е. пижама и нощница, лигнин незнам, и тези стерилни еднократни следродилни гащи. Мисля да се запиша за Шейново да я посетя. Утре ще се обадя да се запиша. Е стига толкоз от мен, че готвене ме чака мусака ще да е!
Чао и приятен ден на всички! Laughing
За Шейново да се похваля, че успях да се запиша за 9.11. Следващата дата е 23-ти. Побързайте, че няма нито време, нито места Simple Smile

# 578
От кога се каня да ви питам за мнението ви за тези ванички http://modernobebe.com/chip-chip/94-flexi-bath.html... някоя от вас да има впечатления за тях?

# 579
Маринка, там долу след секциото ще става почти същото като при нормалното раждане .. Ще изтича кръв , а след това лохии . За това точно са лигнинът и еднократните гащи . Кръвта е повече от нормален цикъл и за това е хубаво да имаш еднократните чаршафи .
Лигнинът след ражддане се ползва вместо превръзки , защото всяка болница си го стерилизира . Докато превръзките не са стерилни и няма как да бъдат стерилизирани , заради наличието на найлонови елементи по тях ... Така ,че за първите дни - само стерилен лигнин , особено за нормално родилите  Peace
В частните болници е съвсем друго .. В тях даже мисля ,че има и дрешки за децата и не ти трябва почти нищо от описаното горе . За това попитай ... В една от частните болници в Пловдив например , списъкът се редуцира до чехли , чорапи и четка за зъби . Всичко останали си ти го дават там .

Храната мисля ,че също не важи за планираното  секцио , защото не знам кога точно ти позволяват да ядеш след операция... Но не я подценвайте . Едва ли някой би сервирал в 3 часа през нощтта дори и в частните . Гладът е неистов , уверявам ви  Mr. Green Както и жаждата . По време на нормално раждане , не дават да се пие вода . И повярвайте след 12 часа без вода и храна и огромно усилие на дуга и тялото ,  можеш да изядеш и стол   Mr. Green  Hug

Ауми, не се засягам . дебело подчертавам ,че това е за Окръжна болница Пловдив!  И списъкът ми е изготвен от мама родила там преди 10-тина дни . Специлано за козметиката обаче ти препоръчвам да си носиш . Не ,че циганките например носят цялата тази артилерия . И чаршафи им намират и дрехи за децата . Въпросът е кой как се чувства комфортно  Hug . Аз например не искам да ми пудрят бебето с някаква ужасна пудра или да го мажат с каквото намерят  Stop . Освен това ако се укаже ,че не мога да го храня , не желая да се храни от болничните шишета , които имат кратер вместо дупка и са били в с 100 бебешки усти и други такива ....  Stop Това са ми доводите да си донеса необходимите ми за първите дни неща .. Не че някой ще те остави да спиш по дюшек

Без лигнин няма как да минеш , с какво ще попиваш кръвта - първите дни тя е в много големи количества.

Помпата не е задължителна , но ако бебето е сънливо , а гърдите ти са като бомби ?  Ако имаш запушено каналче или нещп помпата е незаменима

Пелените са удобни за да си постелеш под бебето, когато го събличат за преглед. Да попиеш вода след като си го поизмила и други ... Никой не казва да повиваш с тях  Wink

Не те агитирам , но наистина това са нещата от първа необходимост . Ако бих редуцирала списъка , бих сложила само помпата като опционална   Hug

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 16:06 от Radostche

# 580
Привет и от мен  newsm51
Отдавна не съм се разписвала, да ви кажа с тези списъци много непотребни неща ще накупите, реално ако ви дават от болницата всичко няма смисъл да се купуват много неща, най-добре да си питате в самата болница където мислите да раждате Peace
Да кажа че аз ползвах нощни памучки превръзки(подчертах памучни, защото всичко друго не можех да го понасям, дразнеше ме отдолу и също така ползвах специални гащи дадени ми от болницата, обикновенни не можех да сложа поне 20на дена Blush

# 581
...и ще ходя на лекции в мола на Славейков....

Да не е на Стамболийски  newsm78 Ако е така, и аз ще ходя.Може да се видим.За ваничките аз лично се отказах от анатомичните.Мисля да взема обикновена с гладко дъно , с клапа за отцеждане,с допълнителна анатомична приставка с вендузи,и отделно от тези ,които ги бяхме обсъждали във ФБ - фавлиени приставки.Така май всичко на всичко излиза 45 лв със стойката балабар и може да се ползва доста повече време от обикновената анатомична,която отеснява след година и нещо.

Стефи незнам вече за кой път ме питаш  Joy в Ниа мед.Виж аз как съм запомнила,че ти ще си в Иван Рилски , а ти мен все ме забравяш  Joy
Аз за сина си купих анатомична и още си я ползваме от време на време... не иска да се отказва от нея Simple Smile Но сега ми се струва, че не си заслужава да давам толкова пари. А за Вис Виталис мисля, че са кожодери...намират се по-хубави неща, за същите или по-малко пари...

# 582
Ауми, в Хасково в болницата задължително първите часове след раждането бебето е повито в пелени и ще ти се наложи, ако ще раждаш там да купиш. Искаха 5 комплекта доколкото си спомням. На мен за там лигнин не са ми искали, карах с едни доста дебели превръзки само първите 2-3 дни. Друго което се сещам е, че там шишета не трябва да носиш, а ти дават от болницата ако се наложи. И шише с вода ще ти дадат, но те предупреждавам, че когато аз раждах Ива там слагаха захар във водата, заради жълтеницата на бебетата, което за мен си беше смехотворно. Козметика за бебето трябва да си носиш, поне шампоанче и нещо с което да го мажат след баня. Ох имаше и още доста неща, но забравих.  newsm78 Ако се сетя още нещо ще ти пиша. На мен сигурно в понеделник ще ми дадат списъка за болницата и ще допълвам.

# 583
Kalalily мерси много за съвета!
Много странно защо никъде не се говори за тези основи и по сайтовете само на столчетата се набляга... Аз чак сега забелязах, че в някои видеа ги монтират на тези основи столчетата и се замислих за тях иначе щях да си взема само столчето и въобще нямаше и да разбера, че се монтират върху нещо...  луда работа

И да ви кажа... вече нямам търпение да дойде момента да раждаме. Толкова ми се иска да я видя най-накрая бебката и да я гушна... Тези 2 месеца и половина ми се струват страшно много време

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 16:18 от A_vagabоnd

# 584
  • Хасково
Благодаря ти Juli_Ivka абе нашите са тук на 15мин от болницата ще носят каквото трябва а за списъка ще чакам да кажеш какво са ти казали

Общи условия

Активация на акаунт