Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са потенциалните странични ефекти на Escapelle?
Какво е междинно кървене след прием на Escapelle?
Какви са рисковете и потенциалните странични ефекти от приема на Escapelle?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са потенциалните странични ефекти на Escapelle?
-
Какво е междинно кървене след прием на Escapelle?
-
Какви са рисковете и потенциалните странични ефекти от приема на Escapelle?
Приемането на Escapelle може да доведе до странични ефекти като главоболие, коремна болка, гадене, гръдни болки, подуване, кървене или кафеникаво течение. Може също така да причини смущения в менструалния цикъл и закъснения на менструацията. Ако възникнат въпроси или притеснения, винаги е препоръчително да се консултирате с лекар.
-
Какво трябва да направите след приемане на Escapelle?
-
Какви могат да бъдат потенциалните последици от приема на Escapelle за втория цикъл след приема?
По- малко от 2 часа след случката приятелката ми пи Ескапеле,защото не можем да си позволим на тези години (18-19) да сме родители. В следващите няколко дни се появиха страничните ефекти от хапчето (болезнени гърди, болки в кръста и яйчниците, болки в корема ниско долу, които отшумяха след няколко дни), 5-6 дни след хапчето се появи и засилено бяло течение. На 8 декември (точно 7 дни след приема на Ескапеле) се появи въпросното зацапване , което беше доста малко и траеше само 1 ден.По принцип щом е имало зацапване,независимо как е протекло, следващият цикъл трябва да е около датата на това зацапване (или 8 януари) нали така ? На 24 декември се появи розовеещо зацапване, което го свързвам с поява на овулацията - точно 14 дни преди очакван цикъл (от зацапването чакаме да и дойде около 8 януари). По принцип приятелката ми има нередовен цикъл ,за последните 3 месеца и идваше на дати 03.10.13г. след това на 30.10.13г. и за последно на 24.11.13г. Ако и смятам цикъла средно по 25 дни (средна стойност) излиза ,че е трябвало да е в овулация около 4-5 декември (а на 1 станаха тези работи, но при нередовен цикъл няма гаранция от пресмятането доколкото знам).Към днешна дата само я наболяват гърдите , няма виене на свят , гадене , петна по тялото , усилен апетит, надебеляване ... които могат да бъдат първи симптоми на евентуална бременност.. Трябва да и дойде както казах около 8... а вече е 5
.. и няма никакви симптоми... само пъпчица на лицето ( за която също знам ,че преди цикъл излиза) и и се похапва сладко...Според Вас има ли вероятност да е станало нещо и нормални ли са реакциите след приема на Ескапеле ? Благодаря Ви много !
Много благодаря на хората с коректни коментари ! Лека вечер !
, моите тревоги продължават... и днес вече 1 ден и закъснява.. малко си я наболява корема от време на време.. притесняваме това розово зацапване (не течение), което го имаше 14 дни след като и прокърви... в листовката пише уж ,че са възможни неправилни зацапвания и кръвотечения...а също и това ,че ако и е зацапало се приема за цикъл и следващата менструация трябва да е ОКОЛО деня в който и е зацапало... не знам много съм объркан... и много много наплашен от цялата тази работа... Не сме готови за дете, нито финансово , нито психически... успокоявам се единствено с факта ,че не съм свършвал в нея... и по мой изчисления не е била в овулация .. и е пила и ескапеле...
Но щом авторът е преценил, че не му е времето, не е лошо с девойката да обмислят друг метод за контрацепция - противозачатъчни например, или пък вагинални глобули, тези например:
, сега ще изчакаме още няколко дни и ако не и дойде ще идем на гинеколог , за да и изпишат хапчета за предизвикване... Мисля си обаче ,че ще си и дойде .. просто сега е от притеснение, времето а също и сесията в университета... След като вече е отчел 1 чертичка няма от какво да се притеснявам нали... Благодаря на всички, които ме окуражиха , бъдете живи и здрави !
Може да се окаже и прикриване на симптоми на нещо.