Обяд и работно време.

• 25 247
  • 242
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив / София
Да  попитам и друго-  има ли близо до работното ви място  или въобще в  населеното място, в  което живеете заведение предлагащо диетична храна.Диетична в смисъл и подходяща за здравословно хранене и  щадящо фигурата.

В Пловдив има едно заведение за бързо хранене, в което се готви на пара. Беше до предишното ми раб. място, ама го отвориха, като напуснах от там. Не съм опитвала.
Имаше и един р-т Грийн, беше с подбрано меню + всевъзможни зеленчукови фрешове, приговени на място. Само че от доста месеци е в ремонт. И още не мога да разбера дали ще го отворят пак или просто ще отворят друго заведение на негово място.

# 61
  • Пловдив / София
В Пловдив аз поне досега не съм попадала на добро заведение.Ама наистина добро....
Иначе има компромисни ....   Simple Smile

Не знам какво влагаш под добро заведение, но мога няколко да ти изброя, в които досега не съм разочаровала. Разбира се, не говоря за заведение за бързо хранене.

# 62
В Пловдив аз поне досега не съм попадала на добро заведение.Ама наистина добро....
Иначе има компромисни ....   Simple Smile

Не знам какво влагаш под добро заведение, но мога няколко да ти изброя, в които досега не съм разочаровала. Разбира се, не говоря за заведение за бързо хранене.
Ами ,казвай ги!    Peace
Факт е,че в последно време не съм обикаляла много.....Може и на лични.   Grinning
Добро заведение...ами личи си например,кога един домат е нарязан току-що или преди два часа.Или месото....аз например почти винаги разбирам,когато месото е било замразявано.
Десерти-разбирам ,че имат ограничения при избора на продукти,но все пак се ми се иска да не ям десерт само от сухи смеси и захарин,чат-пат с някоя ядка за заблуда.

# 63
На пръсти се броят случаите, в които съм си носила обяд от къщи. От мързел предимно, а и защото не ми се мъкнат кутии.
На работното място винаги си намирам начин да не ям дебелеещи храни. Ако ходим на обяд в ресторанта , ям салата и някакво хубаво филе или риба, ако има. Ако поръчваме за офиса от някоя пицария, KFC и др. си поръчвам салата. Мисля, че винаги има начин човек да не тъпче тесто, особено ако се притеснява за фигурата си Simple Smile

# 64

Светкавица, така както чета - по-добре кажи района си - за да ти препоръчат евентуално заведения, защото май това имаш нужда  Laughing

Аз съм от Варна, имах си едно любимо , но го затвориха преди години.

# 65
Аз се прибирам вкъщи за обяд, живея на 200 метра.

Ако съм по-далеч бих носила, да. Преди години редовно ходих на служебни обяди, от които доста ми олекваше дохода накрая ( чак смешно), но пък, ако човек има една добра заплата и не му е проблем, има вече кетъринг-и, заведения, всичко. А и контантите с колеги понякога са приятни.

# 66
О, това е точно така, за мен този един час е за разсейване извън работното място и не бих останала никога затворена пак в офиса. С колегите работим чудесно заедно и тия обяди са много приятни.

# 67
...човек има една добра заплата и не му е проблем, има вече кетъринг-и, заведения, всичко. А и контантите с колеги понякога са приятни.

Абе не е точно така. $ 11 х 5х4 = $ 220. Бих пазарувала органик всичко за месеца с тези пари, които стигат само за сандвич и мини супа(салата)  Simple Smile
Добре, че при нас не е неприемливо да си нося обяда. Бих се озорила с купуване на осолени до безобразие манджи(снадвичи, супи) и цени. За мен салата +плод не е достатъчно.

# 68
Ами да, нали затова казах, ако е някакъв сериозен разход ( а в Бг поне за мен беше сериозен разход, защото съм доста разглезена и не мога да не поръчам това, което искам) не е проблем.
Виж, ако сметнеш колко чифта обувки ще си купиш с тия пари ( или нещо друго).. друга работата.
Около моята работа обедното меню започва от 13 евро.

# 69
Е, зависи и как се храниш де, при нас е средно по 5-6лв обедното меню и по 23-24 работни дни - сумата е не повече от 150лв.

# 70
о, да за обувки не се бях сетила. Всеки месец мин по 2 чифта, хубави при това  Laughing

# 71
Ами ако има човек доход 500, 150 не са малко пари, не мислиш ли.
На сегашния ми акъл не мисля, че 150 лева за обяди са оправдан разход, ако получавам заплата по-малка от 2000 лв. Ама аз доста се промених в последните години, станах по-пестелива.

Моят разход е за закуска ( винаги закусвам аз), 2,40 дневно в бар, и като скоча 2 пъти за по кафе имам по 5 евро дневно, но то пък съвсем без хич не може:-) но принципно мразя да давам пари, докато съм на работа, предпочитам да си организирам вечеря навън с тези пари.

# 72
  • Бургас
Да, много зависи и от това колко вземаш на месец.Аз чисто вземам 310 лева, от които 40 лева давам за пътни.Ако трябва да отделям и за обяд всеки ден, ми аз все едно си работя за д....о само, а не можем да си го позволим по никакъв начин.

# 73
Ако си нося нещо от вкъщи то ще сандвич или плод- да нося манджи в офиса ми е неприемливо. Обикновено ям пица, баничка или нещо от ресторанта наблизо/ което не е всеки ден защото не ми се връзва бюджета/

# 74
Има ли  верига заведения или готови храни,  на които разчитате.
Не ми е идеята  само  да съм слаба, а храната да  е здравословна.

За мен лично верига заведения и здравословна храна - са взаимно изключващи се понятия. Здравословна като баланс, обработка и приготвяне.
За това и всеки ден си нося храна от дома.

Общи условия

Активация на акаунт