Обяд и работно време.

• 25 256
  • 242
  •   1
Отговори
# 45
Че наскоро имаше такава тема, ти не се ли включи  Laughing

Никога не съм носела храна, неприемливо е за мен.
Храня се в близки заведения, на крак сандвичи, обичам пици и дюнери. Отслабванала съм без диета 6 кг за последните 4 месеца. Просто много тичане имам.

# 46
всеки ден различно - нося си от вкъщи - нещо изостанало за дояждане; мн плодове, сутринта задължително активия; но купувам и отвън; наблизо направиха заведение за бързо хранене, каквито едно време имаше на славейков и в кристал (тип кулинарен магазин) и мога да взимам дори за вкъщи; за съжаление обаче от нерви постоянно се хрупа нещо вредно и ето ги 6-8 кг за 1 год. (даже май по-скоро от тая зима). иначе около мен хората са с ъс специфични нужди/диети и също си носят или купуват опр. неща за ядене.

# 47
Да  попитам и друго-  има ли близо до работното ви място  или въобще в  населеното място, в  което живеете заведение предлагащо диетична храна.Диетична в смисъл и подходяща за здравословно хранене и  щадящо фигурата.

Мисля, че това е сериозна липса  и се чудя дали не е търговски изгодно или  никой  не се е сетил.
В заведенията около работното ни място  не се предлага  подобна  храна.
Ако попитам за  постно ястие освен в редки изключения да намеря леща, друго няма.В някои заведения "постно" му  казват на омлет например newsm78

Ако е пилешка пържола  на  скара-омазана в безброй  тона мазнина и подправки

Ако е риба на скара-  също

За печене без мазнина  ,за варене на  пара-невъобразимо е и да  си  помисли човек-

Идеята ми е да споделим най-лесният , достъпен и качествен начин за обедното хранене,  когато сме ограничени от време и избор.

Има ли  верига заведения или готови храни,  на които разчитате.
Не ми е идеята  само  да съм слаба, а храната да  е здравословна.

Аз мога и цял ден да  изкарам без  храна или с  две  ябълки.Но   когато се храня като децата- сутрин, обед, следобедна закуска, вечеря-храненето е  по-равномерно ,запазва се  фигурата и се  чувствам  по-добре.

# 48
Няма такова, но аз съм на майната си в Павлово, някак оправдателно ми е.

# 49
изхода е да си носите-в кутия за приготвяне на пара или в специална тенджера/така правеше бивша колежка ,но разбира се пътуваше с кола ,а не с метро или трамвай/

# 50
Ресторант с диетична храна аз из цяла София не съм виждала. Вегетариански -има няколко, ама то не е същото.
Не става ли да ядеш супи? В почти всички заведения с обедно меню-има поне по няколко супи...

# 51
  • София
Да  попитам и друго - има ли близо до работното ви място  или въобще в  населеното място, в  което живеете заведение предлагащо диетична храна.Диетична в смисъл и подходяща за здравословно хранене и  щадящо фигурата.

Около нас не съм открила място, към което да не съм критична. Едно единствено заведение предлага изобилие от различни кухни (включително суши) + обедно меню и в него задължително има ястие за вегетарианци, а в десертите винаги присъства и суров сезонен плод. Склонна съм да вярвам, че ползват качествени продукти. Но пък цените са космически и много рядко сядаме с колеги там.

А и като цяло здравословно и полезно за мен, не е здравословно и полезно за теб. Аз съм напълно ОК за цял ден да изям 100 грама сурови ядки, мляко с мюсли, плодове и да вечерям салата с таратор. Много рядко ям месо, като цяло рядко ям "готвено" дори през зимата. Бих се радвала на заведение, където предлагат огромни плата салати от комбинации на зеленчуци с плод и сирена. За "дюканките" примерно това не е приемлив вариант.

Въобще - сложно е.

За това изводът и от предната тема е, че трябва първо да се съобразим с микро-климата в офиса, след това и със себе си. Не е приемливо примерно на гише, където влизат клиенти, някой да яде каквото и да било. Даже дъвка ми се струва неприемлива. Но там, където има някакви условия за хранене и няма пряка работа с клиенти, аз лично не виждам нищо лошо и дори приветствам носенето на храна. Под носене разбирам всичко и в най-широк смисъл, различно от пица, дюнер, баничка, форнети и шкембе чорба - дали ще са плодове и мляко, сготвено от вкъщи, напазарувано от Била...

# 52

Не става ли да ядеш супи? В почти всички заведения с обедно меню-има поне по няколко супи...

От ДГ имам гаден спомен- имитирах ядене на супа като  траках с лъжицата в чинията , а когато лелите ме  разкриеха ме хващаха за раменете и краката и ме наливаха  насила със супа.Като не успяваха да ми сломят съпротивата следваше наказателна  акция- пльосваха второто в пълната чиния със супа.Оттогава съм възненавидяла това ястие.Нямаше интернет тогава , че майка ми да пусне една  тема "Средновековна инквизиция на дете, оказващо супа" Simple Smile

# 53
Ако е за диета, не бих разчитала на заведение.  Въпреки, че салатите ги дават без нищо.  Laughing

# 54
Е, как тогава се храниш здравословно без супи? Та те са едни от първите в списъка...
Аз лично никак не съм претенциозна, ям всичко. Та надали мога да съм много от полза ...

# 55
Не става въпрос за диета в тесния  смисъл на думата.
А да се предлага храна с минимално количество сол, да не плува в мазнина.

Дори и салатата, която  ако е сезонна  си е здравословно и диетично  хранене, все  в заведения я предлагат с  царевица или в някакви  странни  комбинации.А простата зелева салата  е вечно в тонове  масло, не им  ли  се свиди поне мазнината

П.С.  От супите- ако се брои за супа мога да ям  само леща и гъбена супа,  но гъбената  аз да си я направя.

# 56
А, бе, аз веднъж си поръчах диетична салата. Не можах да  я изям. Един леген с маруля. Ама верно, без нищо.

# 57
В Пловдив аз поне досега не съм попадала на добро заведение.Ама наистина добро....
Иначе има компромисни ....   Simple Smile
Излиза икономически неизгодно да предлагаш качествена и здравословна храна.Не можеш да купуваш най-евтините продукти ,а да претендираш за качество.
Храната по заведенията е обилно полята с мазнина,или солидно осолена и овкусена точно за да прикрие факта,че продуктите са преседели.И докарват вкуса от мазнини,сол и черен пипер.

Ако тръгна на работа,ще си нося храна.Дори и да не е прието да се носи храна там,винаги можеш да го изядеш извън офиса...все имаш половин час поне за почивка на обед.
Предпочитам домашен сандвич на крак навън,на студа,например,отколкото "прекрасната " храна по заведенията ,или още по-мазните пици,дюнери ,тостери и прочие гадории.

# 58
Краси - разбирам те, ти първо си готвач, значи си доста критична, нормално е, второ явно ограничаваш храната с оглед фигурата си.
Но все пак не във всички заведения продуктите са боклучливи или поляти в мазнина. Поне в София има огромен избор откъм заведения, не знам в Пловдив как е.

Светкавица, така както чета - по-добре кажи района си - за да ти препоръчат евентуално заведения, защото май това имаш нужда  Laughing

# 59
В София вече има доста заведения, особено в централната част на града в които менюто е подбрано и включва приятно приготвена храна. Пак казвам, здравословното хранене е нещо субективно - ако за теб това е марули, за друг е ориз, за трети елда, аз пък ям животински мазнини, които според болшинството са крайно нездравословни. В този смисъл всяко по-добро заведение предлага разнообразни и по-добре приготвени неща. Сещам се за места като Супа стар - само супички и леки сандвичи, Тавите - имат доста приятно обедно меню с по-качествени продукти, мога да се сетя за още. Дори тъпи заведения като Уго и Хепи вече имат добри салати, например салатата Френч в Уго е чудесна и много стара - марули, домати, синьо сирене, риба тон, аз лично махам царевицата. В Хепи напоследък има също добър избор от салати с повече неща вътре, в Брасери има доста добри предложения...Аз не виждам място за заведение с етикет здравословна храна, именно заради различните разбирания за такава, по-скоро смятам, че има място за заведения предлагащи добра храна приготвена с био продукти, прясна и на нормална цена.

Общи условия

Активация на акаунт