Обяд и работно време.

• 25 288
  • 242
  •   1
Отговори
# 30
Аз ям като Фам, с изключение на закуската в 7 сутринта. Закусвам около 9:30 в офиса. Овесени ядки или кисело мляко, понякога нещо тестено. В 11 вече съм гладна и едвам изтрайвам до 12, когато вадя обяда. Нося си от вкъщи готвено, студена салата или сандвич. Въобще не ме интересува дали мирише (само броколи избягвам да нося, защото те са особено миризливи, а и не са вкусни затоплени).

Предимствата на домашния обяд са много. Да не говорим пък, че ако не обядваш, няма как да си продуктивен през деня и се прибираш освирепял от глад у дома и можеш да се скараш я с мъжа, я с децата докато стане вечерята. На мен ми е понякога трудно да не се сопна като съм гладна и колко сме се карали с мъжа ми за глупости докато разберем какъв е проблемът...

ПП много е вредно цял ден да седиш на бюрото без да ставаш много-много. Затова винаги гледам на обяд да направя кратка разходка.

# 31
Когато реших да намалям яденето, първата седмица и аз освирепявах. Тогава карах на около 600-700 грама грозде на ден и адски много вода. Следващите 3 седмици минаха значително по-лесно, пак с по толкова грозде, а сега вече някак просто не мога да поема количества храна, каквито поемах преди. Rolling Eyes

В 8.00 закусвам в офиса - плод или пълнозърнести бисквити, чай.
В 12.00 обяд - салата или кисело мляко с плод или супа, много рядко нещо по-солидно.
Ако ми се яде към 16 - плодове, но невинаги ми се прияжда
19-20 - вечеря - 2 филийки (мънички са, не правят и 1 на нормален хляб) пълнозърнест хляб със сирене или кашкавал, маслинова паста (пристрастена съм към нея). Лятото ядях домати със сирене за вечеря. Понякога се отпускам и ям 2 яйца със сирене или някакви спагети, но гледам да не се отпускам.

Вече не освирепявам и се отказах дори от навиците да дъвча постоянно бисквитки, вафлички и прочие глупости.

# 32
  • out of space
Уф, болна тема. Ям по два пъти на ден- обяд и вечеря. Когато съм в офиса (не ми се налага всеки ден), огладнявам още в 10.30, вкъщи мога да не се сетя до следобеда, че съм гладна.
Обичам дюнери, по-специално суджу за обяд, но си взимам с притеснението, че мирише....отварям широко прозореца и така, поне не съм сама с такъв обяд.
Напоследък си нося каквото имам от вкъщи, плащаме лизинг и гледаме да се ограничаваме малко от малко.

# 33
За един час се прибирам, вземам душ, ям и се връщам на работа.
Аз също се прибирам в къщи  , но за малко повече време. Peace
Фам и аз съм като теб към 50 кг. Peace
Не мога да пропускам часовете за основните хранения , тоест закуска, обяд и вечеря/малко като бебетата / .
Няма пропуск при мен , иначе мога да "убия " някой .
Супер нервна ставам когато огладнея .
Немога и да се залъгвам с шоколади, кроасани и прочие.
Такива работи ям само за десерт или вечер пред телевизора.
Като чета тук как масово хората само вечерят ... направо не ми го побира главата. ooooh!

Последна редакция: чт, 29 сеп 2011, 21:54 от Markrit

# 34
Нося си храна от дома много години. Това не включва само сандвич, салата и плодове. Напоследък открих едно малко приятно заведение до нас и си купувам малка салата ако огладнея след обяд. Не мога да си представя да пропусна хранене.

....Да не говорим пък, че ако не обядваш, няма как да си продуктивен през деня и се прибираш освирепял от глад у дома и можеш да се скараш я с мъжа, я с децата докато стане вечерята. На мен ми е понякога трудно да не се сопна като съм гладна и колко сме се карали с мъжа ми за глупости докато разберем какъв е проблемът...

така, така  Peace

И финансовата страна не е за подценяване. Гледам, че в другата тема е обсъден въпросът.

# 35

Да не говорим пък, че ако не обядваш, няма как да си продуктивен през деня ....

Whistling Whistling Whistling
Ми то народът си го е казал "Гладна мечка хоро не играе"... Mr. Green Mr. Green

Аз също, ако не хапна в офиса, започва сверски да ме боли глава, ставам адски раздразнителна...,
мозъкът ми сякаш престава да функционира.,.. Mr. Green
(въпреки, че е имало дни, когато ме завърти шайбата.... пластмасовите кутии си остават в хладилника за следващия ден... Joy)

# 36
  • София
Работя сама в стая, имам 1 час обедна почивка. Времето е определено 12 - 13 ч.
Много рядко си нося от в къщи нещо за обяд. Обикновенно използвам почивката да се разходя около офиса, да напазарувам в супера. Купувам си нещо за обяд - дюнер, домати и сирене/лятото/, колбас и топло хлебче.
Наблизо има доста места със домашна кухня. Ако реша да си купя  нещо от там го вземам в кутия и си го хапвам в стаята. Някак си не ми е удобно да седна сама на масата до други хора и да обядвам. Ако Скъпия има курс наблизо идва и хапваме заедно навън - просто да се видим и да поговорим. Обикновенно сме на шкембе, дюнер или скара. Последно хапвахме на 1 пейка до съседния блок. Все пак почивката е за да вземеш малко въздух, да не си все на бюрото.
На етажа имаме микровълнова, машина за вода, кафеварка и хладилник.
Доста хора си носят домашна храна. Наистина докато я претоплят коридора понамирисва. Но човещинка, трябва да се яде. Не съм забелязала да се подиграват на някого за кутията с храна.
Хапват си хората на бюрото, няма къде другаде. Понякога и колегите излизат навън.
Днес, например някой в 11.30 претопли  нещо с много лук и омириса коридора.
Отделно през 1 час някой прави кафета, капучино, топъл шоколад - тогава аромата е много приятен. Единственото неудобство - хладилника се задръства със забравена храна в кутии, лютеници  и млека с изтекъл срок. От време на време 1 колежка разчиства

# 37
И в миналата тема големи дебати се водиха.  Честно казано, не схващам важността на проблема. Който иска да си носи, който не иска - не.  Не приемам да ми се размирише на манджа или някой да си опъне на бюрото трапеза. Но всичко е въпрос на култура. Моя колежка не си носеше от къщи, но всичките й папки бяха заляти с кафе и сме намирали мазни баници между тях.  Голям зор беше кой да я заместиу защото ни беше гнус.

# 38
Предпочитам да си нося храна някаква от вкъщи.
Не знам защо като кажеш "храна от вкъщи", хората веднага си представят мазна манджичка, с много лук и чесън... Смешно е!
Под храна от вкъщи разбирам всичко онова, което не цапа, не мирише, но едновременно с това е от вида, който обичам и който няма да намеря в близките супермаркети/заведения.
Понякога може да е диетично, понякога не чак толкова, но важното е, че ще ми харесва на вкус.
Въпреки че не живея, за да ям, а ям, за да живея, много държа да се храня само с онова, което ми доставя удоволствие и е подходящо за моя организъм. Не обичам да се храня на бързо, вървейки, на крак и т.н.

# 39
Между другото, когато говорим за финансовата страна на въпроса аз установих, че да нося храна от къщи ми излиза по-скъпо. Вкъщи като цяло се старая да поддържам хубава и скъпа храна, приготвям неща, които са относително леки, подходящи за диетата ми. Ако пазарувам повече, за да си приготвям от дома ми излиза по-солено. Навън мога да хапна за 4-5 лева - толкова е една пържолка със салата.
Та когато става дума за финанси е трудно да се определи кое е по-скъпо, тъй като всеки яде различна храна. Синьо сирене, рукола и сьомга в една кутия е доста по-скъпо от парче пица или хот-дог, че дори и порция готвено купени отвън.
Аз досега не съм видяла някой да си носи манджа сготвена като яхния, леща, боб и прочие:)

# 40

Да не говорим пък, че ако не обядваш, няма как да си продуктивен през деня ....
Е, при мен е точно обратното - изобщо не съм продуктивна след хранене. Освен това естеството на работата ми е такова, че този час почивка ще ми коства наваксване тройно след това. Кратки почивки по 5 мин няколко пъти на ден са ми максимума.По принцип не страдам от липса на апетит, така че такива залъгалки "плод, кисело мляко" не ги отчитам като ядене и по-добре да ги пропускам. Ям веднъж на ден /вечер/, през деня съм само на течности и едно кафе сутрин.
По темата - в нашия офис също има отделна кухня, с всички удобства. Само един от колегите си носи всеки ден храна от вкъщи и по него си сверявам часовника - точно 12:00 си подбира кутийката и отива да обядва. Simple Smile Харесвам хора с изградени навици..............

П.П. Пропуснах да уточня, че имам други колеги, които не си носят храна от вкъщи, но редовно си хапват тараторче и шкембенце за обяд. Дъвките и всякакви други "обезмирисители" не действат.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2011, 10:00 от rali_smiles

# 41
Стига с този боб, чесън, лук, пръжки, туршии и подобни.  Peace Само с това ли се храните вкъщи, че това си представяте под домашна храна?
Не разбирам с какво моята кутия с омлет/макарони/грах/ориз и т.н е по-миризлива от дюнера или пицата на колегата. Просто много държа на това, с което се храня и за мен е неприемливо да се храня системно навън.

# 42
Ами аз много обичам и боб и чесън, но гледам да се въздържам, когато съм сред хора.

# 43
Обикновено боб яхния е единственото за вегетарианци в нашия стол  Joy

# 44
Напоследък основно си нося храна от вкъщи - сандвич или салата. Готовите такива не са ми много по вкуса, изключвам фелафелите, които обожавам. Не мога да си позволя да ям всеки ден в Тропс или някоя пицария примерно, затова общо взето залъгвам глада до вечерята.  Правя голямата грешка да ям 1-2 пъти на ден в огромни количества Tired

За съжаление, не обичам плодове, иначе сигурно това щеше да ми бъде обяда. Пробвала съм и с мюсли, но пък нещо не мога да се наям с това.

Общи условия

Активация на акаунт