Обяд и работно време.

• 25 246
  • 242
  •   1
Отговори
# 75
За мен лично верига заведения и здравословна храна - са взаимно изключващи се понятия.
Не е точно така. Има такива места. Надявам се, че и в Бг ще отворят. Готви се без подобрители, с/без глутен (изрично отбелязано), без консерви и замразени продукти.

# 76
да ви следя

# 77
  • София
Не си нося обяд. Предпочитам да се разходя през обедната почивка, макар че няма много голям избор от заведения в близост. В самата сграда иначе има нещо като заведение, в което се предлага храна. В началото обядвах там, но в понеделник като видя картофените кюфтета, които се предлагат и в четвъртък, лошо ми ставаше. Не готвят вкусно и сега като се замисля, зимата ще бъда принудена да обядвам там, защото няма да ми се излиза в студа.
Ябълки и солети обичам, но това не е обяд.

# 78
  • Sofia
Аз в повечето случаи си нося от вкъщи, освен ако не ме домързи вечерта да си приготвя и тогава карам на сухи супи и солети. Гледам да е "добра храна", да не са само сандвичи. Плод, кисело мляко, мюсли, печено или варено месо, ако е сандвич да е с повече сирене и поне един зеленчук или с варено яйце... Но аз имам самостоятелен кабинет и мога да си нося каквото си искам. Преди, когато имах публика на храненето в повечето случаи се притеснявах да си нося от вкъщи. Глупаво разбира се, но...  Embarassed Ако имаш хладилник в работата млякото е добър вариант. 1 кисело на обяд с пълнозърнест сандвич или няколко пълнозърнести бисквити или мюсли, плюс 2-3 ч. прясно мляко преди и след обяд и някой плод би трябвало да те поддържат сита до прибирането. На мен след дълги години на кафета и цигари по цял ден, така ми се беше вкоренил навика като се прибера от врата да се пъхна директно в хладилника, че...  ooooh! Добре че поседях 2 год в къщи покрай майчинството, та си го изкорених. Сега гледам да закусвам и обядвам и преди да си тръгна към вкъщи изпивам чаша прясно или кисело мляко и се чувствам много по-добре. Така много по-лесно устоявам на изкушенията в къщи или в магазина.

# 79
След като затвориха най-близкото заведение до офиса, където можехме да хапнем нещо сготвено, с колегите се опитахме да се поръчваме храна в офиса и се хранихме през няколко обедни почивки в една от свободните зали, където на обед не влизат клиенти.
Много бързо ни забраниха да си поръчваме храна, под предтекст, че било миришело "ужааасно".
Сега ходим малко по-дълго време до едно бистро, където не готвят лошо, стига да успеем да излезем навреме за обедна почивка Laughing
Храната не бих казала, че е много диетична, тъй като доста мазничко готвят, но какво да се прави, пак по-добре, че има изобщо къде да отидем и където да не се омиришем съвсем на манджи. Че и за това са ни правили забележка всъщност, колкото и на нас самите да не ни е особено приятно да миришем на стол.

# 80
  • София
Много бързо ни забраниха да си поръчваме храна, под предтекст, че било миришело "ужааасно".
 Че и за това са ни правили забележка всъщност,

Тия шефове, правещи забележки за миризми на фотосинтеза ли са?
Едва ли те не хапват нищо по цял ден.
Имам наблюдения и над подобни претенциозни господа - пази боже от лапане в ресторанта.
Пък после ако си го осребрят от касата - върхът са.

# 81
Ами шефката е на диета и ако е възможно всички покрай нея да сме на диета, би била най-доволна. Шефът предполагам, че се връща у тях да хапва по някое време, защото за около половин час го няма в офиса за обяд. Предполагам, че и него се опитва да контролира за яденето, в следствие на което се усеща една раздразнителност и у двамата, като изключим перманентното им недоволство Laughing

# 82
Минахме и ние през такъв период. Само диня, носеше по 2 дини на ден. Ама ние гладни, та се засичахме по улиците, хапвайки банички.  Но миризмите в офисите и на мен са ми крайно неприятни.

# 83
Хахах.
Дини, пъпеши, нарязани краставици със солчица, ябълки. Но най-вече ябълки. Кафе и малко ябълки били напълно достатъчни през деня. Нешка Робева може просто вода да й носи на тази женица, а доктор Емилова -  да похапне малко репички Laughing
Тя и предишната ми шефка беше същата, само дето не й пречеше, ако примерно ям сандвич пред компа. То и без това яко миришеше на манджорини от кръчмата на долния етаж. Плюс това всички в офиса пушеха и като отворехме прозореца да се проветри, вътре влизаше свежа миризма на прясна скара или шкембе с чесън Mr. Green

# 84
Абе, зависи от офиса.
В стария ни офис бяхме 3-4 човека (аз и няколко мъжа  Mr. Green) в помещение, не идваха клиенти, разбирахме се горе-долу по между си.
В такъв случай, всеки можеше да си донесе храната и да си ядем дружно. Понякога сме ходили заедно на заведение - за разнообразие, понякога сме си купували готова храна и сме я носили обратно в офиса да ядем. Като беше кучи студ навън се редувахме кой да ходи за храна и да купува на всички по нещо...
Не се сещам да ни е миришело неприятно на храна, докато сме се хранили там. Не сме яли на бюрата, имахме отделена маса и столове в същото помещение, достатъчни за кафето, храната и т.н.
Но се сещам като дойде нов колега, който се хранеше навън и като се върне в офиса, дрехите са му така кръчмарски вмирисани на манджа, че ти се повръща.
Ако няма помещение за почивка/обяд/кафе в офиса, бих си носила някакъв сандвич/плод/мляко, които мога да хапна, без да отвращавам когото и да било. Нито ще миришат, нито ще цапат...

# 85
Ето тука един сайт ми попадна за обяди и т.н., които си носиш отвкъщи. Засега нямам възможност и време да правя така, но идеята ми се струва повече от добра.  Simple Smile
http://www.laptoplunches.com/rss/227/bento-lunchbox-quick-and-easy.html

# 86
  • варна
Къде обядвахте днес  Laughing ?

# 87
  • Пловдив
Къде обядвахте днес  Laughing ?

вкъщиииииииииииии  Mr. Green

# 88
В едно заведение, където уж готвят само със зехтин и др. полезни неща. Ядох боб в гърне. Но беше доста соленичко за моя вкус, аз ям по-безсолно. Та няма пълно щастие явно Laughing

# 89
От любимата скара - свинска пържолка.

Общи условия

Активация на акаунт