Бургаски сладки коремчета - 3 тема

• 33 810
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • Across the Multiverse
Има специален член в закона според който ако тази наставка противоречи на семейните ви традиции (попълваш декларация в свободен текст, че противоречи)  Simple Smile то тя може да отпадне. За бащиното име важи. Дори не навсякъде я изискват тази декларация, на някои места просто устно заявяваш, че еди-как-си искаш да е името.

# 391
Nia и аз така си мислех доскоро, но някъде из декемврийската четох, че някои от момичета, смятат да не използват въпросното окончание и ми стана интересно, ако е така ...това разширява доста изборът ми от имена  Laughing
Gigito, значи тази декларация трябва да се поиска в родилния дом, така ли...преди или след това, защото доколкото знам там се казват имената на бебета..., и казваш това важи само за бащиното име, фамилията си остава с окончание -ов ..така ли? ох ама и аз едни обяснения и въпроси вкарвам  Laughing

# 392
  • Across the Multiverse
Декларацията е в свободен текст т.е. в родилния дом като те питат как ще се казва и им кажеш, че искаш без -ов има 2 варианта: единия да ти кажат "ок" и така да го запишат, другия- да ти кажат "не може" , ти да вземеш един лист хартия, на който да напишеш ДЕКЛАРАЦИЯ и да декларираш това, за което говорим като цитраш съответния член за имената на българските граждани, който дори мисля е от конституцията, имам го записан вкъщи точно кой е. За презимето знам, че важи, за фамилията не съм сигурна, но мисля, че това не се отнася.

# 393
Gigito, благодаря ти  Hug
Всичко да е наред дотогава, пък  имената ще гледаме да ги нагласим, има време  Simple Smile

# 394
Здравейте и от мен Simple Smile Hug
Записвам се да следя темата има доста неща които да науча а няма кой да ти ги каже.
Бременността ми се следи от Ризова и Георгиев, но за сега са ми правили изследванията ПКК и урина. Сега съм в тръпнене да узная пола, понеже съм в началото на 5 месец. Казаха ми че по средата на този месец трябва да се види вече.
Исках да попитам вие къде спортувате, където се обадя или няма специални курсове за бременни или още не са започнали Sad
Поздрави на всички мамчета и леко бременеене.

# 395
pepsun,добре дошла при нас и лека бременност.Кога ти е терминът? Laughing

# 396
Здравеите и от мен,ще се запиша в темата защото вчера си направих тест за бременност,който се оказа положителен много сам щастлива,единствено ме претеснява,че от време на време имам болки ниско долу в корема,а още е много рано за преглед Simple Smile

# 397
  • Където морето целува небето...
Ехеее две нови попълнения в отборът. Добре дошли момичета.
pepsun_ незнам дали тук има спортуващи мами. Едните здраво работят и се грижат и за други деца и май не им остава време, а другите си лежим в къщи с проблеми и не ни се разрешава спорт. Чувала съм за йога за бременни, но и там трябва да не е проблемна бременност. Мисля, че има в х. Космос. От отчетните съдя, че в другите градове спортът за бременни е разпространено явление, но тук май пак нямаме късмет
nansi84 болки и аз имах в началото. На кой ден от закъснението си направи теста и изчисли ли някъде в коя седмица си? Хм... предстои ти трудната задача да избереш и лекар. Пази се сега, а ние ще помагаме с каквото можем.

# 398
nansi84,добре дошла при нас.Разните болки,придърпвания не са нещо неприсъщо особено за ранна бременност,но все пак ние не сме лекари и не можем да преценим твоя случай какъв е.Аз лично имах разни придърпвания и пробождания както ниско долу така и около пъпа.Честа причина за тези неразположения е разтягането на матката,поне това съм чела. Peace

# 399
изчислявах по някакав калкулатор,който ми показва, 4е сам в 4г.с. теста напражих на 3 ден от закаснението на месечния цикал.БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА Simple Smile

# 400
 smile3521Добре дошли на новите мамчета - nansi84 и pepsun_  newsm44 newsm51
Може да гласувате за име на следващата ни темичка, както и да се присъедините към третата ни среща в събота, макар, че този път аз няма да мога да дойда Sad

Пожелавам ви лека и безпроблемна бременност. Относно спорта май наистина никоя майка не спортува. Да ти кажа защо не попиташ в Училище Биберон в Дева Мария - там акушерката Светлина спомена, че ще организира освен лекции в училището и някакви танци латино ли беше  newsm78 за бременни

# 401
  • Бургас
Добре дошли на новите момичета  Hug

Пожелавам ви лека и безпроблемна бременост и здрави бебчета на финала  Hug

nansi84, болките в началото са нормални, стига да не са остри или придружени с кървене. За лично успокоение можеш да вземаш Нош-Па, но като цяло най-добре се консултирай с лекар.

pepsun_ , немога да ти помогна за спорт- аз лично спортувам лежейки, което хич не е лесно на моменти  Mr. Green В коя седмица си ? В 5-я месец би трябвало да правиш 2-та ФМ, а на нея няма как да не се види пола  Peace

# 402
Simple Smile Добре заварили мамчета smile3525
Аз съм в 17 г.с.,което е началото на 5 месец и  още малко остана да се види пола.
Иначе термина ми е края на март - според Ризова 22 март, а според Георгиев 5 април.
Относно училище биберон да организират йога и пилатес за бременни, но за сега не се провеждат - предстои. Явно спорта за бременни наистина не е развит за Бургас. За мен е препоръчително да спортувам, защото се обездвижих и това ми докара проблеми.
За поканата за срещата благодаря ако имам възможност ще дойда, до кога трябва да потвърдя.

# 403
Здравейте, мами!
Преди малко се врънах от английския, хапнах и вече успях да ви изчета...
Нови попълнения си имаме -
добре дошли на nansi84 и pepsun_ в темичката. Hug Момичета, желая ви безпроблемна бременност и сладки бебчета на края! Peace
nansi84, относно болките - мисля, че повечето от нас са минали през такъв период - при някои продължава и сега, ама смятам, че да се търси причината в разтягане на матката е рано в твоя случай. Но както deyzi е написала - по-добре специалист да вземе отношение. Късмет! Имаш ли предпочитание за АГ, на който да повериш бременността си?
pepsun_ от наблюдаващите те да разбираме ли, че си решила да раждаш в Девата? А имаш ли нагласа за нормално или секцио или още не си мислила по въпроса. Пожелавам ти скоро да разберете пола, че да се заразиш и с мисли около покупките за бебо, име и т.н.

за събота - 15.10.2011г в 11.00ч в Каристо, кс Славейков - зала за непушачи.
Потвърдили за сега: NIA.M, january, anichka.bs, inlove, Patilanka, Poly_77, KRIS72, Suzito85
Ако и някой друг се реши в последния момент - да заповяда!!!

GJK, ще се заемеш ли с резервацията - нека е за 8-10човека, та ако и друга мама се престраши да се присъедини да има място!!! Благодаря ти предварително, а ако не става - пиши утре по-рано, за да ида до там.

# 404
Колко много сте изписали ... Голямо четене направих Simple Smile
Аз също правя упражнения, но у дома, защото имам проблеми с кръста и при мен са задължителни, иначе болките стават непоносими. Вчера и днес пропуснах и сега така ме боли гърба ... Но за курс не знам дали ще се реша. Зависи кой го води.

Общи условия

Активация на акаунт