Бургаски сладки коремчета - 3 тема

• 33 765
  • 739
  •   1
Отговори
# 570

Аничка , не се бях замисляла за това, но задължително ще си  взема,че така ме е страх сега от тези шибани вируси  Confused

# 571
моят мъж много ми се кара, имам си маски у дома и като ми се наложи си вземам в чантата, цената е 10-15ст на бройка

# 572
Здравейте, момичета!!! Simple Smile
Много благодаря за страхотните пожелания! Simple Smile  Hug
Нека разкажа на кратко какво се случи. Отидох на лекар както бях ви писала кръвното ми беше отново много високо и Бояджиев ми каза да влизам в болницата понеже е доста опасно както за бебето така и за мен. Влязох в болницата (в Девата) Мериха ми кръвното по 100 пъти инжекции ми биха понеже не падаше. И така всички лекари се изредиха и всички бяха на мнение че аз нормално няма как да родя много е опасно. На другата сутрин в 6 часа идва сестрата събужда ме мери кръвното 170/100 и ми вика  #Crazy " оо днес ще те оперират със сигурност" Така и стана звъннах аз на Бояджиев казах му и в 2 след обед започнаха да ме подготвят за операцията ( бях със спинална упойка) Много съм доволна! Сега не мога да си изкривя душата че първия и втория ден бяха повече от кошмарни но със всеки следващ всичко се нареди Simple Smile сега се чувствам много добре. Утре ще ходя да ми маха конците Simple Smile
А за малкото ми кюфтенце ихихи  baby_neutral много ми е сладка идва ми нон стоп да я мляскам ама толкова е  нежничка милата , плачка си но пък не мога да се оплача че е лошо бебе Simple Smile за сега е послушна! Simple Smile
А между другото секциото ми мина много весело смяхме се през цялото време на операцията какви ли не глупости им говорех анестезиолог ми беше д-р Златко Янев страхотен е! Много ме забавляваше. Просто съм благодарна на целия екип . А по отношение на персонала в Дева Мария нямам думи страхотни са вниманието е наистина на много високо ниво. Нон стоп полагаха грижи за мен много съм им благодарна! Simple Smile Препоръчвам на всяка мама която и предстои такова нещо да не се замисля ами да отива там . А и работят със здравна каса.
Ами момичета аз малко се поолях но трябваше да разкажа , сега ще се включвам вече по често така че ако имате въпроси питайте ще отговарям Simple Smile цЕЛУвки от мен и ТеМИРА Simple Smile  baby_neutral Hug

# 573
  • Across the Multiverse
Emanuella89, още веднъж честито и да ти жива и здрава малката Темира!
Аз да попитам на 5-ия ден ли ви изписаха? Не изчакаха ли кръвното малко да се нормализира предиоперацията?  Кога ти дадоха бебчето? Как се чувстваше ти? И последно колко общо ти струва раждането? Извинявам се ако много нахалствам.. Wink

# 574
emanuella89  - радвам се, че двете с бебка сте си вече у дома и сте добре  newsm51. Аз Янев също много го харесваш, както си видяла и ти какъв професионалист е. Какво имаш предвид под кошмарните първи два дни - моля сподели с нас.

# 575
Добре дошли на emanuella89 и бебка у дома! Имам някой въпросчета, като намериш време моля те драсни някой ред:)) Интересува ме кога ти сложиха катетъра, преди или след упойката? Имаше ли някаква чувствителност по време на операцията, и кой лекар ти прави секциото? Кога те раздвижиха,и ти дадоха бебка, кога я закърми, кога я оставиха при теб за постоянно, къде беше свиждането с близките, те как виждат бебето, отзовава ли се персонала бързо на повикване, дори и на нощни смени, кога ти разрешиха да се изкъпеш, дават ли ти всяка сутрин инфо за бебето и идва ли педиатър при теб да ти каже нещо за бебето, и не на последно място сметката набъбна ли много над обявените 750лв за секцио? Преди секцио правят ли преглед за разкритие, дали мога да откажа и да ми го уважат? Все още ли изписването на бебето се документира само от фотографа с който работи болницата? И мудна ли е процедурата по изписване, как става?
Много въпроси написах, малката ще ми се разсърди че отнемам майка и толкова много:))

Последна редакция: вт, 18 окт 2011, 21:36 от NIA.M

# 576
На лекцията за видовете раждане и т.н. аз вече бях. Беше интересно, но не точно това което очаквах. Общо взето се говореше за това, че всяка крайност не е препоръчителна (за тези родилки които не искат никаква или почти никаква намеса от доктора), колко време могат да продължат различните етапи от раждането, кога да тръгнем за болницата и кога можем да не бързаме и т.н. Аз очаквах, че по-скоро ще се коментира нормално раждане и секцио- плюсове и минуси. Такова нещо нямаше. Иначе Георгиев е забавен, на моменти леко брутален Simple Smile

Много добре си обяснила, браво  Simple Smile . И аз бях на тази лекция, но честно казано нищо ново не научих. Май целта му на Георгиев е да ни учи на това, което него го устройва - да не се противопоставяме изобщо на лекарските решения Wink

Иииии понеже аз съм яко на вълна избор на педиатър и ЛЛ, пак имам въпрос към вас   newsm03 :
Някой може ли да ми препоръча Джи Пи или педиатър, който работи със ЗК , при който да се запазва час, а не да се чака, докато минат всички дошли преди теб ?  

# 577
Честито на мама Емануела  newsm07 , аз чак сега прочетох Simple Smile Твоето бебче го видях отдалече в болницата  Party - докато траеше лекцията за новородени (този път беше на етажа на родилките), донесоха едно розово вързопче, а точно като свърши, един татко и една баба дойдоха да питат кое е бебчето на Емануела  baby_neutral  Бързо възстановяване ти желая и много здрава и спокойна бебка   Hug

Преди мене яко са те нападнали с въпроси гледам  Laughing , затова аз имам само един - Георгиев каза, че болницата работи с конци, които не изискват сваляне. При тебе защо се налага да го правят?

# 578
  • Burgas
Здравейте момичета!На първо място благодаря на всички за хубавите пожелания.
Днес ни изписаха и сме си вече в къщи.Искам да ви разкажа как мина моето раждане и престоят ми в болницата, понеже после незнам дали ще имам време....(поне първите дни докато се нагласим вкъщи). И така... на 15.10 през ноща към 2,30 започнах да усещам болезнени контракции...започнах да ги следя и се оказа, че първите 2-3  са през 10-тина минути и после започнаха да стават през 7-8. Казах на мъжа ми че май е време да тръгваме към болницата, обадихме се на свекърва ми да дойде при малкия да го гледа и към 4.00 тръгнахме. Дойдох в Дева Мария, на смяна беше доктор Люцканов, прегледа ме долу в кабинета и каза, че имам около 5см разкритие. Казах му, че се двоумя за епидурална упойка и той ми каза докато се кача горе в родилно да си помисля, но и без това ще ми слагат система и 2 обезболяващи ...и аз като си знам че епидуралната се слага на 4-5 см и мислих мислих и реших да се правя на герой и да си търпя болките...Качих се в предродилна зала към 4,30 и легнах и като се почнаха едни болки през 3- 4 мин , но с дишане успях да ги понеса по леко...след това ми пукна мехура и ми включиха система...и доктора каза че оттам наттатък болките ще се усилят..така и стана, започнаха много силни болки, с думи не може да се опише...по едно време имах чувството че отшумяваха за секунди и пак започваха...не че искам да ви плаша , но така си е ...лесно раждане няма...може би трябваше да си поискам епидуралната упойка, а не да се правя на герой тоя път.Но в крайна сметка всичко минава щом на бял свят се появи малкото човече..в 7.00 се роди моя втори син Симеон. Полежах си около 2 часа в родилна зала, след като родих и после ме свалиха в стаята.. и тук трябваше да лежа около час и после дойде рехабилитаторката, която ми помогна да се раздвижа и след това бях ОК ...изкъпах се, ставах, изобщо този път се чувствам много по-добре отколкото след първото раждане...Засега се кърмим успешно, имам малко болки в зърната, но се надявам да отминат...Иначе престоят в болницата беше ОК, всичко е наред, грижеха се много за мен и за бебето, нямам какво да кажа повече...много съм доволна.Платихме 87 лв. За раждането, което включва платен преглед от 50лв. по желание за трансфонтанелно изследване на мозъка и 37 лв незнам точно за какво...може би храна(понеже мъжа ми плати и не е питал,така и аз не разбрах).Ако имате въпроси питайте ...пак ще пиша като имам време.
Иначе малкия ми се роди с доста голям хематом на главичката(спукан кръвоносен съд между кожата и черепа на главата-така ми обясниха) та сега или трябва да се изтегли кръвта със спринцовка или трябва да чакам пове4е от месец –два , за да се разсее).А кожичката му и тя  е цялата в пъпчици, зачервена и суха, но това се надявам да се оправи с времето.Утре съм извикала д-р Димитрова на домашно посещение в къщи да прегледа малкия, а личната ще я викна на другия ден.
Емануела, радвам се че сте си вече  в къщи с малката...ние май сме се засекли 1-2 дни по време на престоя...но нали не се познаваме, не успяхме да се видим...Целувки за малката Темира!
Погледнах снимките от срещата, много сте сладки с тези коремчета...аз вече си нямам такова голямо...ама си имам по- малко . Това е засега от мен, пак ще пиша като имам време.
Пожелавам ви приятна вечер!

# 579
  • DE
jeni_r, интересува ме прегледа за разкритие боля ли те? Доволна ли си от Люцканов?

# 580
Добро утро

Жени - радвам се, че вече сте си в къщи с малкия Симеон и че всичко е минало колкото се може добре  newsm51 newsm07. Пожелавам ти да е едно сладко и кротко бебче, а ти бързо да се възстановиш. Сега първите дни има ли кой да ти помага? Имаш ли много шевове? Разкажи ни ако имаш време как мина изписването и имаше ли изненада за вас в къщи Simple Smile

# 581
  • Бургас
Добро утро!

Жени, радвам се, че сте си вече вкъщи и ще се гледкате очи в очи Simple Smile
Нека денят да е слънчев и спокоен за всички ни!

# 582
Как сте, бургаски мами? Растат ли коремчетата? Laughing
Аз се връщам от ЖК при д-р Мърмарова-ми всичко е
нормално, кръвно, тегло, обиколка на корема.
jeni_r-радвам се, че вече сте си вкъщи с
малкия Симеон, бързо възстановяване ти желая. Heart Eyes

# 583
  • На морето!
Ееее, супер! Завърнаха се нашите майки. Добре дошли на вас и Симеон и Темира. Бързо възстановяване и спящи бебета пожелавам!  Hug
jeni_r, интересува ме прегледа за разкритие боля ли те? Доволна ли си от Люцканов?
Не съм Жени, но като раждала мога да кажа, че пергледът за разкритие си е най-болезненото нещо както и изглагждането на шийката, ако необходимо. Но се преживява.  Wink

# 584
  • Burgas, Bulgaria
  tiptoe  tiptoe много плахо ама пристъпвам.... вчера си видях положителните тестчета .......
 Blush

Общи условия

Активация на акаунт