Идва есента, а с нея туптеж на МАЙски сърчица

• 32 587
  • 708
  •   1
Отговори
# 525
А такааа, какви интересни теми се вихрят тук! Каква е тази история със солта и пола на бебето?  Whistling

Къде има бельо за бременни? Аз все още си нося старите дрехи, един по-широк панталон и предимно анцунг и тениска. Мисля си само, че зимата може би ще трябва да купувам ново яке...или да заема едно от на мъжа ми...а пък за пуловери незнам...сигурно пак неговите ще си навличам. И без това ми е толкова романтично да го усещам и по този начин сгушена в дрехите му! Heart Eyes

Валериа, метни едно парченце от баничката! Joy Ние заложихме едни картофки с бутчета във фурната и сега чакаме.  cook

# 526
  • София - Младост 1А
Лелеее не съм влизала 3 дни и сте изписали над 20 страници?!?!? Сядам да чета… обаче не стигнах до края. Ще чета и през уикенда и пак ще пиша… ама много сте писали?

Аз имах кошмарна седмица. Работя по един проект и тази седмица каквото можеше – всичко се обърка. Много странно как обаче за1 ден – днешния, всички проблеми намериха разрешението си и всичко си дойде на мястото. Само дето нервите ми бяха опънати като струни на цигулка. А сега ми предстои и един изпит и организиране на парти за рождения ден на малкия и приключване на въпросния проект на 27-ми, така че ме чакат доста тежки дни.

На 19-ти съм на преглед  - точно на рождения ден на сина ми… какви съвпадения стават в живота – когато забременях с него, прегледа на който потвърдиха, че има бебе и чухме сърчице беше на рождения ден на племенницата. Сега същия преглед пък е на неговия рожден ден.

Бяхте коментирали за татковците и прегледите. Аз винаги съм водила съпружеството с мен. Дори щеше да присъства на раждането, но закъсня с 20 минути. Сега ходим заедно, а като порасне още тумбака ще водя и малкия да види бебето.

Което ме навежда на въпроса – има ли някоя мама която се следи в Токуда?

А за дрехите и на мен нищо не ми става. Не че не мога да си закопчая панталоните и дънките, но като седна, така ме срязват през корема, че не мога да стоя и минутка. Имам останал само един сукман от предния път, защото раздадох всичко, но сега моите прекрасни приятелки, които вече имат второ детенце, набързо ме обзаведоха с панталони. Толкова по-добре се чувствам, че няма накъде. Скоро и сутиените от преди години ще извадя.

# 527
Мацки, огретена много ми се получи - мъж ми изяде почти цялата тава.  Laughing На преглед, обаче, нямам шанс да го заведа. Мисля, че очаква през май да му родя отгледано 3 годишно... Rolling Eyes
Беки, има едно поверие: без да знаеш някоя близка ти ръсва една щипка сол на косата. После гледат къде ще се пипнеш и според това от какъв род е думата отгатват пола на бебето: напр. вежда - момиче, нос - момче и т.н.
За сутиена - намерих някакви /марка не помня/ за бременни в магазин "Дева" в "Младост 1а". Предлагаха само в черно и бяло.

# 528
А такааа, какви интересни теми се вихрят тук! Каква е тази история със солта и пола на бебето?  Whistling

Къде има бельо за бременни? Аз все още си нося старите дрехи, един по-широк панталон и предимно анцунг и тениска. Мисля си само, че зимата може би ще трябва да купувам ново яке...или да заема едно от на мъжа ми...а пък за пуловери незнам...сигурно пак неговите ще си навличам. И без това ми е толкова романтично да го усещам и по този начин сгушена в дрехите му! Heart Eyes

Валериа, метни едно парченце от баничката! Joy Ние заложихме едни картофки с бутчета във фурната и сега чакаме.  cook
Историята са солта е следната-някои трябва да те пораси със сол без да знаеш и да те наблюдава каде ще се пипнеш.Ако се докоснеш  първо за носа,значи е момче ,ако се докоснеш за устните май беше е момиче.

http://teostefanova.log.bg/article.php?article_id=11122

това е забавно

# 529
Мацки, огретена много ми се получи - мъж ми изяде почти цялата тава.  Laughing На преглед, обаче, нямам шанс да го заведа. Мисля, че очаква през май да му родя отгледано 3 годишно... Rolling Eyes

Joy Joy Joy Joy Joy

Аз май ще търся бельо някъде из нета  Mr. Green щоту съм от Люлин  Mr. Green

Това поверие много  забавно! Аз тогаз  ще гледам постоянно за устата да се пипам!  Joy

# 530
Да точно така е, за момче трябва да си пипнеш носа, за момиче устата   Peace
Дрина, аз си следя бременността в Токуда и първата ми бременност си следях там и съм много доволна. В началото ходех на частно, но след това се записах по здравна каса, и сега мисля така да направя. Бях при Евтимова, но сега беше в отпуск и ме прегледа Живкова, като за първи преглед и то за установяване на бременност, беше добре Simple Smile Там ще раждам също, още не съм решила на 100%, но мисля при Димитров( първия път бях при Диков, но той вече е в Шейново)

# 531
  • София
Добро утро! Заповядайте една здравословна закуска от мен.

Относно дрехите за бременни, за сега нямам нужда от тях, но аз нямам и никакъв корем. С предишната си бременност започнах да нося панталони за бременни в 12 г. седмица. И тогава нямах много корем, но се чувствах по-удобно. Имам един сутиен от тогава, но той ми е огромен в момента. Уж с втората бременост корема става видим по отрано, но аз не го чакам преди 10г.с, т.е имам поне 3 седмици до тогава.
Беки Б края на предишната бременност изкарах с тениските и якетата на мъжа ми. Даже отидох да раждам с негова тениска. На килограми го бях докарала колкото него и дрехите му ми седяха чудесно Simple Smile

Отивам да сервирам закуската и на домашните, а на вас ви желая усмихната и слънчева Събота и мъжете много да ви глезят. Имаме нужда от това Simple Smile

# 532
Добро утро и от мен!
 Hug Hug Hug
Dilqnski, благодаря за закуската! Мноого е апетитна!    Grinning

# 533
  • Точно където трябва
Не мога да ви смогна! Laughing
Аз вече съм в 8 седмица и още не мисля, че имам коремче, стават ми старите дрехи. Дори не съм се замисляла за нови. Освен, че пропуснах летните намаления, пък и сега има хубави есенни дрешки, ама знам ли догодина на какви кг. ще съм  Rolling Eyes
И друго си мислех като ви чета - явно в чужбина се правят по-малко изследвания, по-редки прегледи. Освен това уж задължителни ФМ и БХС, пък каквото и да покажели не е 100% сигурно. Ами защо да ги правим...Замислям се да направя ли наистина важните / ама като не знам кои са.../ изследвания и да не се занимавам с глупости. Понякога мисля, че докторите си търсят работа и касичка за най-различните прегледи.

# 534
Добро утро,  Dilqnski, много благодаря за закуската, страхотна е  Hug
На нас тати ни  приготви закуската, защото е по-ранобуден, нищо, че докато я приготвяше вдигна толкова шум, че ни събуди, важно е, че има желание (това скоро не се беше случвало)  Heart Eyes
Хубав ден  Simple Smile
elliee и аз това се чудя, с първата бременност, освен всички задължителни изследвания, док. ми каза да си направя само фетална морфология и то беше само тази след 20 г.с. и някакъв доплер, нищо друго не съм правила. Сега също мисля да чуя какво ще ми каже док., пък след това ще го мисля  Simple Smile

# 535
... на мен ми се наложи доста да ходя по лекарски кабинети и по болници през последните две години. Добрите болници и добрите лекари имат толкова много пациенти, че със сигурност не са "останали" на това да "товарят" бременните с ненужни прегледи и изследвания.  Peace

# 536
Добро утро,  Dilqnski, много благодаря за закуската, страхотна е  Hug
На нас тати ни  приготви закуската, защото е по-ранобуден, нищо, че докато я приготвяше вдигна толкова шум, че ни събуди, важно е, че има желание (това скоро не се беше случвало)  Heart Eyes
Хубав ден  Simple Smile
elliee и аз това се чудя, с първата бременност, освен всички задължителни изследвания, док. ми каза да си направя само фетална морфология и то беше само тази след 20 г.с. и някакъв доплер, нищо друго не съм правила. Сега също мисля да чуя какво ще ми каже док., пък след това ще го мисля  Simple Smile
Добро утро   bouquet Задалжителни са-СПИН,васерман,хепатитБ,кръвна група,резус фактор и след това през бременноста се пускат ПКК за да се следят разни стойности.За БХС вчера някои беше пуснал линк с интересни въпроси и отковори и там пишеше че ранния дава до 90% точност за Даун и хромозомни аномалии,а ако не са наред и ранния и късния се прави амиоцентеза,която вече дава 100% точност.Наистина не са задълйителни,но са препорачителни и ще си по спокоина до края на бременноста.

# 537
добро утро момичета
как сте днес какво ще правите днес
аз не съм си купувала други дрехи но мисля че с връхните дрехи ще имам проблем
вие освен фолиева киселина пиете ли

# 538
Добро утро Hug
Аз в понеделник почнах работа и нямах време за интернет,вечер съм като пребита,едвам се добирам до леглото,едвам ви изчетох и естествено забравих какво искам да пиша Laughing
За витамин А питаше някой,чела съм,че е вреден през бременноста само,ако се приема изкуствено,а от естествените продукти като моркови например е полезен стига да не е в промишлени количества Laughing
На мен само тестени неща ми се ядат,банички,кроасани,естествено това се отразява на килограмите Cry в четвъртък съм на консултация и ще видя колко съм качила Rolling EyesА с първата ми бременост ми се ядаха само кисели неща и даже отслабнах в началото,сега само при мисълта за кисело и ми призлява.Аз съм с анемия и се чудя какво да ям,за да си вдигна желязото,чувала съм дробчета,обаче четох някъде,че не било хубаво да се ядат по време на бременност,не можах да разбера защо обаче Rolling EyesС първата бременост приемах желязо като добавка,но така и не ми се вдигна,незнам дали и сега ще ми го предпишат.
Относно пола толкова съм се вманиачила за момиченце,че съм сигурна,че ако е момче ще се разочаровам Embarassed Embarassed Embarassed,много тъпо,но така го чувствам,с първото нямах претенции и много се радвах като ми казаха,че е момче,обаче сега много съм се настроила за момиче Heart Eyes
За изследванията,аз не живея в Бг и тука има 3 задължителни екографа,по един за всеки триместър,които правя в родилният дом,където ще се роди бебето,отделно ЛЛ ако поискам може да ми даде още 3 направления и пак не плащам нищо.За изследванията,вече направих първите задължителни,мисля че също се правят 3 за цялата бременост,това в случай,че бременноста е безпроблемна.Тука секцио правят само в краен случай,примерно близнаци или голямо бебе не е предпоставка.
Мъжът ми с първата бременост идва на абсолютно всички консултации,присъства на раждането и за нищо на света не би пропуснал второто раждане,сега мисля да го вземам с мен само,когато съм на екограф,присъства на първия,развълнува се повече и от мен,насълзиха му се очите дори Laughing,имам чувството,че с второто се вълнува даже повече.
Аз с първата бременност бях много спокойна,чак към края взех да се изнервям и да си мисля глупости,ама това,защото преносих 10 дена,сега обаче така съм се психясала и в такива филми се вкарвам ooooh!,много съм зле Crazy
Май се поулях с писането,на всички лежащи мами им пожелавам бебчетата да се закрепят и всичко да е ок Hug

# 539
Добро утро и от мен Simple Smile Добре дошли на всички нови мами и честито  Hug
Orion G аз вечер като огладнея много към 22 часа си хапвам по 1 морковче - не мисля, че би навредило  Rolling Eyes
 mi6oka2 казаха ми, че бисквити Хогаренас били много полезни по време на бременността, защото са с фибри- особено вървят с айрянче (ако не ти става зле от него Wink )
krisi72 ти къде намери магазин за бременни за дънките, че моите вече доста ми стягат - аз и без друго си имам коремче. Мислех да поизчакам до 12с., но не знам дали е добра идея Sad
Хубав ден на всички, изпълнен с много положителни емоции   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт