Отговори
# 105
ДОБРА аз вече 2 пъти му правих грис ,но аз го правя с краве пр.мляко -тъй като го захраних и с него -много го харесва ,подслаждам обаче с мед вместо захар
разликата м/у грис и каша не знам точно каква е ,но според съдържанието и на двете гриста си е само от пшеница ,а пък в кашите има какво ли не +захар
но си е разнообразие гриса и си засища доста -на мен ми е леко безякусен и си слагам канела,но малчо си го харесва  Crazy

по повод подслаждането на храните -тъй като не съм фен на захарта и ползвам мед за всичко ,какво мислите за СТЕВИЯТА -чела съм много за нея и много я търсех и като семе и като разсад ,но никъде нищо,а от скоро гледампо тв-то рекламират че я продават по аптеките-някой ползвал ли е????

# 106
RikaRurika , четох някакво американско проучване отностно стевията и  там казваха, че ако не си  диабетик по-добре да  не я ползваш. Иначе в Япония я използват от много години  мисля. Не бих ти препоръчала да  я даваш на детето си. То реклами  много и всякакви  Simple Smile

http://www.sparkpeople.com/resource/nutrition_articles.asp?id=1273

http://www.acefitness.org/certifiednewsarticle/1644/the-truth-ab … e=sparkpeople.com

# 107
  • София
Ъъъъъ, аз явно съм най-мързеливата майка в темата  Embarassed  Rolling Eyes  Blush
Не готвя, не пасирам, не варя, не измислям никакви сложни менюта, не правя нищо за детето, освен да му притопля пюрето и да му направя АМ или да забъркам каша.......Има ли други скатавки като мен? Че взех да се комплексирам  hahaha  Joy

# 108
  • Бургас
Здравейте на всички от нас с Коцето!  Hug
Да се отчета след дългото ни отсъствие. 10 кг и 75 см е, плешивичек  Rolling Eyes, има 6 зъба, пълзи войнишката - по корем  Laughing, сучи когато си пожелае, няма никакъв режим за нищо ooooh!, различна от кърма храна почти не яде, вода не пие  Tired
Зъбки, може би, догодина ще започна да му чистя. С паста Weleda. С кака му така процедирахме. Никид, мисля, че зъбаците има вероятност да се съберат, след като излязат всичките.
При дъщеря ми беше така:
Madame Z, честита годишнина! Още 9-10 пъти по толкова ви пожелавам  newsm78
ANGYA, като знам какви дълголетници са в Япония, и как се "правят" някои проучвания в щатите - бих заложила на Стевията. Но, наистина, и аз не бих давала на децата, просто защото не съм много наясно.
RikaRurika, наистина ли дъвчеш орехи и после ги даваш на детето да ги яде Thinking
mari:), стискам палци, Дая да е по-добре вече  Praynig
dobra, възмутена съм от вашата зъболекарка, аман от такива престъпници в бели престилки... Дано скоро и безболезнено приключите с тези истории и Али дълго да не види зъболекарски кабинет.
Josepha  Laughing много ме разсмя! Споко, аз съм по-мързелива, дори и АМ не правя  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 22:20 от Катёнок

# 109
Кус-кусът на Плазмон е много ситен, като грис са топченцата ( става дума за този който първи се дава), както и че се сварява по-бързо спрямо обикновения. Но след като Сияна изяде 2 кутии кус-кус Плазмон, вече и давам обикновен. Само не разбирам защо пасирате вече свареният кус-кус???? newsm78

Добра, браво на Али, че е позволила да я снимат. И на теб ти олекна.

Сияна от вчера вече е с обеци. Не плака много, даже като си излязохме от салона, вече си бърбореше нещо на нейният език. Само че сега ми е трудно дезинфектирането, защото тя не стои на едно място и се дърпа.... ooooh!

Относно разстоянието между горните зъби мисля, че е нормално, защото като избият постоянните, те са по-големи и ще си заемат мястото.

RikaRurika, не смяташ ли че не е полезно за зъбките на детето ти това, че и даваш сдъвкана храна? Напоследък доста мнения на доктори съм чела, че основната грешка на майките е това че облизват лъжички, дъвчат храна и т.н. и така предават кариес на зъбките на детето.

Катёнок , добре дошла отново.

Josepha , както винаги твоите постове ме разсмиват. Веднага да се поправиш и да се запишеш в кулинарен курс и да започнеш да приготвяш на бебето гурме-меню. Joy Joy Joy
Ние нали сме си харесали Филип за зет, поне ще съм спокойна за Сиси, че няма да има претенциозен мъж... smile3533

# 110
Запис и от мен в новата темичка.
И аз не съм от редовно пишещите,но ви следя из късо  Party
Миналия месец бяхме 9кг и 73 см ...утре трябваше да го водя на консултация,но сме болнички и ще пропуснем.Имаме сополки само,но така го мъчат  Sad
Ние пълзим всякак...започна войнишката,след това започна да си пълзи нормално и доста бързо се придвижва.Преди месец се изправи сам в леглото си ,а сега го обхожда без проблем.Вече не иска да седи ,а само да ходи.Такива болки имам в кръста въпреки ,че в къщи е с проходилка,но гледам да го оставям в нея ,само когато трябва да свърша някаква домакинска работа.Ние сме си с 8 зъбчета от 7 месец,но напоследък пак започна да се лигави и да си чеши венците и ми се струва ,че скоро ще имаме още някое др зъбче.До сега не съм му чистила зъбчетата ,но ме заинтригувахте с тези силиконови четчици,ще взема и аз да питам в аптеката.
poli.t честити ви първи обички!

# 111
  • София
Josepha,  и аз съм от мързеливите майки Simple Smile

Виждам че коментирате кус-куса на Плазмон - Гоги го отказа не му допадна въобще.

Калина, точно се смеехме с таткото, че Гоги става още не се е разсънил и тръгва нанякъде и после забива главата в матрака на леглото. Вечерно време Гоги се забавлява с баща му, което включва изсипването на коша за играчки и разхвърлянето им из цялата къща.

Мама Ива , когато Гоги започна да лази се приземяваше по същият начин по корем. Не можеше да схване идеята на лазенето, но постепенно го схвана. Защо не му покажеш как се прави - децата са много добри имитатори?

# 112
  • Ямбол
благодаря на всички за споделеното мнение за разстоянието между зъбките,а и зъболекаря днес ме успокои.
поли,честито обички.
аз днес и извадих вече и и дадох силиконовия напръстник четка и много си играе с него.
Ние пак имаме проява с доматИ,но този път не беше ядене на зелен домат,а цял леген зрели домати.
Бях ги набрала и оставила на земята в легена,а тя си ги навадила и нахапала доста от тях,само забила зъби и нахвърлила.
Другата ни интересна игра са мокрите кърпички,пакета в нея,тя си вади,вади ,аз после прибирам обратно и пак отново...

# 113
Катёнок добре дошла отново Hug

За кус-куса на Плазмон и обикновенния-  разликата е в това,че кус-куса на Плазмон е готов за 2мин  и е по дребен.Днес и направих за закуска със сиренце и масло,хареса и.

Аз също съм от мързеливите и не готвя често за Петя Blush по ми е лесно да отворя бурканчето.Но днес ходих да пазарувам и взех само месни пюрета и от утре мързи не мързи ще и правя зеленчукови.Грис също не съм давала,взех но ме мързи да направя,а и не знам дали ще стане с АМ.Правих един път кремче с АМ,да ви кажа няма такава гадост,естествено Петя не го яде.Кисел също не съм и давала.Искам  първо да захраня с прясно мляко и тогава да и правя разни кремчета,иначе  с вода е блудкаво.

Мамчета,да ви питам вашите деца започват ли да проявяват характер?Ох,Петя направо се тръшка ако не и дам нещо или  и взема нещо от ръката и започва да плаче,чак със сълзи,а когато и го дам веднага спира и е доволна.CrazyЕй,голяма манипулаторка е и вече се чудя как трябва да постъпвам  newsm78.

# 114
Катёнок добре дошла отново, как сте? Оправихте ли се?

Тея яде от нашата храна. Не пасирам, само мачкам с вилица. До сега е опитвала : грах с картофи, леща, ориз, ръфа царевичка директно от кочана, яде грозде.

Днес ни излезе 8мото зъбче, но ни хвана някаква настинка и сега е някакъв малак ад Sad

ДОбре завърнали се и на другите момичета  Hug Пишете по-често  Wink

# 115
# 116
Охх май само аз се притеснявам и не давам на Гого от нашата храна  Laughing давам му само бебешките неща...бисквитки бебешки, кухнята манджичките,пюрета,бебешкия кус-кус абе всичко на плазмон бебешко Laughing  Laughing
 За готвенето аз си признавам  Rolling Eyes не готвя нищо само една събота и неделя му бях направила пюре от картов-морков и броколи  Laughing  Laughing Sunglasses

Благодаря много Роси Simple Smile не съм много запозната че имало модифицирано царевично брашно, но ако трябва да почна да им гледам  съставките на всичко ще го откажа от нещата който яде, а те са много малко  ooooh! много сме злояди  Thinking Sad

ама моя Георги май е най-мързелив  Laughing той нито се изправя все още на кошарата си нито прави крачки...даже и с паяка не иска да върви нищичкооо Shocked стой и го блъска този паяк само и пуска мелодийките а аз толкова се вълнувах и избирах като му го купувах  Grinning взех му от тези 3в1 който са  Laughing дори и на бънджито си не иска да скача  newsm78

забелязах го на последък, че едното му око  е по затворено  Confused казах на педито вчера и каза да отидем на очен да го видят но споед нея не било проблем  Simple Smile
сега другата седмица сме и на ортопед 2-ри преглед...бяхме ходили като беше на 3м и каза 10м пак да отидем да видим...

майй се улях с писането този път:lol:

# 117
Привет!!!

Абе това с кухнята си е голямо улеснение бе, нараво ми е супер   Mr. Green

Не че съм му готвила постоянно преди, повече залагах на купешките пюрета, но кухнята си е друга работа.

За характерите - ох и ние сме така. Не стане ли на неговото те са едни тръшканици, блъсканици, ревове и после дори и да искам да му угодя нямам шансове.

Мамите с опит нека кажат от кога се въвежда мед, че аз поне знам след годинка, но ...

# 118
дъвквам му само и единствено орехи ,защото няма как иначе ,много са меки за мелничката ,а той с неговите 2 зъба не може да ги сдъвче Crazy

за захранването-мисля че всяка мама сама си преценява кога какво да въвежда ,иначе схеми да искаш....-сигурно са над 100 -според моя педи до 1 год трябва всичко да яде ,а според търговците -защо мислите са измислили примерно НАН1,НАН2,3,4,5....... Money Money Money
според мен пък ,ако детето не е имало никакви алергични проблеми,обриви и т.н ,може по-спокойно да се въвеждат нещата

за пантофки-понеже вкъщи сме само по паркет/мразя килими,мокети и др. прахосъбирачки/- само по чорапи на мен ми е студено вече,зимата му обувах търлъчки и вълнени чорапки ,но тогава беше малък и не ходеше ,а сега вече с тях много се пързаля за съжаление, а не ми се иска да го обувам и вътре  пантофи/по магазините всичките са много твърди и гадни,имаше мекички обаче от 22 номер нагоре//навън по цял ден обувки и вътре не ми се ще да му се потят и стягат крачетата,аз като се прибера с такова облекчение си събувам обувките ,представям си на малкото зверче какво му е
за сега се спрях на вариант -продават едни такива чорапи и отдолу зашити меки стелки /като цвички Laughing/
поне ене се пързаля с тях ,че с търлъчките е като кънки на лед Mr. Green

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10104&cat=25
вие какво ще им обувате вътре????

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 09:05 от RikaRurika

# 119
  • София
Ауууууууууууу, poli.t , понеже Сияна е много готина мадама и хич не съм се и надявала да харесате моя Филип!!!  Laughing  Laughing  Laughing То толкова младежа в нашта тема, че .....
Аз отдавна си я бях заплюла, ама сега направо се обнадеждих!!!  Laughing  Laughing  Laughing
Честити ви обички - браво на момичето, че не е плакало!

Ниkoлета , моя младеж също не се изправя. Само си вири дупето нагоре и се мята като делфин напред. Оше не е подкарал и проходилката - даже като го бутам с нея и се спича.
Но пък страшно си пада по пердета - види ли перде полудява! Почва да дърпа, да е завива, да дъвче...Странни работи прави, само не и тези, дето са типична за възрастта му.

Тихичко се потупах по рамото, че има и други скатавки като мен...То мойто дете е мъж - трябва да знае и хляб и сол само да яде  Joy  Joy  Joy  Joy Айдееееее....без кулинарни извращения  Wink  Joy

Общи условия

Активация на акаунт