Отговори
# 120
И аз съм от мързеливите:) Както някои мами знаят, аз давам кухня от както сме на 6 месеца Simple Smile така че досега манджи съм правила само в неделя и ако не сме си били в София. Не бих могла и нямам възможност да осигуря разнообразно меню ако готвех-все щях да редувам пиле с... пиле...
Кухнята има вариант от 6 до 10 месеца и следващо меню над 10. За момента съм вземала само 'малкото', но тази седмица експериментирам и с останалите на пазара- другата седмица мога да обобщя отзиви от следните кухни : Ян Бибиян, Българче, Хер Бебе, Бълшебник, Беборани Simple Smile
За пълзенето- явно в началото всички така се пробват- като войник в окоп Simple Smile ПОсле вече се сещат как да се изправят. Ние си пълзим из цялата къща-стаята на брат му е най-силния притегателен център, но обикновено гледаме да държим вратата плътно затворена, че не се знае какво ще докопа и 'изяде' Simple Smile

# 121
Здравейте, мацки! Първо да благодаря на всички момичета за хубавите пожелания, много сте мили!  Hug Hug   За ceci88 една лека вметка за пожеланието за една сватба догодина Simple Smile  -  ние сме женени от 2009та, даже 2 сватби правихме, морска, плажна и една в Сф, и тъй като от малка като са ме питали каква искам да стана като порасна, съм отговаряла винаги булкаааа, ако питаш мен ми се иска всяка година да обличам бяла рокля за един ден Simple Smile))) Мъжа ми ми се смее, че мога да работя булка под наем, без консумация на брака хахаха  Joy Joy

Josepha, споко, и аз съм така общо взето, каши, готови зеленчукови пюрета, плодови аз правя с пресни плодове, но не всеки ден и разбира се кърмицата, няма отказване от нея Simple Smile) Но мисля скоро да започна аз да и  готвя, че тя си хапва добре пу-пу и като сметна за пюрета май даваме едно 150chf  поне... дебелшко излиза..

Мари, как е детенцето днес?

Мамите с опит нека кажат от кога се въвежда мед, че аз поне знам след годинка, но ...
  Аз знам, че мед се дава чак след 3-годишна възраст!

Peace

дъвквам му само и единствено орехи ,защото няма как иначе ,много са меки за мелничката ,а той с неговите 2 зъба не може да ги сдъвче Crazy

Може да му ги счукваш в дървено хаванче, ако държиш да му даваш; ядки съм чела, че се дават най-рано след годинка  Wink

Сега са се оплача, тази сутрин се събудихме с обрив, по корема, отстрани по телцето, бедрата  и 2-3 на врата..  Cry Cry  Сетих се, че вчера към 19ч и дадох една нова каша на Bimbosan с 5 вида зърнени, и освен от нея няма от какво друго да е... Началото на август като започвах да въвеждам  кашите Вики правеше алергии към всички, но и се появяваха големи петна около устата, които изчезваха за 20ина минути, после в БГ започнах каши с по 1 съставка само и нямаше никакви проблеми, тук от старите и дадох пак и нищо този път... ох, явно от 1 зърнена култура има алергия, но не съм открила коя още, много тъпо... Петък сутринта сме на ДК при педито и да видим какво ще ме посъветва....

На мен в понеделник ми дойде цикъла, забележете за 7-ми път след раждането, направо ми идва да се  #2gunfire Така, че мамите без цикъл - наслаждавайте се на това време! Simple Smile Макар че, сега като се замисля, от няколко месеца ми се оправи следродилната депресия именно защото хормоните си идват на мястото си   Thinking

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 11:36 от Madame Z

# 122
здравейте  мами аз само четях до сега ама не можах да се здържа е честно шапка свалям на всички, аз нищо не мога да зготвя на малкия, а смея да твърдя че добре готвя, ама направих му няколко пъти домашно пюре е не ще да го погледне, искаше ми се някаква супичка да му направя ама нямам си и идея каква а и той в последно време и пюретата не ги ще знае си само цицата и това е  Joy  давах му да си гризка плодове или коричка хляб ама той е с два заба и като откъсне голямо парче и постоянно се задавяше и вече нищо не му давам да гризе сам, а от наще манджи не мога да му давам защото са със сол, подправки. Е това е от нас незнам кога ще се научим да дъвчем ама здраве да е.

# 123
Да попитам някой знае ли откъде мога да купя прясно заешко? В Големите вериги се намира евентуално замразено, което не ме устройва.

Каката от днес е на детска градина, бебо го приспах преди малко. Вчера вечерта сготвих ... сега се чудя какво да правя  Blush Къщата е с главата на опъки, но не  ми се пипва  Joy Май ще дремна при малкия  Mr. Green Колко необичайно!!!!!!!!!

# 124
Здравейте момичета:)

Джос,айде и аз към не-готвещите JoyС малката глезанка дето не ми дава да се изпишкам буквално...как да готвя??? #CrazyСега баба ми й прави зеленчукови през ден...но от понеделник сме си в София и няма как...То поне да спеше сама нормално та да свърша нещо ама не.Така че още месец така и мисля като въведа и киселото мляко и риба да запомнем детска кухня.Ще следя всеки ден какво е и ако има нещо невъведено няма да давам.

Така че не се обременявай с готвене hahahaАз съм казвала ако имам спокойна минутка от нея...ще се изкъпя като човек:)...какви манджи...какви неща...Wink

То добре че у нас винаги половинката е готвел та да не умрем от глад сега JoyАз искам по натам да я глезкам...с палачинки,едно друго:)Ама да стане човече и да спре туй разнасяне вече...и тогава.

Николетка,и аз си й давам само бебешки неща HugОт нашата храна никога.Едвам съм се престрашила със сурови плодове и зеленчуци:)...трохички хляб,парченца сиренце.

Рика,за едно си права...ако зависи от производителите до 5 год АМ и пюрета hahahaНо аз не съм толкова смела хем няма никакви алергии досега,пу пу.Просто си ме е страх.А за меда знам,че не е толкова силен алерген,но може да предизвика ботулизъм у малките бебета.Но след като вече даваш и няма проблеми...дано си е така с всичко!

Мадам З,да се оправя бързо миличката HugА за цикъла...на мен тъкмо ми свърши ...7-ия поред след раждането..Simple SmileМъка си е,с болки силни е при мен и обилно... ooooh!В тия дни едвам издържам,нямам сила за нищо,но тя не се вълнува hahaha

# 125
Добра, не мога да ти дам отговор за заешкото, но тука в парка имам позната мама, която изцяло готви на мъника и като я засека ще я попитам от къде си набавя. Ама ти си пич вече - едното дете голямо, другото спи, я си лягай бързо  Laughing

# 126
Добра, няма какво да му мислиш, веднага лягай Simple Smile Нали знаеш златното правило - бебето спи и мама трябва да спи! Не че, се случва в реалността често, но имаш ли такава възможност не я изпускай, то домакинската работа край няма...  А за заешкото се замислям за МЕТРО да ти предложа, там има редовно охладени агнета, защо и зайци да няма... newsm78

KalinaZ, и ти си наравно с мен значи за 7мия...  #Crazy Само че, при мен след раждането ми се оправи и вече не ми е болезнен поне засега да чукна на дърво, иначе те разбирам какво ти е, бях така всеки месец със страшни болки има-няма 17год.  А, я кажи на теб бремеността не ти ли прецака така да се каже фотоепи-ята, защото аз бях правила преди това 2год. и нещата изглеждаха към края си, когато бременността ме върна в първи клас общо взето...

# 127
В къщи се готви без сол, само със зехтин. Без запръжки, без пържено. Тея е предразположена към алергии и за това изчаках да стане голяма и я захраних с нещо средно между педагогическо захранване и "захранване водено от бебето". За мен "смелост" е да даваш от рано от всичко, пък какво като е за бебета  Laughing По тоя повод се сещам за кашата на Хип за лека нощ с шоколад  Sick Явор още не е опитвал шоколад , няма и да опитва скоро, както и Тея.
Все още не съм давала млечни, яйца, месо (няма да давам).

Калина  Laughing и моите приоритети са така: ако остане време първо - сън, храна, душ,пране, готвене,  Mr. Green Определено стигам само до храната  Whistling

# 128
Някой капал ли е Фито насал? Трябваше да капя на Алето по една капка, а аз предозирах с поне по две капки на ноздра, може и по три.Уж педиатъра ми каза, че няма проблем , но в упътването пише да се внимава с деца под две години newsm78

Тази нощ каката получи силна кашлица, не можеше да си поеме въздух, започна да повръща секрети, викахме линейка, в спешното...урбазон...изследвания...лудница.
Дано да се свършва вече с болестите Praynig

# 129
Тази нощ каката получи силна кашлица, не можеше да си поеме въздух, започна да повръща секрети, викахме линейка, в спешното...урбазон...изследвания...лудница.
Дано да се свършва вече с болестите Praynig
Ох, милото. Ларингитна криза ли е? Ясно, че урбазона е спасението, но докато чакаш "бързата помощ" трябва да я изведеш навън на студено. Миналата зима Али ми направи две поредни кризи, бях писала тук. Много е страшно  Tired Имаш ли под ръка в къщи Ксизал на капки?

# 130
Тея всеки път като е със сополи ми го прави тоя номер със повръщането на храчките  newsm78 Оправя се като и дам физиологичен разтвор и повръща всичко и се успокоява  newsm78

# 131
Madame Z, извинявай, чувствам се леко глупаво  Blush Embarassed Да ти каза честно и аз харесвам да съм булка, бялата рокля и т.н. колкото и смешно да звучи това, всеки път като минем покрай някой булчински магазин и викам на мъжо, дай да се разведем и пак наново да се оженим, ама той нещо не се връзва на тия приказки, да не взема да се размисля в последния момент  Joy
Бързо оздравяване на малката Вики  Hug, мен много ме е страх от тия алергии, уж внимавам ама то човек не знае от къде може да му дойде.

Мари и на вас скорошно оздравяване, голям страх си преживяла, аз като зная какво ми беше преди има няма три седмици когато виках бърза помощ за температурата, направо не ми се мисли, да се оправя бързо Алето.

Аз също съм от неготвещите, за това кухнята е нашето спасение, а пък и да сготвя нещо то малката мишонка я го яла, я не и хайде хвърляй, същото правя и с баща й, сготвя му и той хапне малко и хайде хвърляй, та тези двамата направо ме отказаха от готвенето, съвсем не ми е страст.

Калинче
и вие ще ставате столичани скоро, хайде пък да се видим, че последно се виждахме в Шейново преди близо 10 м.  Hug Laughing

# 132
Добра, изписаха ми сега такива капки, започнах да ги давам.Дали могат да предотвратят такава ситуация.Със сигурност е от секретите , които се стичат.
За Бърза помощ нямам думи, живея на 5мин с кола до болницата, линейката дойде след 45мин.Докторът беше на около 25-26год, видя налепи по гърлото, изписа антибиотик.Странното беше , че днес педиатърката ми каза, че не е за антибиотик, няма нито налепи , нито зачервено гърло, нито температура.Мнения различни.

Бебешондел, при нас проблема е , че не капя капки на каката, изпада в някакви нервни кризи и ситуацията се усложнява.Явно , че двуседмична , не третирана хрема може да направи голяма бела.

Цеци, дано Hug

# 133
Добра, изписаха ми сега такива капки, започнах да ги давам.Дали могат да предотвратят такава ситуация.Със сигурност е от секретите , които се стичат.
За Бърза помощ нямам думи, живея на 5мин с кола до болницата, линейката дойде след 45мин.=======
Бебешондел, при нас проблема е , че не капя капки на каката, изпада в някакви нервни кризи и ситуацията се усложнява.....
Мари, все едно за моята дъщеря говориш. Беше мисия невъзможна да и капем капки в нос, очи ... или да и даваме сиропи/ АБ. За инхалатор да споменавам ли  ooooh! Но има светлина в тунела, да ти споделя от 2-3 месеца взе да съдейства. Не с всичко, но малко по малко. Сама ляга да и слагам капки в носа, макар и с 300 уговорки.
Ксизала казват е най-доброто противоалергично средство на нашия пазар. Доста вероятно е да не повторите кризата, ако го даваш редовно. Аз съм го капала дълги периоди, уж можело. От друга страна урбазона е много мощен. При Али освен, че оправи душащата кашлица излекува и леките кожни раздразнения, които си влачеше. Не помня след какъв период направи втората криза, но беше по-лека. И както го описваш е ларингитна.

# 134
здравейтеееееее мами и дечица,привет от нашето трио Simple Smile
От 10 дни ходим на кухня,и основно това си и правим де ходим до там,защооооото щом  се приберем ,аз пасирам,подобрявам малко манджата,сервирам и почват драмите....... и раздигам масата ooooh!.Баткото казва "аааам" и докато гребна с лъжицата устата е вече защипана,той-легнал на таблата.Дребния,който минава за по-ящен отваря уста,намърдва и двете си ръце вътре и почва едно мазане по косата,лицето,направо се чувствам както преди 5 месеца,когато почнахме със захранването.А,и докато уж ядат имат фон-тв.,музика от човекът оркестър,демек мен,танци,играчки,дрънкалки,всичко,което шуми,цвърчи и т.н.Освен към храната се оказа,че момците имат и особено отношение и към шапките.не щат и не щат,летни,зимни,нищо.Сега правим сухи тренировки за студеното време-аз нахлузвам шапка на единия,после на другия,после пляскам неистово,за да разберат,че са хубави,те пляскат също и ги махат,ако някой не реагира да си я махне сам си помагат по братски и айде наново.По подобен начин стоят нещата и със обувките.Имат едни пантофи,които докато видят и изпадат в потрес,парализират се и почва голяяямо пищяне.Иначе са добри деца......когато не се сдърпат за едно и също нещо. Бият се почти като големи..Има скубане,налагане по главата,хапане.Гешката до скоро ходеше с 4 зъбен отпечатък от Миткото по ръката си.Още малко да отхвръкнат и навярно ще има кеч мания на живо,да се чудя кой пръв да озаптявам,щото ревват едновременно Rolling Eyes
Опа,мирът е нарушен,ставам.
Хубава следобедна сряда.
бързо оздравяване  на болничките Hug

Общи условия

Активация на акаунт