Отговори
# 60
Днес за малко да евакуират Кауфланд заради нас  hahaha Joy

Отиваме цялата тумба до кауфланд (разбирайте аз, мм и двете деца) за да може да си купя айрян на Данон ... Решаваме да вляза сама набързо, а мм да остане с децата отвън(има коли с монети). Излизам аз от магазина и мм решава да ходи до 00. През това време идва една госпожа, слага детето си на другата количка (бяха 2) и Явор веднага отиде да седне до детето (много е общителен) и въпросната веднага премести детето си на другата и това се повтори 2-3 пъти. Аз много се издразних и взех малкия, и подкарах количката , звъннах на мм да побърза и да тръгваме. Така бях подпалила моторетката, че бързо се изнесохме и отидохме на площадка на около 5мин от там. Минава около половин час и решава, че вече на Тея и е студено и  търся раницата на ММ за да взема от там връхна дрешка - тук  раница, там раница - няма раница. Питам мм къде е - бил я оставил до коликата - не съм ли я била видяла  Shocked Набързо взехме децата и тръгнахме към магазина. Отиваме и на входа стоят 4ма полицаи и 2ма сотаджии и гледат раницата  hahaha Отиваме и с думите "охххх слава богу тука е" си взимаме раницата и аз започвам да търся документите (л.к. док на колата, док за борсата на мм) да се успокоя че са там. Полицаите така  Shocked И единия само каза : ваша ли е раницата, след малко щяхме да евакуираме зградата  Confused И ние  Blush Mr. Green

# 61
  • Ямбол
Олеле,като чета какви количества пюрета се изяждат
добра,ама то минава кило ядене за деня това дете,пу пу ,да не му е уроки

# 62
Ниkoлета   newsm59
mama_Iva  дано бързо се оправяте с обрива ,че като знам как е гадно да те сърби  ooooh!,а те милите не могат да се почешат.Одеве на площадката хванах една бълха ,беше върху анцунга на Петя ,но докато се усетя и тя скочи,а моите крака са нахапани от оня ден още и продължава  гадинката да ме тормози .Дано поне нея не хапят.

За гушкането и тя се гушка много ,а ако чуе по странен шум направо се  хвърля на врата ми ,но иначе за заспиване не иска да я гушкам,лягаме двете на спалнята ,аз и пея ,а тя се върти и се чекне  поне 20пъти наляво и надясно и се умилква около мен и така заспива,след това я местя в кошарата.

никид
 не мисля ,че разстоянието между зъбите е проблем,често се среща ,а и нали не са постоянни зъбки  newsm78.Много деца от нашето обкръжение също имат разстояние между горните зъбки.

Последна редакция: сб, 01 окт 2011, 23:30 от ikamenova

# 63
Бебешондел, Grinning още малко и по новините щяха да ви отразят Simple Smile Покрай децата има интересни случки Grinning
Остана ли беззъбо бебе , като нас Mr. Green?

# 64
Бебешондел, Grinning още малко и по новините щяха да ви отразят Simple Smile Покрай децата има интересни случки Grinning
Ние сме  без  зъби все още Simple Smile

# 65
  • Пловдив
Ехоо, за малко да изпусна цяла тема  Blush, обаче в тези вълшебни есенни дни гледаме да сме по цял ден навън!

На Габриела 2та долни зъба излязоха в края на 6-тия месец и от тогава - нищо, но вярвам че скоро ще излязат и други , защото буквално текат лиги непрестанно и си чеши зверски венците с каквото и попадне.
Тегло - 7 870гр.; ръст - 71см.
Утре почваме детска кухня - много се вълнувам! Дано да й хареса.

По колко часа ви спят сладурите през деня!? А нощем?

Поздрави на всич  bouquetки!

# 66
Lady Guga   и аз това  щях да питам Simple Smile
По принцип до преди няколко дена спяше по два пъти през деня - около обяд за около 30мин до 1ч. и  към 6 пак за толкова. Много  рядко  да направи  по 2 или 3 часа сън  през деня. Заспиваше към  22 и към 6-7-8  е  буден като  яде мин 2 пъти  нощно време  по  180-210мл. АМ.
Вчера и днес спа само на  обяд към 13ч 2-3 часа ( като бебе  не ми е спал толкова), и сега вече спи - дано да не стане  в 4 Simple Smile

Купих някакви  пюрета на овко с риба хек  ooooh! ooooh! няма така смрад - мъжа ми се изнесе докато  храних детето ( той риба не яде), а аз дето ям едва понесох  - понеже ми е първо такова пюре с риба, споделете, всички ли така   миришат? Най-странното е че Филип го  яде Simple Smile

Вече се замислям дали   и рибните да не си ги правя аз Simple Smile Поне няма да смърдят толкова и да  имат захар  в тях.

За киселото мляко  следващите дни смятам да си направя експеримент -  да купя различни марки 3,6 и да го оставя  навън за няколко дни - което вкисне първо, него  ще копувам за детето Simple Smile

# 67
Може ли някой да ми каже нещо повече за сребърната вода? За какво, как и кога се използва?

# 68

Ние също все още нямаме зъби Wink
Angya, аз рибните пюрета си ги правя у дома...всъщност засега само сьомга.
Lady Guga, моята дребосъчка до преди седмица спеше 1 път на ден (към 14 часа) за около 2 часа. Обаче откакто взе по-активно да ходи (с моя помощ), започна да спи 2 пъти - сутрин за 30-40 мин. и следобяд - за около 2 часа.

# 69
Николета, честит рожден на патерици.   bouquet Еххх,  да можех и аз да се върна назад и да празнувам 20-я си рожден ден  Rolling Eyes
Малена през деня спи 2-3 пъти, по принцип сутрин се събужда към 8,30, яде и после заспива за около час. Важно условие е да сме на разходка, в къщи рядко успявам да я приспа. Затова още в 9 всяка сутрин сме навън. Следващото й спане е към 13-13,0. Спи около 2 часа. После си дремва от 19-20.00 и заспива за през нощта в 21.30. Буди се за да пие водичка. Последно време приспиването е доста дълго. Преди заспиваше в кошарата, а сега като я сложа там започва да се върти по корем и да си играе, затова заспива на леглото и после я местя. Върти се и в един момент се намества и заспива. Иска да ми държи ръката и все се гушка в мен. Днес след дълго въртене заспа по корем с вирнато дупе  Joy
Аз риба все ощв нв съм й давала. Слушах по тв че е силен алерген и не е добре да се дава на деца до 1 г. Затова реших да отложа въвеждането й. ANGYA пюретата на Овко всичките са гадни, защо не пробваш на Гербер или някоя друга фирма.  newsm78
По последно замерване момата е 8,600 и е 74 см.

# 70
Да споделя и за киселото мляко. Малена започна да го яде от 6-я месец, когато отказа Нан2. Просто не й хреса. В началото й купувах с по-ниска масленост, но постепенно минахме на 3,6. Харесва й и си го хапва с удоволствие.
В миналата тема беше станало въпрос за децата с алергия към белтъка на кравето мляко и какво може да им се дава. Имам една книжка в която има рецепти и попаднах на една, на която е отбелязана, че може да се дава на такива деца. Преписвам я, дано на някой му е от полза.
СУПА ОТ КАРТОФИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ (подходяща за деца над 6 месеца)
Продукти: 1 картоф, 1 морков, 5г. целина, 1 ч.л. ситно нарязан лук, 1 с.л. фини овесени ядки, 1 с.л. зехтин, магданоз
Задушете в зехтина (с малко вода) ситно нарязания лук и настърганите морков и целина. Залейте ги с гореща солена вода. Като кипне водата, сложете нарязания на кубчета картоф и след като омекне прибавете овесените ядки. Оставете да се вари още 10 минути. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Тук също има някои интересни предложения, има и рецепти за деца с алергии http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alergii&Number=19 … mp;sb=5&part=

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 23:11 от plams

# 71
  • София
здравейте,

Ние тези два дни бяхме в активна почивка Simple Smile

Ники, честит рожден ден на патерици Simple Smile.

Днес Гоги навършва 10 месеца Simple Smile на мама детенцето.

Вчера бяхме на едно страхотно място, в което се влюбих и искрено съжалявам, че рожденният ден на Гоги е през зимата, защото е идеалното място на празнуване. Става въпрос за новият парк в Дупница - има направени беседки , които са си малки каменни къщи в които има маси, пейки, а на гърба на всяка има барбекю, плот и мивка. Освен това самият парк е много готин - има езеро с водни колела и лодки, игрища за баскетбол, волейбол, тенис на маса, игрушки, пясъчници и т.н.

Гого яде много малко и ме притеснява, но като не иска какво да направя, а иначе е 9,1кг 74см.

И Гоги се гушка като малко котенце Simple Smile

# 72
Здравейте мами!!!

Това хубаво време много ни влиза в положението.

За спането - в повечето случаи спи около час преди обяд (както в момента) и след това от 14-16 часа. Ляга за нощния сън между 21 и 22 часа и спи до към 8 сутринта. Не знам доколко е добре това, но общо взето така успявам   да сколасам с домакинската работа и си правим разходки преди обяд и дълга след обяд.

На мен току що ми донесоха а първи път храна от кухня и да видим малкия дали ще я хареса. След много проучвания и четения за сега се спрях на Ян Бибиян, но само за сега....

Айде приятен слънчев ден!!!

# 73
Нямааа да влизаме в болницаа  Party Hug днес като отидохме ни казаха че е пълно с болни вътре имаше толкова малки бебенца...дори едно на няма и месец..ужас! някакъв вирус имало.... и ни казаха да не влизаме да не разболейм ще следим сега кг при педито... Simple Smile аз и вкъщи си го тегля дано почне да наддава... едни йогурти взех на нестле много му харесаха...и се чудя дали ставам за сутрешна закусна не иска това дете АМ и не иска почва да реве като го види някакъв ужас е...всички млека пробвахме вече и не иска и кисело мляко не иска...само кухнята си яде  newsm78 и това сутрешно хранене към 6ч незнам какво да му давам вече  #2gunfire

# 74
Николета, много се радвам за вас! Кръв и урина може и само в лаборатория. Обикновено искат хоспитализация, за да ги пуснат по ЗК.

За малкото бебенце Силвия  Sad Трудно  ми е да коментирам. Толкова малка душица, а толкова много страдание. Гледах я вчера по НоваТв. Очичките и едновременно пълни с живот ... и болни. Дано парите да се съберат преди да е станало късно  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт