Отговори
# 135
И аз не готвя!
Веднъж правих зеленчуково пюре. Понеже малката не обича зеленчуците, реших, че ако й сготвя нещо домашно може да й се услади. 100 часа варих, пасирах, бърках докато получа 100 гр. готов продукт.
А накрая дребното беше ужасено - изобщо не го хареса, чак се съгласи да хапне от фабричното ... Joy
Така че с пюрета повече не мисля да се мъча, като порастне ще яде от нашата храна. Аз също не готвя със запръжки, пържено, мазно и т.н.
Вчера говорих с една майка, бебето й е на 5 м. и вече го е захранила с всичко без месо. Направо паднах. За къде се е разбързала тази жена не знам. Аз преди 2 седмици почнах жълтък, то вече ядяло по цял...
Купих на малката силиконовият напръстник-четка, много го хареса, супер се кефи да й чешя венците с него!
Много ми хареса бибата-чесало (показаха я в предаването на Гала), обаче не мога да намеря такава!
Ако някоя мама знае къде във Варна или он лайн магазин ги продават нека ми пише!

# 136
Здравейте, на мен ми е приятно да готвя и редувам купешките пюрета с домашните. Готвя когато имам домашни плодове, зеленчуци и месо, но за разнообразие купувам пюрета с по-екзотични плодове или такива които не се срещат често и е трудно да се приготвят.

За следобяд й направих грис с ябълка и круша, леко сварени на пара че не ги яде сурови, стана много вкусно. Решила съм да й дам и качамак с масло и сирене, на каката това й беше едно от любимите неща за закуска.

Жълтък и риба още не съм въвела, предстои и телешкото месо. Иначе си хапва с апетит, само попарата не я долюбва. Crazy

Дайте идея как да съхраня крушите за зимата?

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 15:59 от Kimbarly

# 137
Аз готвих до преди 20 дена, докато не я записах на кухня.
Готвех по принуда, защото купените пюрета не можех по никакъв начин да ги дам, затова волю-неволю готвех. Много вкусни ми ставаха (пу-пу да се похваля) и всичко се изяждаше.
Но сега като я има екстрата Детска кухня, това го правя само почивните дни.

Добра, аз с пресен заек се снабдих от село от баба. Можеш да разпиташ ако имаш близки на село да помогнат.

Опа, събудихме се. Ставам...

# 138
Цеци,мила,само това ме радва в скорошното ни завръщане,че ще се виждам по често с приятели HugЧе тук е идеално,ама само крави,козички и бабки дето сме им любимки JoyВсеки носи плодове,яйца,мляко,кво ли не...Но ще е хубаво да се социализирам малко след 10 месеца само с нея:)Радвам се,че изкарахме над 2 месеца на въздух,дано й е било от полза,но изолацията за мен си е голяма.Ще звънна като се устроим отново вкъщи:)

Мари,ужасно е било,милинката бухтичка:(Да се оправя бързо!Как пък я повтори пак...Ох като ви слушам как почват да боледуват дечицата есента,страх ме хваща за връщането ни...Тук я опазих,само защото не се виждаме с никой но в София си е друго.

Бебешондел,явно нашите девойки имат сходни черти HugСамо дето аз вече и не пробвам да дремвам денем,тя спи два пъти вече,но с това неспокойно сънче...само се изнервям ако искам да легна.И си правя гимнастиката за болките в коленете hahahaГлавно гледам да ям,че все надолу и надолу са килцата.

Мадам З,да ти кажа при мен си се задържа ефекта до скоро..но вече почва да се губи,а и аз не отивам пак ooooh!Не съм била от февруари 2010 малко преди да забременея и да ти кажа бях
доволна...доста време си  е това.След време пак ще отида,но сега хич нямам толкова време за губене:)Само ме е яд,че вместо с поддържащи процедури,ще трябва наново.

Много се радвам и аз на мамите дето не пишат често!Добре сте се завърнали!

# 139
Здравейте, на мен ми е приятно да готвя и редувам купешките пюрета с домашните. Готвя когато имам домашни плодове, зеленчуци и месо, но за разнообразие купувам пюрета с по-екзотични плодове или такива които не се срещат често и е трудно да се приготвят.

За следобяд й направих грис с ябълка и круша, леко сварени на пара че не ги яде сурови, стана много вкусно. Решила съм да й дам и качамак с масло и сирене, на каката това й беше едно от любимите неща за закуска.

Жълтък и риба още не съм въвела, предстои и телешкото месо. Иначе си хапва с апетит, само попарата не я долюбва. Crazy

Дайте идея как да съхраня крушите за зимата?

[/quote/]

аз крушите ги съхрабних като ги обелих,нарязах на парченца ,сложих ги в бурканчета и кипнах 15 мин/БЕЗ ЗАХАР/- те толкова бързо изгниват и се развалят тези летните де,иначе зимните в касетки по 1 ред и в мазе на хладно и тъмно

# 140
Мари, да знаеш за другия път, може да дадеш физ разтвор и през устата има същия ефект.

# 141
Сани81, виждам, че  четеш а не пишеш:) Как е? Пренесохте ли се извън бг  или Simple Smile

Джойс, не знам, защо си мислиш, че си  мързелива само защото не готвиш на бебето. Никъде не е казано, че трябва да се готви след като има  толкова много  неща на пазара. Simple Smile 
Аз готвя само защото ми доставя удоволствие да го правя за малкия, но и  готови пюрета  давам.

Добра, за  заек  бих ри препоръчала да  вземеш от магазин. Навремето  баща ми гледаше зайци и много се разболяваха от какво  ли не - много  кекави животни са.  От някой на село не се знае  от какво е било болно животното, защото  там няма  никакъв контрол.  Тези в магазините поне  се предполага, че са  минали  през някакъв ветиринарен контрол. Аз кокошка съм  взимала от село и  яйца, но за заек не смея.

Мари:), дано  бързо  да се оправи каката  Praynig Praynig Praynig Praynig  а за "бързата" помощ няма да коментирам.

Kimbarly
, зависи как смяташ да ги даваш след това. Във фризера става, но  след това  трябва да вариш преди да  дадеш.
kremonsita и моя Филип не  търпи шапки. Колкото да  го снимам да, но иначе не! За зимата смятам  да му копувам неща с  качулки- тях  не може  толкова лесно да си ги махне Simple Smile

# 142
Благодаря ви , че ни мислите момичета Hug
Бебешондел, тъкмо се зачудих дали си го давала през устата!Не знаех, това много ще ме облекчи, относно нервите , които хвърлям при стискането на малката през нослето.

За пюренцата, давам готвени и купувам от десерта с ванилия на Нестле.Покрай него набутвам и други , пасирам пресни плодове и смесвам с ванилията, малката обожава вкуса му.Нали сме прохождащи в захранването , засега сме само на плодови пюрета.
Другият ми голям успех е даването на попарка . Hug

# 143
Здравейте!
И аз не съм се включвала отдавна, но малкото изведнъж започна да ходи с моя помощ (и това от около 10-тина дни). Сега е толкова въодушевена, че иска постоянно да обикаля от стая в стая, а навън си има любимо място за ходене Wink.
Аз готвя за малката, защото ми е приятно. Не отричам нито детската кухня, нито готовите пюрета. Обикновено ставам около 6.30-7 часа и след сутрешния тоалет приготвям храната за беба. Оставена в нейната тенджерка, манджата остава топла до обяд, когато само пасирам и храня. Следобяд давам плодчета, към които според вида им може да прибавя и малко каша или 2 бисквитки "Плазмон".
Бързо оздравяване на болните бебета.
Поздрави.

# 144
Добро утро момичета,

мама ива какво даваш за обривите?
Ами какво да ти кажа, пие Зиртек, калций и вит С. Не съм твърдо убедена,че точно от тези неща му минаха, по-скоро съм склонна да вярвам, че като спряхме местните и млени храни положението се оправи . Но му ги давам, ако не друго поне от последните 2 може нещо имунитет да вдигне малко, все пак са си витамини някакви  Mr. Green То аз казвам, че сме се оправили, но реално не съм го пробвала да му дам месо, така че като се престраша тогава май ще говоря за оправяне Simple Smile

Момичета, не сте мързеливи, затова че не готвите, просто не ви е дошла музата. С баткото и аз не готвех, само на готови пюрета давах, носега ми е приятно ( май остарявам и се превръщам в леличка домакиня  Joy ) Ама защо пък някои от вас казват ,че е трудно да се направи домашно пюре? На мен ми коства не повече от 5-10 мин да нарежа зеленчуците и след това като се сварят още 1 мин да се пасират сами в робота, е после малко миене ама чак пък часове Wink Иначе отварям хладилника и каквото си харесам слагам - моркови, картофи, тиквички, цвекло, карфиол, чушка, целина, вчера пробвах и ориз и стана много добре. Сол и захар не слагам, но учудващо стават вкусни и без тия подправки. Така за отрицателно време си правя пюрета за 3 дни. С плодовите положението е същото, само че трябва преди самото ядане, иначе за момента крушите и гроздето са ни фаворит Simple Smile А да не ви казвам колко обича това дете домат. В градината свекърва ми е насадила и както излезем на вън така тръгва натам и се дърпа да му откъсна. Малко ми е трудно ,че имат доста семки и мия, режа нещо с една ръка, той иска да хапе и ако не дам откача направо... и все пак да обобщя можеи да му готвя в къщи,но и аз се оглеждам за кухня и мисля като оттренираме яданенто на едно смляна храна да го пробвам.

Мари, бързо оправяне на каката. Като се оправи задължително ще трябва нещо за подсилване на имунитета да даваш, че  с тази детска градина няма оправия ...  Hug

kremonsita много ме разсмя с тоя пост, но сигурно на теб хич не ти е смешно. Да ти кажа положението при нас е същото, само че наполовина и то защото е само едно  Joy Нито обувки търпи, нито шапки ,слагам той маха ... незнам зимата май на топло в къщи ще се седи. За ядането и при нас се маже по косата, по таблата на столчето, от няколко дни хем иска да ядем,хем не иска да седи в столчето и почва да реве... няма оправия.
Бяхте писали за проява на характер... леле елате го вижте, живо чудо става като нещо не му изнася. Примерно като му мия ръцете и лицето в банята имам една гъбка, задължително се взима и я лапа, аз му я взема и той почва да пищи, да се изпъва на дъга, много нерви ,много нещо в това малко човече. Определено се опитва да се наложи, ама не е познал  Mr. Green

Кимбарли, за крушите аз вчера ги обелих, нарязах и пасирар сурови. След това във формичка за лед и във фризера. Мисля зимата да ги мешам с пресен плод-  ябълка , банан. Леко си променят цвета като се размразят, но то с плодовете май е така, не мисля че губят нито вкусовите си, нито полезните си качества  Hug

За цикъла може би повечето ще ми завидят, че още не ми е дошъл, но да ви кажа има и свойте минуси. Чувствам се  като някоя климактеричка, станала съм буквално луда, нервите и хормоните ми хич не са в ред, да не говорим ,че немога да си нормализирам килограмите от това ...предполагам ... другия минус е ,че хич не мога да контролирам нещата, а в момета 3-то  stork-boy хич не ми е на душата. Та в тази връзка вчета четох статия, че хората, които имат две еднополови деца е почти сигурно ,че и третото ще е от същия пол. Чак четвъртото можело да бъде от другия пол ...  Joy та ако искам момиче явно трябва да се замисля как ще гледам 4 деца  Joy Joy Joy Айде лек и приятен ден на всички.  

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 06:55 от mama_Iva

# 145
  bouquet и от нас
ние сме добре освен ,че имаме проблем с яденето много е тегаво хич неиска да яде пюрета ,супи... дай му само сухоежбини от масата
ходиме си на ръчички ,но само няколко крачки,защото ни мързи по лесно ни е да лазиме ,излазихме целия квартал вече,прибираме се като цигане,отделно ,че панталоните са ни претъркани нищо ,че слагам наколенки  Simple Smile

сега ще се върна да прочета да видя какво сте писали и коментирали
хубав ден!

# 146
Сани81, виждам, че  четеш а не пишеш:) Как е? Пренесохте ли се извън бг  или Simple Smile

Чета постоянно,но нямам какво да кажа. Още сме в българско за сега оставаме тук, нашия тати се върна.
Синковеца не ще и да чуе за зеленчукови пюрета   newsm78 но пък за сметка на това всички плодови ги унищожаваме на минутата  Joy .  миналия месец бяхме 8700 и 79 см. опитва се да си придава номерата като не стане на неговото да се тръшка, но уви тези номера минават само пред баща му. Проходилка вече не ползваме, излизаме от нея с главата надолу. пълзи толкова бързо че не можем да го стигнем и особено ако си е наумил да хваща кабелите под масата  Joy .

# 147
Здравейте момичета:)

Мари,дано сте по добре днес HugА за захранването бравоооо;)Щом и попарка е почнала,ще стане:)

Иве,и Александрина така се изнервя ако не й дам нещо дето иска...Серт си върви като мене,да му се не види...не взе нещо хубаво,ината ще вземе.Тотално ме е обезоръжила вече и да си призная засега няма нещо дето да не й дам.Какво ми направи това диване не знам...А бях убедена,че аз ще съм строгата hahahaДа ама не!Сега татко й и бабите само ми опяват,че жестоко съм я разлигавила.Какво да правя като не мога да я гледам да плачка...знам че вече ни манипулират,но пак не мога. Щом мрънне и аз скачам и почвам да я разнасям.Решила съм до годинка да й ходя по дупето сладко,но след това ще пробвам да въведа малко ред:)Засега един път й казах строго Нееее докато й сменях памперса и тя се върти, и миличката така жално заплака че реших,че не е готова да я възпитавам:)

За месото и аз не смея да й давам купено или донесено от село пък,абсурд!Страх ме е дали и как е проверено.Ще изчакам кухнята да почнем и дано там е читаво!Все си мисля,че в пюретата трябва да е стриктно проверено,де да знам.

Сетих се за капането в носа,засега не ми се е налагало друго освен физ разтвор,пу пу.Аз й капя като видя,че има засъхнали секретчета да ги изкара по лесно.Та на нас това ни е игра.Още от началото й казвах Кап Кап Ких JoyИ театрално кихам Simple SmileПърво се правя че си капвам аз и кихвам,и после на нея.Тя умира от смях след като капне капчицата...а ако кихне някой път наистина...полудява hahahaТа ако има начин на игра да става това по лесно.Дано и занапред не протестира много...Виж за очетата е друго като капех...

Лек слънчев ден засега!

# 148
Момичета при нас обрива днес е доста по-зле, имам Зиртек, но чета, че е за деца над 2г. вие давате ли и по колко капки?

# 149
В никакъв случай не си самизписвайте противоалергични препарати! Да, зиртека е за над 2г!

По- добре пробвай първо да елиминираш някоя група храни и тогава давай противоалергични.
Мама Ива, възможно е пак да се появи обрив след като спреш зиртека, проблема ви е на лице, нищо че нямате обрив, просто зиртека замаскира симптомите.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт