Отговори
# 480
Dobra,искаш ти да ме обработиш ми се струва;)
Mr. Green

Бебеш, може ли да ми кажеш точния модел, до колко кг е и дали не е тясно в крачетата. Гледам в англ. и-бей вървят на сносна цена 2ра ръка.

А мен пък Кали ме зариби за триколка с дръжка. За дъщеря ми така и не купих, прецених, че квартала ни е ужасен за бутане на подобно нещо. Едни почупени тротоари или пък нови по 20-25см. Но от друга страна щом се радват децата бих пробвала.

Аз го купих моето за 50лв от продавалника. http://www.babybjorn.com/products/baby-carriers/baby-carrier-active/active/ Ето това е. До 12кг и до 80см.

# 481
  • София
Мари, само студено пресовани масла ползвам, за всичко  Peace

tsvety_georgieva, от кой сайт поръчахте столчето и няма ли да платите голямо мито на границата и пак да ви се оскъпи  newsm78 Ще дадеш ли повече инфо?   bouquet

Ivka_007, ние го поръчахме чрез една наша приятелка, която по принцип внася неща от Щатите и с нейните покупки ще пристигне и нашето столче. А доставката е по море, а цените на този вид транспорт са по-ниски. Но със сигуност ще кажа като пристигне в края на месеца и теглим чертата.

Добра, направо ги подпуквай Simple Smile

# 482
  • Пловдив
Мари, само студено пресовани масла ползвам, за всичко  Peace

tsvety_georgieva, от кой сайт поръчахте столчето и няма ли да платите голямо мито на границата и пак да ви се оскъпи  newsm78 Ще дадеш ли повече инфо?   bouquet

Ivka_007, ние го поръчахме чрез една наша приятелка, която по принцип внася неща от Щатите и с нейните покупки ще пристигне и нашето столче. А доставката е по море, а цените на този вид транспорт са по-ниски. Но със сигуност ще кажа като пристигне в края на месеца и теглим чертата.

Добра, направо ги подпуквай Simple Smile

Ясно, то за това ще ви излезе на сметка. Иначе се плаща мито и пак става същата цена. Аз също като поръчвам от САЩ  гледам да е с  някой приятел  Peace

ANGYA , якенцето е супер. Аз също си търся, но малко се притеснявам да поръчам яке/палто онлайн, че тук като пробвах няколко и всичките бяха различна номерация  Crazy От нета само блузки и обувки съм поръчвала до сега и някой и друг аксесоар .

Ние също искаме второ детенце, но още не сме го мислили сериозно. На мен още не ми е минало от раждането ( не че беше лошо), малко да позабравя и тогава Simple Smile

# 483

А мен пък Кали ме зариби за триколка с дръжка. За дъщеря ми така и не купих, прецених, че квартала ни е ужасен за бутане на подобно нещо. Едни почупени тротоари или пък нови по 20-25см. Но от друга страна щом се радват децата бих пробвала.

Незная, ама ми се струва, че триколките са удобни само на равно, без да се налага да се качваш и слизаш по разбити тротоари и пресечени терени. Аз лично не съм имала такова чудо с баткото , но моя приятелка има и така и не я ползва, заради ситуацията с разбитите тротоари. Да кажат мамите на по-големи дечица, които са имали.... Praynig

# 484
Мен пък самата операция грам не ме притеснява,беше поносимо...Но след това... ooooh!Лягам пак без да се замисля ама другото ме притеснява мен.Simple Smile

Бебешондел,имам на Чико едно ама е до 9 и го зарязах на село.С идеята,че свикна с количката...Да ама не...Пак да се носим е по готино.Нищо де.Аз се чудя дали да не купя такова но ми се ще да свикне да се вози вече с кеф:)Засега сме на ръце.Поне коленете почти не ги усещам:)Така като не те боли нищо е по лесно.

Добра,триколката ни остана на село и май и тук ще взимаме една че ни липсва:)

Сега се чудя да й купя нещо... като конче ли ...де да знам как да го обясня...за вкъщи...по мъничко от триколката...да я тегля из апартамента...Бънджито вече не е забавно като преди.Сега най кеф й е в преносимата кошарка да обикаля и да лази навсякъде.Мъчи се да се изправя на всякакви места...дори по стената:crazyeyes:Пък един приятел от работата на половинката ни даде проходилка,на Чико е,с музики и тн.За мое учудване я прие и обикаля яко с нея.Оставям я набързо да ида до тоалетна или да си свърша нещо.Е не се задържа дълго но пак е добре:)

От тези дни взе да ни се кара буквално:)Като й кажеш Ая остави това примерно и тя се стръсква супер смешно,нацупена, и изкрещява някакво ядовито Ааа hahahaМежду другото не съм казвала досега но ние й казваме Ая у нас.В началото като ревеше яко ми се чуваше този звук и оттам тръгна:)Ще почна и тук да ползвам за по кратко писане:)Алекс й викат свекитата засега.

Лека засега от нас!

# 485
Бебешондел,имам на Чико едно ама е до 9 и го зарязах на село.С идеята,че свикна с количката...Да ама не...Пак да се носим е по готино.Нищо де.Аз се чудя дали да не купя такова но ми се ще да свикне да се вози вече с кеф:)Засега сме на ръце.Поне коленете почти не ги усещам:)Така като не те боли нищо е по лесно.

Да не те отчайвам, ама днеска Тея и в кенгуруто не искаше  ooooh! Носих я на конче на раменете си, само така не ревеше  ooooh! ама баща и е за бой, той я научи  Tired

# 486
Аз още си ползвам слинга понякога.
От каката имам такава триколка , с дръжка.Возила съм я , но не много, беше ми трудно да я смъквам и качвам по тротоарите с дете вътре.Сега ща остане за Алето.
Кали, когато те чета все едно виждам мен преди 3 години , когато каката беше бебе.Аз също бях така, не съм я оставяла буквално и минутка да плаче.Толкова се притеснявах за всичко!А първото ни боледуване още го помня, беше ми кошмар.Два дни не бях спала.
Ако знаеш сега, с второто, колко е по-различно Simple Smile Не , че не го обичам, напротив!Но такова спокойствие ме тресе Grinning, въпреки , че Аля е  доста по-голяма ревла от кака си!Когато виждам , че реве от инат, нищо не я боли, не е гладна , не е жадна , тогава съм склонна да я оставя да пореве няколко минутки.
След малко яхвам количката и излизам, времето обещава да бъде хубаво Hug

# 487
Много исках да имам второ дете и то с малка разлика между двете, но сега съм на абсолютно друго мнение  Mr. Green Може и да приискам второ, но по-късно. Две деца с малка разлика ми се струва кошмар и за това ви се възхищавам на вас мами с такива.

# 488
Оххх Мари, де да можеше да ме тресне и мен спокойствие но няма...Simple SmileСега през нас мина една близка приятелка да ми донесе дрешки дето ни е приготвила от нейната кукла и това ми говореше...Че си реват от инат вече и да я оставям по малко.Но не мога още да се пречупя.Явно с времето разбираш.Дето ми каза И така ще се отгледа но по трудно за теб! Joy

Бебешонделче,кви са тия наште момиченца,бе?Simple Smile Голям характер,голямо нещо!То май в темата останахме аз и ти да имаме проблеми с количките...и само да се носим...В тази връзка ми липсва триколката много...на село добре се задържаше в нея.Но то пък закога да взимам?Става си студ,не е за това.

Мисля за първи път да се разбера с една стара приятелка да се разходим заедно сега из квартала:)Нейното е на 2 месеца:)Дано не реве диването ми и да го буди Joy

# 489
 Twisted Evil Добро  утро и  от нас Simple Smile

Ивка_007 и аз уж си  виках  че ще е риск с тези он-лайн покупки, но  толкова ми  хареса, че не се сдържах. Номерата им  съвпадат, но при мен е друга мъката -  още не  съм свалила килата от бремеността, а те са  много.  

Тези триколки ми се виждат много  неудобни. Не знам, но все си мисля, че ако му се доспи няма  как в нея.  newsm78 newsm78 Другото, което  споменахте за тротоарите и рабитите  пътища също  не е  за пренебрегване.

Вчера  му дръпнахме  около 2 часа навън и сега чакам да  се наспи и да го нахраня и  излизаме пак. Докато се разхождахме и  реших да  вляза в една две аптеки да си купя  маслата, който Ивка предложи и  в кварталната  аптека  едно бабе  ме ядоса и ме  разсмя  вдновременно. Влизам аз и  я питам : -Иматели тези масла? Тя: -Ама то какаовото е твърдо, не е за шишенце?  Whistling newsm78 newsm78 ooooh! и продължава: -Вие сте ги преписали от някакъв вестник тея ...........
Не знам в аптека ли  бях  влязла  или  на  врачка Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 490
Здравейте и от мен,

много ви се радвам като чета как разсъждавате за второ детенце... искам ама по нататък. Ей момичета да знаете ,че времето лети неусетно и ако до 3-4 години не се навиете нещата стават по-трудни. Връщате си стария начин на живот, детето става лека полека самостоятелно, вечер може да седнете на чашка винце, докато детето си играе само ( на компютъра Wink ) и почвате да си викате, ей айде второ ама айде догодина, после айде пак след месец -два -пет и времето лети ли лети Simple Smile Аз също така си виках, всъщност винаги съм искала да имам не едно, не две ами три деца. Но след като родих големия не ми идваше смелост. Знаех че искам ама ....  все нещо " по=-важно" имаше. И да си призная ако не се беше получило случайно да забременея с Алекс сигурно още щях да си викам има време. Така че не му мислите много и не правете големи сметки и планове , деца се гледат, растат и сега може и да искаме да имаме малко свободно време да си поседим самички и на спокойствие, а после ще викаме подир големите си деца, спри за малко да те видя, да си поговорим , а те няма да имат време за нас Wink

А за триколките аз имам наблюдения. Много смотана работа, но пък децата много се кефят. За тези, които могат да накарат децата да седят в количка до 2-2,5г няма смисъл да взимате, защото е мъка голяма. Но ако са като моя батко, който с прохождането отказа да седне в количка се налага. тротоарите са кофти работа, но човек се научава как да слиза и да се качва. По - кофтито е като им се приспи, колко пъти баткото ми е заспивал напът за вкъщи. А пък и колко пъти съм бутала гадната количка и съм го носила. На всичко отгоре се обръщат почти всичките ако детето тръгне да става само, абе .... но макар ,че не съм доволна сега се оглеждам за някой по-читав модел и мисля да си купим, защото и Алекс не е от  седящите спокойно в количка деца Simple SmileSimple Smile): Така че ако някой има добри отзиви за някой нормално струващ модел да свирка Wink

ANGYA много ме разсмя Joy. И какво не ти ги даде накрая да си ги купиш,  нали ? М/у другото и аз съм попадала на такива ... как да ги нарека ... " продавачки ". Ти искаш да си купиш нещо, те те критикуват,че не било хубаво и накрая дори и не ти дават да си го вземеш Wink много е забавно ... извинявам се, може и да съм изпуснала, но от няколко дни си мисля и все забравям, какво стана с обривите ви ?

Ако не пиша пак стискайте ни палци, утре от 13:30ч сме на сондаж, дано всичко мине добре...  Praynig

# 491
ANGYA, благодаря за инфото!

mama_Iva, стискам палци всичко да мине по план.

# 492
Момичета, правите ли изследвания на децата си? Ние пуснахме и хемоглобина ни е 103, а тромбоцитите са 491.
Сега ще ходим при педиатърката да чуем мнение.

# 493
  • София
Чакам дребния да попспи, ще го харня и излизам навън. Вчера даже той докато спеше, аз седнах на едно кафе и четох книга. Е, замръзнаха ми шошоните около 17ч, но си беше направо като промоция.

mama_Iva , много ви стискам палци. Сигурна съм, че всичко ще мине бързо и безпроблемно, ама няма как да не се тревожиш. Ще чакам с нетърпение да пишеш как е минало!  Hug

За триколките - ние вече си имаме, но не се возим в нея, разбира се. Според мен това ще стане някъде пролетта. Баща ми я купи на Филип от мерак, но не му се сърдя на човека - внуче му е и много се радва! Разбира се, че ще ще е трудно по разбитите тротоари, но какъв по-добър повод да направя бицепса и трицепса  Joy  Joy  Joy. Убедена съм, че много ще му хареса на малчуган. И ще го приучвам проходи ли, да оставяме количката. Че на мен пък ми е необяснимо да се водят 2-3 годишни деца в колички..../без да искам да засягам някого, де/.
Масово гледах, когато пътувах преди и във Франция, и в Германия, и в Испания - детето на 3 години, с бибата в устата и в количката. Все едно е инвалид  #Crazy
Но ще видя и ние какъв успех ще имаме с колелото - да не се заричам много.

За второ дете имам добри основания да изчакам. Още повече сега като почне малкото майчинство от 240лв, и ще ми се вземе именно този доход за 18те месеца назад и сами преценете колко ще взима една майка. Пък и сега с 1 едвам се оправям, а ако са две - не ми се мисли.
Има време, та затова целенасочено за породени няма да работим.  Joy Ако се случи непланирано- чудесно, макар че няма как  Grinning Но за целенасочени опити и дума не може да става

Ох, тея angry birds са голяма краста....Не мога да си свърша домакинската работа  Joy

# 494
...За второ дете имам добри основания да изчакам. Още повече сега като почне малкото майчинство от 240лв, и ще ми се вземе именно този доход за 18те месеца назад и сами преценете колко ще взима една майка. Пък и сега с 1 едвам се оправям, а ако са две - не ми се мисли.
...
Хайде още една дето се оправдава  Joy Ако децата са с разлика до 2г. за второто ще вземаш същите пари като за първото, един вид ти дублират майчинството. Няма да се вземат за база тези 240лв. Мат  Joy
За големите деца в количка, много е относително. Някой просто обичат да се возят. На каката и взехме количката на морето когато бях бременна с Гошко (2г10м)и навъртахме лют километраж по Слънчев Бряг всяка вечер. Без количка нямаше да мръднем на повече от 500м от хотела.

Общи условия

Активация на акаунт