Отговори
# 600
Не знам какво да кажа за тази жена, просто е жалко, че има хора, които буквално мизерстват докато тия на върха правят избори и ни замазват очите....

За проговарянето - спореод мен това си е наистина една много строга индивидуалност, макар че нямам опит, а само преки наблюдения. Но наистина дете на 4 години, което не може да говори си е нередно и има нужда от внимание.
Всички болни бързо да оздравяват!!!

# 601
'tsvety_georgieva', не мога да ти пратя писмото, изчисти си пощата!  Hug

mama jelly , чак сърцето ми се обърна като те четох, не съм виждала никога обезводнен човек, още повече дете. Просто как издържаш психически? Моята дъщеря я бяха приели в болница на 1г. 3 м. с опастност от обезводняване-повръщаше, имаше Т и разстройство. Беше 2 дена на системи. Ако не се подобри детето моят съвет е да постъпите в болница, колкото и да е гадно, състоянието не е никак за подценяване!
Моля те пиши как сте, много прегръдки!

Забравих-честити крачета!

Последна редакция: пн, 24 окт 2011, 23:25 от ⅞ ...and Happily Ever After

# 602
mama_jelly, незнам какво да ти кажа. Моя съвет е  да не чакате изследвания ами да ходите в болница. Бебетата се обезводняват много бързо и стават страшни неща след това. Пу-пу ,надявам се сега докато ти пиша това ,че вече сте по-добре, че е започнал да се храни и да не се налага, но ако положението е същото отивайте. Най-вероятно ще му пуснат с-ми и за няколко дни нещата ще се оправят. Дръж ни в течение, най-малкото за морална подкрепа ...

second аз давам печена тиква, 4 пъти вече. Да разхлабва, но поносимо, а и аз я мешам с други неща. Веднъж му я направих с картофи и карфиол, а снощи с банан и бисквити. На него му харесва и в двата варианта. Сега й е сезона, а и нали все с тиква се препоръчва захранването, май е най-щадяща към стомаха. Единствено да не се разхлаби много Wink

Не, няма вариант да се избегне, просто чакаме да се влоши и да я срежат. Tired
Ох , направо незнам какво ти е да седиш и да чакаш да се влоши някой ден Sad Ужас. Добре де, понеже не съм наясно не е ли по-добре да се оперира докато е малка и да минава и заминава , ами трябва да се чака... така и така е незибежно Sad

Ох , аз исках да ви се оплача, ама се събуди Sad Снощи вдигна Т 38, после взе да кашля и накрая и носа му се запуши яко Sad В комбинация и яколиги тръгнаха, така се дави.Голяма мъка тази нощ му беше, но пък и два горни зъба се подават .... сега съм в чуденка , зъби или болет е това... Sad Айде пак ще пиша после...

# 603
mama_jelly, обезводняването не е никак за подценяване! Филип беше обезводнен на 2% в 2-3 месец и  съвсем случайно  го бях забелязала ама пак ни изписаха  някакво специално  мляко  за 15 дена докато се оправи. Никой не  обича болници, но  все пак  е за доброто на  детето. Доктора ни каза, че ако  обезводняването е повеч от 10% трябва да влизаме в  болница.

Бебеш, какъв е този илач с  черната ряпа? Много  лошо това с Тея! Направо ми настръхна косата като четох как онова детенце е  издевателствало над нея. Не знам ама ако Филип тръгна  по този път на агресията ще е  вечно наказан и без играчки.  За операцията, чакате да стане по голяма  сигурно?

Кимбърли, ние сме ползвали Имазол - по два пъти на ден  май беше. Филип  имаше  гъбички след родилното  и  с него го  оправихме. Иначе аз ползвам един македонски крем, който  е  много мазен  и не се зачервява много дупето, но  ако седи  малко по дълго наакан (не че се случва често де)  му се зачервява доста.

7/8, гледах по Бтв за тази майка,  но  не знам с какво мога да помогна  - може  би пари?

mama_Iva , аз всеки път  като си мисля, че  е от  зъби  се оказва, че  Филип е болен. За твое успокоение  ако пак вдигне  Т го заведи на лекар. Дано се оправи бързо Алексчето.   Hug Hug Hug Hug

Да се похваля, ние вече имаме два зъба! Пробиха едновременно и направо ми спря тока  последните 2 седмици.

# 604
Благодаря ви момичета за подкрепата  Hug

Добра - много полезно ми беше това за глюкозата, в аптеката ми препоръчаха едни прахчета и тях взех.
mama_Iva , ⅞, Madame Z, възстановява се мъничето, много по-добре е сега, още се храни като новородено - по 12-13 пъти на ден по много малко поема. Но обезводняването го преодоляхме слава богу  Praynig Вчера ходихме до града за резултатите, обаче лабораторията беше затворена - чак за днес следобяд ще ги имаме(лаборантката оставила бележка!  #2gunfire ) Педи каза, че най-вероятно е ротавирус + диспепсия, акото ни беше супер странно - на шупли и много миризливо, в обилно количество + повръщане). В болница не влязох, подписах си документи съответно, но наистина беше много тежко да си го гледам така. Като разбрах, че може и без системи, се заинатих у дома да си го лекувам. Педи ми даде наставления, които да спазвам стриктно и сега сме много по-добре. Даже се заиграва  Hug
  Днес пак ще ходим да ни дадат точна диагноза какво беше това чудо. Освен другите неща пие и АБ, био гая, витамин С.
Поздрави на всички  Hug  По цяла нощ не съм спала да го гледам диша ли  Sad Дано никой не преживее подобно нещо.
ANGYA, не знам колко процента е при нас - доки каза първа степен на обезводняване. Той е още на кърма и може би затова не ни предписаха специално мляко.  Много спадна на тегло, дано наваксаме

# 605
Не, няма вариант да се избегне, просто чакаме да се влоши и да я срежат. Tired
Ох , направо незнам какво ти е да седиш и да чакаш да се влоши някой ден Sad Ужас. Добре де, понеже не съм наясно не е ли по-добре да се оперира докато е малка и да минава и заминава , ами трябва да се чака... така и така е незибежно Sad

Колкото е по-малка, толкова по-трудно ще се възстанови, много по-възможно е да развие мозъчни отоци, заради времето през което ще е в упойка и през което кръвта и ще се движи през машина. Колкото е по-голяма по-бързо ще се пребори, единствения недостатък е, че ще си вади системата след операцията  Mr. Green Ама това е бял кахър.

Бебеш, какъв е този илач с  черната ряпа? Много  лошо това с Тея! Направо ми настръхна косата като четох как онова детенце е  издевателствало над нея. Не знам ама ако Филип тръгна  по този път на агресията ще е  вечно наказан и без играчки.  За операцията, чакате да стане по голяма  сигурно?

Взимам една черна ряпа, издълбавам я отгоре и я пълня с мед/захар. После сока се пие по 1 чаена лъжичка през час.

mama_jelly Дано бързо се оправите  Hug Нас само кърменето ни спасява да не влизаме в болница - вече 5 пъти боледува за 10 месеца  Tired

# 606
Светле, може ли на мен адрес на майката.
Мама Жели, радвам се, че сте по-добре!Честно казано  и аз бих си стояла в къщи, не бих влязла в мизерната ни болница!А и вече не вярвам на лекарите в нашия град, та те дори и за едно зачервено гърло да ида до спешното и искат да ме приемат в болница.
 Понякога е наложително, но супер , че си избегнала този стрес в болницата от лекари и манипулации за бебо Hug

# 607
 Rolling Eyes Кажете ми  аз ли нещо съм сбъркана или..... Не мога да си обясня, защо не мога да  раздавам дрехите на малкия.  Просто  ми се къса сърцето ако трябва нещо да дам. Не знам от къде е това - не съм  вещоман и знам, че тези дрехи може никога да  не ги ползвам (с ПКЯ съм), но просто  нещо който  Филип ги е носил не  мога да ги дам! Мислех, че като порасне малко  ще се промени ситуацията, но пак е същата - явно нещо  съм сбъркана, знам ли ?

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 11:11 от ANGYA

# 608
Rolling Eyes Кажете ми  аз ли нещо съм сбъркана или..... Не мога да си обясня, защо не мога да  раздавам дрехите на малкия.  Просто  ми се къса сърцето ако трябва нещо да дам. Не знам от къде е това - не съм  вещоман и знам, че тези дрехи може никога да  не ги ползвам (с ПКЯ съм), но просто  нещо който  Филип ги е носел не  мога да ги дам! Мислех, че като порастне малко  ще се промени ситуацията, но пак е същата - явно нещо  съм сбъркана, знам ли ?

Чак да си сбъркана, едва ли, въпреки че не разбрах много какво имаш предвид. Аз пък си пазя моите, смятам да имаме трето детенце и ще ми е абсурдно да си купя нови, нито пък мога да моля някого да ми дава. Дори и да си претрупан с дрехи за едно дете, отглеждането не е само дрехи, винаги се налага все за нещо, за лекарства да не говорим! Но и дрехите според мен са доста скъпи и дори и да нямате планове за друго дете никога не се знае какво ще стане, нито какви времена ще дойдат. И аз искам да помагам на тези, които нямат, но не мога да дам всичко което имам по причината, че понякога и ние сме нуждаещи се. Сега например моят мъж се налага да си смени работата и заплата ще получи чак януари. Дотогава не знам, нямам високо майчинство, даже средно нямам. Не искам да се оплаквам, просто споделям  Hug

# 609
Здравейте момичета!

Mama Jelly,радвам се,че сте по добре HugСвива ми се сърцето като чета...като знам какво ни беше от къде по безобидно повръщане и без разстройство...Оправяйте се бързо бързо!

За жената просто не знам какво да кажа...Идиотска държава!Светле,с каквото можем ще помагаме!Кажи как е най-удачно!

Илиянка,ние не сме били никига подсечени,но слагам Судокрем след акане винаги.Много ми го бяха похвалили в началото и го взех.Доволна съм.Оставяй я по голо дупе повече.Може след миене да подсушаваш със сешоара временно,за да не остава и капчица вода.Аз преди така правех а и тя се кефеше.Ма сега няма удържане.

Angya,аз нямам проблем с това да ти кажа.Даже само се чудя на коя приятелка какво мога да дам.Но дрешки не всеки би искал така че скоро ще подредя всичко и ще хо занесем в някой дом за дечица.Запазила съм си 2 пакета с най първите й неща за спомен.Друго няма да пазя.Сега ще пращам люлката първата на една приятелка във Враца.Мисля и бънджито после.Вече й дадох столчето за кола и доста дрешки...ама по неутрални,че чака момченце:)

И да се оплача...пак рев нощта и люшкане...с Панадола!А мен ми дойде и сме си сами!!!Не знам дали ще имам сили да я изведа наобед,много ми е зле.Добре че заспа малко да пия едно кафе да отворя очите.

Хайде хубав ден от нас!

# 610
Добър ден, майки!
Ужасно е да виждаш детето си болно, но няма как да не се мине някога и през това за съжаление. Моето момиченце също е с хрема от петък, за което се чувствам адски виновна Sad. Бяхте коментирали обличането...е, и аз не обличам дебело, но явно съм сгрешила миналата седмица и резултатът е налице. По улиците гледам майките вече обличат малките с грейки, а аз все мисля, че още е рано за тях.
ANGYA, и на мен ми е мило да раздавам дрешките на Мария и ги пазя. И аз и сестра ми искаме 2-ро дете и може и да влезнат в употреба. Всъщност, сестра ми ни даде доста дрешки от племенницата ми, които особено за възрастта до 1 годинка, са като нови.
7/8, винаги ми е много тъжно като чета или гледам такива тежки съдби, като на жената с 2-те деца от линкчето. За съжаление всяко семейство има някакви проблеми...познавам много богати хора, които не могат да имат деца и никак не са щастливи, или пък децата им са болни Sad. Затова си мисля, че преди всичко е здравето. За съжаление парите доста често са необходимо условие за решаване на доста проблеми, дори и за да си жив и здрав.
Поне слънцето тук се усмихва, а и е доста топличко и ние с щерката ще успеем да направим добра разходка.
Хубав ден от нас!
ПП: Забравих, че днес Мария става на 11 месеца. Да ми е жива и здрава!

# 611
Madame Z, ANGYA, Калинче, благодаря ви за отговорите, днес сме чувствително по-добре и малката е по-спокойна. Макар и бавно нещата вървят към подобряване. Hug

Македонското кремче и аз го имам, супер доволна съм от него, но този път не ни реши проблема. Иначе досега само него ползвах и никога не е била зачервена или подсечена.

Мама Жели, да се оправяте бързо, Калина веднъж ми беше на крачка от обезводняване, полудях направо като я гледах така отпусната и безпомощна. Тогава се спасихме от болницата като на няколко минути с капкомер й вливахме в устичката  глюкоза и водичка.

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 13:12 от Кимбърли

# 612
  • София
ANGYA, да не би македонското кремче за подсичане, което ползваш да се казва Bella? Защото ние ползваме него - струва 3 лв и мога да кажа, че съм супер доволна!!!
От Судокрем не съм въобще - оставя такъв тежък филм върху кожата, че после няма "остъргване" - на следващото преобуване трябва да натискам, за да избърша с мокра кърпа.
Освен това аз съм от мързеливите майки / както нееднократно съм се хвалила/  Laughing  и изобщо не мия на всяко преобуване дупе. Бърша с мокри кърпи и Фифо не е бил подсечен никога.

На мен също не ми дава сърце да подарявам на някой дрехите на Филип. Не че са особено скъпи, но просто всичките са ми мил спомен и засега не мисля да ги давам.

Днес има слъненце, но мисля, че вятъра, който духа е студен. Все пак ще обиколим квартала....Иначе дребния почва да обхожда целия апартамент, да ме подминава като малка гара и стигне ли до плочките в коридора и му измръзнат ръчичките и наддава страшен вой. Та това определено няма да го издържа. ooooh!

# 613
Josepha , Galafarm е кремчето, но може  в една фабрика да  го бъркат Simple Smile И аз не  съм доволна от судокрема, точно поради причините изтъкнати от теб.
Беше споменала, че сте купили от ония пъзел гумения, ако може да споделиш и цена, че ние взехме  от джъмбо 9 парчета за 20 лева и се чудя дали не сме се  минали   hahaha hahaha bowuu
Иначе обрива ни се оправи с кремчето дето спомена - имах  мостра  от подаръците от родилното и с нея  го оправихме - Мерси за съвета!  Hug Hug Hug Hug

# 614
Оооох, ще се побъркам вече с това неядене.  Cry Тъкмо се зарадвах, че прояде манджите от кухнята и сега пак същата работа. Иска само хляб да тъпче и нищо друго. В  чудо се виждам! Такъв рев му дръпнах  Cry Много е трудно...
Дрешки не съм давала, щото може да ме хване мерака за второ, а  едва ли ще имам възможност да купувам пак всичко. На мен са ми давали дрешки и не съм отказвала. Та те са като нови Simple Smile
Дупето не сме го подсичали а и аз съм също от мързеливите мами дето не мият често. В Родилното ми я повериха със силно зачервено дупе и я оправих само със Судокрем.

Общи условия

Активация на акаунт