С малко Априлско тумбаче напред, втори триместър привет!

• 36 529
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Пишете ми, моля ви се от името на кого е поканата във Фейсбук, защото имам много висящи непознати кандидат-приятели.

Аз днес бях на козметик, беше страшно релаксиращо.

# 586
Здравейте мили бременни дами   bouquet

И аз се включвам във втората вълна от новозаписали се, изчакали да минат 3те месеца. Чета ви от самото начало и съпреживях с вас всичко, което ни се случва, и много се радвам, че се оформи такава хубава групичка. Наистина, само някой, който е преживял това да види малкото човече да шава на ултразвук, знае за какво става дума, и ние много добре ще се разбираме една друга.

Да се представя - Наталия, на 30 години, от София, първа бременност, супер щастлива и притеснена. Бебето се очаква на 20 април. Нямам претенции за пол, зодия и т.н., само да се роди здравичко.

# 587
  • София
Здравейте мили бременни дами   bouquet

И аз се включвам във втората вълна от новозаписали се, изчакали да минат 3те месеца. Чета ви от самото начало и съпреживях с вас всичко, което ни се случва, и много се радвам, че се оформи такава хубава групичка. Наистина, само някой, който е преживял това да види малкото човече да шава на ултразвук, знае за какво става дума, и ние много добре ще се разбираме една друга.

Да се представя - Наталия, на 30 години, от София, първа бременност, супер щастлива и притеснена. Бебето се очаква на 20 април. Нямам претенции за пол, зодия и т.н., само да се роди здравичко.
Добре дошла!  Hug

# 588
Благодаря ти, Брук Дейвис - спомням си, че ти първа се записа и така позитивно отпочна темата Simple Smile

За дулите знам, че не всяка болница позволява присъствието им.

Прочетох, че някои от вас ще си правят ФЕКГ - не съм питала моя доктор да си правя ли, вас какво са ви посъветвали? Ако не е вредно за бебето сигурно е хубаво да се направи.

# 589
Hadji, разбирам те напълно за ФБ, и то не от сега. Затова и писах преди време, че група във фейса е добре, но .... да не се повтарям. А тук на всеки е ясно, че е като отворена книга. Дори имам много пресни спомени от две случки на намеса на "външни лица", които ще ме държат много дълго. Затова момичета, в такива форуми, социални мрежи и подобни избягвайте споделяне на телефони, мейли и друго такава информация  Naughty

gazolin , аз от пресните плодове ям сезонните - ябълки- по 2-3 на ден, грозде - 1-2 чепки, круши - 1-2, и разни други ако намеря хубави. Зеленчуци - на салата предимно - домати, краставици, зеле, моркови, чушки, в количества като за нормална салата.

Ady75, аз през първата бременност летях 3.5часа в четвърти месец. Лекарката ми изписа но-шпа, Магнерич и Утрогестан. Спомням си, че 1 или 2 от тях трябваше да пия седмица преди полета и през самия полет, после да почина и пак да ги започна 4-5 дни преди обратния полет. Третото мисля, че пих през цялото време  newsm78 Говори с твоя док да ти изпише нещо против котракциии, против налягането.

ФЕКГ ще си правя, защото при нас има наследствена обремененост. Предполагам, че при д-р Велковски, където правих и първия път. Не е вредно за бебето.

# 590
Добро утро момичета!
Пожелавам Ви усмихнат ден, макар и пак студен Grinning

Мен сън не ме хваща, ама пак се удържах да пиша към 07:00! Crossing Arms

# 591
аз съм притеснена
сутринта като пишках имах на хартията 5-6 капки кръв, съвсем бистра, не кафеникаво и ме стяга корема ниско долу като при цикъл Confused
какво да правя, при моя доктор ли да ходя, в болница ли ... притеснително ли е Rolling Eyes

# 592
Добро утро!
И аз съм будна от 5.30ч Simple Smile Събудих се и приключих в кухнята, сега е време за интернет Simple Smile

# 593
Къдричка, ако имаш утрогестан си слагай вагинално 3 капсули и пази леглото, звъни на лекаря си или отивай в спешното!

# 594
Къдричка, ако имаш утрогестан си слагай вагинално 3 капсули и пази леглото, звъни на лекаря си или отивай в спешното!
нямам, никога не съм имала никакви проблеми и изобщо не знам какво да правя и колко да се шашкам Sad

# 595
кървенето, в която и седмица да се появи не е добре, затова потърси компетентна помощ. Ако си на работа си пусни отпуска днес, но съвета ми е да потърсиш лекар, за да не стане по-сериозно.
На мен д-рът ми каза да си запазя 3 глобули утрогестан (прогестерон), ако ми се появи кървене да ги слагам и да не мърдам от леглото и да му звънна. Но това е за мен. Не искам да бъда лекар и да казвам какво да се прави, става дума за живота на бебето ти.

# 596
Къдричка, Аничка е права ... особено вече е минал периода на захващането на ембриона - и това с утрогестана (аз прокървих в началото) е полезно - допреди месец бях на утрогестан. И отивай на лекар!!!!!! Звънни първо на твоя.

Hadji, не бях чела от четири страници, а преди 4стр. прочетох твоя разказ за раждането .. боже как се смях с глас ... всичко, което исках да напиша като свърша да чета - забавих, толкова сте изписали - но това как ме зарадва твоя разказ, чак го прочетох на мъжа ми Simple Smile

В нашето училище подробно ни говориха за дулите - едната лекторка сега ще полага изпит за такава. Отделно четох в някво списание статия на тази тема.  Според мен едно от най-хубавите неща на дула-та в БГ е, че въпреки, че не е медицинско лице, с присъствието си би попречила на прибързано поставяне на система(за забързване на контракциите-което увеличава тяхната болезненост), на епизотомия (при положение, че си била на курсове и си разтегнала перинеума си, естествено), на лошо отношение и прочие. Ако можех да родя естествено - така, както ни показаха на училището - и така, както рядко позволяват в Бг, бих била щастлива... Верно е, че има жени, които си получават разкритието без да усетят и казват, че са родили за 30 мин, с два-три напъна... но обикновено при първораждали, тесни и пр.фактори, които не знам, разширението на шийката на матката е свързано с контракции (болки), които природата е измислила как да се намалят, поставянето на система ги увеличава .. (а упойката, която се поставя 5см преди пълното разкритие пък пречи после на напъването и повечето започнали нормални раждания с еп.упойка, завършват секцио или с друг вид медицинско ускоряване на раждането, защото жената не усеща напъните). А дулата би помогнала - освен с дишането, техниките за релакс и позициите, които да заемеш, с това, че екипът ще се намеси, когато наистина е нужно за родилката и бебето, а не за да мине по-бързо и лесно за тях... вчера упражненията са били със истинска акушерка и едната ни лекторка, която както казах е почти дула, и са упражнявали раждане ... тъй като аз няма да мога да съм естествено - не ходих ... От болниците, по които сме обикаляли в П-в - всички позволяват външни лица. Повечето - за татковците е безплатно, но за други (например дула - се доплаща!) ... толкова за дулата, че прекалих и май бях много цветна за раждането.
За яденето - тук в този форум - но първата тема на априлки, някоя от вас мамички беше ми качила примерно меню (защото много се шашках, че бързо качвам). За бременни - петте различни видове храни (може да се взимат разделно за още по-ефективно) - всички да са по 200гр. (плодовете може и повече-300гр.). Това са мляко (напр. 1 кисело мляк на ден, или 1-2 ч.пр.мляко или 200гр. сирене), плодове(2 цели плода), зеленчуци (колкото искаме), варива (2 филии хляб дневно, веднъж седмично-спагети, леща, боб или грах), месо 200 до 300гр. на ден (приема се поне на два пъти това количество).
Честно - звучи ми добрре - в началото като го четох, преди 2 месеца, даже ми се струваше много ядене това на ден ... (преди да забременея това ми беше менюто за една цяла работна седмица) .. но сега това ми е малко. Така, че не я ползвам тази диета и си пълнея... хайде до писане, да видя какво става във ФБ, дали не ме е издънил на колеги и познати Simple Smile

# 597
Това хранене - добре, но ако ям само толкова ще съм по цял ден гладна  Laughing Хапвам си млечни продукти - сутрин и вечер по 1чаша прясно мляко, отделно кисело, ако ми се яде, сирене всеки ден поне по 1 път с филия пълнозърнест хляб, варива (боб, леща, грах) много ми се ядат, така че в хладилника се старая да има едно от 3-те  Laughing Плодове си хапвам - ябълки, сливи, грозде, смокини, каквото си харесам и това е всеки ден...  А, забравих и пастета, харесва ми свинския на Карфур, не е много евтин, но поне не е каша, а се вижда месото в него. И ако излиам някъде на кафе - фреш от портокал или грейпфрут, а у дома си правя цитронада (изцеден лимонов сок с минерална вода), че да ми утолява жаждата.
Уф, сега отново съм гладна с това писане за храна, в 6ч закусвах, време е за нова закуска  Laughing

# 598
Къдричка,момичетата са дали много хубави съвети ,затова запази спокойствие,звъни и търси доктора ти,и аз съм имала прокървяване,което отшумя за няколко часа с утрогестан,но го взех след като ми го изписа док.Стискам палци всичко да ок.Чакам да кажеш после какво е станало.
 Hug Hug Hug

# 599
Влизам да дам отчет от ФМ и изчезвам, че трябваше вече да съм тръгнала за МД да давам кръв за БХС. Ходих при Марков. Много съм доволна. Говори едно такова спокойно и меко, все едно приказка разказва и беше много, много подробен и не спря да говори какво прави. През 5 мин ни питаше дали имаме въпроси, но ние направо си забравихме граматиката с мъжо  Mr. Green Каза, че всичко е наред, няма аномалии, които да се видят на този етап. Още на първите 5 сек видя пола и обратно на моите очаквания бебо ще е мъж  stork-boy . Е, не крия, че очаквах момиченце, но няма никакво значение - само да ми е жив и здрав малкия бонбон. Таткото е на 7-то небе от щастие. Още с излизането от кабинета на всички чакащи се похвали  newsm44 и през цялата вечер само повтаряше - мъж е, мъж е!  Laughing Laughing Laughing
Та така, много беше вълнуващо, още повече, че гледахме бебо на огромна плазма срещу нас, а не на 17 инчовите монитори на всички АГ-та. Пусна ни го и на 3Д, а пък бебо така започна да се криви, все едно позираше и знаеше, че ще го снимат.
Охх, много се разписах. Сега отивам на БХС. Хич не ми се ходи на това тъпо изследване - все пак си е чиста статистика, но съм на принципа по-добре излишни изследвания, отколкото да не ги правя и да съжалявам.
Айде целувки

Общи условия

Активация на акаунт